olaijejzoo2 07.09.10, 10:25 Szanowni Sąsiedzi, A może zamiast wytykać sobie nawzajem brak kultury itp. zainstalować na bramce wejściowej samozamykacz? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
james_hunt Re: samozamykacz 07.09.10, 10:50 Heh, mi również wpadł taki pomysł do głowy. Dziś rano już straciłem jakiekolwiek nadzieje że furtka będzie zamykana, po tym jak jakaś Pani w kolorze włosów bląd, z bloku K albo J, jak p....ęła furtką to myślałem że wypadnie z zawiasów. Furtka oczywiście się nie zamknęła, ale ów Panią już to nie obchodziło. Odpowiedz Link
olaijejzoo2 Re: samozamykacz 07.09.10, 11:24 Ostatnio trochę strach furtkę zamykać wychodząc .... istnieje obawa, ze się nieprędko wejdzie :) ... a aura nie sprzyja czekaniu na Litościwą Duszę lub samochód. Odpowiedz Link
olaijejzoo2 Re: samozamykacz 07.09.10, 11:31 Sprawa samozamykacza była już poruszana na zeszłorocznym (?) zebraniu (w Gimnazjum). Z tego co pamiętam, była obawa, ze na wolnym powietrzu maszyneria będzie wymagała częstej konserwacji ?? Odpowiedz Link
olaijejzoo2 Re: samozamykacz 07.09.10, 11:38 Jestem za zamontowaniem KULTURALNEGO SAMOZAMYKACZA (zamyka zawsze i robi to cicho i delikatnie :) Odpowiedz Link
przemomezep Re: samozamykacz 07.09.10, 12:41 olaijejzoo2 napisała: > Jestem za zamontowaniem KULTURALNEGO SAMOZAMYKACZA (zamyka zawsze i robi to cic > ho i delikatnie :) Zgadzam się z przedmówcą w 100%. Jeszcze mi się nie zdarzyło bym wjeżdżając lub wyjeżdżając z osiedla nie musiał wysiąść z auta by zamknąć furtkę. Po ostatnich "włamaniach" byłem pewny że sytuacja się zmieni, by jak ktoś napisał "nie ułatwiać sprawy złodziejom" furtka będzie zamykana ale jak widać nic się nie zmieniło. Korzystając z okazji chciałem zapytać czy brama wjazdowa nadal w nocy w sposób tajemniczy otwiera się i nie może zamknąć ? Odpowiedz Link
barakuda77 Re: samozamykacz 07.09.10, 13:23 niestety z bramą nic się nie zmieniło trzecia noc z rzędu brama była otwarta i to w tych samych godzinach czyli ok 23 00 przestaje się zamykać a ok. 6 30 następnego dnia działa! Odpowiedz Link
aklekotka Re: samozamykacz 07.09.10, 13:55 Potwierdzam. Brama często jest otwarta w nocy. Natomiast furtka w ciągu dnia znowu otwiera się kodem bez problemu, natomiast wieczorem wyświetla się "Err". Dziwne to wszystko. Odpowiedz Link
przemomezep Re: samozamykacz 07.09.10, 20:24 aklekotka napisała: > Potwierdzam. Brama często jest otwarta w nocy. > > Natomiast furtka w ciągu dnia znowu otwiera się kodem bez problemu, natomiast w > ieczorem wyświetla się "Err". Dziwne to wszystko. hmmm, pewnie głupie pytanie i obawiam się że znam odpowiedź ale spróbuje. Czy administrator oraz czy Novum znają problem otwartej bramy i niesprawnego domofonu, bo temat się ciągnie a problem wciąż ten sam. Odpowiedz Link
aklekotka Re: samozamykacz 07.09.10, 21:23 Dziś Rada Osiedla spotkała się z Administratorem, więc mam dość świeże wiadomości. Administrator wie o bramie, domofonie, przedstawił nam swoje pisma do Novum w tej sprawie. Prosiliśmy go, żeby zaczął nas na Forum informować na bieżąco o sprawach dotyczących naszego osiedla. Dlatego liczę na to, że tu sam napisze, na czym polega problem z bramą i z domofonem. Odpowiedz Link