Dodaj do ulubionych

Facet drutujacy!!!

21.11.05, 15:21
queerjoe.com/
I to jeszcze jak!! (ARCHIWUM!!!)
Obserwuj wątek
    • beaciar Re: Facet drutujacy!!! 21.11.05, 16:22
      Mnie to wczale nie dziwi. Znałam kiedyś pana, górala i dodatkowo (hi ,hi)
      wojskowego , który robił na drutach. Opowiadał,że jako jedyny syn , wsród 3
      sióstr musiał w dłuuugie wieczory gdy był młody przyuczyć się i tak mu zostało.
      A swoją drogą "nasz pan" forumowy - dawno już go nie było Maro Marecki tylko
      tłumaczy nam czy też drutuje??? Beata
      • maladanka Re: Facet drutujacy!!! 21.11.05, 17:34
        MaroMarecki miał zdjęcia swoich bardzo udanych prac na nie mniej udanej modelce
        w galerii,gdy była stronka - może sie teraz odezwie?
        I wiem,ze na drutach w zimie robili Kaszubowie - ale czy teraz to nie wiem
      • baarbara Re: Facet drutujacy!!! 21.11.05, 20:24
        Hej, mój szwagir super wyszywa krzyżykami i wcale sie z tym nie kryje wink
        • maladanka Re: Facet drutujacy!!! 21.11.05, 20:32
          oj,przypomniałam sobie - znajomy wykonuje cudowne koronki klockowe - to jest
          bardzo trudne! I szydełkuje - jego okna wyróżniają się oryginalnymi firankami
    • gocha221 Re: Facet drutujacy!!! 21.11.05, 17:48
      Moja Mama była pod koniec lat 80-tych w Stanach i była w szoku, ze tak wielu
      facetów wyszywa krzyżykami. szczególnie w okolicy Świat. Rózne świateczne motywy.
      Zona siedziała i gapiła sie w Tv a facet wyżywał sie na muliniesmile
      Ja osobiscie nie znam drutujacych czy szydełkujacych panów.
      • maladanka Re: Facet drutujacy!!! 21.11.05, 19:00
        ja znam dwóch wyszywających krzyżykami,w tym jeden dodatkowo szydełkuje..
        zaczęli w ramach rehabilitacji zaleconej z powodu czegos tam i wsiąkli na dobre.
    • kasiaba1 Nikomu nie mówcie :) 21.11.05, 19:02
      Ale nauczyłam męża haftować krzyżykami wink
      Ma na koncie kilka prac, ale niestety bardzo mało czasu, wićc ostatnia już z
      półtora roku w robocie.
      Twierdzi że go to uspokaja smile
    • magdalenam1975 Re: Facet drutujacy!!! 21.11.05, 19:17
      Mój tatuś tez haftuje, głównie krzyżykami i muszę przyznać, że nieźle mu to
      wychodzi. natomiast dziadzius jak jeszcze żył był mistrzem w robieniu serwetek
      na specjalnej kanwie i poduszek na jakimś takim metalowym przyrządzie.

Niestety mąż jest niereformowalny i tylko marudz, że ja ciągle coś "drutuję"
      A tak swoją drogą, to przydałby sie taki zdolny....
      Mógłby na przykład robić rękawy podczas gdy ja robiłabym przód i tył.
      • wanna421 Re: Facet drutujacy!!! 21.11.05, 21:58
        Dawno,dawno temu w klasie maturalnej bralam na wycieczki klasowe robotki na
        drutach.Kolega z klasy,obecnie pracownik naukowy AGH od czasu do czasu cos mi
        dorabial.Nie wiem gdzie pobieral nauki dziergania,ale chyba na pierwszym roku
        studiow zrobil sobie sweter z wymyslonym przez siebie prostym,ale oryginalnym
        motywem.Aha,a wczesniej na obozie zrobilismy razem taka "pleciuge" z paskow
        kory.Drzemal w nim talent,na pewno.Nie wiem co robi w wolnym czasie)))
    • zuzanka74 Re: Facet drutujacy!!! 22.11.05, 12:06
      mojemu mężowi druty dosłownie wypadają z rąk, ale zawsze a wielką chęcią pomaga
      mi w zszywaniu różnych elementów. bardzo mi pomógł przy zszywaniu szydełkowego
      obrusu składającego się z wieeeelu malutkich serweteczek...mogę dziergać
      namiętnie wiele godzin, ale prz zszywaniu zaraz mnie strzela.........zenek jest
      kochany....czasami sam "dorywa" się do różnych gazetek i namawia mnie na
      wydzierganie tego czy owego........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka