zgubad 30.09.05, 18:10 czy ktoś może mi opisać wykonywanie manewrów na placu wiecie przy kturej lini ,kiedy kręcić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GtFik Re: plac manewrowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 18:14 tak, instruktor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: plac manewrowy IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.05, 18:57 Ja polecam notesik i zapisanie tego co mówi instruktor, bo ilu kursantów, tyle sposobów na wykonanie poszczególnych manewrów..!! Odpowiedz Link Zgłoś
kundziorek Re: plac manewrowy 30.09.05, 19:31 Jest taka strona gdzie jest wszystko napisane i pokazane www.mary.win.pl/strony/4/4_1.htm . Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka Re: plac manewrowy IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 30.09.05, 20:49 PARKOWANIE PROSTOPADŁE PRZODEM- podobno najtrudniejszy manwer. ja nie miałam z tym większych problemówUstawiamy sie jak najblizej linii ciagłej, włączamy kierunkowskaz i gdy pachołek nr 3 znajdzie sie na brzegu(koncu) lusterka maximalnie kręcimy w prawo. Przy wjeździe musiemy troszke odkręcić w lewo ponieważ wyjedziemy za linie ograniczająca stanowisko. Wyjazd można wykonac bez korekty jeśli przy wyjeżdżaniu ze stanowiska dojedziemy jak najbliżej pachołka nr 3. musimy kontrolowac również linie miedzy pachoł.1i2 poniewąz możemy na nią najechac. gdy kolo minie pach.nr3 odkrecamy w lewo i po ominieciu 1. wyjeżdzamy wykręcając przed linią ciągla. Odpowiedz Link Zgłoś
dorobiszpiotr Re: plac manewrowy 01.10.05, 17:31 Manewrów parkowania nie da wyuczyc się na pamięć! Prawdziwy kierowca powninien umieć zaparkować wszędzie i każdym samochodem. Wole nawet nie myśleć co będzie jeśli zaczniesz parkować koło mojego samochodu, brr. Odpowiedz Link Zgłoś