voxave 24.09.10, 17:00 jest taka roślina ,jest w tabletkach i proszku czy ktoś wie czy można nią słodzić jest naturalna więc nie zaszkodzi zapytać w sklepach ze zdrową żywnością lub w necie na "Magiczny ogród" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voxave Re: słodzić-stevia rebaudiana 24.09.10, 17:42 oj voxave taka skleroza przecież odchudzasz się na innym forum sorki wszystkim Odpowiedz Link
ditchdoc Re: słodzić-stevia rebaudiana 25.09.10, 18:46 voxave napisała: > oj voxave taka skleroza przecież odchudzasz się na innym forum sorki wszystkim chcesz schudnac to odstaw herbatki i cukier, idz na silownie, niech trener ulozy Ci program silowy i pokaze jak poprawnie technicznie wykonywac cwiczenia po treningu silowym na rower/orbitrek czy do parku, godzina czasu z tetnem (220-wiek)*75%, stalym. Dieta zrownowazona, 40/30/30 (% udzial kalorii dla b/w/t na dzien), kcal dziennie -500 ponizej zapotrzebowania, nie wiecej. Leci szybko natomiast trzeba sie troche ze sztanga pomeczyc i napocic. Siedzac przed tv, ogladajac seriale, jedzac 1000kcal i pijac herbatki nie schudniesz. Ewentualnie do momentu kiedy zjesz naprogramowa skorke od chleba. Odpowiedz Link
voxave Re: słodzić-stevia rebaudiana 25.09.10, 19:33 fajna jesteś ale to co mówisz to dla zdrowych i młodych ćwiczę tyle ile moge ale w wodzie chodze na pływalnie na specjalne zajęcia codziennie 0,5 km,-muszę oszczędzać obydwie protezy stawów biodrowych bo są tylko na czas określony muszę dużo odpoczywać w pozycji leżacej nie wolno mi dzwigać itd muszę się odchudzić aby odciążyć obie protezy i wybrałam dietę Dukana bo nie trzeba liczyć kalorii i nie trzeba głodować ale nie wiedziałaś o tym dziekuję ci za życzliwośc nie ma sprawy Odpowiedz Link
ditchdoc Re: słodzić-stevia rebaudiana 25.09.10, 20:51 jestem mezczyzna ok, nie wiedzialem ze ze stawiami jest problem w takim wypadku idz do dobrego lekarza sportowego i niech zaproponuje plan. Z treningiem do dietetyka..., skoro MUSISZ odciazyc protezy to zdawanie sie sama na siebie nie jest najlepszym pomyslem. Dukan jest popularny ale nie przecenialbym "nie trzeba liczyc kalorii" zwlaszcza gdy sie dobrze nie cwiczy, zalozenia ma faktycznie dobre. Basen jest ok, poszerzaj dystans o ~50-100m co tydzien. Niestety palenie fatu boli , latwo sie tylko tyje. Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 26.09.10, 22:11 ditchdoc napisał: > jestem mezczyzna Załóżmy ... choć z Twoich wiadomości wynika coś innego ... > ok, nie wiedzialem ze ze stawiami jest problem Jak wielu innych rzeczy > Dukan jest popularny ale nie przecenialbym "nie trzeba liczyc kalorii" zwlaszcz > a gdy sie dobrze nie cwiczy, zalozenia ma faktycznie dobre. Basen jest ok, posz > erzaj dystans o ~50-100m co tydzien. Czy Ty w ogóle cokolwiek wiesz o protezach ? > Niestety palenie fatu boli Nie pierwsza głupota, którą tu głosisz - dieta zaproponowana przez Voxave nie boli i jest skuteczna. Niestety, o efektach ubocznych są na razie jedynie opracowania teoretyczne (np. wpływ zakwaszenia organizmu na nerki). > latwo sie tylko tyje. No i kolejna głupota - przez 25 lat próbowałem przytyć i się mi to nie udawało - możesz mi wierzyć, że nie jest to łatwe. Bierz lepiej udział w dyskusjach dotyczących zdradzających/zdradzanych. Wiele w nie nie wnosisz ale przynajmniej jesteś nieszkodliwy. Nie pałętaj się po wątkach, w temacie których nie masz zielonego pojęcia próbując dawać rady wyczytane w internecie. Wujek google naprawdę nie zna na wszystko odpowiedzi. Voxane - dieta dukana jest dietą dosyć obciążająca organizm (nie tylko wspomniane wyżej nerki). Trzeba pamiętać, iż jest ona przygotowana przez lekarza, który wymagał aby osoby jej się poddające były pod jego stałą opieką. Większość osób o tym właśnie zapomina. Jeżeli chcesz z nią schudnąć (a jest jedną z najskuteczniejszych diet) to zrób sobie wszelkie badania (większość lekarzy jak usłyszy Dukan to będzie wiedziała co wrzucić w bilans) i pozwól lekarzowi zdecydować czy Twój organizm się do tego nadaje. Jeżeli nie będzie przeciwskazań (a to zakładam) to pamiętaj o regularnych badaniach kontrolnych (lekarz poda Ci częstotliwość). Powodzenia Odpowiedz Link
ditchdoc Re: słodzić-stevia rebaudiana 26.09.10, 22:19 on99 napisał: > Załóżmy ... choć z Twoich wiadomości wynika coś innego ... przyklad? > Jak wielu innych rzeczy uuuu > Czy Ty w ogóle cokolwiek wiesz o protezach ? wystarczajaco duzo > Nie pierwsza głupota, którą tu głosisz - dieta zaproponowana przez Voxave n > ie boli i jest skuteczna. Niestety, o efektach ubocznych są na razie jedynie op > racowania teoretyczne (np. wpływ zakwaszenia organizmu na nerki). kazda dieta boli, dla standardowego zjadacza hamburgera jest to spora przemiana. Nerki przy zakwaszeniu to najmniejszy problem, zwlaszcza przy zakwaszeniu spowodowanym dieta Dukana, miesa tam nie duzo a warzyw odpowiednio. Nie ma sensu nawet proszku zasadowego dodawac. > No i kolejna głupota - przez 25 lat próbowałem przytyć i się mi to nie udaw > ało - możesz mi wierzyć, że nie jest to łatwe. ok, nie rozpatruje tutaj kazdego przypadku oddzielnie. Zdecydowana wiekszosc tyje bardzo latwo. Gratuluje > Bierz lepiej udział w dyskusjach dotyczących zdradzających/zdradzanych. Wie > le w nie nie wnosisz ale przynajmniej jesteś nieszkodliwy. Nie pałętaj się po w > ątkach, w temacie których nie masz zielonego pojęcia próbując dawać rady wyczyt > ane w internecie. Wujek google naprawdę nie zna na wszystko odpowiedzi. sorry, odchudzilem zdrowo hormonalnie, bez jojo i na 2.2k kcal kobiete prawie ze 100kg na 55kg w ciagu roku. Babka przy okazji siada 90kg dupa do ziemi > Voxane - dieta dukana jest dietą dosyć obciążająca organizm (nie tylko wspo > mniane wyżej nerki). Trzeba pamiętać, iż jest ona przygotowana przez lekarza, k > tóry wymagał aby osoby jej się poddające były pod jego stałą opieką. Większość > osób o tym właśnie zapomina. Jeżeli chcesz z nią schudnąć (a jest jedną z najsk > uteczniejszych diet) to zrób sobie wszelkie badania (większość lekarzy jak usły > szy Dukan to będzie wiedziała co wrzucić w bilans) i pozwól lekarzowi zdecydowa > ć czy Twój organizm się do tego nadaje. Jeżeli nie będzie przeciwskazań (a to z > akładam) to pamiętaj o regularnych badaniach kontrolnych (lekarz poda Ci często > tliwość). Powodzenia > czyli mowisz jej zeby skonsultowala sie z lekarzem, to co ja tylko ja jestem glupi bahahah =) Odpowiedz Link
ditchdoc Re: słodzić-stevia rebaudiana 26.09.10, 22:36 i zauwaz pajacu, ze voaxa na Dukanie chce slodzic herbate Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 26.09.10, 22:40 ditchdoc napisał: > przyklad? Całokształt. Aby nie było niedomówień - nie twierdzę, iż nie jesteś płci męskiej. > > Czy Ty w ogóle cokolwiek wiesz o protezach ? > wystarczajaco duzo Z tego co mówisz wynika, iż protezę (w tym endoprotezę) widziałeś w telewizji i może w wikipedii. > kazda dieta boli, dla standardowego zjadacza hamburgera jest to spora przemiana > . Nerki przy zakwaszeniu to najmniejszy problem, zwlaszcza przy zakwaszeniu spo > wodowanym dieta Dukana, miesa tam nie duzo a warzyw odpowiednio. Nie ma sensu n > awet proszku zasadowego dodawac. "Chłopie" - sorry, ale szkoda mojego czasu na dyskusję ze ślepym o kolorach. Jeszcze raz powtarzam - nie szkodź - ktoś może te Twoje internetowe bzdury wziąć na poważnie. > sorry, odchudzilem zdrowo hormonalnie, bez jojo i na 2.2k kcal kobiete prawie z > e 100kg na 55kg w ciagu roku. Babka przy okazji siada 90kg dupa do ziemi zdrowo <-> hormonalnie ... ślepcze ... > czyli mowisz jej zeby skonsultowala sie z lekarzem, to co ja tylko ja jestem gl > upi Przeczytaj jeszcze raz powyższe, jak nie pomoże to jeszcze raz i jeszcze raz. Jeżeli po trzecim przeczytaniu nie pojmiesz różnicy pomiędzy Twoimi a moimi radami to poproś kogoś aby Ci ją wskazał palcem. > bahahah =) Pusty śmiech. Odpowiedz Link
