IP: *.centertel.pl 17.02.11, 19:59
zapisałam się do nich na kurs, a teraz znalazłam w sieci coś takiego:
mobilek-przekrent
co mam robic ?
Obserwuj wątek
    • w357 Re: mobilek 17.02.11, 20:16
      Gość portalu: ola napisał(a):
      > > co mam robic ?

Decyzja należy do CIEBIE !

Podobnych spraw było już wiele ..... (różne OSK)

Jeżeli już zapłaciłaś, to zacznij się szkolić u Nich (chyba, że nie chcesz), a po jakimś czasie sama stwierdzisz, czy to prawda, czy oszczerstwa.
      Zrezygnować ze szkolenia możesz w każdym momencie......
      Przeważnie jest tylko problem z rozliczeniem finansowym za wykorzystaną część szkolenia.

Co najważniejsze ?
      Pilnuj wszystkich pokwitowań za (wszelakie) opłaty oraz zanim coś podpiszesz, to TO przeczytaj.

ps
      Szkółki o których jest "aktualny" szum, przeważnie pilnują tego co robią
      (co może być na plus dla Ciebie).
    • permanentne_7_niebo Re: mobilek 18.02.11, 11:37
      Skąd więc takie poważne zarzuty? Zdaniem przedstawicieli OSK Mobilek są one inspirowane przez konkurencję, której Mobilek jest solą w oku.

Hahaha, nie ma to jak rozbuchane ego ;D
    • Gość: renata Re: mobilek IP: *.rev.inds.pl 13.06.11, 20:00
      ja bym się nie obawiała niczego, robiłam u nich kurs i wszystko było w jak najlepszym porządku, nowe auta, dużo jazdy po mieście, na placu manewrowym wszystko ci wytłumaczą jak należy, wykładowca mówi zrozumiale a instruktorzy są dobrze wyszkoleni, ja zadałam i jestem zadowolona polecam
    • Gość: nym Re: mobilek IP: *.narwik-gw.waw.supermedia.pl 29.08.11, 19:18
      zdecydowanie odradzam. Zapisanie się na jazdy praktycznie nie możliwe. Pod podanymi numerami telefonów albo nikt nie odbiera, albo jak już się uda połączyć to się po chwili rozłączają, albo twierdzą, że aktualnie system nie działa, a jak już się cud zdarzy, czyli odbiorą i system działa to się okazuje, że nie ma wolnych terminów. Nieliczne jazdy, na które udało się zapisać pozostawiają wiele do życzenia. Kurs może i się uda skończyć ale po roku, o ile w ogóle. Poza tym nigdzie nie podają obowiązkowych danych typu NIP, nr wpisu do ewidencji, siedziba itp. Wyjątkowo niemiła obsługa (poza dwoma osobami). Nie wszystkie "biura" które podają - działają.
      • Gość: mk Re: mobilek IP: *.home.aster.pl 11.09.11, 10:55
        i to musze potwierdzic- między kolejnymi jazdami są 2tyg przerwy,czasami "tylko" 1tydzień,więc kurs ciągnie się przez 3miesiące..

co do instruktorów to są rózni...przypisano mnie do jednego ,który ciągle walił głupie teksty zamiast szkolić,nie patrzył na drogę tylko wypelniał jakies papiery i gadal przez telefon oraz ciągle marudził.. ale zmieniłam sobie instruktora i teraz bardzo sobie chwalę naukę,więc wszystko zależy jaks się trafi i czy uda sie dość szybko rozpisać jazdy:)
        • Gość: torro Re: mobilek IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.11.11, 15:52
          Ogólnie nie ma tragedii, ale jak już się chce coś załatwić albo zapisać na jazdy to tragedia. Wisi się na telefonie pół godziny a oni mają w play więc to finansowa katastrofa. Można iść do biura, ale trzeba jeszcze trafić żeby ktoś tam był i miał internet... Połowa jazd to była na toyocie a jak chciałem zmienić to usłyszałem, że w umowie nie ma nic na temat samochodów. Musiałem połowę godzin mieć u jednego instruktora, ale ciągle nie było miejsc, w końcu się jeździło co drugi tydzień albo od 5:00 rano. Na pewno na doszkalanie, jeśli będzie potrzebne, pójdę gdzie indziej...
          • Gość: Michu Re: mobilek IP: *.static.chello.pl 10.11.11, 19:09
            ODRADZAM! O ile instruktorzy są w porządku (nie wszyscy i tak), to biuro i ogólna organizacja to jakaś porażka. A dziś był szczyt. Ostatnie jazdy, egzamin wewnętrzny niby. Straciłem 20 minut jazd bo babka w biurze mi wpisała inną ulicę spotkania niż tą, gdzie jest biuro i gdzie zwykle się spotykałem z instruktorem. A zamiast jechać do Warszawy na trasę egzaminacyjną to pojechałem do... Nowego Dworu Mazowieckiego bo trzeba było coś zabrać stamtąd. Oczywiście do Warszawy nawet nie wjechałem na minutę, a jak po jazdach zapytałem "czy to był egzamin? na egzamin to chyba się jedzie do Warszawy a nie do NWD" usłyszałem " usłyszałem "yy... noo to jest koniec kursu, a z takimi sprawami to nie do mnie. ja miałem jechać do NWD to pojechałem". No to chyba jest jakiś żart! Kiedy ja mam się sprawdzić w Warszawie na trasie egzaminacyjnej, jadę do NWD bo tak mu kazali! Na dodatek nie miał mojej karty więc de facto jeździłem bez jakichkolwiek uprawnień. Karty egzaminacyjnej też nie miał więc nic nie jest wypełnione. W poniedziałek idę sobie z nimi pogadać. Zobaczymy co wyjdzie... Jakby ktoś chciał pogadać na ten temat to mój nr gg 3470271. JESZCZE RAZ STANOWCZO ODRADZAM MOBILKA!!!
            • Gość: madzia Re: mobilek IP: *.play-internet.pl 06.12.11, 21:01
              Nie zgadzam się z Tobą, dzięki tej szkole mogę się pochwalić że zdałam egzamin na odlewniczej bez problemów, jeździłam na trasie egzaminacyjnej, miałam praktycznie tą samą trasę co ćwiczyłam z instruktorami, i z zapisami na jazdy też nie było problemów. Niestety teraz jest wyścig z czasem przed zmianami i jest bardzo dużo chętnych,nie wiem z którego oddziału korzystałeś, ja się umawiałam na Kondratowicza i mogę tylko chwalić:) pozdrawiam
              • Gość: patriccos Re: mobilek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 10:35
                chyba jakis cud się stał albo jestes osoba pacujacą w mobilku osobiscie nie znam nikogo kto był by zadowolony z kursu u nich. A kursy z grupona to jawne złodziejstwo. Nie ma opcji by skonczyc u nich taki kurs.
          • Gość: goscowo Re: mobilek IP: *.home.aster.pl 05.07.12, 23:02
            Telefonu nie mają w Play to pewne, to telefon stacjonarny:) Ja mam telefon w Play i do Play mam darmowe rozmowy, a jak mi się kończył abonament to mi leciała kasa ponad abonament na rozmowy z nimi, jak nr. mieliby w Play, to bym miała rozmowę gratis. Faktycznie rozmowy trwają po 30-40 minut kiedy chce się zapisać na jazdy. Większość pań jest tam mało ogarnięta i system mają do dupy. Gdybym mogła jeździć rano, pewnie w miesiąc zrobiłabym 30h, ale mogłam tylko popołudniami więc jazdy trwały ok 1,5 miesiąca.. W Imoli miałam jedną jazdę raz na tydzień, czasami raz na dwa tygodnie.., więc i tak nie narzekałam.
            • Gość: prwanik Re: mobilek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 11:08
              www.facebook.com/pages/Mobilekpl/192204180881447?sk=info osoby poszkodowane prosimy o lajkowanie linku. Bedzie kierowany wniosek grupowy do prokuratury. Pozdrawiam
    • Gość: Barf Re: mobilek IP: *.pzu.pl 25.06.12, 15:01
      Nie polecam. Moja opinia jest taka, że Mobilek to przekręt. Zapisałem sie na kurs i mam jazdy co... 5 tygodni. Do biura nie mozna się dodzwonić, bo albo zajęte, albo nikt nie odbiera, albo rozłącza. W zwiazku z tym kurs ciagnie sie miesiącami. Lista ośrodków to sciema - w Warszawie sa 3 place, bo nie można tego nazwać ośrodkami. Unikać.
      • Gość: Bemowianka mobilek" śmierdzi" wyłudzeniem... IP: *.wp.mil.pl 27.06.12, 13:59
        Sprawa widzę wciąż aktualna. Mobilek regularnie organizuje "okazje" m.in. na GROUPPON i wciąż dają się wciągać nowe osoby. Ja jestem jedną z nich...
        Zapłaciłam za kurs, odbyło się 17-18 czerwca 2012 r "coś" w rodzaju zajęć teoretycznych w ART-BEM i to byłoby tyle. Pseudo biuro cały czas zamknięte, nikt nie odbiera telefonów, nie można umówić się na jazdy. Ich bemowska siedziba przy ul. K. Bandrowskiego 7 wygląda dziwnie: żadnego szyldu, a jedynie dwie kartki, z których jedna informuje, że "biuro" będzie nieczynne od 18 do 24 czerwca. Wczoraj był 26 czerwca, i zamknięte na 4 spusty...
        ŚMIERDZI TO WSZYSTKO OSZUSTWEM! Straciłam pieniądze, nie można umówić się na jazdy, bo nie ma z kim rozmawiać.
        Nie wiem jak inni poszkodowani, ale zgłaszam sprawę na policję i do prokuratury. To jawne WYŁUDZENIE.
        Ostrzegajcie ludzi, by nie wpłacali żadnych pieniędzy, o ile nie chcą ich stracić...

