Dodaj do ulubionych

manewry z korektą

IP: *.jim / 212.160.185.* 07.06.04, 13:46
wyjeździłam dopiero 3h, na placyku byłam dwa razy, ale już robię wszystkie
manewry. martwi mnie, że mój instruktor uczy mnie wszystkiego z korektą,
garaże, zatoczka, wszystko każe mi robić z koretką. podobno tak jest łatwiej.
ale trochę mi to nie pasuje. korektę chciałabym sobie zostawić na egzaminie w
razie gdyby coś nie wyszło, a nie nauczyć się od początku robić na dwa.
zwłaszcza, że jak wcześniej jeździłam z chłopakiem po placyku (wprawdzie
maluchem;), to robiłam cały bez żadnych korekt. jak jest lepiej? powinnam
uczyć instruktora jak ma mnie uczyć?? ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: mlokol Re: manewry z korektą IP: *.vline.pl / 217.76.112.* 07.06.04, 18:23
      A jesteś pewna, że można wszystko z korektą robić!?!? Bo mi się wydaje, że to
      dotyczy jedynie parkowania przodem!! Tak przynajmniej powiedział mi mój
      instruktor. Głupotą jest, że każdy instruktor ma swoją własną teorię na
      egzamin! Ja robię wszystko bez korekty (prócz właśnie parkowania przodem) bo
      tak się nauczyłem i tak mi łatwiej. Uważam, że na takie podjeżdżanie na 2 mogą
      źle patrzeć egzaminatorzy no ale może się mylę! Pozdrowienia i powodzenia.
      • Gość: Sz"Che"Pan Re: manewry z korektą IP: *.bilioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 18:31
        Każdy manewr można robić z korektą. I moim zdaniem (podobnie jak zdaniem
        więskzości instruktorów, a także egzaminatorów) nie jest niczym złym, jeśli
        kopertę czy skośne robimy "na dwa". Bardzo dobrze, że instruktor uczy Cię robić
        poprawnie manewry z korektą. Gdy będziesz potrafiła je zrobić bezbłędnie
        pozwoli Ci podejść do nich "na raz" a wtedy korekta nie będzie na egzaminie
        straszna.
        Nieprawdą jest, że egzaminatorzy źle patrzą na osoby robiące manewry z korektą,
        o ile korekta nie zajmuje im zbyt wiele czasu. Lepiej jest przejechać z korektą
        kilkadziesiąt centymetrów od pachołka niż "na raz" tuż obok niego.

Pozdrawiam

Sz"Che"Pan

• Gość: courtney7 Re: manewry z korektą IP: *.jim / 212.160.185.* 08.06.04, 13:00
          pewnie masz rację, trochę mnie pocieszyłeś, dzięki:) najpierw nauczę się
          dokładnie jazdy z korektą później będę się mądrzyć;) ale swoją drogą trochę
          głupio tak się uczyć, przecież na ulicy zazwyczaj nie ma czasu na korekty i
          dojeżdżanie.
          • Gość: Sz"Che"Pan Re: manewry z korektą IP: *.bilioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:04
            Manewry właśnie służą do tego byś potrafiła później zaparkować między
            samochodami, a nie pachołkami w odpowiedni sposób. I przy parkowaniu każdy,
            nawet najlepszy kierowca robi korekty. Chyba, że jest niechlujem i zostawia
            bylejako zaparkowany samochód, a tego staramy się oduczyć. Lepiej jest
            zaparkować z poprawką dobrze niż zarysować inne auto "za pierwszym razem".

Pozdrawiam

Sz"Che"Pan

• Gość: ja Re: manewry z korektą IP: *.kopernik.silesianet.pl 04.07.04, 02:49
      nie powinnas sie uczyc z korekta bo niekiedy korekta jest potrzebna przy
      wjezdzie a niekiedy przy wyjezdzie - nie masz 2, to jest ostatecznosc, ja
      robilem korekty czasem tylko prze garazu przodem i skosnym bo nie chcec tracic
      slupka przy wyjezdzie robbilem za maly skret kierownica...
      • Gość: kajazz Re: manewry z korektą IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.04, 09:30
        a ja dopiero na dodatkowych nauczylam sie -u innego instr- ,ze naprawde
        wszystkie manewry mozna zrobic z korekta, nawet parkowanie prost. przodem i
        jestem w szoku, bo umiem, potrafie, moge......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka