Gość: Kriss IP: *.com 06.08.05, 14:26 Czesc, bardzo sie boje jazdy aute, mam 25 lat a nie mam prawka, zazdroszcze znajomym ze maja a ja nie, ale strasznie sie boje jezdzic, chcialbym pojsc na kurs ale cos mnie powstrzymuje-jak przelamac strach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cool Re: Boje się jazdy IP: *.lodz.mm.pl 06.08.05, 14:41 to jest tak jak z sexem boisz sie nieznanego a jak juz zrobisz to pierwszy raz to pozniej juz tylko z gorki im wieksze doswiadczenie tym lepsze samopoczucie wiec nie łam sie i zapisuj sie piki jestes 20-latkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mj.p39 Re: Boje się jazdy 06.08.05, 14:47 Bojąc się jazdy albo będziesz robić rzeczy irracjonalne, więc lepiej nie jeździj. Zawsze możesz iść spokojnie na kurs i pewnie się przełamiesz. Ja się bałem, a teraz jestem zawodowym kierowcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolf Re: Boje się jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 15:19 hehe ja mam 24l i jestem w połowie kursu i luzz strach jest ale od czego jest ten ziomek po twojej prawej podczas jazdy :) (po to aby ci przeszkadzac bo ma własne pedała :D...) nie bój sie bedzie spoko....chyba że jak myślisz o jezdzie samochodem to oblewaja cie siódme poty :P to lepiej idz do lekarza :).....jak tak nie masz to idz i bedzie git Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Boje się jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 21:42 Ja też się bałam, jeżeli to Cię pocieszy. Ale trzeba się skupić, pouczyć się przepisów, zacząć jezdzić i wtedy się przekonasz czy dalej się boisz. A może jak masz okazję, to spróbuj przejechać się z kimś po jakiś placu, tak żeby oswoić się z samochodem? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kassia13 Re: Boje się jazdy 08.08.05, 11:44 nie ma się czego bać!! Ja też się strasznie bałam a do tego mój strach potęgowały wypowiedzi moich zanjomych na temat robienia prawa jezdy przeze mnie. Cóż każdy mi to odradzał twierdząc, że jetem zbyt nerwowa! A w praktyce okazało się, że potrafiłam przełamać swój strach i do tego bardzo dobrze czuję się za kierownica. Moja rada jest taka: jeśli masz taką możliwość to się nie zastanawiaj i rób kurs!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Boje się jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 20:22 Jedyna rada - jak najwięcej jeździć. Z czasem strach minie. Ja już po zdanym egzaminie miałam 1,5 roku przerwy za nim wsiadłam do swojego świeżo zakupionego samochodu ( przez owe 1,5 roku nie jeździłam, nie dlatego, że się bałam, tylko dlatego,że nie miałam czym )I zanim wsiadłam do swojego autka wzięłam sporo jazd doszkalających ( mimo,iż miałam już prawko) Po prostu 1,5 roku przerwy robi swoje :) Podeszłam do sprawy praktycznie- biorę tyle jazd ile uznam za stosowne. W sumie wyszło ich 15 :) nawet sporo, ale za to , jak wsiadałam do swojego samochodu - czułam się pewnie. Teraz uwielbiam jeździć.Wszystko jest kwestią wprawy i praktyki. Głowa do góry ! Nie bój sie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 32 lata Szkoda czasu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 20:44 Ja się bałem i widzisz teraz mój instruktor jest młodszy ode mnie :( A bać się nie ma czego. Wsiadasz i jedziesz a jak coś będziesz robić nie tak to instruktor twój tyłek (i swój tez) uratuje. Ja już miałem kilka fajnych akcji na koncie (np. "usiłowałem" rozjechać pieszych na przjściu dla pieszych na skrzyżowaniu ze światłami gdy skęcałem w lewo - oczywiście było ostre hamowanie i kilka mocnych słów przemawiajacych do wyobraźni) Odpowiedz Link Zgłoś