Dodaj do ulubionych

Lidl w Otwocku

11.12.12, 11:21
Słyszałem z pewnego zródła że w Otwocku na bazarku przy dawnym dworcu pks chyba to jest ulica Kupiecka ,będą budowali Lidla.Czy ktoś coś słyszał?
Obserwuj wątek
    • maryshaa Re: Lidl w Otwocku 11.12.12, 11:26
      Nie słyszałam, ale byłoby fajnie jakby zagospodarować to "niewiadomoco" w tym miejscu. Może być nawet Lidl, byle nie ten syfilis, który jest tam obecnie.
      • grzeg_sz_1 Re: Lidl w Otwocku 11.12.12, 14:43
        zbyt piękne żeby było prawdziwe.
    • mam_ochote_na_cos_dobrego Re: Lidl w Otwocku 11.12.12, 17:39
      "niby" dopiero przetarg ma się odbyć na kupno tego placu.. więc albo już jest pozamiatane albo jest to zwykła plotka :)

choć nie ukrywam- lidl by się przydał :)
    • agataina Re: Lidl w Otwocku 11.12.12, 22:15
      Oj daj nam Panie Boże :-)
    • maryshaa Re: Lidl w Otwocku 12.12.12, 09:35
      o, jak przetarg na kupno działki, to może zafundują drugą "dziurę" w ziemi w centrum :-)
      tfu tfu!
      • xavier85 Re: Lidl w Otwocku 08.04.14, 11:41
        Lidl ma podobno powstać Kołłątaja róg Rzemieślniczej...
        • miximix Re: Lidl w Otwocku 08.04.14, 15:55
          Teren jest dawno sprzedany.
    • fasolka092009 Re: Lidl w Otwocku 08.04.14, 16:49
      w L.O pisali że ma powstać na Rzemieślniczej ale biedronki górą następna ma stanąć po tej stronie co Top Market :) Jeszcze powinien powstać jeden kościół, bank, ciuchland... a dla nas nie ma miejsca na porządne kino basen lub plac zabaw dla dzieci z prawdziwego zdarzenia:)
      • tereferefretka Re: Lidl w Otwocku 08.04.14, 17:21
        co wy z tym kinem?! czy to na prawde jest jedyny, i największy problem tego miasta? biedronki i top markety powstaja bo widac jest takie zapotrzebowanie, i nie stawia ich miasto,stawiają prywatni inwestorzy.

co do basenu, ok, urzad miasta powinien miec w tym jakis udzial,ale kino?! w którym mieście kino jest własnością urzędu miasta,lub jest mu podległe? do kina i tak wszyscy pojada do Warszawy, bo jest tam cala zwiazana z kinem infrastruktura....
        chociaż, ja nie widze przeszkód, już kilku takich co chcieli i kino i galerie postawić było,nie ma ani kina na stadionie, ani galerii zamiast pawilonów. jakieś wnioski??

to są na prawdę nie pierwszorzędne sprawy.

oraz nie. nie sympatyzuję z urzędem miasta, wręcz przeciwnie.
        • fasolka092009 Re: Lidl w Otwocku 08.04.14, 20:36
          Sory jeśli Cię zdenerwowałam Cię z kinem ale to taka przenośnia chodziło mi o to że nic tu nie ma, mam dwie córy 18l i 5l i o tyle co starsza sobie radzi to z młodszą w wolny dzień gdzieś bym poszła a nie ma , do Warszawy nie mam ochoty jeździć bo jestem tam codziennie:)
          • tereferefretka Re: Lidl w Otwocku 10.04.14, 17:31
            to nie chodzi o to,że mnie coś tam denerwuje, o ile fakt,duza czesc mieszkancow pracuje w Warszawie i ma ją opatrzoną i ma jej dość, o tyle, niestety,kino sytuacji miasta nie zmieni w nawet najmniejszym stopniu,tyle tylko,ze takie osoby jak ja i ty,beda mialy gdzie pojsc z dzieciakami...

w miescie nie ma perspektyw,nie ma w sumie żadnego zakładu pracy,który by generował jakieś spore zatrudnienie(przypominam sytuacje Oskroby,który chciał stawiac swoja piekarnie w Otwocku,jednak władze na to nie przystały- no to został przyjęty z pocałowaniem ręki w Celestynowie...!), rudery sie sypią ,radni najchetniej wszystko pusciliby z dymem,wlacznie z Gurewiczem, a ludzie jadą na mieszkaniach komunalnych,lista oczekujących długa,ze hohooo, no nie wszyscy,ale też nie można powiedzieć,że to tylko jakiś promil,
            jest kompletny zastój, co z tego,że buduja się sklepy, i jakieś tam pasaże, handel w tym miescie tez juz nie jest na jakimś oszałamiającym poziomie...

• marta_i_koty Re: Lidl w Otwocku 13.04.14, 11:36
              > tyle tylko,ze takie osoby
              > jak ja i ty,beda mialy gdzie pojsc z dzieciakami...

Co nie zmienia faktu, ze kino by się przydało - i to nie tylko "aby pójśc z dzieciakami" (moje dziecko już dorosłe), ale wybrałabym się chętnie z mężem i to niekoniecznie do warszawy...
              W Garwolinie jest zaje...te kino, w którym najdrozszy bilet (na projekcję 3D) kosztuje 19pln, a w Promenadzie normalny 27 (32 w weekend). Więc wyprawa do kina robi się droga, bo trzeba jeszcze wydac kasę na paliwo (nie mówię o jakis tam popcornach, bo takowych nie kupuję, ale jesli ktos lubi, to 2-osobowy sobotni wypad kosztuje koło 100PLN). Majac kino pod nosem, przy zapewne tańszych biletach (wszak Otwock to nie stolica;)) wypad na film byłby o wiele przyjaźniejszy dla kieszeni...

>i tak wszyscy pojada do Warszawy, bo jest tam cala zwiazana z kinem infrastruktura....<

Dla mnie wypad do kina to wypad do kina - swą bytność w stolicy zwykle ograniczam do niezbędnego minimum, więc kino w Otwocku byłoby dla mnie idealnym rozwiązaniem.

>niestety,kino sytuacji miasta nie zmieni w nawet najmniejszym stopniu

To prawda - kino to pikuś, problemem są denne władze... :(
              ----------------------------
              Gdyby nie koty, mój dom byłby czystszy, portfel grubszy, a serce puste...
              • tuten1 Re: Lidl w Otwocku 15.04.14, 09:07
                a w PMDK nie ma kina? chodziłam tam z dziećmi na seanse dla dzieci, za darmo. Wiem że nie jest to kino takie bardzo kinowe ale bajki były grane nowe np Merida Waleczna, Epoka lodowcowa 4 itd we wtorki ok 18.00 a frefencja była różna... wiem też żę w weekendy grali dla dorosłych, prosze sprawdzić może nadaj grają ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka