kajmy 04.02.09, 11:27 Widzę, że niektóre z Was takowe posiadają, czy można wiedzieć, gdzie można je zakupić i ile kosztują? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jo-en Re: Manekiny ? 04.02.09, 12:07 z głową - pół ludzika, plastikowy - około 50 zł z przesyłką na allegro, jednak odradzam. Rozmiary to niby 36-38, obwód głowy mały. Ni to do czapek ni do sweterków, bo zupełnie inaczej prezentuje się rzecz na manekinie a inaczej na modelce z krwi i kości. Chyba, że idzie o manekin na podstawie, tu można jakiś rozmiar bliższy rzeczywistości wybrać. Pozdrawiam Jo Odpowiedz Link
zdzid Re: Manekiny ? 04.02.09, 13:05 ja jednak polecam manekina - jeśli ktoś chce prezentować swoje wyroby, bo jednak z drugiej strony - lepiej o wiele prezentuje się sweter na manekinie niż leżący na płasko, a nie każdy ma pod ręką modelkę z krwi i kości albo ma ochotę upubliczniać swój wizerunek (że nie wspomnę o prezentacji np. bikini). Manekiny są różne i można wybrać model który jest nam potrzebny - na allegro albo w sklepie z wyposażeniem dla sklepów. Odpowiedz Link
bea70 Re: Manekiny ? 04.02.09, 22:22 zdzid napisała: > (że nie wspomnę o prezentacji np. bikini). no ty już nam się zaprezentowałaś w bikini Odpowiedz Link
bea70 Re: Manekiny ? 05.02.09, 20:45 zdzid napisała: > ale nie w stringach!... ; z Twoją figurą... a tak na marginesie czy w swetrze z alize funy dla córy wzór sam się tak układa, czy trochę kombinowałaś np ucinając nitkę - bo idealnie wyszło bez numerów typu: krótki odcinej o innym kolorze zamiast zacząć się z brzegu robótki zaczyna się w środku...? Odpowiedz Link
zdzid Re: Manekiny ? 05.02.09, 21:24 nic nie kombinowałam - samo wychodzi, starałam się tylko zaczynać poszczególne części od tego samego koloru. Odpowiedz Link
jo-en Re: Manekiny ? 05.02.09, 07:39 Nie neguję potrzeby posiadania manekina, sugeruję, że jak kupić to z rozmysłem i trochę zainwestować, ponadto post mój miał na celu zwrócenie uwagi na to, by wymiary manekina miały odniesienie do rzeczywistości. Plstik, który kupiłam miał być rozmiarem 38, a obwód pasa ma 60 cm, rzeczona głowa -51cm. Ciuch zaprezentowany na tym manekinie wygląda pięknie, gorzej jak założy go z krwi i kości rozmiar 38. Odpowiedz Link
ziutela Re: Manekiny ? 05.02.09, 15:06 Drogie panie są i manekiny regulowane, łącznie z regulacją wysokosci tulowia, obwodem nogi( te widzialam w adiusformie), a u nas np. w polinexsie. Można zrobić 36 z talia nawet 72cm Odpowiedz Link
dagny14 Re: Manekiny ? 05.02.09, 15:16 No właśnie Polimex www.polimex.com.pl/sklep/index.php?page=SubCategoryList&catid=5&sid=19&PHPSESSID=928b6608f310657cb637bdd0f6704a56&PHPSESSID=928b6608f310657cb637bdd0f6704a56&lang=pl Do wyboru,do koloru... Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: Manekiny ? 05.02.09, 16:29 Ja akurat wczoraj kupiłam, wchodzę a tu taki wątek. Jest mi potrzebny bo nie potrafię się rozdwoić i jednocześnie coś na siebie włożyć i zrobić samej sobie zdjęcie. Wogóle nie wchodzi w grę wydanie kilkuset zł i o takie cele chyba też chodzi forumowiczkom Odpowiedz Link
vampiro_knit Re: Manekiny ? 05.02.09, 17:07 Taki regulowany to mi się marzy ) Kiedyś na pewno kupię, a tymczasem mam taki (aukcja przypadkowa, bo nie pamiętam już u kogo kupowałam) www.allegro.pl/item541807543_manekin_krawiecki_czarny_roz_38_trojnog_f_vat.html i dobrze się sprawuje Odpowiedz Link
jo-en Re: Manekiny ? 05.02.09, 18:27 Do ceny polimexowej należy doliczyć 22%, bo cena netto, plus 19 zł kurier plus 25 zł za przygotowanie przesyłki, co z 250 podanej ceny robi 350 zł. Nie wiem , jaka jest cena tych manekinów na rynku, ale może właśnie taka. Pozdrawiam Jo Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: Manekiny ? 05.02.09, 18:44 W "Burdzie" jest reklama, na manekinie regulowanym jest cena 499 zł. Dla zakładu krawieckiego to drobiazg, ale dla mnie to już nawet ten styropianowy to ekstrawagancja. Na marginesie- wieści o regulowanych manekinach pojawiły się w "Burdzie" już dawno (gdzieś w latach '90), ale wtedy to one kosztowały naprawdę astronomiczne pieniądze no i były o wiele trudniej dostępne. Odpowiedz Link