Poinformuję później o dalszym przebiegu sprawy. Pozdrawiam!
        • Gość: Oszukany? Re: mobilek" śmierdzi" wyłudzeniem... IP: *.aster.pl 28.06.12, 00:45
          no to wtopa ! Stracone pieniadze ?? ale oni znowu sprzedają na gruponie super oferte www.groupon.pl/deals/warszawa-extra/Mobilek/7397811?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_179&a=1724
          • Gość: Andy Re: mobilek" śmierdzi" wyłudzeniem... IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.12, 09:42
            To Groupon firmuje te dziadowskie Mobilkowe kursy - od 2 lat sprzedaje ofertę Mobilka i od 2 lat są te same problemy. 60% osób wycofuje pieniądze z Groupona za te kursy i szukają normalnych szkół.Jednak czasu i nerwów nikt ci nie zwróci.
            • Gość: gość Mobilek bez przesady IP: *.home.aster.pl 04.07.12, 19:02
              Ja w tym tygodniu miałam ostatnią, jazdę w 1,5 miesiąca wyrobiłam 30godzin i czekam na papierek o zakończeniu kursu. Też miałam wątpliwości odnośnie Gruponu i chciałam go zwracać, ale ostatecznie szkoła przyspieszyła mi kurs, bo miałam go rozpocząć dopiero po 2 czy 3 miesiącach od wykupienia i to był powód chęci mojej rezygnacji. Za grupon nie chcą zwracać kasy, jak się poda już jego numer podczas rejestracji na ich stronie, wtedy trzeba przesłać oświadczenie szkoły, że nie rozpoczęło się udziału w kursie i przesłać je do Grupon.pl. Grupon jest z nimi w dobrej komitywie i ich mailowo namówił do przyspieszenia mojego kursu. (Dodam że przed zakupem, panie ponoć nowe pracownice powiedziały mi, że jazdy mogę rozpocząć od już, po zakupie, że za 2-3 miesiące:)
              Teorie miałam przy starym mieście, w biurze na Bemowie byłam i w Biurze na Nowym Świecie osobiście, a telefon nie działa im dopiero od paru dni, wcześniej działał ok. Mają zwaloną linię telefoniczną bo sprzedali wiele Gruponów i dalej je sprzedają i masa ludzi dzwoni jednocześnie. Polecam chodzić osobiście do biura na Nowym świecie.
              Ja jazdy miałam i na placu i na mieście, w sumie więcej na mieście, na placu byłam ze 3-4 razy. Jeździłam po 1-2-3 godziny jednorazowo. Instruktorzy ok, choć starszy Pan Zbyszek (Ochota) irytował mnie swoją przemądrzałą osobowością. Z kursu jestem zadowolona, z obsługi telefonicznej i doinformowania pracowników Nie jestem.
              Nie ma co się załamywać i czytać opinie internautów wyssane z palca, jacy piszą o Mobilku porównując go z innymi szkołami..,a w życiu w nim nie będąc na chociaż jednej jeździe.
              Wcześniej jeździłam w IMOLI, to dopiero masakra.....:(, masakra za większą kasę..

• Gość: Instruktor Mobilka Re: Mobilek - Uważajcie! IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.12, 19:22
                Nie dajcie się nabrać na jakiekolwiek pozytywne opinie o tej pseudo szkole jazdy Mobilek.Właściciel osobiście wypisuje pod różnymi nickami dobre opinie o swojej szkółce,bo nie nadąża ze zwrotami za Gruponowe kursy niezadowolonych i wściekłych klientów.Widział co się działo w Vip-Szkole Arka Michalczyka (upadła a kursów sprzedała pełno na portalach zakupowych) i próbuje w ten sposób zatrzymać tą lawinę zwrotu pieniędzy.Właściciel Mobilka od dawna nie płaci instruktorom a ci którzy zostali po cichu liczą,że im coś odda (są w błędzie tak jak byli w instruktorzy VIP-a).Nie płaci instruktorom a ci wyłudzają pieniądze od klientów.Tak więc uciekajcie z Mobilka jak najdalej.
                • Gość: bez przesady Re: Mobilek - Uważajcie! IP: *.home.aster.pl 05.07.12, 22:40
                  Tak się składa, że komentarz nad Panem napisałam osobiście, nie pisał go nikt z pracowników Mobilka:). jeździłam z 2 instruktorami i żaden nie mówił mi nic o tym, że mu nie płacą.., nie namawiali mnie też do żadnych jazd na lewo, bo jak niby jak mają pełny grafik i jedno auto na dwóch? Jak dla mnie to tak samo jak Mobilek może sobie pisać sam pozytywne komentarze, tak samo konkurencja może im wymyślać negatywne.. i komu tu wierzyć? Ja wierzę tylko samej sobie, bo kurs odbyłam i czekam na papierek żeby się zapisać na egzamin. Warto aby inne osoby też same zgłosiły się do Mobilka i zobaczyły na własne oczy co i jak i wtedy podjęły decyzję, co dalej z kursem. Miałam część teoretyczną kawałek od Starego miasta, bliżej Inflanckiej, nie pamiętam nazwy ulicy, a w artykule o Mobilku jest napisane, że teoria jest tylko w jednym miejscu na jakimś zadupiu i ktoś wozi tam ludzi autem.. Jakoś nikt mnie nigdzie nie woził, jedynym utrudnieniem była zamknięta ulica Marszałkowska, bo od Bankowego musiałam biegać na piechotę:), po wyjściu z metra. Faktycznie masa tam teraz ludzi z Grupona, telefony wiecznie zajęte lub wcale nie działają, kursantów mają od... i ciężko będzie się zapisać na terminy jazd, ale nie zauważyłam, aby ktoś tam oszukiwał wożąć kursantów tylko po samym placu manewrowym, zarabiał kasę na lewo itd..;/
                  • Gość: gość Re: Mobilek - Uważajcie! IP: *.home.aster.pl 05.07.12, 22:53
                    A jeśli to faktycznie prawda to może Pan instruktor poda imię i nazwisko, będziemy mieli wiarygodne potwierdzenie:)
                • Gość: Instruktor Zbyszek Re: Mobilek - Uważajcie! IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.12, 11:30
                  Instruktor Mobilka czy Instruktor Podcierania Tyłka ??????:-):-)
                  Jak można pisać takie brednie?
                  Papier jest podobno cierpliwy.
                  Potęga Netu jest nieograniczona.
                  Zapewne w żadnym OSK nie jest idealnie.
                  Bez konkretów chlapanie błotem w naszym ukochanym kraiku stało się normą.
                  UWAŻAJCIE !!!!!!!
                  Nie na MOBILKA, tylko na treści zamieszczane anonimowo w necie.
                  Zarówno pozytywne, jak i negatywne.
                  Trzeba mieć więcej niż dwa zwoje w mózgu, żeby z lawiny błota, pomówień i oszczerstw wyłuskać istotne oraz zbliżone do prawdy informacje.
                  • Gość: Aga Re: Mobilek - Uważajcie! IP: 195.242.224.* 17.08.12, 19:33
                    To nie są ŻADNE oszczerstwa TYLKO SZCZERA PRAWDA co ludzie piszą na gtego cholernego Mobilka. Sama się niestety na tego kupona skusiłam i w konsekwencji straciłam te pieniądze. Zmieniam szkołe gdyż szkoda moich nerwów i użerania sie z tą pseudoszkołą. I wszystkich PRZESTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mobilek to przekręt nad przekręty. Chętnie zgłosiłabym sprawę do prokuratury gdyż uważam że nie wszystko jest w porządku!!!! Mało tego - uważajcie jeszcze na jedną rzecz - jeśli odwołujecie jazdy i zdarzy się Wam to zrobić krócej niż 24 godziny przed jazdą - np utkniecie w gigant korku, to firma karze Wam płacić 60 złoty za niewykorzystaną jazdę (podobnie - gdyż nie pamiętam że to podpisywałam - podpisujecie taki cyrograf podczas szkolenia teoretycznego). Uważam to za szczyt krętactwa gdyż niejako płacicie 2 razy za to samo. Myślę, że płacąc za kurs opłaciliście także i te godzinę - bez względu na to czy byliście na niej czy też nie. Może byc tak, że w takim przypadku ta godzina przepada, ale nie że macie za nią jeszcze dodatkowo płacić. To jest ABSURD i szczerze mówiąc jestem ciekawa co na to prawo??? Z DALA OD MOBILKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: czlowiek Re: Mobilek - Uważajcie! IP: *.play-internet.pl 01.10.12, 10:29
                  Ludzie ale wy glupi jestescie w dupie byliscie guwno widzieliscie
                  • Gość: Michał Re: Mobilek - Uważajcie! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.10.12, 01:01
                    Jest nas wielu www.interwencja.polsat.pl/ a mimo to ten idiota dalej sprzedaje w zakupach grupowych.
                    • Gość: Poszkodowany Re: Mobilek,CITEAM - dalej naciągają klientów IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.12, 07:24
                      Mobilek wraz z nielicznymi portalami z nim współpracującymi (tym razem w sprawę zamieszany jest CITEAM) naciągają bezczelnie ludzi:
                      www.citeam.pl/oferty/warszawa/znizka-na-kurs-prawa-jazdy-10?utm_source=citeam-newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-2012-10-03-warszawa-12680&e=c&uid=571962&nid=12680&t=227c5e2b7db994cb0b3e53d4f5eb94cb51589d57&utm_term=Kursy+i+Szkolenia
                      Reportaż Polsatu na temat mechanizmu naciągania:
                      www.interwencja.polsat.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/News,6271/index.html#1301221
              • Gość: Instruktor Zbyszek Re: Mobilek bez przesady IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.12, 10:56
                Ogólnie rzecz biorąc spokój, opanowanie, cierpliwość oraz wymaganie podstawowej wiedzy z KD przed rozpoczęciem jazd powinny cechować każdego instruktora. Jak można posadzić za kierownicą osobę, która nie potrafi rozwiązać prostych krzyżówek równorzędnych, nie ma pojęcia, co to są S1, S2 i S3, znaki A-7 i B-20 oraz komu ustępujemy przy lewoskręcie na S1? TO SĄ PODSTAWY !!!! Auto to średnio licząc tona żelaza. Rozpędzona do 50km/h niesie ze sobą wielką energię kinetyczną, która źle pokierowana może doprowadzić do kalectwa lub do śmierci niewinnych osób. TU NIE MA ŻARTÓW !!!! To nie przemądrzałość lecz odpowiedzialność za prawidłowe wyszkolenie przyszłego kierowcy. Nie każdemu muszą odpowiadać moje metody szkolenia. To, że dużo wymagam od kursantów jest powszechnie wiadome. To, że długo czekają na jazdy ze mną też nie jest tajemnicą. Zaświadczenie o ukończeniu kursu, to nie byle papierek. Nie każdy może być dobrym i odpowiedzialnym kierowcą po min. 30 godz. szkolenia. Tak, jak nie każdy może być pilotem. Tu trzeba wiedzy, umiejętności i predyspozycji. A te nie każdy posiada. I na koniec. Skoro już sie robi komuś koło pióra, trzeba mieć odwagę się podpisać.
                P/S
                W sprawy biura nie wnikam. Wiem, że walczą z nową centralą telefoniczną.
                Wynagrodzenie otrzymaję regularnie co miesiąc.
                Życzliwi i konkurencja niech ........ sami Wiecie co...... i gdzie........:-):-):-)
                • Gość: gość portalu Re: Mobilek bez przesady IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 18:37
                  Zbyszek.... hmmmm moj kolega jezdził z takim jąkającym sie zbyszkiem D. w mobilku i ciezko było sie dogadac:) na na najbliższym skrzy skrzy skrzyżowaniu w w w w w ..... a w tym czasie minął ze trzy krzyżówki !!!!:) no i fakt ze w trakcie robienia kursu poszła informacja w ośrodku ze na stacji ruszył jak mu gaz jeszcze tankowali :)))))) wię wię więcej takich inteligentnych instruktorów. dobrze ze ja sie tam nie wybrałem
                • Gość: Tomek Kępa Re: Mobilek bez przesady IP: *.jmdi.pl 13.09.12, 14:24
                  Panie Instruktorze Zbyszku;
                  po pierwsze nikt tutaj nie pisze o metodyce szkolenia instruktorów, określa to dokładnie załącznik do rozporządzenia Ministra Infrastruktury nt. szkolenia i egzaminowania kierowców i egzaminatorów, a wasza "szkoła" nijak się nie stosuje do tego rozporządzenia w przypadku kursantów z Grouponu;
                  po drugie prowadząc samochód, czy jakikolwiek inny pojazd nikt się nie zastanawia jak wygląda znak S1, S2 i S3, bo nie jesteśmy "drogówką" i nie wystawiamy mandatów, ale każdy wie jak wygląda znak STOP, czy USTĄP PIERWSZEŃSTWA PRZEJAZDU i co one oznaczają.
                  Wreszcie po trzecie: sami robicie sobie koło pióra jako firma, tak traktując swoich klientów, a co do podpisywania się, to miej Pan trochę odwagi i podpisz się pan z imienia i nazwiska.
            • Gość: oszukana007 Re: mobilek" śmierdzi" wyłudzeniem... IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.08.12, 18:54
              W maju Mobilek ogłaszał się na Gruperze, kurs kat A za 499 zł. W ofercie lista miejsc gdzie odbywają się kursy, a tam miejsce, które skłoniło mnie do wykupienia oferty. Po wykupieniu kuponu zaczęły się schody! Po pierwsze trudności przy zalogowaniu na stronie Mobilka, strona nie przyjmowała numeru kuponu. 2 próby zgłoszenia tego problemu do obsługi skończyły się tłumaczeniem tej samej historii 2 różnym osobom od początku i żadna nie była w stanie doprowadzić sprawy do końca. Po 2 tygodniach i kolejnym telefonie w końcu 3 pani wprowadziła zgłoszenie do systemu. Wtedy okazało się,że miejsce,które mnie interesowało ma tylko kurs teoretyczny a jazdy można wybrać w odległych miejscach. Po wyborze najbliższego, okazało się, że jest takie oblężenie iż nie ma szans mieć tych jazd w zbliżonym do siebie czasie i w 1 miejscu. Trzeba jeździć z jednego końca miasta na drugi a wyjeżdzenie godzin może zająć dłużej niż ważność kuponu. Przy próbie zapisania się mimo wszystko i jasnego powiedzenia że interesują mnie godziny po pracy, czyli po 16 okazało się, że pani owszem zapisała mnie na piątą ale rano! O czym dowiedziałam się po tym, jak już w czasie tej samej rozmowy zrezygnowałam z tego kursu i po ustnym zgłoszeniu reklamacji i poproszeniu o zwrot kosztów, obudził mnie o 5.20 instruktor z zapytaniem gdzie ja jestem. Odpowiedziałam mu,że odwołałam wszystko i zrezygnowałam z kursu ale widocznie pani nie raczyła tego usunąć z systemu. To też nie przyniosło rezultatów bo przez 2 następne dni budzili mnie 2 kolejni instruktorzy. 4 telefon do Mobilka dał wreszcie efekt wykasowania mnie z systemu i adres email gdzie mogę zgłosić reklamację. Zgłosiłam ją 1 czerwca 2012 i do tej pory nie dostałam odpowiedzi. Mimo 3 kolejnych telefonów z pytaniem gdzie jest odpowiedź, która miała nadejść do 14 dni od dnia zgłoszenia reklamacji i przede wszystkim gdzie są moje pieniądze! Mobilek znów się ogłasza! Nie korzystajcie, nie warto!
              DZIŚ MIJA 75 DNI OD REKLAMACJI I CISZA, KOLEJNE TELEFONY I STEK KŁAMSTW
      • Gość: gość Re: mobilek IP: *.jmdi.pl 08.08.12, 12:09

zapraszam poszkodowanych do lubienia strony www.facebook.com/pages/Mobilekpl/192204180881447
    • Gość: Andrzej Mobilek-uwaga-przekręt! IP: *.play-internet.pl 07.07.12, 14:23
      Przestrzegam przed firmą MOBILEK.pl w Warszawie/Legionowie i innych miejscach, oferują kursy kat. A na Grouponie za 499 zł, po wpłaceniu kasy okazuje się że, na kurs nie da sie zapisać bo nie ma miejsc. Prawdopodobnie oszuści. Po moim nacisku na Groupon i właściciela tej "pseudo szkółki" zwklekali z zapisem na jazdy po to aby terminowy kupon się przedawnił. Na pierwszą jazdę czekałem 2,5 miesiąca, na drugą miałabym czekać 3 miesiące ale wtedy kurs się przedawnia. Z resztą prawo jazdy w takim tempie zrobiłbym za najwcześniej 3 lata. nawet zaświadczenie lekarskie (koszt 100zł) dostałem na złym druku. Groupon umywa ręce, bo „partner chce wykonać usługę”.
      Po złożeniu reklamacji do Groupona otrzymałem taką odpowiedź:
      „Panie Andrzeju,
      Dziękujemy za wiadomość.
      Przykro nam, że oferta w Pana przypadku jest realizowana w inny niż oferowany sposób, natomiast za wypełnienie postanowień oferty odpowiada wyłącznie Usługodawca firma Mobilek, który ofertę udostępnił. Nasz portal jest tylko pośrednikiem w sprzedaży kuponu rabatowego i nie zajmuje się realizacją zakupionych kuponów ani zamówień. Za treść oferty oraz jej realizację, w tym jakość usługi odpowiada Usługodawca. Umowa o realizację usługi jest zawierana pomiędzy Panem a Usługodawcą. Naszą rolą jest jedynie przesłanie kuponu rabatowego co zostało już wypełnione. W związku z tym, treść Pani reklamacji powinna zostać skierowana bezpośrednio do Usługodawcy.”
      W Mobilku kompletnie mnie olali!
      ŻENADA!!!!!!!
      • Gość: Kursant Re: Mobilek-uwaga-przekręt! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.12, 12:30
        U mnie podobno, tylko byłem może trochę bardziej cierpliwy. W sumie w niedługo mam ostatnie jazdy, ale:
        - umowienie sie na 1 jazde zajelo mi 10 dni od teorii, bo probowali mi wmówic, że nie zapłaciłem za groupon (co jest technicznie niemożliwe)
        - aby się dodzwonić to zazwyczaj ponad 1h męczarni (rozłącza po kilku minuatach, więc czasami dzwoniłem po 10 razy pod rząd aż w końcu się udało
        - 90% ośrodków na ich stronie nie istnieje - mają 2 góra 3 ośrodki (Bemowo, Bródno...)
        - aby w ogóle miec lekcje jeździłem o róznych porach dnia i nocy na losowo wybrane ośrodku z w/w + 1xUrsynów. W ten sposób zakupiony 14 dniowy kurs w wybranym osrodku, w rzeczywistosci ukoncze (mam nadzieję) po 6 tygodniach na drugim koncu miasta, i to przy MAKSYMALNEJ ELASTYCZNOSCI z mojej strony i wielu, wielu telefonach.
        - na razie sie jeszcze nie skonczyli, wiec nie mogę powiedziec, czy nie czekaja mnie jeszcze jakieś niespodzianki
        - na sama beznynę aby dojechac na zajecia wydalem juz wiecej niz zaoszczedzilem.
        - na Groupon nie ma co liczyc, tez wysłałem do nich maila ale odpisują z automatu odsyłając do usługodawcy, pomimo tego, ze pisalem do nich nie jako skarga lecz jako informacja o tym co sie tam dzieje do ich wiadomości, wcale nie proszac o interwencję

Podsumujac, Mobilek polecam, ale dla osób bogatych, mobilnych (może stąd nazwa???), bardzo cieprliwych, mało wymagających i mających dużo wolnego czasu.
        • Gość: kursant Re: Mobilek-uwaga-przekręt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 12:44
          Mam ich dość.Brak jakich kolwiek możliwość jazd na Kat.A.
          Od połowy czerwca staram się uwówić na jazdy na lipiec. Codzienne telefony do mobilka kończą się zawsze tą samą rozmową cytuję " brak miejsc na lipiec proszę dzwonić jutro będą nowe grafiki i może uda się Pana zapisać." Całe szczęście, że klient też ma swoje prawa i można zgłościć sprawę do rzecznika praw konsumenta!!!
          Serdecznie pozdrawiam mobilka i polecam zwiększyć ilość motocykli i instruktorów, bo długo tak nie pociągnięcie.
          PS.
          Napiszę również do gruponu aby nie przyjmowali od Państwa zleceń na oferty bo wasza sprzedaż usług jest poniżej krytyki.
          • Gość: Kursant Re: Mobilek-uwaga-przekręt! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.12, 13:35
            Niestety już to zrobiłem, ale Groupon ma tak samo krótkowzroczne plany rozwoju jak Mobilek - zarobić dzisiaj ile się da a potem jakoś to będzie...
      • Gość: Samarytanka Re: Mobilek-uwaga-przekręt! IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.12, 12:55
        Nie wiem jak w Mobilku, mogę polecić z zakupów grupowych Tunell.
        W wakacje razem z siostrą wykupiłyśmy na jakimś z portali zakupów grupowych kupony na kurs prawa jazdy. Początkowo po poczytaniu o kursach z zakupów grupowych i negatywnych opiniach, pomyślałam, że i ja wyrzuciłam pieniądze w błoto, co gorsza pociągnęłam za sobą siostrę:(, całe szczęście, że okazało się inaczej. Kurs był rzetelnie przeprowadzony, bez zbędnych fajerwerków, ale rzeczowo i sprawnie, co najważniejsze skutecznie. Jeszcze raz wielkie podziękowania dla instruktora Pana Mieczysława, który wykazał się olbrzymią cierpliwością. Siostra zdała za pierwszym ja za drugim razem:)) Z czystym sumieniem jak obiecałam będę polecała tę szkółkę, www.tunell.pl. Pozdrawiam Karolina.
    • Gość: Poszkodowany Re: mobilek IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 10:53
      Ostatnia metoda naciągania przez Groupona,Grupera,Citeam oraz właściciela Mobilka to:
      - sprzedać jak najwięcej kursów np.100 x 500zł
      - zrobić wszystkim kursantom teorię (sale wykładowe są pojemne a koszt to tylko jeden wykładowca,który bierze za kurs 400zł i wynajęcie tej jedne sali za 500zł)
      - ustalić każdemu klientowi najbliższy termin jazd za ok.2 miesiące (wszyscy klienci się zniechęcają) a im o to chodzi !!
      ...i co się wtedy dzieje?
      Kursanci zgłaszają reklamację (rezygnację z reszty kursu) do Groupona,Grupera,itp.i dostają zwrot połowy kwoty (bo teorię odbyli) czyli 250 zł.
      EFEKT?
      U właściciela Mobilka do podziału z portalem zakupowym zostaje w kieszeni 100x250zł=25000zł-900zł(koszty)=24100zł
      A kursant za tą kwotę nie dość,że niedokończy kursu gdzie indziej to szkoły nie chcą przyjmować na kontynuację kursu takich klientów więc kurs trzeba zakupić w normalnej szkole od nowa za pełną kwotę!!!
      W ten sposób pseudo szkółka nie potrzebuje mieć nawet jednego auta lub motocykla do nauki jazdy!
      • Gość: Klijęt Mobilka Re: mobilek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.12, 12:07
        Coś w tym jest. W inne wyjaśnienia trudno uwierzyć, bo po co prowadzić biznes po kosztach tylko po to, by potem zyskać setki niezadowolonych Klientów (więc dobrej reklamy nie ma)??? Cała ta sprawa jest chyba grubymi nićmi szyta...
        • Gość: Robaczek Re: mobilek IP: *.dynamic.mm.pl 22.07.12, 15:52
          Broń nas Boże od takich KLIJĘTÓW, co pisać nie UMIOM :-):-))))))))
          • irhel Re: mobilek 23.07.12, 15:41
            > Broń nas Boże od takich KLIJĘTÓW, co pisać nie UMIOM :-):-))))))))

Cóż za rzeczowy komentarz? I jak dużo wnosi do sprawy!
            To czy ktoś posługuje się poprawną polszczyzną czy nie chyba nie jest tematem tego forum, więc może wróćmy na właściwe tory.
            Fakty są takie, że setki ludzi jest naciąganych z premedytacją zarówno przez Mobilka jak i Grupon (świadomie, bo liczne sygnały do niego docierają), który sprzedaje coś, czego usługodawca nie jest w stanie zrealizować. Godziny spędzone ze słuchawką przy uchu i w kolejce do biura tylko po to by usłyszeć to samo od 1, 5 miesiąca, że nie ma wolnych terminów jazd na mieście. Za miesiąc kończy się ważność mojego kuponu i nie widzę szans na „happy edn” tej historii. Wiem, że w identycznej a nawet gorszej sytuacji jest wielu, wielu ludzi, który dali się naciągnąć.
            Nie wiecie może czy ktoś zgłosił tą sprawę jakimś państwowym instytucjom?
            • Gość: instruktor Re: mobilek IP: *.net.stream.pl 23.07.12, 20:20
              A wykupując kurs w Gruponie za tak śmieszną cenę, nie miałaś podejrzeń, że coś nie tak ?.
              Sorry, ale napiszę wprost. Zgubiło Cię Irhel , "chapolstwo".
              A na Kanary z Grupona za 899zł (4*, All./2tyg.) polecisz?. Jak tak, to podeślę Tobie linka.
              Powodzenia na razie w ukończeniu kursu...
              • irhel Re: mobilek 24.07.12, 16:05
                Wiesz Instruktorze, ja podobnie jak wielu innych ludzi korzystałam z różnych ofert zakupów grupowych i byłam z nich zadowolona (czasem mniej, czasem bardziej) ale po raz pierwszy spotkałam się z takim oszustwem.
                Sądzę, że nie o to chodzi czemu ktoś kupuje coś tanio, a o to czego ktoś sprzedaje coś czego "nie ma".
                A za życzenia powodzenia w ukończeniu kursu, dziękuję, bo przyda się bardzo.
                • Gość: gość portalu Re: mobilek IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 19:16
                  przede wszystkim instytucją odpowiedzialną za uchybienia w szkoleniu kandydatów na kierowców jest starosta właściwy(mobilek nie podlega pod warszawskiego).Chyba pod legionowskiego. Tej instytucji nalezy zgłaszać wszelkie błedy i przekręty w osrodku! jest oczywiście rzecznik, policja itp
                  • Gość: oszukana Re: mobilek IP: *.jmdi.pl 02.08.12, 16:29
                    Hej ! mam propozycję ! niech osoby, które zostały oszukana lub czują się poszkodowane przez Mobilka lajkują stronę ! www.facebook.com/pages/Mobilekpl/192204180881447?sk=info
                    myślę, że razem mamy większe szanse na odzyskanie straconych pieniędzy
                  • Gość: aska Re: mobilek IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.12, 23:49
                    jestem w wielkim szoku, czytając te opinie.ma wrażenie że piszą je ciągle te same osoby...Ja wykupilam kurs w maju,ale na własne życzenie ciągne go do dziś-z braku czasu. Instruktorzy? jeździłam z trzema a z jednym 20h i jestem bardzo zadowolona. Nie zdarzyła mi się sytuacja żebym narzekała. Owszem, infolinię mają beznadziejną)niczym UPC;p) ,ale wszystko jest d ogarnięcia:) nie przesadzajcie i przesańcie wypisywać bzdurne opinie.
                    • Gość: ja Re: mobilek IP: *.pg.com 09.08.12, 13:15
                      To tak z ciekawości spróbuj umówić jazdę motocyklem na mieście.... powiem Ci od razu: mission impossible!
                      • Gość: To samo w VIP-ie Re: mobilek IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 21:30
                        W Mobilku oraz VIP-ie nie zatrudniają instruktorów z uprawnieniami do nauki jazdy na motocyklu i dlatego ci pseudo instruktorzy uczą jazdy tylko na placu manewrowym a nie wyjeżdżają na jazdy po mieście z kursantami. Przy pierwszej kontroli lub kolizji mają prokuratora!
                  • Gość: ania mobilek IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.12, 23:51
                    Ja zdałam prawko na motocykl rok temu, Ale kurs kosztował mnie więcej nerwów niz sam egzamin. Zdecydowanie nie polecam!!!! Róbcie prawko gdzie indziej!!! Osiwiejecie zanim skończycie kurs. Okropne babki w biurze!!!!!! trzeba stalowych nerwów żeby zapisać się na jazdy, a jak się zapiszecie to i tak nie wiadomo czy się odbędą. Ogólnie szkoda nerwów na szarpanie się z panienkami, które malują pazmockie zamiast zająć się zapisaniem klientów na jazdy.
                    • permanentne_7_niebo Re: mobilek 29.10.12, 18:41
                      BTW współczuję tym laskom. Ciekawe, czy są szkolone do pracy w warunkach ekstremalnych.
    • Gość: 6547 Re: mobilek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 10:49
      no to teraz bedziesz robila egzamin 3 miesiace minimum bo nie bedzie terminow na jazdy bo instruktor sie rozchoruje bo nie ma motoru i do tych 3 miesiecy dolicz sobie 7 dni roboczych na odbior papierow po zakonczeniu kursu bo od reki nie wydaja. taka polityka firmy JA OSOBISCIE NIE POLECAM TEJ SZKOLY!!!!!
    • Gość: Poli Re: mobilek IP: *.acn.waw.pl 01.08.12, 22:41
      Mobilek to najgorsza szkoła jaka znam!!!!! Uważajcie!!
      Szkoła cos okropnego. na jednej jeździe motocyklowej potrafi być do 6-7 osób na jednej ósemce. wszyscy czekają aż poprzednia osoba przejedzie i ustawia się w kolejce. dodatkowo instruktor nic nie mówi bo go nie ma, siedzi całą jazdę w kanciapce i ogląda TV. Motocykle ruina - suzuki gm125 w stanie tragicznym! rozklekotane skrzynie i nie chce jechać. Jazda na mieście- 2-3 os na jednej jeździe, brak benzyny to standard ( na światłach dolewanie benzyny do baku- kilkikrotne). Zapisanie się na jazdę - graniczy z cudem - kolejki do połowy schodów. dodzwonić się nie da.

