hanka7885 05.08.04, 14:12 dziewczyny, jak długo powinna utrzymywać się wyższa temperatura, aly mogła oznaczac ciążę i czy możliwe są wahania w granicach 1-3 kreski np. 36,7 do 37,00?? dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiki4 Re: pytanko 05.08.04, 14:33 Witam z tego co mi wiadomo to po współżyciu w fazie płodnej jeżeli temp.będzie się utrzymywała na wyższym poziomie ponad 18 dni doszło do zapłodnienia.A co do tempek jeżeli żadna z wyższych tempek nie spadnie do najwyższej z niskich tempek to wszystko jest w porządku.Mnie też to dziewczyny wytłumaczyły.Ja też jestem w matni dzisiaj mam 25dc. temp.36,9 i ciekawi mnie jestem czy nie. Odpowiedz Link
hanka7885 Re: pytanko 05.08.04, 14:56 wiki4, oczekujesz tej ciąży? bo ja jestem 2 miesiące po poronieniu i o niczym innym nie moge myslec. tak bardzo pragne miec dziecko, że obawiam sie że po prostu wmawiam sobie pewne objawy. a jak jest u ciebie? Odpowiedz Link
wiki4 Re: pytanko 05.08.04, 15:16 No jasne że oczekuje staram się już 2 cykl i o niczym innym nie myśle chce i koniec.Mój mąż ma 2 braci wszyscy żonaci jeden ma 3 córy 2 ma 2 córy także na mnie spoczywa i ciąża (co tak długo u was nic nie ma -teściowa)i najlepiej syn (teść).Ale my z mężem mamy ich gadanie głęboko.Ja siedze jak na szpilkach do @oby nie jeszcze 3 dni.A u Ciebie jak. Odpowiedz Link
hanka7885 Re: pytanko 06.08.04, 08:11 U mnie odwrotnie jezeli chodzi o teściów, ale nie przejmuje sie, napewno moja rodzina bedzie się bardzo cieszyć. Za to ja i mój mąż nie możemy sie doczekać, szczególnie mocno poczułam chęć zostania mamą w poprzedniej ciąży, myśleliśmy o tym ciągle, planowaliśmy, ale los chciał inaczej i poroniłam. Teraz boję się że znowu sie to powtórzy, ale będę robiła wszystko żeby zostać mamą. Pozdrawiam Cię serdecznie i trzymam za nas kciuki będę zaglądać tutaj więć daj znać jak się coś wyjaśni. Odpowiedz Link
magda010 Re: pytanko 06.08.04, 09:02 A ja mam tez pytanko - jest 14 dzien po owu. Tempka najwyzsza byla przedwczoraj - 37,45. Wczoraj troszke spadla - 37,3, a dzis 37,1. Nadal jest jednak calkiem wysoka, bo najwyzsza z tych niskich przed owu to bylo 36,75. To jak myslicie? to moze byc ciaza? czy raczej tempka spada i bedzie @ lada dzien? Odpowiedz Link
wiki4 Re: pytanko 06.08.04, 09:10 Witam.Zależy jak długie masz cykle.Jeżeli w miare regularne,to może być fasolka.Z tego co wiem, to ta druga faza jest zawsze stała i od dnia owu wynosi 14 dni.Jak jutro nie spadnie tempka to będzie wszystko OK.Pisz co u Ciebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
wiki4 Re: pytanko 06.08.04, 09:19 Mam dzisiaj smutne wieści jak wczoraj w 25 dc miałam tempke 36,9 tak dzisiaj w 26 dc.tempka 36,5.Czyli spadła mi tempka do poziomu najwyższej z najniższych tempek i z ciążą w tym cyklu mogę się pożegnać. Dlaczego tak jest,jedne babki nie mają z tym wogóle problemów np.wczoraj widziałam babke zalana total brzuch ogromny i 3 dzieci za nią krzyczą mamo gdzie idziesz? Serce mi się kraje. A ja staje na głowie jakiś folik,wiesiołek,owocki w miare regularny tryb życia nie pale,nie pije alkoholu od czasu do czasu piwko i takie problemy. Nie wiedziałam że robienie dzieci to takie skomplikowane. Jedne po pierwsym razie wpadają a ja już będe 3 cykl zaczynać. Załamka chce mi się po prostu płakać z bezsilności... Odpowiedz Link
magda010 Re: pytanko 06.08.04, 11:31 trzeci cykl to jeszcze zupelnie nic. pol roku, osiem m-cy to standard. musisz byc cierpliwa i sie odprezyc, stres tylko pogarsza sprawe. ja czekam niecierpliwie, chociaz nie planowalam ciazy. dzis jest na 100% 14 dzien po owu, bo owu byla stwierdzona na usg. no i tempka 37,1. zobaczymy. Odpowiedz Link
wiki4 Re: pytanko 06.08.04, 13:04 Witam.Życzę Ci serdecznie fasoki.Wszystko będzie dobrze.Pisz jak się sprawy mają. Odpowiedz Link