olaijejzoo1 16.09.10, 09:17 Mam nadzieję, że "to cos" brązowe (patrz plac budowy i oparte obecnie o płot w miejscu budowy śmietnika) z siatki nie jest naszym przyszłym śmietnikiem ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olaijejzoo1 Re: śmietnik ? 16.09.10, 09:41 Czy Ktokolwiek widział projekt budowanego śmietnika? Wyżej wymienione elementy przywiodzą na myśl ... szopę na kajaki z ośrodka wodnego z czasów PRL-u. :) Odpowiedz Link
maciek1b Re: śmietnik ? 16.09.10, 21:09 Jak to będzie śmietnik to będzie wyglądał jak mega kojec dla psa. Ładną wizytówkę postawi sobie Novum, uuuu ale będzie zachęcać do kupna mieszkań na osiedlu taki uroczy śmietniczek. Novum nadal nie przestaje mnie zaskakiwać swoimi absurdalnymi pomysłami i rozwiązaniami. Jak będą próbowali to coś postawić jako śmietnik to proponuję protest zbiorowy mieszkańców. Odpowiedz Link
aklekotka Re: śmietnik ? 16.09.10, 23:24 Chyba nikt nie widział, mimo, że deklarowano nam, że będziemy mogli zobaczyć projekt. Jeszcze się łudzę, że może jakoś to ładnie obmurują. Jeśli nie, to tragedia po prostu i żadne winorośla tu nic nie pomogą. Rzeczywiście piękna wizytówka na wejściu dla przyszłych klientów. Odpowiedz Link
olaijejzoo2 Re: śmietnik ? 17.09.10, 08:54 Może to faktycznie będzie zamiennik (tańszy) firmy ochroniarskiej :) Wszystkie elementy "kojca" są już na miejscu docelowym, więc zapewne instalacja nastąpi dziś. Nie wiem co możemy jako mieszkańcy zdziałać (zwłaszcza gdy to coś już będzie stało ... i straszyło) ... jeżeli Deweloper nie wyrazi zgody na zmianę "dizajnu" to niech przynajmniej przemalują "kojec" na szaro (kolor barierek balkonowych) i zdejmą blachę (!!!) z dolnej części (zapewne ma maskować walające się obok kontenerów śmieci :). Pozostanie ażurowa, szara konstrukcja z czasem może coś ją obrośnie (śmieci :) Odpowiedz Link
james_hunt Re: śmietnik ? 17.09.10, 08:58 nie było śmietnika - wszyscy narzekali Jest śmietnik - nadal wszyscy narzekają niektórym to trudno dogodzić... Odpowiedz Link
ferdydurke0 Re: śmietnik ? 17.09.10, 09:37 czy po postawieniu śmietnika i "przejściu" na regularne wywozy śmieci zmniejszy się nam czynsz. pamiętam jak na jednym zebraniu pan Mariusz z Admusa (aka "Śliski" :-)) powiedzial ze obecny system zamawiania śmieciarki generuje duże koszty i jak przejdziemy na regularne / zakontraktowane wywozy śmieci to zmniejszy się opłata z tego tytułu. Odpowiedz Link
aklekotka Re: śmietnik ? 17.09.10, 09:58 Pewnie nie, bo kontener ciągle będzie stał, ponieważ jest potrzebny na gruz i inne "odpady budowlane". Odpowiedz Link
goodle Re: śmietnik ? 20.09.10, 17:50 Szkoda tylko że Novum również nadal swobodnie wrzuca tam swoje "odpady budowlane". Czy dokładają sie do kosztów wywozu?? Pzdr Odpowiedz Link
olaijejzoo2 Re: śmietnik ? 17.09.10, 11:41 :) może mamy jeszcze szanse zapobiec ...aby później nie narzekać :) Odpowiedz Link
maciek1b Re: śmietnik ? 17.09.10, 19:00 A widziałeś to w ogóle? james_hunt napisał: > nie było śmietnika - wszyscy narzekali > Jest śmietnik - nadal wszyscy narzekają > niektórym to trudno dogodzić... Odpowiedz Link
przemomezep Re: śmietnik ? 17.09.10, 19:51 a może warto założyć stronę internetową, np: www.os-soplicowo.pl na łamach którego powinny być zamieszczone zdjęcia wszelkich niedoróbek, i ciekawe rozwiązania jak np: "pstryczek na patyku" czy "śmietnik" ala kojec dla psów. Na forum nie każdy trafi a taka strona ze zdjęciami grzybów, zacieków, i innych "prezentów" od novum, mogła by nam pomóc w "rozmowach" Odpowiedz Link
zwyczajny7 Re: śmietnik ? 19.09.10, 18:51 Moim zdaniem to jest i bedzie dlugimi latami zemsta Novum za baner na balkonie itp :)) Odpowiedz Link
james_hunt Re: śmietnik ? 22.09.10, 08:41 Zgadzam się z tym stwierdzeniem. Śmietnik powstał, więc nikt im już nie jest w stanie zarzucić, że nie wywiązują się z tego co obiecali. Odpowiedz Link
barakuda77 Re: śmietnik ? 21.09.10, 20:52 od dnia dzisiejszego namawiam wszystkich sąsiadów lubiących ptactwo do hodowli drobiu!!!mamy śliczną wolierę.moje papużki już się cieszą ;)na wiosnę jak znalazł! Odpowiedz Link
minipini Re: śmietnik ? 21.09.10, 22:47 my z mężem planujemy sprowadzić tu gołębie od dziadka Odpowiedz Link
zwyczajny7 Re: śmietnik ? 21.09.10, 22:53 "Ładny" ten nasz śmietnik osiedlowy, taki inny, jednokolorowy, a do tego "funkcjonalny" chociaż z zewnątrz absurdalny! Jego zaletą jest też prostota - bo to przecież Novum robota :) Odpowiedz Link
stanczyk1 Re: śmietnik ? 14.10.10, 15:53 może dorobić zamek i klucz? mozna by np przechowywac tam rowery :) a smieci wyrzucac tam gdzie dotychczas Odpowiedz Link
olaijejzoo2 Re: śmietnik ? 23.09.10, 21:09 Z czystej (jednak nieczystej :) ciekawości zaczęłam baczniej przyglądać się śmietnikom otwockim (warszawskie odpuszczam standardy) i ... podobnej konstrukcji nie spotkałam ... zaiste, ciekawe rozwiązanie ! Uderza :) prostota konstrukcji ... Odpowiedz Link
przemomezep Re: śmietnik ? 24.09.10, 12:55 Rozmawiałem z P. Baranowskim od którego dowiedziałem się, cytat: "do budowy takiej konstrukcji novum było zmuszone ponieważ pod śmietnikiem znajduje się rura z gazem" Co do umiejscowienia śmietnika to: e-prawnik.pl/domowy/prawo-budowlane/pozwolenie-na-budowe/odpowiedzi/miejsce-na-smietniki.html „………Odległość zadaszonych osłon lub pomieszczeń z pojemnikami na odpadki stałe, powinna wynosić co najmniej 10 m od okien i drzwi do budynków z pomieszczeniami przeznaczonymi na pobyt ludzi oraz co najmniej 3 m od granicy z sąsiednią działką.” Więc jeśli śmietnik został wykonany w taki a nie inny sposób z powodu umiejscowienia pod nim przewodów gazowych (konstrukcja lekka) to po oddaleniu go od budynku (podobno bo sam nie mierzyłem w tej chwili nie ma zachowanych 10m) będziemy mogli liczyć na coś bardziej przypominającego śmietnik a nie wybieg dla pawianów. Odpowiedz Link
przemomezep Re: śmietnik ? 24.09.10, 13:57 znalazłem jeszcze coś takiego. huby.seo.pl/13_recykling/138_smietniki.htm :) Odpowiedz Link
relkef39 Re: śmietnik ? 24.09.10, 21:59 Witam sąsiadów! Co zrobimy z tym wspólnym problemem w postaci naszego nowego śmietnika? Można długo ironizować, naśmiewać się z tej żałosnej konstrukcji, ale to nie zmienia faktu, iż to straszydło może pozostać wizytówką "Soplicowa" przez długie lata. Przepisy dotyczące lokalizacji śmietników to na początek dobry punkt zaczepienia. To się "kupy" nie trzyma, zrobili śmietnik pod samym oknem nowego bloku. Odpowiedz Link
ogoshi33 Re: śmietnik ? 25.09.10, 16:44 A nie mówiłem (pisałem) iż na spotkaniu z mieszkańcami p Domagała mówił o śmietniku z siatki. mnie ten widok w ogóle nie zdziwił a jedynie potwierdził to co dzieje sie od dawna nic nie jesteśmy w stanie zrobić. Odpowiedz Link
przemomezep Re: śmietnik ? 25.09.10, 19:43 Zakładanie z góry że "nic nie jesteśmy w stanie zrobić" to jak oddanie przedpola i czekanie na ciosy. Novum pasuje nasza bierna postawa, dzięki niej możemy spodziewać się następnych dziwacznych rozwiązań/propozycji z serii novum extreme. Odpowiedz Link
ogoshi33 Re: śmietnik ? 26.09.10, 01:29 forum.gazeta.pl/forum/w,95415,106966699,106966699,smietnik_z_siatki_oszczednosc_czy_.html odpowiadając sąsiadowi juz raz poruszyłem ten wątek i to sąsiad odpowiedział, ze nie ma się co martwić na zapas..... I[i] teraz nowe przysłowie Polak sobie kupi że przed szkodą i po szkodzie...[/i] (Prosze nie brac tego do siebie zbyt personalnie bo to do wszystkich nas którzyśmy chcieli dogadac sie jakoś z Developerem) Odpowiedz Link