Gość: Jerzej IP: *.home.aster.pl 30.08.11, 22:24 Czy to dobra szkółka? Czy ta cena nie jest podejrzana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kursant OSK JOLA z Krakowa to WAŁ IP: *.xdsl.centertel.pl 01.09.11, 11:11 Uważajcie na te Panią ! Co chwila wymyśla promocje, ale szkolenie tam to porażka. Pani Nazim to tak chytra osoba, za wszystko trzeba dopłącać, pomijam to że poprostu najzyczajniej cygani na jazdach , skraca zajęcia, teoria to zaledwie 4 godziny , a powinno być 30 lekcji. Nic nie umiałem po jej szkoleniu, jeździłem jak ci... , więc szybko przeniosłem się do innej szkoły. Polecam OSK Szofer z Rynku pogdórskieo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia OSK JOLA Kraków IP: *.230.86.68.rk-tech.pl 23.01.14, 08:51 Szkoła super. Bardzo szybko i rzetelnie. Kurs zaczęłam grudniu i już idę na egzamin. Cena tez przystępna. Polecam szkołę z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: OSK JOLA Kraków IP: *.static.sitel.net.pl 17.02.14, 21:32 Ja też polecam OSK Jola Było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kursant OSK JOLA DOBRA szkoła IP: *.static.sitel.net.pl 17.02.14, 21:40 Szkoła na +5 Kurs przebiegł szybko sprawnie. Wykłady były super. Trzeba jednak chodzić na wszystkie. Czego nie żałuję bo wiele się nauczyłem. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: JOLA kurs B za 680 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 15:33 Pomyśl,paliwo ciągle idzie do góry a Ty chcesz zrobić kurs za 680 zł? Powinieneś mieć 30 godzin jazd,nie wspomnę o teorii,może poprostu jest mniej godzin jazd,gdzieś musi być "chwyt",nie da się UCZCIWIE zrobić za taką kasę kursu. Odpowiedz Link Zgłoś
kartmotopl87 Re: JOLA kurs B za 680 zł 01.09.11, 22:12 Zdecydowanie odradzam ! Miałem niestety okazje robić tam kurs na kat. B ( miałem najbliżej miejsca zamieszkania). W skrócie, teoria slajdy z dvd ze znikomym komentarzem. Praktyka 25 godzin na placyku manewrowym + dojazd na placyk, mimo tylu godzin spędzonych na placyku nie do końca wiedziałem co należy do zadań egzaminacyjnych. Jazda wyglądała tak, iż słuchało się radia albo gadało przez telefon. Więcej się dowiedziałem z internetu niż kursu. Cena nieadekwatna do szkolenia, lepiej dopłacić 300 - 400 zł. więcej i mieć pewne, że zda się za pierwszym razem. Podejrzewam że pani Jola chcę na siłę ściągnąć kursantów i nabrać ich na wyjątkową ofertę. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
missheidi Re: JOLA kurs B za 680 zł 12.09.11, 12:03 nie polecam kupować zniżek na portalach zakupów grupowych, OSK Jola wystawia bardzo dużo bonów a później ma problem z realizacją, trudno jest się dogadać z właścicielką i trzeba czekać długo na jazdy, dobre szkoły wystawiają bony zniżkowe w ilości na miarę swoich możliwości i nie obniżając aż tak drastycznie cen, celem zrobienia sobie reklamy i dobrej opinii, ten osk wogóle nie dba o "tych co mniej zapłacili" Odpowiedz Link Zgłoś
kartmotopl87 Re: JOLA kurs B za 680 zł 13.09.11, 14:01 Ten osk w ogóle nie dba o nikogo kto się u nich szkoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: JOLA kurs B za 680 zł IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.14, 10:15 Z taką ceną powinien ktoś zgłosić tą firmę do rzecznika praw konkurencji i konsumentów bo jest ona poniżej kosztów usługi. same zarobki na czysto instruktora przy 30h teorii i 30h praktyki to koszt 600zł (średnia stawka, a nawet jedna z niższych to 10zl/h netto). a gdzie reszta tj paliwo, wynajem placu manewrowego, sali wykładowej, eksploatacja auta, zus..? Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi JOLA kurs B za 680 zł 26.01.14, 20:05 czy chytra? Nie wiem. To raczej Wy jestescie NAIWNI i chytrzy, niestety. Nie da sie utrzymac OSK i wysokiego standardu szkolenia przy takiej cenie kursu. Jak ktos liczy na to, ze bedzie miec tanio i dobrze, to sie grubo pomylil - nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
boris9 Re: JOLA kurs B za 680 zł 18.02.14, 01:31 Masz racje bedzie dobrze a tu masz link : cia.media.pl/full_job_full_wyzysk_agencja_pracy_tymczasowej_nie_placi_pracownikom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel x Re: JOLA kurs B za 680 zł IP: *.mt.pl 22.06.14, 20:21 Witam wszystkich, jestem byłym instruktorem osk jola i przestrzegam wszyskich innych instruktorów i kursantów przed tą szkołą. napiszę tutaj cała prawdę: osk jola - stawka jest 8 zł na godzine, o wypłate trzeba sie prosić i upominać jednemu z kolegów zostało wypłacone w ratach przez pół roku a byli i tacy którzy wogóle nie dostali wypłaty z całą pewnoscia co miesiac instruktor wypłaty nie otrzymuje bo w ten sposób jola zabezpiecza sie na wypadek jakby intstruktor udeżył samochodem,tam zawsze instruktor jak odchodzi do innej szkoły, króry zobaczy co tam sie dzieje jest awantura o niewypłacone pieniądze które sie należą za wykonana prace, ale jola tego nie rozumie, że każdy ma zapłacić płatnosci co miesieczne tylko jest ważne zeby ona miała a inni ludzie sie nie liczą, zapytajcie każdego kto tam pracował czy jest inaczej? instruktor musi sie prosic o pieniadze na paliwo bo jak sie nie poprosi to jest że cytuje (nikt mi nie powiedział),wspomnę też ze instruktor jest tam zatrudniany bez umowy tylko sie podpisuje taką fikcyjną która jak potrzeba jest targana, nie otrzymywałem informacje o co miesiecznych obowiązkowych składkach za zus i zdrowotne,tam pamietajcie każdy jak jest jakaś sprawa wyniknie to nigdy jola nie jest według niej winna tylko inatruktor zawalił lub kursant przykład nieraz 3 osoby przychodziły na jedną godzinę, kłamstwo goni kłamstwo, kręcenie,ogólnie panuje tam chaos i burdel z kartami a kursanci są tak szkoleni żeby z nich wyciągnąć jak najwiecej godzin na szkolenie uzupełniające,sposób w jaki jola traktuje ludzi jest poprostu nie do opisania, ona przekracza wszelkie granice, tam nikt nie przychdzi na kurs z ulicy ponieważ jest to dobrze znana szkoła wśród kursntów i instrkuktorów jako najgorsza z najgorszych, nieznam byłego pracownika który byłby z niej zadwolony, jedynymi kursantami joli są osoby z przetargów, robi kursy poniżej kosztów, nie wypłaca instruktorom miesiąc w miesiąc więc jej sie to opłaca, dodam jeszcze iż stale zmienia lokale bo nie płaci czynszu szkoła ta była w kilku miejscach w krakowie i problem byl zawsze ten sam,jola sie zajmowała róźnymi rodzajami działalnosci i wszedzie problem był ten sam każdy kto u niej pracował ją kradł a ona jest świeta a prawda jest taka, że nie płaciła, tam pracowało kilkudziesieciu instruktorów i dzisiaj jeżdzi tylko jola i jej mąż, PROSZE WSZYSTKICH ZASTANÓWCIE SIE 10000 RAZY ZANIM TAM PÓJDZIECIE NA KURS LUB DO PRACY TAKIE JAK OPISAŁEM SA TAM REALIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor Kraków Re: JOLA kurs B za 680 zł- powinno być 1500-2000zł IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.14, 08:24 Tak jak przypuszczałem, przy tak niskiej cenie nie da się dobrze prowadzić szkolenia. Dobrze, że ktoś podaje prawdę, oby inni instruktorzy zrozumieli, że w takiej szkole będą niewolnikami a nie pracownikami. Kursanci niech się głęboko zastanowią czy szkolenie przez tak sfrustrowanych instruktorów jest odpowiednie i spełni ich oczekiwania. Dobre szkolenia ma swoją cenę, co najmniej 1000zł. Ceny kursów powinny pójść w górę i to ostro bo przez 6 lat był spadek cen na rynku spowodowany nadwyżką szkół i instruktorów masowo wpuszczanych na rynek przez urzędy pracy. Ci pseudo instruktorzy pokazali już swój poziom szkolenia. Ostatnio duża ilość szkół padła i poziom cen powinien się podnieść do poziomu 1500-2000 zł odpowiadającym realnym kosztom szkolenia, tak aby dobrzy instruktorzy mogli godnie żyć. Jeśli tak nie będzie to nie będzie miał kto dobrze szkolić w Polsce. Jako instruktor szkolący wiem od swoich kursantów (pracujących np. w Biedronce), że lepiej oni tam zarabiają niż ja w swoim zawodzie. Z całym szacunkiem dla nich i Biedronki, różnica w odpowiedzialności i wysiłku pracy jest znacząca. Klienci mają coraz to większe wymagania aby instruktor był taki, siaki, owaki, uśmiechnięty, spokojny, opanowany, przyjazny – będzie taki jak będzie pracował max po 8h za godne pieniądze a nie po 12h za gosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: JOLA kurs B za 680 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.14, 11:39 najtansze i oryginalne oleje Agip tylko na oleje-eni.p Odpowiedz Link Zgłoś
el-q Re: JOLA kurs B za 680 zł 23.06.14, 15:09 oczywiście ze podejrzana, nie ma nic za darmo , nie wierze, że za taką cene dostaniemy tyle samo godzin w takiej samej jakości jak przy kursach na ok 1000 zł Odpowiedz Link Zgłoś