Nie polecam.

Kurs weekendowy trwa juz 4 miesiące i rozpisanie trzech jazd po godzinie to cały miesiąc.

Uważajcie zanim zdecydujecie się na tą szkołę. W tej szkole prędzej nauczycie się jak się zabić a nie jeździć.
      dodatkowy koszt to lekarz, podręczniki w sumie 650 a normalny kurs można znaleźć za 900 zł.
    • Gość: Andrzej Wspólny pozew IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.12, 08:46
      A może spróbujemy razem:
      www.wspolnypozew.com/
      • Gość: oszukana Re: Wspólny pozew IP: *.jmdi.pl 14.08.12, 11:35
        jestem za ! można również napisać skargę www.uokik.gov.pl/zbiorowe_interesy_konsumentow.php
        ja tak zrobię na 100%
        • Gość: oszukana_mobilek Re: Wspólny pozew IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.08.12, 19:14
          W maju Mobilek ogłaszał się na Gruperze, kurs kat A za 499 zł. W ofercie lista miejsc gdzie odbywają się kursy, a tam miejsce, które skłoniło mnie do wykupienia oferty. Po wykupieniu kuponu zaczęły się schody! Po pierwsze trudności przy zalogowaniu na stronie Mobilka, strona nie przyjmowała numeru kuponu. 2 próby zgłoszenia tego problemu do obsługi skończyły się tłumaczeniem tej samej historii 2 różnym osobom od początku i żadna nie była w stanie doprowadzić sprawy do końca. Po 2 tygodniach i kolejnym telefonie w końcu 3 pani wprowadziła zgłoszenie do systemu. Wtedy okazało się,że miejsce,które mnie interesowało ma tylko kurs teoretyczny a jazdy można wybrać w odległych miejscach. Po wyborze najbliższego, okazało się, że jest takie oblężenie iż nie ma szans mieć tych jazd w zbliżonym do siebie czasie i w 1 miejscu. Trzeba jeździć z jednego końca miasta na drugi a wyjeżdzenie godzin może zająć dłużej niż ważność kuponu. Przy próbie zapisania się mimo wszystko i jasnego powiedzenia że interesują mnie godziny po pracy, czyli po 16 okazało się, że pani owszem zapisała mnie na piątą ale rano! O czym dowiedziałam się po tym, jak już w czasie tej samej rozmowy zrezygnowałam z tego kursu i po ustnym zgłoszeniu reklamacji i poproszeniu o zwrot kosztów, obudził mnie o 5.20 instruktor z zapytaniem gdzie ja jestem. Odpowiedziałam mu,że odwołałam wszystko i zrezygnowałam z kursu ale widocznie pani nie raczyła tego usunąć z systemu. To też nie przyniosło rezultatów bo przez 2 następne dni budzili mnie 2 kolejni instruktorzy. 4 telefon do Mobilka dał wreszcie efekt wykasowania mnie z systemu i adres email gdzie mogę zgłosić reklamację. Zgłosiłam ją 1 czerwca 2012 i do tej pory nie dostałam odpowiedzi. Mimo 3 kolejnych telefonów z pytaniem gdzie jest odpowiedź, która miała nadejść do 14 dni od dnia zgłoszenia reklamacji i przede wszystkim gdzie są moje pieniądze! Mobilek znów się ogłasza! Nie korzystajcie, nie warto!
          DZIŚ MIJA 75 DNI OD REKLAMACJI I CISZA, KOLEJNE TELEFONY I KOLEJNE KŁAMSTWA
          dodałam ich na dodajoszusta.pl.
        • Gość: Aga Re: Wspólny pozew IP: 195.242.224.* 17.08.12, 19:47
          Też jestem za!!!
          • jakub.jagodzinski13 Wspólny pozew! 24.08.12, 11:41
            Ja niestety również wykupiłem grouponie ofert Mobilka. Na początku lipca zapisałem się na kurs-teorię (aby nie dojeżdżać do Legionowa) dopiero na 29-30 września! Patrząc na to co tu piszecie nie mam szans skończyć kursu przed 30.10.2012 więc pewnie będą mi kazali dopłacać.
            W poniedziałek udam się do ich siedziby i poproszę o rozpisanie jazd wszystkich do 30.10. Jesli tego nie zrobią na 100% zgłaszam sprawę do UOKIK.
            Ale wpisy na tym forum odnośnie Mobilka i ofert na Grouponie są od dawna. Czyli Groupon wie o całym procederze i nic z tym nie robi. Już pisałem do niech meile w tej sprawie(że chce wycofać kupon, żeby mi oddali kasę, że oferta na kuponie nie zgadza się z ofertą faktyczną Mobilka) i oczywiście Groupon umywa ręce. Ale na nich również chce złożyć doniesienie na UOKiK. Potrzebował bym jednak innych osób, które mają zachowaną korespondencję z Grouponem w sprawie "oszukanych" ofert Mobilka. Proszę więc o kontakt wszystkie osoby oszukane przez Mobilka i Groupona. Złóżmy wspólnie skargę do UOKiK na te firmy.
            • Gość: Antymobilek Re: Wspólny pozew! IP: 194.11.22.* 28.08.12, 09:35
              Jestem jak najbardziej za. Trzeba by było tylko jakoś to ogarnąć wszystko do kupy. Faktów świadczących o nieuczciwości mobilka jak widać jest mnóstwo na forach. Ludzie mają tego dosyć. Taki pozew , skarga do UOKiK , musi zostać wysłana imiennie , nie anonimowo.
              NIe wiem czy zauważyliście ale ostatnio mobilek wycwanił się i na swojej stronie i wystawił formularz reklamacji. I tu niestety nie możemy się do nich przyczepić o to że "uniemożliwiają składania reklamacji przez klientów" co może być podstawą do zgłoszenia skargi w UOKiK.
              • jakub.jagodzinski13 Re: Wspólny pozew! 28.08.12, 09:44
                Tylko z tego co wiem to oni nie odpowiadają na te reklamacje. Ja bym do UOKiK podał też Groupona jeśli wiedzieli o nieprawidłowościach Mobilka ale dalej wystawiali ich oferty. Dziś na Grouponie pojawiła się za to oferta innej szkoły z Legionowa "Lejdis". Cena jak w Mobilku. Czy to nie jest kolejna firma tego samego właściciela?
                Czy w ogłoszeniu na Grouponie była informacja o tym, że kurs trzeba zakończyć do jakiegoś dnia? Bo mi się wydaje, że ta informacja pojawiła się dopiero po opłaceniu kuponu.
                • Gość: Antymobilek Re: Wspólny pozew! IP: 194.11.22.* 28.08.12, 10:20
                  Zgadzam się, rozmawiałem z kilkoma osobami (do których mam kontakt mailowy) i wszystkie mówiły że żadnego odzewu po złożeniu reklamacji.
                  Wyobraź sobie ,że wczoraj w biurze przy Nowym Świecie w Warszawie , domagaliśmy się od Pań zapisujących na zajęcia żeby podały kontakt do przełożonego, chcieliśmy złozyć oficjalną skargę do zarządu. Na co panie wezwały policje bo nie mogły pójść sobie do domu.
                  • jakub.jagodzinski13 Re: Wspólny pozew! 28.08.12, 10:30
                    Ja byłem wczoraj na Nowym Świecie ale miałem tylko chwilę i nawet nie znalazłem ich biura. Jutro się tam wybiorę ponownie. Razem ze mną grupa co najmniej 5 osób szukała ich lokalu.
                    • Gość: Antymobilek Re: Wspólny pozew! IP: 194.11.22.* 28.08.12, 11:18
                      Biuro mieści się w budynku nr 27 lok 22 na II piętrze. Też się trochę nachodziłem żeby ich znaleźć. Trzeba wejść w bramę od ulicy Nowy Świat 27 i wejść w podwórko. Na wprost zobaczysz duży budynek ze schodami , naprzeciw garaże. Przy schodach wejściowych do budynku powinieneś zauważyć stand reklamowy Mobilek. To samo wejście należy do agencji doskonalenia nauczycieli w dziedzinach artystycznych (czy cos takiego) i kieruj się na 2 piętro. Tam już znajdziesz biuro. Niestety poza paniami które zapisują na jazdy i przyjmują dokumenty, nikogo z kierownictwa nie zastaniesz. Panie są mocno wystraszone całą sytuacją a rozmowa z nimi na temat inny niż zapisy, nie ma sensu. One tylko tam sprzątają i świeca oczami, wczoraj mieliśmy tego piękny przykład.
                      • jakub.jagodzinski13 Re: Wspólny pozew! 28.08.12, 12:18
                        Tak się domyśliłem, że to tam ale już nie wchodziłem. Ja jeszcze nie zacząłem kursu. Od połowy lipca nie licząc Legionowa tylko na 29 września mogłem się zapisać. Na razie tylko nijak nie mogę się tam dodzwonić. Pójdę tam jutro i poproszę na piśmie o gwarancję, że po 30 października nie zostaną mi naliczone, żadne opłaty za nieskończenie kursu albo o rozpisanie już teraz 30h jazd na październik. Jeśli nie uzyskam jednego albo drugiego wniosę o zwrot poniesionych kosztów i zrezygnuję z kursu. Pewnie nic nie wskóram i wtedy idę na Policje i do UoKiK.
                        • permanentne_7_niebo Re: Wspólny pozew! 29.10.12, 18:46
                          Im dłużej to czytam tym potężniej im współczuję.
          • xxmarksxx Re: Wspólny pozew 28.08.12, 10:27
            Przylaczam sie i ja....
            Jesli cos ustalicie.. dajcie znac:
            xxmarekxx@wp.pl

Pozdrawiam
            • Gość: Antymobilek Re: Wspólny pozew IP: 194.11.22.* 28.08.12, 13:31
              Kursant ma prawo do zmiany Szkoły Jazdy podczas trwania kursu i to bez straty pieniędzy oraz odbytych godzin nauki.
              Jeśli Ktoś chce zmienić Szkołę to Kierownik tego Ośrodka ma obowiązek wydać podpisaną przez Niego kartę przeprowadzonych zajęć, w której będzie potwierdzone ile odbył godzin teorii oraz ile odbył godzin jazdy a także oddać Kursantowi Jego zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do kierowania pojazdami.
              Ma także obowiązek oddać pieniądze za nie wykorzystane godziny jeśli Kursant miał zapłacone więcej niż do tej pory otrzymał.
              Szkoła Jazdy, do której Kursant pójdzie ma obowiązek na tej podstawie zaliczyć wykorzystane godziny nauki a więc Kursant zapłaci w nowym Ośrodku tylko za brakujące godziny a nie za cały kurs.
      • Gość: Antymobilek Re: Wspólny pozew IP: 194.11.22.* 28.08.12, 13:49
        Osoby zainteresowane złożeniem zbiorowego zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa oszustwa, proszone są o kontakt na adres email:
        anty_mobilek@wp.pl
        Zawiadomienie zostanie złożone 03.09.2012
        Tak więc do tego czasu, im więcej osób się zdecyduje na wypełnienie oświadczenia, tym większa szansa na wszczęcie postępowania.
    • Gość: Karolcia Mobilek - przed wyborem przeczytaj opinie... IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.12, 22:06
      www.pstro.pl/b/osk-mobilek-warszawa
      • Gość: oszukana_mobilek Re: Mobilek - przed wyborem przeczytaj opinie... IP: 195.94.193.* 14.08.12, 16:50
        DZIŚ MIJA 75 DNI OD REKLAMACJI I NIC, KOLEJNE TELEFONY I STEK KŁAMSTW
    • Gość: Agnieszka Re: mobilek IP: *.garwolin.vectranet.pl 14.08.12, 18:22
      Witaj,
      Nie daj sie skusić temu gruponowi.
      jeśli chcesz zrobić prawko, to dorzuć drugie tyle złotych i wybierz polecaną i sprawdzoną przez swoich znajomych szkołę.
      Ja w Mobilku straciłam te 700zł, gdybym wiedziała to dołożyłabym drugie tyle i prawko już dawno bym miała zdane.
      Zwodzili z terminami, nie wyjaśnili zasad na jakich działają ich oferty na gruponie a potem stwierdzili, że jak już ktoś jest w połowie kursu a jego kupon stracił ważność to dalej nie moze kontynuować w ramach kuponu kursu, a jeśli chce to kursant musi dopłacic drugie tyle.

W moim przypadku bylo tak, że kupiłam grupon z ważnością luty - 31.12.2011r, na kurs w końcu "cudem" udało mi sie zapisać dopiero w październiku, ale teorie zaczęłam w listopadzie. Nikt mnie nie poinformował o tym, że cały kurs musze skończyć z dniem 31.12.2011, nigdzie na kuponie tez nie było o tym słowa.
      Kupon zgłosiłam do realizacji w trakcie jego ważności i to sie liczy.
      Co było śmieszne, w grudniu Pani chciała mnie umawiac na jazdy na styczen 2012, a kiedy zadzwoniłam by potwierdzić termin to dowiedziałam sie ze to już jest niemożliwe i że Pani ta ktora mnie zapisywała wprowadziła mnie w bład i została zwolniona za swoją niekompetencje.
      Absurd totalny wyszedł przy korespondencji z tą nierzetelną firmą!!!

Temat był poruszony na forum prawnym:
      forumprawne.org/prawa-konsumenta/298035-prawo-jazdy-na-gropon-pl.html
      Dziewczyno, dobrze Ci radze - takie kursy mijaj z daleka.
      Zapłać normalną cene, wybierz szkołę która jest sprawdzona, podpisz umowe i jeździj :)
      • Gość: oszukana007 Re: mobilek IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.08.12, 18:56
        DZIŚ MIJA 75 DNI OD REKLAMACJI I CISZA, KOLEJNE TELEFONY I KOLEJNE KŁAMSTWA
        dodałam ich na dodajoszusta.pl
        • Gość: Były kursant Re: mobilek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.12, 11:54
          Mi się udało - kupiłem groupon 25 maja, 10 sierpnia miałem egzamin na kat. A (zdałem).
          ALE:
          - kurs miał byc na Ursynowie a był tam gdzie popadnie (Bemowo, Bródno, Legionowo...)
          - wydałem więcej niż koszt grouponu na paliwo żeby dojechac na zajęcia, a miało być na Ursynowie
          - wybrałem Ursynów, aby lekcje były przed/po pracy. W rzeczywistości nie tylko inna lokalizacja, ale godziny typu 5 rano albo 22 wieczorem, długie odstępy między lekcjami
          - miał być kurs ekspresowy w maks 14 dni - CZYSTA FIKCJA, czyli CELOWE OSZUSTWO!!!!
          - przez ten czas spędziłem KILKA GODZIN na telefonie aby się dodzwonić by umówić lekcje. Zazwyaczj nikt nie odbierał albo się rozłączł po 10 minutach czekania
          - nie obyło się bez skarg - do Grouponu, do Mobilka. Być może tylko dzięki temu udało mi sie ukończyć kurs.

Podsumując - dużo stresu, dużo straconego czasu, dużo jeżdżenia daleko na lekcje, niedogodne godziny (jeśli w ogóle, ja brałem to co było, i to po reklamacjach), dużo użerania się z debilkami w dziale planowania, bardzo niemiła i niekompetentna obsługa klienta.

Proponuję zmienić nazwę z MOBILEK na DEBILEK...

NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!! OMIJAĆ Z DALEKA!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: zadowolona Re: mobilek IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.08.12, 10:45
            Ja właśnie skończyłam kurs i jestem bardzo zadowolona,30 h jazd wyjeździłam w 3 tygodnie,bo tak mi się udało zapisać,według mnie ludzie wypisujecie brednie,bo jeśli komuś zależy to cierpliwie trzeba dzwonić i tyle.Jeśli chodzi o instruktorów,wspaniali ludzie wszyscy bez wyjątku,cierpliwi,życzliwi i wogóle,a jęździłam z pięcioma.Nie rozumiem negatywnych opinii ludzi,ja jestem zadowolona:)
            • Gość: miczel Re: mobilek IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 17:52
              chyba córka właściciela:)
            • Gość: Kamila Re: mobilek IP: 195.20.110.* 30.08.12, 11:44
              Miałaś szczęście po prostu. MI też raz udało się zapisać na 20 jazd za jednym razem, bo akurat instruktor podał tego samego dnia swój grafik i został wprowadzony do systemu. Na 3 ostatnie godziny jestem umówiona do dwóch różnych instruktorów i to tylko dlatego, że mam dosyć tej szkoły i chcę skończyć kurs wreszcie i nie będę czekać na mojego instruktora. Jak mi na ost. zajęciach nie zaliczą praktycznego i będą chcieli wyciągnąć kasę na dodatkowe godziny, to nie ma szans - idę do innej szkoły.
              • Gość: były klient Re: mobilek IP: 212.160.172.* 31.08.12, 14:23
                ciśniej drani do końca, oni tylko na to liczą, że odpuścisz. Jak im internet nie działał w biurze to włączyłem wifi z telefonu i sam się pozapisywałem na ich laptopie.
                • Gość: ruda Re: mobilek IP: *.ip-point.pl 31.08.12, 21:54
                  po**bało was z tym mobilkiem, sami wykupujecie te kupony a potem macie wielkie pretensje że jest kłopot z zapisywaniem się. jest pokazana ilość wykupionych kuponów, w takich promocjach zawsze jest haczyk i sami się na to nabieracie. jesteście sami sobie winni, gadacie na dziewczyny z biur, że są niekompetentne i głupie a co o was można w takim razie powiedzieć? pomyślcie trochę o sobie na początku
                  • Gość: kursant Re: mobilek IP: *.centertel.pl 01.09.12, 16:13
                    vipszkola.pl właśnie ogłosił upadłość . Teraz czeka to samo czeka mobilka.
                    Wypłaca śmieszne odszkodowanie i po sprawie. Typowe piramidy.
                    Właściciel mobilka już ma nowa szkolą pewnie na jakiegoś słupa czyli lejdis-szkola.com biznes kręci sie dalej.
                    • Gość: mi się cudem udało mobilek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.12, 15:34
                      jak w temacie - mi cudem udało się ukończyć kurs. Niestety sami jesteśmy sobie winni że zapisaliśmy się na kurs za 500zł podczas gdy normalnie kosztuje on ponad 1000zł... Z drugiej jednak strony, chyba nikt się nie spodziewał że z mobilkiem będą aż takie problemy bo prawda jest taka że to co oni wyprawiają woła o pomstę do nieba i osobiście jeszcze nigdy nie spotkałam się z takim oszustwem... Sprzedali tyle grouponów że ludzie nie są w stanie się zapisać ale nadal wystawiają swoją ofertę w internecie co jest kompletną bezczelnością i kpiną z ludzi którzy już zapłacili a nie mogą zrealizować kuponu przez brak miejsc. W dniu w którym otworzyli grafik na sierpień dzwoniłam NON STOP od 10 do 15!!! Gdyby nie to że mam darmowe na stacjonarne to za telefony do nich zapłaciłabym więcej niż za kurs! Po 5 godzinach dowiedziałam się że na mieście na kat.A została już tylko jedna godzina od 23 do północy. Jakimś cudem zapisałam się na resztę na początek września - udało mi się tylko dlatego że pojechałam do ich siedziby do Legionowa jak tylko dostali grafik na nowy miesiąc- przez telefon lub następnego dnia nie ma już żadnych szans na zapisy! Jedne co ratuje tą szkołę to instruktorzy którzy są naprawdę w porządku. Współczuję całej reszcie bo wiem że mało komu poszczęściło się tak jak mi, mam nadzieję że dojdziecie swoich praw i sprawiedliwości
    • Gość: Kursant Re: mobilek IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.09.12, 22:58
      Mi się udało skończyć kurs, ale kosztowało to wiele wysiłku. Rozpisanie godzin to jakaś walka była i mnóstwo poświęconego czasu na to.

Zdecydowanie odradzam tą szkołę. To jakiś przekręt. Zdecydowanie lepiej zapisać się na inny, nomralny kurs. Kupiłem kurs na gruponie za 500 zł. Ale z ciągłymi dojazdami do biura i opłatami za parkometr wyszło o duuużo więcej. Rozpisanie jazd tylko po jednej godzinie, nie da się inaczej. Terminy jazd nieraz były o 23 albo o 5 rano. A jak się nie zdążysz rozpisać albo nie będzie wolnych terminów to kupon Ci przepada.

Co do samych instruktorów to zależy na kogo się trafiło. Niektórzy olewali i wyjechanie na miasto graniczyło z cudem, a jak już było to na 15 minut. Ogólnie porażka.

Same motory to też złomy niestety.

Nie da się do nich dodzwonić. Ciężko się zapisać na jazdy. Nie można potem dokumentów odebrać. Tą szkołą powinna się prokuratura zainteresować.
      • Gość: Poszkodowany Re: mobilek IP: 89.67.150.* 10.09.12, 21:00
        W Łodzi wzięli sprawy w swoje ręce. Myślę,że my też powinniśmy tak zrobić:
        www.facebook.com/events/311473132285380/

expressilustrowany.pl/sledztwo-w-sprawie-wyludzenia-pieniedzy-od-klientow-autoszkoly,artykul.html?material_id=504ddfb916f1da2f10000000
    • Gość: gość Re: mobilek IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.12, 22:03
      Niestety serdecznie nie polecam tej szkoły. Ja miałam olbrzymie szczęście, wykupiłam u nich gruppon przed majem br. i wtedy od razu dostałam się na teorię, zajęcia odbyły się ArtBemie i w sobotę trwały ok.8 h, ale już w niedzielę tylko 3h i po teorii... Mi co prawda nawet takie skrócenie czasu odpowiadało ponieważ wcześniej ukończyłam już inny kurs , do Mobilka poszłam ponieważ niestety pierwszy egzamin oblałam, a na drugi termin musiałam czekać dobrze ponad miesiąc!
      I tu pierwsza uwaga - ja miałam okazję zapoznać się w tej 1 szkole z klawiaturą egzaminacyjną Wordu, w ArtBemie oczywiście kursanci nie mogli się z nią zapoznać bo to ośrodek kultury wynajęty tylko przez Mobilka na godziny wykładu, nie ma tam komputera.
      Pani z którą odbywał się drugi dzień teorii przyjechała Skodą Fabią wyposażoną tak samo jak te wordowskie, natomiast pozostałe samochody Mobilka nie mają już tych "bajerów". Myślę, że niejedna osoba może się bardzo zdziwić na egzaminie jak nie będzie umiała otworzyć pokrywy silnika bo przycisk znajduje się w niej z drugiej strony:) Ale to wszystko nie jest jeszcze straszne. Jak wcześniej pisałam miałam ogromne szczęście - w maju bez problemu udawało mi się dodzwonić do Mobilka i umawiać jazdy. Ostatniego dnia maja miałam egzamin który na szczęście zdałam. Zostały mi jednak do wyjeżdzenia godziny które chciałam wykorzystać. Jednak w pierwszej połowie lipca przez cały tydzień próbowałam się dodzwonić - dosłownie co 3 minuty a telefon pozostawał głuchy! Kolejne próby podjęłam w ostatnich dniach tego miesiąca i jakimś cudem miły pan odebrał telefon ale powiedział, że nie może mnie jeszcze zapisać na sierpień ponieważ nie ma jeszcze grafiku i żebym zadzwoniła następnego dnia po godz.15. I tak kolejnego dnia, i jeszcze przez kolejnych kilka całymi dniami wydzwaniałam i nikt nie odbierał!!! gdy nareszcie się dodzwoniłam zapisanie na jazdy trwało 20 minut, pani która mnie zapisywała miała problem z systemem! Pojechałam w końcu na umówioną jazdę, czekam 15 min i dostaję telefon od instruktora, zapytał gdzie jestem, mówię mu, że na Bemowie a on, że powinnam być na Marymoncie! Okazało się, że miłe panie często się mylą ustalając instruktorom grafik!!! I tak straciłam 30 min jazdy żeby znaleźć się z instruktorem. No właśnie, teraz przejdę do moim zdaniem głównego problemu Mobilka - oszukują na czasie spędzonym na jeździe i na kilometrach!! Kiedy jeździłem w tej 1 szkole w ciągu 2 godzin jazdy przejeżdżałam np.50 km. W Mobilku mój rekort to 28 km! Dodam, że nie chodzi tu o korki na drogach:) Instruktorzy non stop ćwiczą manewry, godzinę spędzałam na nauce parkowania i za każdym razem jazda po placyku. Nie obchodziło ich , że placyk za każdym razem szedł mi bezbłędnie i prosiłam o jazdy w różnych częściach Warszawy. Długo zajmuje im też wypełnianie kart i zjeżdzanie na stacje benzynowe. W pierwszej szkole nie spotkałam się z czymś takim (a też z Gruppona), jeździliśmy też po centrum, nie tylko w kółko po trasie "egzaminacyjnej".
      W Mobilku na pewno opanujesz wszelkie obowiązkowe manewry - to trzeba im liczyć na plus, ale mam wrażenie, że nie chodzi tu tylko o dobro kursanta, a właśnie o kilometry...
      Życzę wszystkim przyszłym kursantom wszystkiego dobrego i dlatego przyłączam się do grona osób ostrzegających przed Mobilkiem. A szkoda ponieważ uważam, że mają dobrych instruktorów którzy fajnie wszystko tłumaczą, angażują się w pracę, mają dużą wiedzę ale zasady które narzuca im "góra" niszczą tę szkołę.
    • Gość: biedna kursantka Re: mobilek IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.09.12, 21:55
      lipa straszna, kupon z grouponu, zrealizować się nie daje... 3 miesiące a 1 godzina zrobiona:) masakra, złożyłam reklamację i groupon odpisał, że mobilek ma problemy bo dużo kursów sprzadali, ale twardo obstają przy tym, że zrealizują 20 jazd (kat A) do listopada. Zobaczymy. Jedyny plus, że groupon dał mi ramach przeprosin 40 zł na zakupy na portalu :) porażka, nie dajcie się nabrać na mobilka!!!!
      • Gość: cin Re: mobilek IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.12, 11:45
        czy komuś z poszkodowanych udało sie odzyskać piniedzadze od groupona ? badz w jakis inny sposob sobie z tym poradzic, mam ten sam problem, musze wyjezdzic 20h do konca pazdziernika bo potem musze sam za nie płacic a nie zapisalem sie dotad na zadna :)
        • Gość: kursant Re: mobilek IP: *.centertel.pl 23.09.12, 13:16
          Pieniądze odzyskać można tylko od mobilka. Chyba w sądzie.
      • Gość: xyz Re: mobilek IP: *.54.249.19.smlw-legionowo.pl 25.10.12, 20:06
        Myślę,że mój wpis wiele nie zmieni... Nie powiem nic nowego czego nie byłoby wcześniej wspomniane w postach. Jeśli chodzi o instruktorów przyznaję, że Ci na których trafiłam są mega profesjonalistami (mimo młodego wieku) nauczyli mnie bardzo wielu rzeczy: manewrów, zachowania na drodze jak i zwykłej obsługi plus trochę dodatkowych rzeczy. Nie miałam nigdy problemu z limitem kilometrów wyjezdziłam swoje godziny co do minuty! Ale to generalnie koniec plusów. Jeśli chodzi o biuro Mobilka -->tragedia, dziewczyny z biura zachowują się jakby były tam za karę, nie są chętne do pomocy czy jakichkolwiek wskazówek, chcąc rozmawiać z kierownikiem usłyszałam, że nie ma czasu ani ochoty na rozmowy teraz i żebym ewentualnie wpisała się w grafik spotkań !!!! tak tak też się uśmiałam z tego !także firma "bardzo poważna napewno z dużą perspektywą na przyszłość"! najgorsze że tak beznadziejna firma, w której nie da się nic załatwić ma tak fajnych instruktorów:/ Dzięki chłopaki za naukę! Generalnie ze względu na zmarnowane nerwy i czas MOBLKOWI mówię NIEEEE! Drodzy instruktorzy zmieńcie firmę;)
      • Gość: FAZI Re: mobilek IP: *.ip.netia.com.pl 31.10.12, 08:12
        Witam wszystkich,

Ja jewstem zadowolony z kursu kat. A jaki wykupiłem na gruponie.
        Grupon zakupiłem w wielkanoc 2012.
        Na zajęcia teoretyczne zapisałem się zaraz po EURO 2012 (30.06 i 01.07.2012)
        Wszystkie jazdy (pełne 20 godzin) wyjeździłem od 14.07. do 11.08. 2012.
        Przed urlopem zapisałem się na egzamin na 15.09.2012.

Egzamin zdałem za pierwszym razem.
        Oczywiście wymagało to trochę poświecenia czasu na telefony i naukę ale bylo warto.
        Prawko na kat. A kosztowalo mnie (wszystko razem z egzaminem, badaniami lek. i materialami do nauki) ok 800 PLN
        Może jestem wyjatkiem, ale mi się udało i nie narzekam.
        Trzeba pilnować swoich praw i umieć je egzekwować od innych.

Pozdrawiam.
    • Gość: Tomek Re: mobilek IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.12, 23:07
      Moje doświadczenia z Mobilkiem

1. Groupon kupiony pod koniec maja (Kat A), zajęcia teoretyczne odbębnione szybko, dla mnie ok, bo już mam prawko na B, więc sam się doszkoliłem w dogodnym dla nie czasie.
      2. W czerwcu nie udało się umówić na jazdy - brak miejsc
      3. Lipiec - rozpisane 10h. Na pierwszej godzinie okazuje się, że ja na Bemowie instruktor na Brudnie. Wyjasniam w Mobilku - dziewczyna która mnie zapisała rozpisała mi jazdy po całej Warszawie - miały być wszystkie na Bemowie.
      4. Po wielu naciskach, telefonach, udaje się rozpisać 20h na cały sierpień (po 1h dziennie).
      5. Kurs skończyłem, czekam 7 dni na zaświadczenie- jadę odebrać....a tam, "jutro będzie" - myślałem, że mnie znów szlag trafi. W końcu na drugi dzień odebrałem.

Odradzam tą szkołę! Duży problem z umówieniem jazd, ciągłe ich problemy z systemem, nieraz przez 2 dni brak możliwości dodzwonienia do biura.
      Jeżeli chodzi o instruktorów to mam mieszane uczucia. Miałem kilku instruktorów, jedni całą godzine nic nie robili innie służyli radą, przeszli się na plac i podpowiedzieli co i jak. Na mieście było lepiej (instruktor siedzi za plecami jako pasażer), dawał wskazówki.

W końcu zdałem egzamin na Odlewniczej za pierwszym razem.

• Gość: patricco Re: mobilek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 11:03
      www.facebook.com/pages/Mobilekpl/192204180881447?sk=info osoby zainteresowane sprawą i walczące o odzyskanie pieniędzy prosimy o lajkowanie linku. Bedzie składany do prokuratury wniosek grupowy o przestępstwie. Im więcej osob poszkodowanych się zgłosi tym lepiej. Pozdrawiam.
      • Gość: oll Re: mobilek IP: *.abcdata.pl 13.11.12, 10:19
        mi po wielkich bojach i 6 miesiącach, udało sie ukończyć kurs, ale każą mi zapłacić za jazdy na których wg.nich byłam "nieobecna" mimo że je odwoływałam, wiec bardzo chętnie dopisze się do wniosku.
        • Gość: były instruktor Re: mobilek IP: *.jmdi.pl 18.04.13, 21:53
          Chciałem ostrzec wszystkich instruktorów którzy by ewentualnie chcieli podjąć współprace z ta złodziejską firmą.Szef tej firmy to oszust frajer i złodziej.Umawia się na początku na stawkę netto do ręki ale niestety tak nie jest i są ukryte koszta które pokrywa nic nie podejrzewający instruktor.Tak nabija w butelkę naiwnych którzy dadzą się nabrać na jego piękne słowa.Ja już na szczęście skończyłem tam pracę i uważam że o wiele za długo dałem się tak robić .Myślę ze tym
          postem chociaż trochę mogę zniechęcić chcących podjąć tam prace.Złodzieje i oszuści to najlepsze określenie Mobilka.
    • pele1317 Polecam Aurinko!!! 20.04.13, 18:00
      Polecam Aurinko na Żoliborzu.
      Mała szkółka ale dbają o kursanta. Nie idą na ilość tylko na jakość.
      Instruktorzy sympatyczni. Pełna profeska. Kurs robisz w 2,3 tyg. Brak ukrytych kosztów. Polecam.
      Zdane za pierwszym razem , z pochwałą od egzaminatora :)
      www.oskaurinko.pl.
      501-249-313
      • 1-buc pele SMAPerze... 21.04.13, 12:38
        Wszędzie to samo wklejasz
        • Gość: rob pozew zbiorowy IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.13, 14:01
          Witam
          Szukam osób pokrzywdzonych przez Firmę Mobilek
          - potrzebni świadkowie w pozwie za oszustwa podczas realizacji kuponów Groupon
          Brak wolnych terminów na jazdy opłacone za pośrednictwem Groupon
          Celowe opóźnianie kursu w celu przeterminowania kupony
          Wyłudzenia dodatkowych opłat za kurs
          Proszę o zgłoszenia;
          robertkutera@vp.pl
          • Gość: Izabela Re: pozew zbiorowy IP: *.static.chello.pl 19.11.13, 12:30
            Witam Pana,
            chętnie się przyłączę do pozwu zbiorowego, z Mobilkiem borykam się od 2011r. sama wytoczyłam im proces i poszukuję innych poszkodowanych.
            Poszukuję informacji, gdzie jeszcze toczą się przeciwko im sprawy.
          • Gość: kurek Re: pozew zbiorowy IP: *.icpnet.pl 02.12.13, 19:16
            zachęcam do stworzenia grupy na www.wspolnypozew.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka