05.08.04, 14:12
dziewczyny, jak długo powinna utrzymywać się wyższa temperatura, aly mogła
oznaczac ciążę i czy możliwe są wahania w granicach 1-3 kreski np. 36,7 do
37,00?? dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • wiki4 Re: pytanko 05.08.04, 14:33
      Witam z tego co mi wiadomo to po współżyciu w fazie płodnej jeżeli temp.będzie
      się utrzymywała na wyższym poziomie ponad 18 dni doszło do zapłodnienia.A co do
      tempek jeżeli żadna z wyższych tempek nie spadnie do najwyższej z niskich
      tempek to wszystko jest w porządku.Mnie też to dziewczyny wytłumaczyły.Ja też
      jestem w matni dzisiaj mam 25dc. temp.36,9 i ciekawi mnie jestem czy nie.
    • hanka7885 Re: pytanko 05.08.04, 14:56
      wiki4, oczekujesz tej ciąży? bo ja jestem 2 miesiące po poronieniu i o niczym
      innym nie moge myslec. tak bardzo pragne miec dziecko, że obawiam sie że po
      prostu wmawiam sobie pewne objawy. a jak jest u ciebie?
      • wiki4 Re: pytanko 05.08.04, 15:16
        No jasne że oczekuje staram się już 2 cykl i o niczym innym nie myśle chce i
        koniec.Mój mąż ma 2 braci wszyscy żonaci jeden ma 3 córy 2 ma 2 córy także na
        mnie spoczywa i ciąża (co tak długo u was nic nie ma -teściowa)i najlepiej syn
        (teść).Ale my z mężem mamy ich gadanie głęboko.Ja siedze jak na szpilkach do
        @oby nie jeszcze 3 dni.A u Ciebie jak.
    • hanka7885 Re: pytanko 06.08.04, 08:11
      U mnie odwrotnie jezeli chodzi o teściów, ale nie przejmuje sie, napewno moja
      rodzina bedzie się bardzo cieszyć. Za to ja i mój mąż nie możemy sie doczekać,
      szczególnie mocno poczułam chęć zostania mamą w poprzedniej ciąży, myśleliśmy o
      tym ciągle, planowaliśmy, ale los chciał inaczej i poroniłam. Teraz boję się że
      znowu sie to powtórzy, ale będę robiła wszystko żeby zostać mamą. Pozdrawiam
      Cię serdecznie i trzymam za nas kciuki będę zaglądać tutaj więć daj znać jak
      się coś wyjaśni.
      • magda010 Re: pytanko 06.08.04, 09:02
        A ja mam tez pytanko - jest 14 dzien po owu. Tempka najwyzsza byla
        przedwczoraj - 37,45. Wczoraj troszke spadla - 37,3, a dzis 37,1. Nadal jest
        jednak calkiem wysoka, bo najwyzsza z tych niskich przed owu to bylo 36,75. To
        jak myslicie? to moze byc ciaza? czy raczej tempka spada i bedzie @ lada dzien?
        • wiki4 Re: pytanko 06.08.04, 09:10
          Witam.Zależy jak długie masz cykle.Jeżeli w miare regularne,to może być
          fasolka.Z tego co wiem, to ta druga faza jest zawsze stała i od dnia owu wynosi
          14 dni.Jak jutro nie spadnie tempka to będzie wszystko OK.Pisz co u Ciebie.
          Pozdrawiam
      • wiki4 Re: pytanko 06.08.04, 09:19
        Mam dzisiaj smutne wieści jak wczoraj w 25 dc miałam tempke 36,9 tak dzisiaj w
        26 dc.tempka 36,5.Czyli spadła mi tempka do poziomu najwyższej z najniższych
        tempek i z ciążą w tym cyklu mogę się pożegnać.
        Dlaczego tak jest,jedne babki nie mają z tym wogóle problemów np.wczoraj
        widziałam babke zalana total brzuch ogromny i 3 dzieci za nią krzyczą mamo
        gdzie idziesz?
        Serce mi się kraje.
        A ja staje na głowie jakiś folik,wiesiołek,owocki w miare regularny tryb życia
        nie pale,nie pije alkoholu od czasu do czasu piwko i takie problemy.
        Nie wiedziałam że robienie dzieci to takie skomplikowane.
        Jedne po pierwsym razie wpadają a ja już będe 3 cykl zaczynać.

Załamka chce mi się po prostu płakać z bezsilności...
        • magda010 Re: pytanko 06.08.04, 11:31
          trzeci cykl to jeszcze zupelnie nic. pol roku, osiem m-cy to standard. musisz
          byc cierpliwa i sie odprezyc, stres tylko pogarsza sprawe. ja czekam
          niecierpliwie, chociaz nie planowalam ciazy. dzis jest na 100% 14 dzien po owu,
          bo owu byla stwierdzona na usg. no i tempka 37,1. zobaczymy.
          • wiki4 Re: pytanko 06.08.04, 13:04
            Witam.Życzę Ci serdecznie fasoki.Wszystko będzie dobrze.Pisz jak się sprawy
            mają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka