francesca12 06.06.05, 12:29 a właściwie zbiórka pieniędzy na nią odbędzie się za tydzień w kościołach - takie ogłoszenie parafialne usłyszałam. Może ktoś wie coś więcej, bo to dobra sprawa :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiste Re: Może ktoś wie coś więcej? 06.06.05, 13:06 www.powiat-otwocki.pl/index.php?cmd=komunikaty&opt=pokaz&id=4 www.linia.com.pl/public/article.php?1-4456-0 Odpowiedz Link
michaelandro Re: Chiste - Profi 06.06.05, 14:59 No to jakaś paranoja.... Żebyśmy musieli zbierać na karetkę w kościołach? Żenujące, doprawdy... Odpowiedz Link
francesca12 Re: Chiste - Profi 06.06.05, 15:10 Michał, lepiej w kościołach niż ma jej nie być. Nigdy nie wiadomo, czy nie przyda się przymusowy kurs taką karetką. Przezorny zawsze ubezpieczony :P Sorry, że ja na taką smutną nutę, ale wiesz ... Odpowiedz Link
chiste Nie musimy 06.06.05, 15:26 Akcja nie jest przymusowa i została skonsultowana z czarnymi, więc o co Ci chodzi? Nie jest to przymus ani forma podatku - sam decydujesz, czy sie dorzucisz. Kiedy pierwszy raz usłyszałem o tej zbiórce, moja reakcja była podobna do twojej, majkel. Po zastanowieniu się i przeanalizowaniu przyczyn tej akcji zmieniłem zdanie. Jasne, że to nie wina zwykłych ludzi, że otwocki szpital leży i kwiczy. Są jednak tacy, którzy podejmują wysiłek, żeby ta placówka nie zdechła. Zakup karetki bardzo im w tym pomoże, więc nie widze problemu, żeby dołożyć do tej ściepy np. 2 złote. Trochę urzędniczej propagandy: " (...) Obecnie w szpitalu zakończono prace remontowe Izby Przyjęć, zakupiono trzy karetki a w ciągu kilku dni zostanie rozpisany przetarg związany z uruchomieniem własnej apteki. Zakupione za 109 tys. zł. trzy karetki przechodzą ostatnie przeglądy i już niedługo zastąpią trzy z pięciu karetek wynajmowanych ZP ZOZ przez firmę Medi Trans. Za wynajem karetek szpital płaci firmie Medi Trans mln zł rocznie. Własna obsługa pogotowia to koszty w granicach 400 tys. zł rocznie. Oszczędności z tytułu prowadzenia własnej obsługi pogotowia wynosiłyby więc 600 tys. zł rocznie, do ich uruchomienia brakuje jak na razie około 100 tys. zł za które można byłoby zakupić brakujące do własnej obsługi pogotowia dwie karetki. (...)" Źródło: www.powiat-otwocki.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=24 Odpowiedz Link
francesca12 Nie musimy, ale możemy ! 06.06.05, 15:37 Śmieszna akcja, ale lepsza niż żadna. I raczej nie zapomnę za tydzień pieniędzy do kościoła zabrać i też się dołożę. Moim zdaniem, może to naprawdę pomóc. Szkoda, że są pieniądze na głupoty, a nie ma na służbę zdr. Odpowiedz Link
michaelandro Re: Nie musimy 06.06.05, 15:41 Bo to jest żenujące, że trzeba zbierać na karetkę. Płacisz co miesiąc kosmiczne pieniądze za to, by ta karetka była, a jej nie ma, więc musisz ją sobie kupić. Paranoja- ja się nie dokładam. Odpowiedz Link
francesca12 Re: Nie musimy 06.06.05, 15:46 Płacę i krew mnie zalew, ale widocznie worek, gdzie te pieniądze trafiają, jest strasznie przepastny. Mimo to w swej naiwności dorzucę się, bo naprawdę chcę mieć transport w razie czego... a nie okazję łąpać. Odpowiedz Link
sobiepanna Re: Nie musimy 06.06.05, 15:55 Majkel, ten kraj jest w wielu miejscach i przypadkach żenujący. Możemy albo coś z tym zrobić (choćby przez te 2zł na karetkę) albo możemy się położyć i mendzić o żenadzie. P.S. Zawsze jest też opcja wyjazdu gdzieś do "cywilizacji". Odpowiedz Link
francesca12 Sobiepanno, 06.06.05, 16:01 nie kuś Michaela i nie podsuwaj mu pomysłów, bo nam do UK albo US ucieknie :((( i tyle go zobaczymy. PS Mnie też wkurza wiele w tym kraju, mało co jest tak jak powinno, ale cóż: zawsze może być gorzej :/ I tym optymistycznym akcentem kończę moje forumowe pisanie. W domku net czasowo zawieszony, oj, oj. Chyba znów pójdę o 21 do łóżeczka :) Odpowiedz Link
michaelandro Re: Sobiepanno, 06.06.05, 18:52 Ja mam medicover. Nie dokładam. Dam zarobić komuś kto zapewni mi naprawdę dobry poziom opieki. Odpowiedz Link
chiste MEDICOVER 07.06.05, 15:47 Ty, majkel, nie chcę byc wścibski, ale kiedy napiszesz, jakim samochodem jeździsz? Zajebiscie, że masz medicover. Ja mam swojego księdza i w zwiazku z tym na tace nie dam. Paranoja czy żenada? Odpowiedz Link
kubek Mnie też wkurza wiele w tym kraju ! 06.06.05, 20:34 Np. Definicja piwa to napój alkoholowy od 1,5% do 5%, Znajdzie tu taki napitek w sklepie! Na "EoEoEo" dam tyle co na dwa piwa. ps.Kto da wiecej - tylko poważnie :I Odpowiedz Link
francesca12 Re: Mnie też wkurza wiele w tym kraju ! 07.06.05, 08:44 Więcej nie dam, bo w sumie i tak nie mam pewności, czy pośrednicy nie zarobią na tym:/ Michał, masz sporo racji. Odpowiedz Link
sobiepanna Re: Mnie też wkurza wiele w tym kraju ! 07.06.05, 08:57 Hmm... ja też nie mam pewności, ale nie mam również pewności, że ja lub ktoś z domowników nie będzie musiał kiedyś z otwockiej karetki skorzystać :/ Michał być może ma rację jeśli chodzi o leczenie, ale w przypadku pogotowia, to nie liczyłabym na Medicover... Odpowiedz Link
francesca12 Daliście na karetkę dla otwockiego szpitala? 13.06.05, 09:49 Ja zgodnie z zapowiedzią - wrzuciłam pieniążek :P Odpowiedz Link