ditchdoc Re: słodzić-stevia rebaudiana 26.09.10, 22:50 on99 napisał: > Z tego co mówisz wynika, iż protezę (w tym endoprotezę) widziałeś w telewiz > ji i może w wikipedii. przeszkadzaja jej w dodaniu dystansu na basenie? > "Chłopie" - sorry, ale szkoda mojego czasu na dyskusję ze ślepym o kolorach > . Jeszcze raz powtarzam - nie szkodź - ktoś może te Twoje internetowe bzdury wz > iąć na poważnie. rozwin mimo wszystko, myle sie z zakwaszeniem? nie > o zdrowo <-> hormonalnie ... ślepcze ... wiecej komentarzy nie masz, przeciez tylko szkodze > Przeczytaj jeszcze raz powyższe, jak nie pomoże to jeszcze raz i jeszcze ra > z. Jeżeli po trzecim przeczytaniu nie pojmiesz różnicy pomiędzy Twoimi a moimi > radami to poproś kogoś aby Ci ją wskazał palcem. polecilem najlepsze co moze zrobic odkad wiem ze ma protezy do dobrego lekarza sportowego, pozniej do dietetyka > Pusty śmiech. odpowiedni do twoich komentarzy Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 26.09.10, 23:09 Miałem nie odpisywać ale mam zbyt silną wolę ... ditchdoc napisał: > przeszkadzaja jej w dodaniu dystansu na basenie? Jak do tego doszedłeś Watsonie ?? > rozwin mimo wszystko, myle sie z zakwaszeniem? > nie Najpierw poczytaj o diecie Dukana a potem mów o małej ilości mięsa i odpowiedniej ilości warzyw. Potem poczytaj o wpływie zakwaszenia na organizm w czasie a na koniec poskładaj to w jedną całość. Miłej lektury. > wiecej komentarzy nie masz, przeciez tylko szkodze Więcej komentarzy po prostu nie trzeba. Szkoda nafty. > polecilem najlepsze co moze zrobic odkad wiem ze ma protezy > do dobrego lekarza sportowego, pozniej do dietetyka A ja ją odesłałem do jej lekarza, który prowadził ją poprzez decyzję o wszczepieniu endoprotez (z tego co pisała nie ostatnich) i zna jej organizm jak nikt inny. Teraz widzisz różnicę ? Sorry ale szkoda mojego czasu i prądu w baterii. btw. pajacem możesz nazywać własnego syna, ja wymagam choć odrobiny szacunku. Nie potrafisz ? To się nie udzielaj na forach publicznych - ta uwaga dotyczy całej Twojej radosnej "twórczości". Odpowiedz Link
ditchdoc Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 00:01 on99 napisał: > Jak do tego doszedłeś Watsonie dodawanie dystansu na basenie to byla moja jedyna rada do ktorej sie przyczepiles komentujac ze nie wiem nic o protezach > Najpierw poczytaj o diecie Dukana a potem mów o małej ilości mięsa i odpowi > edniej ilości warzyw. Potem poczytaj o wpływie zakwaszenia na organizm w czasie > a na koniec poskładaj to w jedną całość. Miłej lektury. ja znam zalozenia diety Dukana poza tym piszesz z czlowiekiem ktory je od lat ~800g miesa i ~15 calych jajek dziennie i na silowni cwiczy dobrych 10 lat.. z zakwaszeniem ani cholesterolem problemow nie mam absolutnie zadnych wiec raczej conieco o tym wiem Kobieta o ktorej wspominalem jadla circa 2x tyle miesa co w Dukanie > Więcej komentarzy po prostu nie trzeba. Szkoda nafty. albo inaczej, nie masz nic do powiedzenia poza toczeniem piany , zero argumentu > A ja ją odesłałem do jej lekarza, który prowadził ją poprzez decyzję o wszc > zepieniu endoprotez (z tego co pisała nie ostatnich) i zna jej organizm jak nik > t inny. Teraz widzisz różnicę ? kobieta chce schudnac, ja ja wysylam do lekarza ktory jej pokaze jak toz robic w jej stanie fizycznym > btw. pajacem możesz nazywać własnego syna, ja wymagam choć odrobiny szacunku. N > ie potrafisz ? To się nie udzielaj na forach publicznych - ta uwaga dotyczy cał > ej Twojej radosnej "twórczości". ci co chca byc szanowani, okazuja szacunek poza tym zwrocilem twoja uwage na cukier bo najwyrazniej przegapiles, ja w Dukanie nie widzialem slodzonych herbatek no ale ty jestes ekspertem =) Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 09:30 ditchdoc napisał: > dodawanie dystansu na basenie to byla moja jedyna rada do ktorej sie przyczepil > es komentujac ze nie wiem nic o protezach A czym innym jest rada dodawania dystansu na basenie komuś kto ma endoprotezy w złym stanie ? Chęcią zrobienia z niego kaleki ? > ja znam zalozenia diety Dukana > poza tym piszesz z czlowiekiem ktory je od lat ~800g miesa i ~15 calych jajek d > ziennie i na silowni cwiczy dobrych 10 lat.. > z zakwaszeniem ani cholesterolem problemow nie mam absolutnie zadnych wiec racz > ej conieco o tym wiem Nie znasz ani założeń ani praktyki diety Dukana. > Kobieta o ktorej wspominalem jadla circa 2x tyle miesa co w Dukanie i ? > albo inaczej, nie masz nic do powiedzenia poza toczeniem piany , zero argumen > tu Aby dyskutować trzeba mieć o czym. Twój brak wiedzy o tej diecie wyklucza wszelką dyskusję a ja nie jestem ani człowiekiem, który ma ochotę na marnowanie czasu ani człowiekiem, który ma ambicję uczyć tego co można przeczytać w ciągu kilka dni. > kobieta chce schudnac, ja ja wysylam do lekarza ktory jej pokaze jak toz robic > w jej stanie fizycznym Nie, kobieta przeszła na dietę Dukana o czym poinformowała. Ja ją wysyłam do lekarza aby pilnował jej organizmu a Ty zaczynasz teoretyczną batalię, która dieta jest najlepsza. > ci co chca byc szanowani, okazuja szacunek Ostatnio padł tu genialny tekst. Parafraza - nie mów o szacunku bo teoretyzujesz. > poza tym zwrocilem twoja uwage na cukier bo najwyrazniej przegapiles, ja w Duka > nie nie widzialem slodzonych herbatek no ale ty jestes ekspertem =) Mało więc widziałeś. Tak jak mówiłem nie znasz ani założeń ani praktyki diety Dukana więc dalsza dyskusja z Tobą jest całkowicie bezprzedmiotowa. Odpowiedz Link
ditchdoc Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 10:00 on99 napisał: > A czym innym jest rada dodawania dystansu na basenie komuś kto ma endoprotezy w > złym stanie ? Chęcią zrobienia z niego kaleki ? na jakiej podstawie zalozyles ze sa w zlym stanie? > Nie znasz ani założeń ani praktyki diety Dukana. znam, przejzalem ksiazke w empiku > i ? z zakwaszeniem sobie poradzilem a ponoc nie mam o tym pojecia > Aby dyskutować trzeba mieć o czym. Twój brak wiedzy o tej diecie wyklucza w > szelką dyskusję a ja nie jestem ani człowiekiem, który ma ochotę na marnowanie > czasu ani człowiekiem, który ma ambicję uczyć tego co można przeczytać w ciągu > kilka dni. standardowa wymowka, sam nic nie napisales poza tym ze jestem glupi i nie mam racji > Nie, kobieta przeszła na dietę Dukana o czym poinformowała. Ja ją wysyłam d > o lekarza aby pilnował jej organizmu a Ty zaczynasz teoretyczną batalię, która > dieta jest najlepsza. i dobry lekarz sportowy zrobi to znacznie lepiej niz koles ktory jej wstawil proteze > > ci co chca byc szanowani, okazuja szacunek > > Ostatnio padł tu genialny tekst. Parafraza - nie mów o szacunku bo teoretyz > ujesz. to dotyczy jakiegokolwiek teoretyzowania czy tylko szacunku? Przeczytaj sobie swoje posty, odpowiedz dostales i tak w skrajnie przyjaznym tonie, nie obrazaj sie jak panienka. > Mało więc widziałeś. Tak jak mówiłem nie znasz ani założeń ani praktyki die > ty Dukana więc dalsza dyskusja z Tobą jest całkowicie bezprzedmiotowa. spoko, nie wiem i nie powiesz gdzie te moje bledy ... masz troche czasu, teraz poczytaj ksiazke i wroc z jakims argumentem Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 10:30 Ostatnia odpowiedź. ditchdoc napisał: > na jakiej podstawie zalozyles ze sa w zlym stanie? Nie założyłem - musi oszczędzać więc są w złym stanie. Gdybyś wiedział jak się żyje z endoprotezami to byś w ogóle o to nie pytał. Endoproteza pozwala na życie z pewnymi ograniczeniami. Konieczność kolejnych ograniczeń (a więc oszczędzania) związana jest z ich stanem. > znam, przejzalem ksiazke w empiku To wiele wyjaśnia. > z zakwaszeniem sobie poradzilem a ponoc nie mam o tym pojecia Dobrze prowadzona dieta nie prowadzi do zakwaszenia więc nie trzeba sobie z tym problemem radzić. Tak jak mówiłem - nie istnieją żadne znane kliniczne przypadki powikłań po prawidłowo prowadzonej diecie Dukana. Warunkiem jest kontrola organizmu z tym, że należy odróżnić wpływ diety na zdrowy organizm (patrz wyżej) od wpływu diety na organizm chory (po to właśnie kontrola lekarza). Większość osób lekarza omija i potem dzieją się cuda z ich organizmami - cuda, którym można było zapobiec na samym początku. Jak się nie zrobiło tego zgodnie ze sztuką to potem trzeba sobie radzić np. z zakwaszeniem. > standardowa wymowka, sam nic nie napisales poza tym ze jestem glupi i nie mam r > acji Głupim sam się określiłeś - znasz sam siebie więc wiesz kim jesteś - tyle mogę skomentować. Jeżeli chodzi o poziom samokrytyki to chylę czoła. Co do racji to jej nie masz. > spoko, nie wiem i nie powiesz gdzie te moje bledy ... Tak na szybko - "2xwięcej mięsa niż w diecie Dukana" - gdzieś Ty widział ograniczenia dotyczące mięsa w diecie Dukana ?, "chce słodzić herbatę" - gdzieś Ty widział w diecie Dukana zakaz słodzenia herbaty czymś co nie zawiera cukrów prostych ? O Twoich teoriach dotyczących protez, zakwaszania organizmu, zdrowej diecie hormonalnej i innych takich w ogóle nie wspominam. Starczy - i tak poświęciłem na odpowiedzi Tobie zbyt wiele czasu. Dla mnie koniec tematu. Odpowiedz Link
ditchdoc Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 11:24 on99 napisał: > > Nie założyłem - musi oszczędzać więc są w złym stanie. Gdybyś wiedział jak > się żyje z endoprotezami to byś w ogóle o to nie pytał. Endoproteza pozwala na > życie z pewnymi ograniczeniami. Konieczność kolejnych ograniczeń (a więc oszczę > dzania) związana jest z ich stanem. dlatego kiedy powiedziala ze ma protezy poradzilem zeby trening omowila z lekarzem sportowym.. > To wiele wyjaśnia. ano > Dobrze prowadzona dieta nie prowadzi do zakwaszenia więc nie trzeba sobie z > tym problemem radzić. Tak jak mówiłem - nie istnieją żadne znane kliniczne prz > ypadki powikłań po prawidłowo prowadzonej diecie Dukana. Warunkiem jest kontrol > a organizmu z tym, że należy odróżnić wpływ diety na zdrowy organizm (patrz wyż > ej) od wpływu diety na organizm chory (po to właśnie kontrola lekarza). Większo > ść osób lekarza omija i potem dzieją się cuda z ich organizmami - cuda, którym > można było zapobiec na samym początku. Jak się nie zrobiło tego zgodnie ze sztu > ką to potem trzeba sobie radzić np. z zakwaszeniem. zgadza sie, trzeba jesc warzywa i zakwaszenia nie bedzie, nawet jak sie je 0,8-1kg miesa dziennie latami . Na Dukanie tyle warzyw ile tam jest wystarczy, o ile ktos sie faktycznie trzyma zalecen kropka w kropke. Nic nowego nie napisales. > Głupim sam się określiłeś - znasz sam siebie więc wiesz kim jesteś - tyle mogę > skomentować. Jeżeli chodzi o poziom samokrytyki to chylę czoła. Co do racji to > jej nie masz. ty mowisz ze nie mam racji natomiast masz racje ty ja mowie ze mam racje i myjasniam ze nigdzie nie popelnilem bledu poza tym ze w koncu napisales to co ja o zakwaszeniu na Dukanie (w zasadzie nie problem) to nic wiecej nie pokazales > Tak na szybko - "2xwięcej mięsa niż w diecie Dukana" - gdzieś Ty widział og > raniczenia dotyczące mięsa w diecie Dukana ?, ok, nie dopisalem. W odroznieniu od Ciebie ja widzialem jak kobiety stosuja diete Dukana i mniej wiecej wiem ile miesa w porcji sie znajduje > "chce słodzić herbatę" - gdzieś T > y widział w diecie Dukana zakaz słodzenia herbaty czymś co nie zawiera cukrów p > rostych ? gdzies Ty widzial w poscie autorki ze mowi o slodzeniu slodzikiem? przy okazji, ile kobiet widziales zajadajacych sie waflami ryzowymi bo "sa lekkie"? Strzelam ze mialem racje i autorka mowila o zywklym cukrze . Doswiadczenie, "skoro herbatka odchudza to nie zaszkodzi..?" > O Twoich teoriach dotyczących protez, zakwaszania organizmu, zdrowej > diecie hormonalnej i innych takich w ogóle nie wspominam. a szkoda > Starczy - i tak poświęciłem na odpowiedzi Tobie zbyt wiele czasu. Dla mnie koni > ec tematu. > nom, natoczyc piany i sie wykpic brakiem czasu ale ok, rozumiem =) Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 12:08 ditchdoc napisał: >Na Dukanie tyle warzyw ile tam jest wystarczy, o ile ktos sie faktycznie trzyma zalecen > kropka w kropke. Nic nowego nie napisales. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem. Tym razem ze zrozumieniem. > poza tym ze w koncu napisales to co ja o zakwaszeniu na Dukanie (w zasadzie nie > problem) to nic wiecej nie pokazales Ty sobie musiałeś radzić z zakwaszeniem (co mnie przestało dziwić) a ja pokazałem, że problemu nie ma pod warunkiem, ze organizm jest zdrowy co należy badać regularnie. > gdzies Ty widzial w poscie autorki ze mowi o slodzeniu slodzikiem? Ileż można wykazywać Twoją ignorancję (jak na razie tylko w tę stronę jest to wykazywane). Nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz ? Otwarcie wątku - "jest taka roślina ,jest w tabletkach i proszku czy ktoś wie czy można nią słodzić jest naturalna więc nie zaszkodzi zapytać w sklepach ze zdrową żywnością lub w necie na "Magiczny ogród" " > a szkoda Tak jak mówiłem - masz ochotę się dokształcić to poczytaj. Ja nie mam dla Ciebie czasu. > nom, natoczyc piany i sie wykpic brakiem czasu > ale ok, rozumiem =) Natoczyć piany ? Raczej wykazać, że dyskusja z Tobą nie ma sensu. Argumentów merytorycznych żadnych nie masz, nie znasz diety, próbujesz doradzać coś na podstawie tego, że "widziałeś jak kobiety stosują dietę", zaburzasz podstawy diety mówiąc o jakiś tam limitach i mniej więcej porcjach (jakich porcjach na Boga - gdzieś Ty widział w Dukanie porcje ?) oraz o tym, że trzeba "dobrze ćwiczyć" przy stosowaniu tej diety, sugerujesz, ze w diecie która powstała dla osób, które nie chcą liczyć kalorii takie liczenie powinno jednak mieć miejsce, radzisz osobie z wyeksploatowanymi endoprotezami poszerzać dystans na basenie, mylisz cukier ze słodzikiem itd. itd. itd. Z jednym się mogę już teraz zgodzić - nazwałeś sam siebie głupkiem. "Kto jest większym głupcem : sam głupiec, czy głupiec, który za nim podąża ?" - to na koniec tego fascynującego wątku. Odpowiedz Link
ditchdoc Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 12:28 on99 napisał: > Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem. Tym razem ze zrozumieniem. przeczytalem i ciagle nic, zakreciles troche i wyszlo ze dupa i tak z tylu > Ty sobie musiałeś radzić z zakwaszeniem (co mnie przestało dziwić) a ja pokazał > em, że problemu nie ma pod warunkiem, ze organizm jest zdrowy co należy badać r > egularnie. nom, ja napisalem od razu ze na Dukanie raczej problemu z zakwaszeniem nie bedzie, i wyslalem ja do dietetyka zeby badania zrobic... > Ileż można wykazywać Twoją ignorancję (jak na razie tylko w tę stronę jest to w > ykazywane). Nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz ? Otwarcie wątku - "jest > taka roślina ,jest w tabletkach i proszku czy ktoś wie czy można nią słodzić j > est naturalna więc nie zaszkodzi zapytać w sklepach ze zdrową żywnością lub w n > ecie na "Magiczny ogród" " > jeszcze poczytaj sobie o odpowiedzi insulinowej na te ziolko i zastanow jakie sa tego efekty > > Tak jak mówiłem - masz ochotę się dokształcić to poczytaj. Ja nie mam dla C > iebie czasu. masz > Natoczyć piany ? Raczej wykazać, że dyskusja z Tobą nie ma sensu. Argumentów me > rytorycznych żadnych nie masz, nie znasz diety, próbujesz doradzać coś na podst > awie tego, że "widziałeś jak kobiety stosują dietę", zaburzasz podstawy diety m > ówiąc o jakiś tam limitach i mniej więcej porcjach (jakich porcjach na Boga - g > dzieś Ty widział w Dukanie porcje ?) oraz o tym, że trzeba "dobrze ćwiczyć" prz > y stosowaniu tej diety, sugerujesz, ze w diecie która powstała dla osób, które > nie chcą liczyć kalorii takie liczenie powinno jednak mieć miejsce, radzisz oso > bie z wyeksploatowanymi endoprotezami poszerzać dystans na basenie, mylisz cuki > er ze słodzikiem itd. itd. itd. podobne uczucia mam wzgledem Ciebie, tylko ja akurat odchudzilem z sukcesem kilka kobiet, w tym jedna ze skrajnej otylosci widac przypadek co do porcji w Dukanie, skoro jestes takim ekspertem, patrz jak kobiety komponuja sobie posilki na podstawie ksiazkowych zalecen, sporo sie dowiesz i wszystko bedzie jasne > Z jednym się mogę już teraz zgodzić - nazwałeś sam siebie głupkiem. nie, przeczytaj jeszcze raz tego posta, kolejne prosto zlozone zdanie ktorego nie zrozumiales . Niepotrzebnie sie napinasz. > "Kto jest większym głupcem : sam głupiec, czy głupiec, który za nim podąża ?" - > to na koniec tego fascynującego wątku. nom, fajne, tez kilka znam, np: "w marcu jak w garncu" ? z pozdrowieniem Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 12:50 ditchdoc napisał: > podobne uczucia mam wzgledem Ciebie, tylko ja akurat odchudzilem z sukcesem kil > ka kobiet, w tym jedna ze skrajnej otylosci > widac przypadek Jak zawsze - zero argumentów i powołanie się na wątpliwe doświadczenie Przestało mnie to dziwić > co do porcji w Dukanie, skoro jestes takim ekspertem, patrz jak kobiety komponu > ja sobie posilki na podstawie ksiazkowych zalecen, sporo sie dowiesz i wszystko > bedzie jasne Zrobiłem to na rzecz tej dyskusji, przeszedłem dwa pokoje dalej i zapytałem się kobiety, która schudła na Dukanie ponad 60 kg. Wyśmiała mnie jak jej powiedziałem o porcjach i limitach To samo zresztą zeznaje kilka osób z mojej najbliższej rodziny, które schudły od kilkunastu do kilkudziesięciu kilogramów (zarówno mężczyzna jak i kobiet). Teoria Ci nie wystarczyła, chciałeś praktyki to ją otrzymałeś. Rozumiem, że dieta Dukana skrajnie się różni do tego co "stosowałeś" lecz właśnie to jest jej siłą i próba wtłoczenia jej w ramy innych diet jest dowodem na całkowity brak znajomości zarówno jej podstaw jak i jej praktycznej strony. > Niepotrzebnie sie napinasz. Zaczęło mnie to bawić Może dlatego, że nie dajesz już "bezcennych rad" tylko wiadomość po wiadomości udowadniasz to kim sam się określiłeś Przynajmniej przestałeś szkodzić a wątek nabrał zabarwienia humorystycznego > nom, fajne, tez kilka znam, np: > "w marcu jak w garncu" ? Zabrakło mi weny aby to skomentować Również pozdrawiam Odpowiedz Link
ditchdoc Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 13:38 on99 napisał: > Jak zawsze - zero argumentów i powołanie się na wątpliwe doświadczenie Przes > tało mnie to dziwić oczywiscie, wszystko co nie pasuje pod obrazek jaki sobie w glowce ulozyles musi byc klamswem > Zrobiłem to na rzecz tej dyskusji, przeszedłem dwa pokoje dalej i zapytałem się > kobiety, która schudła na Dukanie ponad 60 kg. Wyśmiała mnie jak jej powiedzia > łem o porcjach i limitach To samo zresztą zeznaje kilka osób z mojej najbliż > szej rodziny, które schudły od kilkunastu do kilkudziesięciu kilogramów (zarówn > o mężczyzna jak i kobiet). Teoria Ci nie wystarczyła, chciałeś praktyki to ją o > trzymałeś. Rozumiem, że dieta Dukana skrajnie się różni do tego co "stosowałeś" > lecz właśnie to jest jej siłą i próba wtłoczenia jej w ramy innych diet jest d > owodem na całkowity brak znajomości zarówno jej podstaw jak i jej praktycznej s > trony. 60kg mowisz , wow masz pod reka prawie rekordzistke, niesamowity przypadek no okej teraz zapytaj sie pania czy jak ukladala posilek na talerzu czy te gorki jedzenia ktore tam byly, mozna by bylo nazwac pocjami? > Zaczęło mnie to bawić Może dlatego, że nie dajesz już "bezcennych rad" tylko > wiadomość po wiadomości udowadniasz to kim sam się określiłeś Przynajmniej > przestałeś szkodzić a wątek nabrał zabarwienia humorystycznego jeszcze raz bym prosil zebys wskazal ktore to moje porady byly bledne, i tak wiadomo ze tego nie zrobisz. Natoczyles piany, w koncu przyznales mi racje co do zakwaszenia i teraz zaczyna sie bardzo standardowa zabawa w glupka bez argumentu. Nie spodziewalem sie niczego innego > Zabrakło mi weny aby to skomentować raczej rozumu i troche luzu > Również pozdrawiam 3x pisales ze juz nie odpiszesz, jak po sznureczku bo musisz sie upownic ze wygrales paplanine o niczym Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 13:55 ditchdoc napisał: > oczywiscie, wszystko co nie pasuje pod obrazek jaki sobie w glowce ulozyles mus > i byc klamswem Nie musi ale wszystko wskazuje na to, iż tym razem jest > 60kg mowisz , wow masz pod reka prawie rekordzistke, niesamowity przypadek Rekordzistkę ? 50-60 kg to żaden rekord i żaden niesamowity przypadek. Chyba, że dla Ciebie > teraz zapytaj sie pania czy jak ukladala posilek na talerzu czy te gorki jedzen > ia ktore tam byly, mozna by bylo nazwac pocjami? Pozwól, że nie będę się znów narażał na wyśmianie przez nią - same pytanie o porcje i limity było, w przypadku tej diety, mocno humorystyczne. > jeszcze raz bym prosil zebys wskazal ktore to moje porady byly bledne, i tak wi > adomo ze tego nie zrobisz. Wskazałem wprost większość Twoich pomyłek i błędnych porad (w tym jedną, która mogła doprowadzić Voxave do kalectwa). Cóż jeszcze mogę dla Ciebie zrobić ? > Natoczyles piany, w koncu przyznales mi racje co do > zakwaszenia i teraz zaczyna sie bardzo standardowa zabawa w glupka bez argument > u. Nie spodziewalem sie niczego innego Nie przyrównuj mnie do siebie i nie traktuj swoją miarą > raczej rozumu i troche luzu Nie, na głupotę jakiś komentarz znajdę, na skrajną nie - brak doświadczenia > 3x pisales ze juz nie odpiszesz, jak po sznureczku bo musisz sie upownic ze wyg > rales paplanine o niczym Tak jak pisałem - zacząłeś mnie bawić a w taki dzień jak dziś każda forma rozbawienia jest na wagę złota A jak, przy okazji, można rozbawić kilka innych osób to warto poświęcić chwile czasu Czekam więc na Twoją kolejną, porywającą wiadomość Odpowiedz Link
ditchdoc Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 14:04 on99 napisał: > Pozwól, że nie będę się znów narażał na wyśmianie przez nią - same pytanie o po > rcje i limity było, w przypadku tej diety, mocno humorystyczne. czyli pani nie odzywiala sie porcjami, po prostu pochlaniala jedzenie z tasmy, tak? > Wskazałem wprost większość Twoich pomyłek i błędnych porad (w tym jedną, która > mogła doprowadzić Voxave do kalectwa). Cóż jeszcze mogę dla Ciebie zrobić ? nic nie wskazales wyskoczyles z tematem zakwaszenia kiedy ja napislem zeby zakwaszeniem na Dukanie sie nie martwila. Potem przyznales ze jak sie Dukana dobrze prowadzi to z zakwaszeniem nie bedzie problemu moja rada dotyczaca wizyty u lekarza sportowego i dietetyka wciaz wydaje mi sie lepsza od wizyty u lekarza ktory pani wstawil protezy , na pewno wiele wie o odchudzaniu > Nie przyrównuj mnie do siebie i nie traktuj swoją miarą > Nie, na głupotę jakiś komentarz znajdę, na skrajną nie - brak doświadczenia no widzisz, dalej to samo. Przyczepiles sie jednego i tak ciagniesz z posta na posta, bez argumentu. Ja be ty ok , trzymaj jakis poziom, mierny ale jednak.. > Tak jak pisałem - zacząłeś mnie bawić a w taki dzień jak dziś każda forma rozba > wienia jest na wagę złota A jak, przy okazji, można rozbawić kilka innych os > ób to warto poświęcić chwile czasu Czekam więc na Twoją kolejną, porywającą > wiadomość aha subtelnie tez zignorowales moje pytanie co z insulina po proszkach o ktore pisze autorka i jak ci sie to wpasowuje w dukana. Zamkniecie oczek i udawanie ze pytania nie bylo raczej nie pomoze . Pogooglaj szybko to moze i dasz rade w koncu cos merytorycznego napisac. Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 14:50 ditchdoc napisał: > czyli pani nie odzywiala sie porcjami, po prostu pochlaniala jedzenie z tasmy, > tak? To już jest jej sprawa - reakcja na moje pytanie była odpowiedzią Zresztą czyta naszą dyskusję i jeżeli będzie chciała to sama na to pytanie odpowie > nic nie wskazales Czyżbyś zaczął zaprzeczać temu co widzisz na ekranie ? Fajnie Pytam ponownie - cóż jeszcze mogę dla Ciebie zrobić ? > wyskoczyles z tematem zakwaszenia kiedy ja napislem zeby zakwaszeniem na Dukani > e sie nie martwila. Potem przyznales ze jak sie Dukana dobrze prowadzi to z zak > waszeniem nie bedzie problemu Przede wszystkim to Ty stwierdziłeś, iż dieta Dukana powoduje zakwaszenie Ja jedynie powiedziałem, iż mówienie o tym jest czysto teoretyczne z powodu braku klinicznych przypadków Potem próbowałeś udowodnić swoją wiedzę, stwierdzeniem że sobie z zakwaszeniem poradziłeś. Wcale mnie nie dziwi, iż musiałeś sobie z tym radzić Szkoda tylko, że ćwiczyłeś to nie na sobie > moja rada dotyczaca wizyty u lekarza sportowego i dietetyka wciaz wydaje mi sie > lepsza od wizyty u lekarza ktory pani wstawil protezy , na pewno wiele wie o > odchudzaniu Dalej nie widzisz różnicy pomiędzy "technikiem" wstawiającym protezę a lekarzem prowadzącym pacjenta przez wiele lat ? > no widzisz, dalej to samo. Przyczepiles sie jednego i tak ciagniesz z posta na > posta, bez argumentu. Ja be ty ok , trzymaj jakis poziom, mierny ale jednak.. Jak na razie prócz kilku prawd ogólnych z gatunku "o temacie wiem tyle ile przeczytałem w internecie" nie użyłeś ani jednego argumentu a argumentów opozyta nie przyjmujesz do wiadomości To chyba wszystko w temacie poziomu > aha > subtelnie tez zignorowales moje pytanie co z insulina po proszkach o ktore pisz > e autorka i jak ci sie to wpasowuje w dukana. Nie jestem Tobą i nie udowadniam, iż znam się na wszystkim. Autorka chce zastąpić cukier słodzikiem i to się w dietę wpisuje. Czy ten słodzik ma jakieś efekty uboczne ? Być może. Wątpię aby autorka się przebiła przez nasze wywody (zresztą wątpię aby zrobił to ktokolwiek spoza grupy osób, którym w ramach polepszenia humoru link podesłałem) więc ta informacja i tak jej ucieknie. Dla mnie jest ważne, że zadeklarowała, iż będzie pod kontrolą lekarza i jeżeli się będzie coś działo to wyjdzie to w badaniach. Zaskoczę Cię - znam przynajmniej jedną osobę, która z cukru na tej diecie nie zrezygnowała i też jej się udało - może nie tak samo szybko i sprawnie ale celu dopięła Czekamy na Twoją dalszą radosną twórczość Odpowiedz Link
ditchdoc Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 23:16 on99 napisał: > To już jest jej sprawa - reakcja na moje pytanie była odpowiedzią Zresztą cz > yta naszą dyskusję i jeżeli będzie chciała to sama na to pytanie odpowie zachecam, sciagnelem sobie ebooka, klepnelem ctrl+f i wpisalem "porcja". A jednak =), polecam sprawdzic. > > wyskoczyles z tematem zakwaszenia kiedy ja napislem zeby zakwaszeniem na > >Dukani > > e sie nie martwila. Potem przyznales ze jak sie Dukana dobrze prowadzi to > z zak > > waszeniem nie bedzie problemu > bzdura > Przede wszystkim to Ty stwierdziłeś, iż dieta Dukana powoduje zakwaszenie Ja > jedynie powiedziałem, iż mówienie o tym jest czysto teoretyczne z powodu braku > klinicznych przypadków Potem próbowałeś udowodnić swoją wiedzę, stwierdzeni > em że sobie z zakwaszeniem poradziłeś. Wcale mnie nie dziwi, iż musiałeś sobie > z tym radzić Szkoda tylko, że ćwiczyłeś to nie na sobie bzdura x2, mowilem zebys nie przekrecal, przeczytaj kilka razy az zrozumiesz, ewentualnie niech parskajaca kolezanka ci przetlumaczy ja napisalem zeby sie zakwaszeniem nie martwila, dokladnie "Nerki przy zakwaszeniu to najmniejszy problem, zwlaszcza przy zakwaszeniu spowodowanym dieta Dukana, miesa tam nie duzo a warzyw odpowiednio. Nie ma sensu nawet proszku zasadowego dodawac. " pozniej ty ""Chłopie" - sorry, ale szkoda mojego czasu na dyskusję ze ślepym o kolorach. Jeszcze raz powtarzam - nie szkodź - ktoś może te Twoje internetowe bzdury wziąć na poważnie. " i na kilka postow przyznales mi racje ze faktycznie zakwaszeniem martwic sie nie trzeba > Dalej nie widzisz różnicy pomiędzy "technikiem" wstawiającym protezę a lekarzem > prowadzącym pacjenta przez wiele lat ? ty nie rozumiesz ze od ukladanie treningu jest lekarz sportowy bo typek ktory sie nia latami zajmowal nie ma o tym bladego pojecia? serio, google. raz na jakis czas > Jak na razie prócz kilku prawd ogólnych z gatunku "o temacie wiem tyle ile prze > czytałem w internecie" nie użyłeś ani jednego argumentu a argumentów opozyta ni > e przyjmujesz do wiadomości To chyba wszystko w temacie poziomu pisalem tez ze kilka kobiet skuteczne odchudzilem no ale to widac wyparles z pamieci . Twoja prawda jest najprawdziwsza > Nie jestem Tobą i nie udowadniam, iż znam się na wszystkim. troche tak brzmi > Autorka chce zastąp > ić cukier słodzikiem i to się w dietę wpisuje. Czy ten słodzik ma jakieś efekty > uboczne ? Być może. no widzisz, ja wiem ale co tam, lepiej toczyc piane o bzdety nie? > Wątpię aby autorka się przebiła przez nasze wywody (zreszt > ą wątpię aby zrobił to ktokolwiek spoza grupy osób, którym w ramach polepszenia > humoru link podesłałem) więc ta informacja i tak jej ucieknie. Dla mnie jest w > ażne, że zadeklarowała, iż będzie pod kontrolą lekarza i jeżeli się będzie coś > działo to wyjdzie to w badaniach. co do lekarza sie zgadzamy i sugerowalem jej to od poczatku. Moze innego lekarza do odchudzania i innego od diety no ale, ogolny na pewno zna sie na wszystkim =) > Zaskoczę Cię - znam przynajmniej jedną osobę, która z cukru na tej diecie nie z > rezygnowała i też jej się udało - może nie tak samo szybko i sprawnie ale celu > dopięła mozna, jak fat byl bardzo niski w diecie > Czekamy na Twoją dalszą radosną twórczość > rozmowa z toba nie jest niestety radosna, jeno bardzo smutna Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 28.09.10, 10:34 ditchdoc napisał: > zachecam, sciagnelem sobie ebooka, klepnelem ctrl+f i wpisalem "porcja". A jedn > ak =), polecam sprawdzic. No dobra - przedstawiałeś się więc teraz ja się przedstawię - masz do czynienia z osobą, w której rodzinie z powodu pewnej wady genetycznej otyłość (nie nadwaga) jest na porządku dziennym. W dzieciństwie silna niedowaga (30-... kg) a potem otyłość (40-... kg). W związku z tym "przerobiliśmy" wszelkie diety i ta pozwala na normalne życie bez patrzenia na kalorie, limity, porcje. Moja siostra w ciągu 2 lat schudła z tą dietą ponad 60 kg - dla niej kg mięsa dziennie to w miarę normalne posiłki. Ja zatrzymałem swoją wagę na poziomie mi odpowiadającym (około 100 kg) poprzez modyfikacje tej diety - nie chudnę ale już też nie tyję - przybierałem 2-3 kg w ciągu miesiąca. Nie chodzę głodny, nie mam czasu na jakiekolwiek treningi, jem jak jadłem z tym, że w ramach odpowiednich produktów + nie trzymam się ściśle listy produktów limitowanych czy też zakazanych. Więcej osób nie będę wymieniał bo celu w tym nie widzę. Tak więc o diecie Dukana (i też innych, przy których po prostu nie dało się żyć) trochę wiem nie tylko z książki, którą sobie przejrzałeś ale przede wszystkim z tego powodu, iż mam kilkuletnią praktykę w stosowaniu zarówno we własnej rodzinie jak i na sobie. > bzdura x2, mowilem zebys nie przekrecal, przeczytaj kilka razy az zrozumiesz, e > wentualnie niech parskajaca kolezanka ci przetlumaczy Moje słowa : "Nie pierwsza głupota, którą tu głosisz - dieta zaproponowana przez Voxave nie boli i jest skuteczna. Niestety, o efektach ubocznych są na razie jedynie opracowania teoretyczne (np. wpływ zakwaszenia organizmu na nerki). " - czyli zakwaszenie organizmu spowodowane dietą Dukana to mit. Twoje słowa : "Nerki przy zakwaszeniu to najmniejszy problem, zwlaszcza przy zakwaszeniu spowodowanym dieta Dukana, miesa tam nie duzo a warzyw odpowiednio. Nie ma sensu nawet proszku zasadowego dodawac." - czyli istnieje zakwaszenie organizmu spowodowane dietą Dukana. Dodatkowo dołożyłeś informację, że nerki przy zakwaszeniu organizmu to najmniejszy problem. Informację oczywiście nieprawdziwą ponieważ to nerkom wtedy najbardziej się obrywa i to one właśnie mają największy problem. Stąd moje stwierdzenie, że nie ma sensu dyskutować ze ślepym o kolorach - ślepym czyli takim, który twierdzi, że dieta Dukana może powodować zakwaszenie organizmu oraz, że zakwaszenie organizmu najmniejszy wpływ ma na nerki. Dalej próbowałem Ci wytłumaczyć, iż dieta Dukana może jedynie być katalizatorem chorego organizmu i właśnie dlatego osoba diecie się poddająca organizm stale go monitorować poprzez kontrole lekarskie. Na zdrowy organizm dieta ta nie ma wpływu. > ty nie rozumiesz ze od ukladanie treningu jest lekarz sportowy bo typek ktory s > ie nia latami zajmowal nie ma o tym bladego pojecia? Co innego trening a co innego dieta - przy tej diecie nie trzeba żadnego treningu aby osiągnąć swój cel. Normalne, codzienne poruszanie się w zupełności wystarczy. A już na pewno, w przypadku endoprotez, nie można słuchać porad z internetu typu "Basen jest ok, poszerzaj dystans o ~50-100m co tydzien". Poza tym ortopeda zajmujący się urazami lub zmianami, w których konieczne jest wszczepienie endoprotez doskonale wie jakie obciążenia one mogą przenosić i nie ma podstaw twierdzić, iż nie ma o tym bladego pojęcia. > pisalem tez ze kilka kobiet skuteczne odchudzilem no ale to widac wyparles z pa > mieci . Twoja prawda jest najprawdziwsza Nie zaprzeczyłem i nie wyparłem lecz poddałem w wątpliwość. To co piszesz wskazuje na to, iż o diecie Dukana tylko słyszałeś a o pozostałych wiesz tyle, że należy trzymać się limitów i porcji oraz dużo ćwiczyć. > troche tak brzmi Ponieważ, zgodnie z tym co napisałem powyżej, bardzo dobrze znam różne rodzaje diet (ze szczególnym naciskiem na Dukana) i wiem co mówię. > mozna, jak fat byl bardzo niski w diecie Ponad 60 kg. Czy to mało ? Sam oceń. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ditchdoc Re: słodzić-stevia rebaudiana 30.09.10, 08:32 on99 napisał: > No dobra - przedstawiałeś się więc teraz ja się przedstawię - masz do czynienia > z osobą, w której rodzinie z powodu pewnej wady genetycznej otyłość (nie nadwa > ga) jest na porządku dziennym. W dzieciństwie silna niedowaga (30-... kg) a pot > em otyłość (40-... kg). W związku z tym "przerobiliśmy" wszelkie diety i ta poz > wala na normalne życie bez patrzenia na kalorie, limity, porcje. Moja siostra w > ciągu 2 lat schudła z tą dietą ponad 60 kg - dla niej kg mięsa dziennie to w m > iarę normalne posiłki. Ja zatrzymałem swoją wagę na poziomie mi odpowiadającym > (około 100 kg) poprzez modyfikacje tej diety - nie chudnę ale już też nie tyję > - przybierałem 2-3 kg w ciągu miesiąca. Nie chodzę głodny, nie mam czasu na jak > iekolwiek treningi, jem jak jadłem z tym, że w ramach odpowiednich produktów + > nie trzymam się ściśle listy produktów limitowanych czy też zakazanych. Więcej > osób nie będę wymieniał bo celu w tym nie widzę. > > Tak więc o diecie Dukana (i też innych, przy których po prostu nie dało się żyć > ) trochę wiem nie tylko z książki, którą sobie przejrzałeś ale przede wszystkim > z tego powodu, iż mam kilkuletnią praktykę w stosowaniu zarówno we własnej rod > zinie jak i na sobie. ja znam zalozenia tylko zalozenia a praktywka to dwie dosyc rozne sprawy koniecznie chcesz sie wyklucac a ja jeszcze raz zapytam Ciebie, czy Twojej kolezanki ktora schudla 60kg, czy ta "nieograniczona" ilosc miesa to faktycznie nieograniczna ilosc i jecie pierwszy posilek na tej diecie do teraz, czy moze "nieograniczonosc" przedstawia sie na talerzu raczej jako porcja 200g kurzej piersi > Moje słowa : "Nie pierwsza głupota, którą tu głosisz - dieta zaproponowana prze > z Voxave nie boli i jest skuteczna. Niestety, o efektach ubocznych są na razie > jedynie opracowania teoretyczne (np. wpływ zakwaszenia organizmu na nerki). " > > - czyli zakwaszenie organizmu spowodowane dietą Dukana to mit. to zalezy jak ktos rozumie i stosuje "nieograniczonosc" w postaci miesa, malo ludzie je 1kg+ miesa dziennie, mi sie zdarza i w takich ilosciach, niwelowanie zakwaszenia warzywami jest juz problematyczne, powinno sie stosowac proszek zasadowy natomiast WIEM jak ludzie komponuja posilki na tej diecie, i z reguly na talerzu jest ~150g miesa na jeden posilek > Co innego trening a co innego dieta - przy tej diecie nie trzeba żadnego trenin > gu aby osiągnąć swój cel. Normalne, codzienne poruszanie się w zupełności wysta > rczy. A już na pewno, w przypadku endoprotez, nie można słuchać porad z interne > tu typu "Basen jest ok, poszerzaj dystans o ~50-100m co tydzien". Poza tym orto > peda zajmujący się urazami lub zmianami, w których konieczne jest wszczepienie > endoprotez doskonale wie jakie obciążenia one mogą przenosić i nie ma podstaw t > wierdzić, iż nie ma o tym bladego pojęcia. porada dobra ale skoro ma protezy to polecilem skonsultowac sie z lekarzem, caly czas o tym zapominasz cwiczyc NA PEWNO nie zaszkodzi, a znacznie przyspieszy utrate wagi i polepszy samopoczucie. > Nie zaprzeczyłem i nie wyparłem lecz poddałem w wątpliwość. To co piszesz wskaz > uje na to, iż o diecie Dukana tylko słyszałeś a o pozostałych wiesz tyle, że na > leży trzymać się limitów i porcji oraz dużo ćwiczyć. widzisz, Ty caly czas powtarzasz ze w tej diecie nie ma limitow, a ja Ci mowie ze o tym wiem, tylko jakos jak widze skomponowany posilek, chocby z ksiazki z przepisami Dukana, jest tam ~150g miesa > > mozna, jak fat byl bardzo niski w diecie > > Ponad 60 kg. Czy to mało ? Sam oceń. chyba chodzilo o gramy bo pytalem o diete, jezeli 60g na dobe to ok, dobra dla zdrowia wartosc i zbyt niska zeby bylo co odkladac. pozdrawiam Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 30.09.10, 11:33 ditchdoc napisał: > koniecznie chcesz sie wyklucac a ja jeszcze raz zapytam Ciebie, czy Twojej kole > zanki ktora schudla 60kg, czy ta "nieograniczona" ilosc miesa to faktycznie nie > ograniczna ilosc i jecie pierwszy posilek na tej diecie do teraz, czy moze "nie > ograniczonosc" przedstawia sie na talerzu raczej jako porcja 200g kurzej piersi Tak jak mówiłem - koleżanka nie wiem i pytać nie będę. Dla siostry 1 kg mięsa na dobę nie jest czymś nadzwyczajnym. Dla mnie też. > to zalezy jak ktos rozumie i stosuje "nieograniczonosc" w postaci miesa, malo l > udzie je 1kg+ miesa dziennie, mi sie zdarza i w takich ilosciach, niwelowanie z > akwaszenia warzywami jest juz problematyczne, powinno sie stosowac proszek zasa > dowy Nie znam osoby, która na diecie Dukana miałaby problemy z zakwaszeniem i też mi się to nigdy nie zdarzyło (no ale ja nie stosuję się ściśle). O żadnych proszkach zasadowych mowy nie ma. > natomiast WIEM jak ludzie komponuja posilki na tej diecie, i z reguly na talerz > u jest ~150g miesa na jeden posilek Jak widzisz są ludzie i ludzie. Dla mnie 150 g mięsa to ledwo przystawka. Dla wielu osób, które się tą dietą odchudzają również. > porada dobra ale skoro ma protezy to polecilem skonsultowac sie z lekarzem, cal > y czas o tym zapominasz Nie, przeczytaj dokładnie - wysłałeś do lekarza a następnie stwierdziłeś autorytatywnie, że ten dystans jest OK. > cwiczyc NA PEWNO nie zaszkodzi, a znacznie przyspieszy utrate wagi i polepszy s > amopoczucie. W tym się zgodzę. Lecz nie jest to warunkiem utraty wagi (przynajmniej nie przy tej diecie). > widzisz, Ty caly czas powtarzasz ze w tej diecie nie ma limitow, a ja Ci mowie > ze o tym wiem, tylko jakos jak widze skomponowany posilek, chocby z ksiazki z p > rzepisami Dukana, jest tam ~150g miesa Oczywiście, że można sobie skomponować tak posiłek. Można jednak wrzuć 100g, 200g, 500g ... w jednym posiłku i też nie będzie to niezgodne z założeniami. Więc limitów nie ma. A, że ktoś sobie je narzuca ? Zabronione nie jest. > chyba chodzilo o gramy bo pytalem o diete, jezeli 60g na dobe to ok, dobra dla > zdrowia wartosc i zbyt niska zeby bylo co odkladac. Gram czego ? Odpowiedz Link
voxave Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 07:40 polubiłam Was, proszę nie kłóćcie się,cieszę się że sa tu także panowie(kochanki?)mam zdrowe nerki już idę do mojej lekarz robić regularnie wyniki martwię się tylko o wątrobę przez wiele lat leczyłam się z wirusa typB trochę jest uszkodzona cierpię na nadkwasotę i refluks po przebytym zapaleniu wątroby wszystko inne jest ok dwa tygodnie diety Ducanas a ja już pozbył am się 5 kg jestem szczęśliwa dodam to diety magnez i potas bo tak dużo sikam że nienadążam z bieganiem do toalety wieć tracę te cenne pierwiastki wszelkie protezy są tylko na czas określony więc muszę je odciążyć nie mam wyboru Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 10:32 Cieszę się, ze Ci dobrze idzie Mam nadzieję, że uda Ci się pozbyć tyle ile sobie założyłaś Co do dyskusji to wybacz ale czasem nóż się w kieszeni otwiera ... Odpowiedz Link
voxave Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 16:04 przeczytałam dopiero teraz o 16 całośc wywodów obu rozmówców--dieta pozwala jeść do woli do syta ale ograniczone produkty odsyłam do specjalnego forum pt.proteinki-dieta jest za płotem nie muszę słodzić ale chciałam sobie zrobić kakao lub serniczek, moje protezy sa nowe wiec o nie dbam widząc mnie nikt by nie uwierzył że takie mam-przypadek i moja nieuwaga sprawiła iż taki wątek został nieopatrznie zamieszczony, ale nic się nie stało---kochanki to moje ulubione forum takie świeże i dynamiczne Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 16:20 voxave napisała: > przeczytałam dopiero teraz o 16 całośc wywodów obu rozmówców--dieta pozwala jeś > ć do woli do syta ale ograniczone produkty odsyłam do specjalnego forum pt.pro > teinki-dieta jest za płotem nie muszę słodzić ale chciałam sobie zrobić kakao l > ub serniczek, Po to została wymyślona aby można było jeść do syta i nie martwić się kaloriami, limitami czy też porcjami. Co do kakaa lub serniczka to tak jak mówiłem - znam praktyków, którzy nie zrezygnowali całkowicie z cukru (z tym, że to z umiarem) i też im się udało. Oczywiście nie może to być kakao do sernika codziennie bo szlag trafi całą Twoją pracę ... > moje protezy sa nowe wiec o nie dbam widząc mnie nikt by nie uwie > rzył że takie mam- W takim razie źle zinterpretowałem Twoje słowa o oszczędzaniu protez i muszę ditchdoc-a przeprosić za niesłuszne oskarżenie co niniejszym czynię Skoro są nowe to ortopeda na pewno powiedział Ci co możesz a czego nie. Nie masz co ich nadmiernie oszczędzać ponieważ są tak zbudowane aby przenosić siły do przeniesienia których zostały zaprojektowane i dopóki się w ramach tego poruszasz dopóty możesz żyć tak jakbyś ich nie miała. > przypadek i moja nieuwaga sprawiła iż taki wątek został nieop > atrznie zamieszczony, ale nic się nie stało---kochanki to moje ulubione forum t > akie świeże i dynamiczne I dobrze - dzięki temu powstał dosyć humorystyczny wątek, który wielu ludziom poprawia humor w ten ponury, szary dzień Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 21:45 voxave napisała: > cieszę sie że was poznałam----- Odpowiedz Link
ditchdoc Re: słodzić-stevia rebaudiana 27.09.10, 23:21 on99 napisał: > Po to została wymyślona aby można było jeść do syta i nie martwić się kaloriami > , limitami czy też porcjami. nom str 104, "jedna porcja owocow dziennie..." str 106, "jedna porcja sera dziennie..." str 108, "dwie porcje produktów zawierających skrobię tygodniowo..." itd, serio, pisalem wyzej, ctrl+f zero porcji i limitow, to praktycznie nie dieta, mozna jesc co sie chce i kiedy chce ;D > W takim razie źle zinterpretowałem Twoje słowa o oszczędzaniu protez i muszę di > tchdoc-a przeprosić za niesłuszne oskarżenie co niniejszym czynię Odpowiedz Link
voxave Re: pod warunkiem że pacjent przeżyje 28.09.10, 05:47 siedzę w tym temacie i z moich obserwacji wynika że ludzie zachowują się "akcyjnie" tak bym to nazwała,latami cierpią nie chodzą do lekarza a potem jak jest zle to awantura,pytałam niejednokrotnie zdenerwowanego pacjenta który ma teraz czekać na operację 4 lata jak dawno wie o swojej przewlekłej chorobie okazuje się że mu sie nie chciało zadbać o termin przyszłego zabiegu a teraz chce natychmiast--natychmiast to jest po wypadku a wszystkie inne zabiegi są zaplanowane, można spokojnie zaplanować zabieg a jak po 4 latach jeszcze nie ma potrzeby to przesuwamy termin , a potem awantury ale takie są realia naszej służby zdrowia w porze przemian jakie teraz mamy c.b.d.o pozdrawiam Odpowiedz Link
on99 Re: pod warunkiem że pacjent przeżyje 28.09.10, 09:48 voxave napisała: > siedzę w tym temacie i z moich obserwacji wynika że ludzie zachowują się "akcy > jnie" tak bym to nazwała,latami cierpią nie chodzą do lekarza a potem jak jest > zle to awantura,pytałam niejednokrotnie zdenerwowanego pacjenta który ma teraz > czekać na operację 4 lata jak dawno wie o swojej przewlekłej chorobie okazuje s > ię że mu sie nie chciało zadbać o termin przyszłego zabiegu a teraz chce natych > miast--natychmiast to jest po wypadku a wszystkie inne zabiegi są zaplanowane, > można spokojnie zaplanować zabieg a jak po 4 latach jeszcze nie ma potrzeby to > przesuwamy termin , a potem awantury ale takie są realia naszej służby zdrowia > w porze przemian jakie teraz mamy c.b.d.o pozdrawiam Dlatego moje stwierdzenie, że system w Polsce jest w miarę w porządku nie było przekorą z mojej strony. Masz wiele racji w tym co mówisz - niestety na drugim końcu jest wiele przypadków, kiedy pacjent nie dożywa swoich zabiegów mimo, iż dbał o siebie i swoje zdrowie. Niestety w rodzinie miałem taki przypadek ... Odpowiedz Link
voxave Re: pod warunkiem że pacjent przeżyje 28.09.10, 10:25 do on99----tak często bywa i tak,ale takie przypadki są też w innych lepiej od nas rozwiniętych krajach.....Dieta doktora Dukana jest dietą tzw.proteinową------najpierw produkty proteinowe ale tylko takie jakie pan doktor dopuszcza-----pod dostatkiem----potem dodajemy warzywa,też tylko takie jakie dopuszcza doktor-----i nic innego nie wolno----nie jest się głodnym i nic nie liczymy-----to jest bardzo wygodna dieta dla takich leniwych jak ja hi hi hi a jaka skuteczna ----trzeba się wykazac kreatywnością w przygotowywaniu posiłków---ja akurat lubię surowe mięso,to serwuje sobie tatara wołowego z żółtkiem solą pieprzem ogórkiem kwaszonym i ze smakiem zaspokajam głód na długo-----na marginesie tylko ogórki kwaszone lub konserwowe są dopuszczalne (zakwaszanie) moga być kapary jeswt fajnie i efektami pozdrawiam Odpowiedz Link
on99 Re: pod warunkiem że pacjent przeżyje 28.09.10, 11:00 voxave napisała: > ja akurat lubię surowe mięso,to serwuje sobie tatara wołowego z żółtkiem solą pieprzem ogórkiem kwaszonym i ze smakiem zaspokajam głód na długo Skąd bierzesz mięso ? Ja też uwielbiam tatara ale mam odwagę go zjeść tylko i wyłącznie w dobrej restauracji. Z mięsa ze marketu bym nie zrobił. btw. dołóż sobie do tego zestawu jeszcze siekane prawdziwki w occie ... mniam mniam Odpowiedz Link
voxave Re: pod warunkiem że pacjent przeżyje 28.09.10, 14:35 jestem z małego miasteczka,mieso kupuję osobiście i osobiście kręcę w maszynce, --nie jadam niczego na mieście wszystko sama gotuję-----od dawna mój żołądek nie znosi żywności przetworzonej przez nasz przemysł spozywczy na modłę amarykańską---tfu-------------------choruję od konserwantów i polepszaczy ------kiedś dawno temu pisałaqm jadłospisy na stołówkę 400 osobową w ośrodku wczasowym i doglądałam personel-----wiem co się w kuchnia ch wyprawia--brrrr-------grzybków nie dołożę ani cebuleczki bo nie wolno w okresie proteinowym aha Odpowiedz Link
on99 Re: pod warunkiem że pacjent przeżyje 28.09.10, 14:46 voxave napisała: > jestem z małego miasteczka,mieso kupuję osobiście i osobiście kręcę w maszynce, I nie boisz się tego co w tym mięsie jest ? > grzybków nie dołożę ani cebuleczki bo nie wolno w okresie proteinowym Zapomniałem W takim razie spróbuj jak już go przejdziesz pyyycha Odpowiedz Link
voxave Re: pod warunkiem że pacjent przeżyje 28.09.10, 15:22 nie wiesz,że w małym miasteczku pod Górami Sowimi mamy swoje małe zaprzyjażnione sklepiki z dobrym mięsem----właściciel chce zarabiać to się stara, my wiemy skąd jest mięsko-----jak cos sknoci to jego ogromna strata---wkoło pełno supermarketów-- Odpowiedz Link
on99 Re: pod warunkiem że pacjent przeżyje 28.09.10, 15:26 voxave napisała: > nie wiesz,że w małym miasteczku pod Górami Sowimi mamy swoje małe zaprzyjaż > nione sklepiki z dobrym mięsem----właściciel chce zarabiać to się stara, my wie > my skąd jest mięsko-----jak cos sknoci to jego ogromna strata Zazdroszczę ... w mieście o nazwie Warszawa ciężko o taki luksus Odpowiedz Link
voxave Re: do on99 28.09.10, 15:57 takie są uroki małych miasteczek--w dużych miastach są inne korzyści... Odpowiedz Link
firminka Pod warunkiem,że będzie miał się gdzie leczyć:-( 28.09.10, 10:46 Wczoraj dolnośląski oddział NFZ odwołał wszystkie postępowania kontraktowe. Miały być nowe ale ani śladu po nich. Innymi słowy pozostajemy bez nowych kontraktów czyli pieniędzy na: ambulatoryjną opiekę specjalistyczną, rehabilitację,stomatologię itd. O szpitalnych też" ani widu ani słychu. " Mam taki bałagan z tego powodu w pracy,że wlazłam na forum i gapię się bez sensu. Nie wiem jak się przeorganizować. Odpowiedz Link
voxave Re: Pod warunkiem,że będzie miał się gdzie leczyć 28.09.10, 14:23 co ty mówisz firminko podaj wiecej faktów albo odeślij gdzie o tym przeczytać, pracujesz w służbie zdrowia i plany ci się zawaliły powiedz coś na ten temat jak możesz chętnie posłuchamy Odpowiedz Link
firminka Re: Pod warunkiem,że będzie miał się gdzie leczyć 29.09.10, 08:57 Proszę bardzo : www.nfz-wroclaw.pl/ , trzeba kliknąć w zakładkę "świadczeniodawcy". Niestety tylko główną stronę mogę zalinkować. Nowe postępowania miały być ogłoszone 27.09 - podobno- do 8.45 dziś ani widu ani słychu. A plany, owszem, zawaliły się. Najgorsze jest to,że w NFZ nikt nie chce rozmawiać i nie wiemy o co chodzi. Postępowania w chirurgii pierwszego dnia nawet nie ogłosili. To jeszcze pikuś. Nie możemy zaplanować budżetu a co za tym idzie nie możemy przyjmować nowych pacjentów z NFZ. Błędne koło. Ludzie czekają na zabiegi,rehabilitację, leczenie specjalistyczne. Prywatnych pacjentów oczywiście przyjmujemy ale to są kosmiczne pieniądze. Odpowiedz Link
voxave Re: Pod warunkiem,że będzie miał się gdzie leczyć 29.09.10, 09:16 dziękuję za informacje, poczytam sobie aby wiedzieć co mi grozi pozdrawiam Odpowiedz Link
firminka Re: Pod warunkiem,że będzie miał się gdzie leczyć 29.09.10, 09:53 Tam "chińszczyzna" jest Tobie pewnie niewiele grozi jeżeli głową nie odpowiadasz za jakiś szpital czy przychodnię albo w najbliższym czasie nie musisz pójść do specjalisty, na rehabilitację albo drogą diagnostykę. Problem jest taki,że właściwie wszyscy już skończyliśmy kontrakty. To co mieliśmy zakontraktowane zostało wykonane - z pewnymi wyjątkami. Nie możemy w tej chwili niczego "pożyczyć" z nowego kontraktu bo nie wiemy na czy stoimy. Co za tym idzie pacjentów z NFZ odsyłamy do kolejki bez wyjątków. Gdybym ten kontrakt miała to sytuacja by wyglądała zupełnie inaczej. Szczególne przypadki można zawsze przyjąć i rozliczyć w przyszłym roku. Kredytujemy pacjenta ale w rozliczeniach na jedno wychodzi. Teraz nawet ta możliwość odpadła. Mam nadzieję,że ruszą tyłki i za 2, 3 tygodnie wszystko wróci do normy. Ale na razie mam bałagan, stres i mnóstwo nieprzyjemnych sytuacji. Weź odmów matce wykonania tomografii u chorego dziecka? Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 28.09.10, 09:43 ditchdoc napisał: > nom > str 104, "jedna porcja owocow dziennie..." > str 106, "jedna porcja sera dziennie..." > str 108, "dwie porcje produktów zawierających skrobię tygodniowo..." Oczywiście - mówisz o produktach, których je się tyle aby organizm podtrzymać przy życiu w dobrej kondycji. Powiem więcej - istnieje cała lista zakazanych rzeczy Dieta jest proteinowa więc to co nas najbardziej interesuje - mięso, ryby, drób, jaja bez umiaru To jest dieta dla ludzi, którzy lubią mięso - jeżeli ktoś chce jeść inaczej to dla niego są przygotowane inne diety. Wciąż kłaniają się podstawowe założenia > zero porcji i limitow, to praktycznie nie dieta, mozna jesc co sie chce i kiedy > chce ;D A jednak - zero porcji i limitów O tym, że można jeść co się chce słyszę po raz pierwszy od Ciebie Odpowiedz Link
ditchdoc Re: słodzić-stevia rebaudiana 30.09.10, 08:37 on99 napisał: > Oczywiście - mówisz o produktach, których je się tyle aby organizm podtrzymać p > rzy życiu w dobrej kondycji. Powiem więcej - istnieje cała lista zakazanych rze > czy Dieta jest proteinowa więc to co nas najbardziej interesuje - mięso, ryb > y, drób, jaja bez umiaru To jest dieta dla ludzi, którzy lubią mięso - jeżel > i ktoś chce jeść inaczej to dla niego są przygotowane inne diety. Wciąż kłaniaj > ą się podstawowe założenia zakazane rzeczy to chyba limity? Poraz n-ty napisze ze znam zalozenia, spojrz jednak na swoj talerz, czy kogos kto stosuje, czy faktycznie ilosc miesa jest nieograniczona, czy z posilku na posilek dziwnie podobna i oscylujaca gdzies w granicach 150g > A jednak - zero porcji i limitów O tym, że można jeść co się chce słyszę po > raz pierwszy od Ciebie > Ty mowisz o braku porcji i limitow. Teoretycznie tak jest, praktycznie limit i porcja istniaja. Dobrze o tym wiesz. Odpowiedz Link
voxave Re: pan Dukan 30.09.10, 08:50 wiedział co robi-----jak pozwala jeść tylko białko i nic więcej to 1-dniowym zachwycie potem nie masz już ochoty na duże porcje,jesz tylko tyle aby zaspokoić swój głód jesz coraz mniejsze racje a pod koniec 5 dni to całkiem tracisz apetyt hi hi hi pozdrawiam-----obecnie jestem na proteinach i już robię sie złłłłłłłłłłaaaaaaa Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 30.09.10, 11:37 ditchdoc napisał: > zakazane rzeczy to chyba limity? Chyba widzę w czym się nie rozumiemy - ja limitem, zgodnie z językiem polskim, nazywam ograniczenie czegoś a nie wykluczenie. W tej diecie limitów produktów, które interesują osoby do tej diety przystępujące nie ma. Na resztę komentarzy odpowiedziałem w innej wiadomości. Odpowiedz Link
voxave Re: słodzić-stevia rebaudiana 30.09.10, 12:45 no może i tak----jak mówi siostra Basen Odpowiedz Link
on99 Re: słodzić-stevia rebaudiana 30.09.10, 12:47 Powiedz lepiej jak Ci idzie Ile musisz jeszcze wytrzymać (tzn. ile kg sobie założyłaś, że zrzucisz) ? Odpowiedz Link
voxave Re: słodzić-stevia rebaudiana 30.09.10, 13:38 > Powiedz lepiej jak Ci idzie Ile musisz jeszcze wytrzymać (tzn. ile kg sobie > założyłaś, że zrzucisz) ? właśnie wróciłam z basenu---trenerka zauważyła mój mniejszy brzuszek hi hi-----teraz inne puszyste pytają jaka dieta,odsyłam na odpowiednie forum------muszę zrzucić 30 kg----już przez dwa tygodnie poszło 6,5 kg---i tak dalej będzie----są tacy szczególnie panowie którzy mówia że lubia mnie tak jak jest-----bo i biuścik się też zmniejsza ..... Odpowiedz Link