Dodaj do ulubionych

Jak mam zrobic ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 21:05
Jestem na 2 biegu i wchodze sobie w zakrecik np :) no wiec wiadomo wczesniej
zwalniam no i puszczam calkowicie gazik no ale jak to nadal za szybko to co
wtedy ?? zredukowac na jeden czy przyhamowac... ?? czy jeszcze jak ? chodzi
mi o to ze jak jade na 2 biegu i on wtedy utrzymuje pewna stala predkosc no
wiec jak ona okazuje sie za duza to co wtedy ??
Obserwuj wątek
    • Gość: wesoła Re: Jak mam zrobic ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 21:15
      Jak za szybko jedziesz to naciśnij hamulec ale dalej jedziesz na dwójce. Na
      jedynce to się tylko rusza.
      • Gość: niewiedzacy Re: Jak mam zrobic ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 21:37
        no ale moze mi chyba zgasnac wtedy ?
        • Gość: tomic Re: Jak mam zrobic ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 22:26
          Nie może zgasnąć. Jeszcze Cię tego nie nauczył Twój instruktor ?
          Jeśli nie wiesz, to Ci powiem, że ruszyć można nawet z trójki, ale jesli
          wchodzisz w zakręt to samochód nie ma prawa Ci zgasnąć - jedziesz normalnie na
          2 i w końcowej fazie skręcania dodajesz lekko gazu.
          • Gość: ....mich.... Re: Jak mam zrobic ? IP: *.mofnet.gov.pl 12.03.05, 08:14
            A ja myślę, że jak zakręt jest b. ostry i musisz zwolnić do niemalże 0 to w
            trakcie zakrętu dociśnij sprzęgło, żeby nie zgasł. Wiem, że zaraz osoby
            pryncypialne stwierdzą, że nie wciska się sprzęgła przy skręcaniu ale pamiętaj,
            że każdy ma swój własny styl jazdy. Dzięki dociśniętemu sprzęgłu możesz jechać
            naprawdę wolno i ostrożnie i w każdej chwili się zatrzymać, żeby przepuścić np
            pieszych.

Pozdrawiam
            • Gość: taki Re: Jak mam zrobic ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 10:34
              Oczywiście, że sprzęgłem odłączysz silnik.
              Hamulec zasadniczy działa na cztery koła.
              Pomocniczy działa na dwa, redukując hamujesz silnikiem na dwóch kołach - zważ
              to przy śliskiej nawierzchni.
              pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka