Dodaj do ulubionych

gdzie w otwocku angielski?

03.09.06, 11:47
chciałabym zapisać się na angielski. jest w otwocku jakaś szkoła??? a oprócz
szkoły znacie może kogoś kto uczy prywatnie? Pozdrawiam z Wioski
Szwajcarskiej
Obserwuj wątek
    • patsik Re: gdzie w otwocku angielski? 03.09.06, 23:07
      brawo za wrześniowy wątek :)
      ja szukam ang. dla dzieci
      oprócz jakichś zagadkowych i tajemniczych głosów o ang. na Sosnowej, nie
      usłyszałam żadnych recenzji...może wszyscy w Warszawce się szkolą?
    • a.nie Re: gdzie w otwocku angielski? 04.09.06, 08:52
      Jest jeszcze British School, która mieści się w Kot Center (koło poczty w
      centrum) Ja byłam bardzo z niej zadowolona, ale to dlatego że miałam super
      lektorkę (Anna Phan Bell - przepraszam, jeśli coś przekręciłam). Z tego co
      wiem, nie wyszyscy lektorzy są tak fajni, ale ponoć to najlepsza szkoła
      angielskiego w Otwocku :) Aha i w porównaniu z Wawą nauka jest całkiem tania.
      Pozdrawiam
    • patsik Re: gdzie w otwocku angielski? 04.09.06, 22:14
      jutro pójdę do Kota i zobaczymy :) na pewno podzielę się pierwszymi
      wrażeniami :)
      • ajk7 Re: gdzie w otwocku angielski? 04.09.06, 23:20
        W Kocie uczą nieźle, ale grupy są duże 12-osobowe. Jeśli Ci to nie przeszkadza,
        spróbuj. U Meninów są bardziej elastyczni - tworzą grupy pod klientów.
        Pzdr.
        • a.nie Re: gdzie w otwocku angielski? 05.09.06, 09:02
          Grupy rzeczywiście 12 osobowe, a nigdy nie przyszło na raz tyle osób, co
          najwyżej 8. Moim zdaniem korzystają z całkiem niezłych podręczników (niestety
          nie pamiętam nazwy).
          • patsik Re: gdzie w otwocku angielski? 05.09.06, 20:22
            u Meninów to na Sosnowej - ale słyszałam, że to dość kontrowersyjna szkoła -
            czy ktoś może mnie oświecic, na czym polega jej kontrowersyjność? może być na
            priv :)
          • patsik Re: gdzie w otwocku angielski? 05.09.06, 20:24
            aha! wrażenia z KOTa: na razie żadne - szkoła jak szkoła :) ceny rzeczywiście
            przystepne, dla kogoś przyzwyczajonego do Warszawki od dwóch lat :)
            jutro lub w czwartek moje dziecię będzie miało test: jak się załapie do
            istniejącej grupy, to ok, jak nie - to czekamy, aż ( i czy) grupa się
            zbierze :) zajęcia oczywiście od października
            • marta_i_koty Re: gdzie w otwocku angielski? 07.09.06, 22:51
              Sosnowa, ta szkola jest naprawdę w porządku - mój syn uczy sie tam 3 rok i jest
              bardzo zadowolony...
              • amigo9 Re: gdzie w otwocku angielski? 08.09.06, 14:32
                Moi sąsiedzi uczą w otwockim liceum i szkołach prywatnych. Ich opinia nt. szkół
                jest taka, że dla ucznia wybór szkoły jest sprawą drugorzędną - owszem są drobne
                różnice w cenie, ilości zajęć itp. ale najważniejszy jest nauczyciel, który
                będzie prowadził grupę. Obecnie sąsiadka zajmuje się swoją śliczną córeczką, ale
                sąsiad prowadzi zajęcia w jednej ze szkół prywatnych i daje też korepetycje.
                Jeśli ktoś jest zainteresowany namiarami, proszę o kontakt mailowy - gazetowy.
                • partita Re: Polecam Lingwiste 08.09.06, 16:52
                  Lingwista: zajecia w Otwocku w Jedynce, na ługach i na hali sportowej w
                  Karczewie, polecam: Hala Sportowa: 022- 780 93 08

Otwock, ul. Karczewska 14/16 telefon 022-779 24 14
                  zapisy w godzinach 16-19

www.lingwista.pl/index.html?id=15
                  • patsik Re: Polecam Lingwiste 08.09.06, 21:24
                    lingwista dla mnie odpada - to nie jest szkoła dla małych dzieci....(dla
                    dorosłych jest ok :)

dziś byliśmy na dwóch testach - w Britisch school (ta w Kocie) i w interlinku
                    (nie przekręciłam nazwy?? - w nowym budynku przy rondzie)
                    zdecydowanie bardziej podobało mi się w Kocie (dzieciom też), ale jeszcze nie
                    zebrała się grupa zaawansowana dla dziesięciolatków :(
                    skoro zachęcacie, to może i do Meninów się przejdziemy w przyszłym tygodniu
                    (dziś już nie zdążylismy)...tylko intryguje mnie ta dziwna wypowiedź z
                    forum....hmmm....
                    • amigo9 Re: Polecam Lingwiste 09.09.06, 02:01
                      Jak chcesz, podpytam sąsiadów o dobrych nauczycieli dla dzieciaków, może znają.
                    • marta_i_koty Dziwna wypowiedź..? 09.09.06, 03:00
                      A gdzie ona jest...?
                      • marta_i_koty U Meninow jest zupelnie zwyczajnie... 09.09.06, 03:06
                        Przez prawie 3 lata nauki syna nie zauważyłam nic kontrowersyjnego...
                        Nauczycielka mila, ma dobry kontakt z dzieciakami, w grupie jest ich szescioro,
                        godziny lekcji dostosowane do planu zajęć w szkole... Do niczego nie mozna sie
                        przyczepić...
                    • partita Re: Polecam Lingwiste 09.09.06, 09:42
                      Lingwista od kilku lat uczy dzieci na naszym terenie, zaczynaja juz szescio-,
                      siedmiolatki. Duzo grup jest w jedynce i na hali sportowej w Karczewie.
                      Pozdrawiam!
                      • patsik Re: Polecam Lingwiste 10.09.06, 17:04
                        był przed wakacjami wątek o angielskim...nie jestem pewna, czy na tym forum,
                        czy na linii otwockiej
                        ktoś napisał, że Meninowie to, cytuję :"straszni ludzie" , ktoś odpowiedział,
                        że nie i tyle...więc jestem lekko zaniepokojona....
                        ale chyba się jednak tam udam i sama sprawdzę....
                      • patsik Re: Polecam Lingwiste 10.09.06, 17:06
                        co do Lingwisty...ja wiem, że oni uczą dzieci....ale mi chodzi o to, żeby nauka
                        angielskiego kojarzyła się jeszcze z zabawą, przynajmniej w wieku 7-10 lat. A
                        Lingwista kojarzy mi się bardziej z metodą "ławkową". Może się mylę....
                        • marta_i_koty Re: Polecam Lingwiste 10.09.06, 21:58
                          Mój syn ma 11 lat, bardzo lubi tę szkołę, a "straszni ludzie" sa zupełnie
                          normalini i sympatyczni (szczególnie ona)...
                          • patsik Re: Polecam Lingwiste 11.09.06, 22:24
                            jutro jadę sprawdzić :) mam nadzieję, że będzie ok, bo nie do końca mnie
                            zachwyciły te dwie szkółki, które widziałam
                            a ile trwają jednorazowe zajęcia dla dzieci u Meninów? 2x po 45 minut czy 1x po
                            60 minut? i ile razy w tygodniu? podobno młodszaki nie za bardzo dobrze się
                            uczą, jak mają na raz więcej niż 60 minut (mimo przerwy....)
                            • amoremio Re: Polecam Lingwiste 13.10.06, 14:24
                              Berlitz: maluchy = 30 minut
                              • amoremio Re: Polecam Lingwiste 13.10.06, 14:26
                                No, tak generalnie. Bo w Otwocku
                                B. chyba (jeszcze) nie ma. :)
                                • funcia2 Re: Polecam Lingwiste 13.10.06, 14:50
                                  Dla maluchów, od półtora roku lub dwóch lat polecam naukę metodą Hellen Doron
                                  (chyba trochę źle to napisałam). Moje dziecko chodzi tam już drugi rok, dzieci
                                  przez 30 minut bawią się, a lektor mówi do nich po angielsku.
                                  Grupy są od 4 do 8 osób, z młodszymi dziećmi są też rodzice. Koszt lekcji 25
                                  zł, tylko na początku trzeba wykupić materiały (płyty CD do słuchania w domu i
                                  książeczki) za 250 zł (tak było w zeszłym roku).
                                  Siedziba znajduje się w Otwocku na Mysiej (z tyłu za Kredyt Bankiem).
                                  WSZYSTKIM BARDZO POLECAM!!!!!!!
                                  • owieczka69 Re: Polecam Lingwiste - prosba o telefon 18.10.06, 09:49
                                    mozesz podac jakies kontakt telefoniczny tego miejsca?
                                    kiedy sa zajecia- w jakich godzinach?
                                    dzieki
                                    owieczka
                                    • funcia2 Re: Polecam Lingwiste - prosba o telefon 18.10.06, 10:11
                                      Nr telefonu podam jutro, teraz w wiadomości wyślę Ci adres pocztowy do Pana
                                      Błażeja, który to prowadzi.
                                      Zajęcia są od poniedziału do piatku. Centrum czynne jest chyba od 14 do 19
                                      (napewno). Lekcje trwaja 30 minut.
                                      • yagu Re: Polecam Lingwiste - prosba o telefon 18.10.06, 17:16
                                        uczę się u p.Menin angielskiego i jestem bardzo zadowlona.mili kulturalni ciepli
                                        ludzie. i co wazne PROFESJONALNI.polecam tę szkołę. rowniez dla dzieci.
    • maewcia Re: gdzie w otwocku angielski? 13.01.07, 18:11
      Uczę się u Meninów w centrum. Profesjonalne podejście, najnowsze podręczniki,
      lektorzy w porządku.
      Odradzam Interlink - zaliczyłam tam m-c w 2005 roku -pełen chaos, native
      speaker - improwizował i nadrabiał uśmiechem, może coś się zmieniło...
      • patsik Re: gdzie w otwocku angielski? 13.01.07, 20:54
        my z Meninów bardzo zadowoleni, na razie :)
        a o panu Błażeju z Helen Doron też dużo dobrego słyszałam
        • donna-joanna Re: gdzie w otwocku angielski? 28.08.14, 23:28
          Moje córki były bardzo zadowolone ze szkoły Meninów. Otrzymały tam świetne przygotowanie do matury jak również egzaminów FCE oraz CAE.
    • rainingnow Re: gdzie w otwocku angielski? 15.09.14, 01:16
      Polecam Ci www.otwock.mobileenglish.pl/ z dojazdem do domu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka