antonina14 14.10.06, 19:56 Znalazłam na osince instrukcje, jak zrbic rękawiczki pięciopalcowe na szydełku. Może się komuś przyda? club.osinka.ru/viewtopic.php?t=11135&postdays=0&postorder=asc&&start=0 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jokaer Re: rękawiczki pięcipalcowe 14.10.06, 21:05 absolutnie rewelacyjny jest ten sposób- )) Odpowiedz Link
asiawat Re: rękawiczki pięcipalcowe 15.10.06, 15:36 Po prostu BOMBA .Wielkie dzięki.Nie jestem zwolennikiem przekładania tych 5-ciu drutów.A na szydełku wydaje się to takie proste.Rewelacja.Wreszczie mam ochotę na zrobienie rękawiczek. Odpowiedz Link
sterlitz Re: rękawiczki pięcipalcowe 16.10.06, 08:41 A wczoraj tłumaczyłam męzowi, ze mu nie zrobię rękawiczek, bo prędzej szlag mnie trafi niż zrobie cos na pieciu drutach..... Dzieki w imieniu męża Marg Odpowiedz Link
molly101 Re: rękawiczki pięcipalcowe 16.10.06, 10:06 Wielkie dzięki!!! Przyda się. Jeszcze dziś rano idąc do pracy myślałam, że muszę sobie zorganizować rękawiczki bo mi paluszki zmarzły Odpowiedz Link
zarloczek Re: rękawiczki pięcipalcowe 16.10.06, 11:02 Fajne, fajne chyba zafunduję takie mojej córci.... Odpowiedz Link
aiszka4 Re: rękawiczki pięcipalcowe 16.10.06, 14:58 Dołączam się do podziękowań Rękawiczki uzupełnią komplet, który już zrobiłam dla córki. Miałam je zrobic na drutach, bo takie umiem, ale nie pasowałyby do reszty. Odpowiedz Link
karina385 Re: rękawiczki pięcipalcowe 20.10.06, 10:53 dziewczyny, czy któras z Was robila te rękawiczki? pytam dlatego że ja zrobiłam jedną, robi sie naprawde prosto i wszystko wydawalo mi sie ok, na szerokość są super fajnie przylegają -ale palce są po prostu za długie zaczynałam od 58 oczek i wydaje mi sie że dobrze licze, każda kropka to jedno oczko , a kreska to półsłupek Odpowiedz Link
jokaer Re: dopasowanie 20.10.06, 11:01 to chyba trzeba dopasować do swoich wymiarów, ja np. mam długie palce a w ogóle to chyba fajne no i szybko sie raczej robi; zrobiłaś z wełenki ? jakim szydełku ? ) Odpowiedz Link
karina385 Re: dopasowanie 21.10.06, 22:14 o tak robi sie je prosto i szybko, no i ten schemat, zdjęcia -tylkotrzeba będzie chyba troche zmodyfikowac liczbe oczek głównie w okolicy palców dlatego własnie pytałam czy ktos je robił czy ja coś namieszałam,chociaz nie bardzo jest tu w czym namieszac bo jest tak pokazane że tylko policzyć i robić a włóczke miałam taką grubszą z odzysku, także nie weim co to za włóczka Odpowiedz Link