Dodaj do ulubionych

Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? :)

25.01.06, 22:42
Napiszcie o swoich doświadczeniach w tej kwestii, bo ja właśnie
zaczynam powoli przerabiać ten temat. Kurs skończyłam w sobotę,
o egzaminu prawie miesiąc... Znajomy jest instruktorem, więc
skorzystam z niego - bo będzie mogł obiektywnie spojrzeć na moje
błędy i może dogadamy się finansowo ;) ... jeździmy w pon. jestem
bardzo ciekawa jak będzie... a nóż usłyszę "no to mamy wiele do
zrobienia :P "

Ps. coś w tym może być prawdy, ponieważ przez cały kurs - raz! ćwiczyłam górkę
i zawracanie :D Jestem z Krakowa i na Mogilskim nigdy nie byłam...

A jak to było/jest u Was? :)
Pozdrawiam!! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ulik Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 23:30
      ja chodzilam do osrodka,gdzie insturktorka byla baba okropna !!
      ten kurs to była parodia.

przez 30 godzin byłam na placu godzinę!!

tylko łuk ćwiczyłam.

górki nie mialam,parkowań też nie.

Więc-pieniadze stracone i strasznie sie wkurzylam :(

juz napisalam skargę.

teraz znalazlam cud instruktora , narazie mam za sobą 8 godzin.
      Tamta źle uczyla mnie nawet ruszania - więc to zmieniłam z nowym instruktorem.
      pokazal mi manewry na placu,na miescie tez juz parkowalam kilka razy.
      Górki mnie nauczyl.

jeszcze wezmę u niego z 4 godziny i godzinkę w osrodku,ktory ma już wymalowany
      nowy łuk.

pozdrawiam-)
    • w357 Mogilskie... 25.01.06, 23:44
      charlotta_lotta napisała:

Jestem z Krakowa i na Mogilskim nigdy nie byłam...
      >
      >~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Chiiiiba żartujesz .

Żyjąc w Krakowie nie przejażdżać przez Mogilskie, to .......
      • w357 Mogilskie...mapka 25.01.06, 23:49
        krakow.rowery.org.pl/rowermogilskie.gif.
        • ecikp Re: Mogilskie...mapka 26.01.06, 08:23
          trzeba usunąć z powyższego linku kropkę na końcu, bo inaczej się nie chce
          wczytać.
    • ecikp Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : 26.01.06, 08:28
      Wykupiłam po pierwszym niezdanym egzaminie - 5 godz. Żeby mieć na przyszłość
      zaświadczenie o "dodatku" - jakby mi się nie udało zdać i 2 i 3. Poćwiczyłam 2
      godz. plac (wtedy po raz drugi ćwiczyłam górkę, choć z placu Warszawianki jest
      tylko wyjazd przez górkę. I wtedy też 3 i 4 raz ćwiczyłam zawracanie. Reszta -
      na mieście. pomogło mi to - szczególnie ostatnie 2 godz. na dzień przed
      egzaminem.
      • ewosia Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : 26.01.06, 11:19
        Ja wykupiłam koło 10, (pięć po drodze, pięć po obalonym trzecim egzaminie) i
        pomogło. Bo czwarty poszedł. Na tych dodatkowych pięciu pozmieniały się zasady
        i nauczyłam się parkować pomiędzy samochodami i godzina poszła na nowy łuk. Ale
        i tak egzaminu bałam się piekielnie.
    • Gość: Annie Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : IP: *.ramtel.pl 26.01.06, 11:46
      Dziwi mnie to Mogilskie, że nie byłaś. Ja tak sobie po mieście jeździłam z
      instruktorem, że ciągle o jakieś atrakcje zahaczaliśmy:-). A Mogilskie było
      chyba pierwszym moim rondem w życiu. No a jak z dodatkowymi, w sumie to sporo
      było bo przed pierwszym egzaminem 6 godzin i wtedy poległam a potem przed samym
      drugim 2, żeby sobie troszkę pojeździć. Dziś nie żałuje bo zwałszcza te 6 przed
      pierwszym dało mi bardzo dużo, zwłaszcza takiej swobody co doceniam dzis jak
      sama jeżdze.Pozdrawiam
      • charlotta_lotta Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : 26.01.06, 15:16
        Wiesz.. ja dopiero teraz widzę jak mało 'zrobilam' na tym kursie.
        Ani razu nie byłam w rejonie Galerii Kazimierz, a jest to rejon gdzie bardzo
        często jeździ się podczas egzaminów. W poniedziałek mam jazde ze znajomym...
        ciekawe co powie :)
        • charlotta_lotta Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : 26.01.06, 15:19
          Jestem z Krakowa i na Mogilskim nigdy nie byłam...
          >
          >~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Chiiiiba żartujesz .

Żyjąc w Krakowie nie przejażdżać przez Mogilskie, to .......

---> byłam, nie raz, ale nie podczas kursu
        • Gość: Annie Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : IP: *.ramtel.pl 26.01.06, 16:15
          Gdzie Ty robiłaś kurs??Bo bardzo to dziwnie brzmi. Ja powiem że jak się jeździ w
          miejscach które się zna to fajnie bo wiesz co i jak. Dla mnie Huta była totalną
          nowością bo dalej niż do M1 to rzadko się wybierałam.Ale na kursie już sobie
          sporo pojeździłam po tamtych okolicach.Wiem że nie chodzi o to aby jeździć na
          pamięć i wyklepać wszystkie skrzyżownia, ale kurcze gdzieś poćwiczyć trzeba.A
          trudno to zrobić na 3 skrzyżowaniach koło szkoły.Ja na kursie to bardzo dużo
          Krakowa przejechałam i nawet takich dziwnych "zakamarków", co niby w centrum ale
          nie wiedziałam chwilami gdzie jestem.Pojeździj z tym znajomym i na pewno będzie
          dobrze.Pozdrawiam.
          • charlotta_lotta Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : 27.01.06, 14:13
            Gość portalu: Annie napisał(a):

> Gdzie Ty robiłaś kurs??Bo bardzo to dziwnie brzmi.

Heh.. pewna szkółka ;-) mniej znana ale uchodząca za dobrą :) ....

> Dla mnie Huta była totalną
            > nowością bo dalej niż do M1 to rzadko się wybierałam.Ale na kursie już sobie
            > sporo pojeździłam po tamtych okolicach

To tak samo jak ja ;-) Ale po hucie jezdzilam i to dość sporo...

> Ja na kursie to bardzo dużo
            > Krakowa przejechałam i nawet takich dziwnych "zakamarków", co niby w centrum
            > ale
            > nie wiedziałam chwilami gdzie jestem.

:))) To widzę, że nie jestem osamotniona. Pewnych rejonów Krakowa nie znalam wogole.. troche poznałam na kursie... ale jednak uważam, że sa miejsca 'typowo egzaminacyjne' w których ja wogole nie bylam ... Z biegiem czasu widzę 'male' niedoskonalosci w moim ośrodku... ehh.... ale człowiek uczy się na błędach, prawda? :))) ;p

> Pojeździj z tym znajomym i na pewno będzie
            > dobrze.Pozdrawiam.

Ja rowież mam taką nadzieję, będe uskuteczniać już to w poniedzialek - zobaczymy. :)
            Rownież pozdrawiam!! :)
            • Gość: Annie Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : IP: *.ramtel.pl 27.01.06, 15:43
              Jak złapiesz chwilke w poniedziałek to daj znać jak było:-).Pozdrawiam.
              • charlotta_lotta Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : 27.01.06, 17:03
                spoko napewno napiszę :)...
    • 28ingrid Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : 26.01.06, 16:30
      Ja dodatkowo wykupiłam 6 godzin, a to głównie dlatego, iż uczyłam się na
      starych zasadach, no i do egzaminu miałam miesiąc czasu. Pomogło, zdane za
      pierwszym razem!
    • dzagaa20 Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : 26.01.06, 16:41
      ja dokupiłam 4 godzinki na dzien i dwa dni przed egzaminem, a na mogilskim
      podczas kursu byłam jakies 10 razy, a pozniej jadac sama i tak malo pod trawmaj
      nie wjechalam :) ale teraz juz sie rozgladam za nimi bo zwlaszcza na mogislkim
      moga sie pojawic znikad hehe :)
      • charlotta_lotta Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : 27.01.06, 14:14
        No tak... tramwaje na Mogilskim... bosh ;( chyba sie załamie, jak będę musiała to rondo przejechać :D
        • Gość: di Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : IP: *.icpnet.pl 27.01.06, 15:16
          zeby miec w ciaglosci przed examem, wzielam 4 :) dodatkowe.

Zdane za 1 :)
          • charlotta_lotta Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : 28.01.06, 15:43
            oj jak ja bym chciala zdac za 1 razem.. ;-) mam nadzieje ze się uda ! :)
            • Gość: Annie Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : IP: *.ramtel.pl 28.01.06, 23:37
              A jak ja chciałam zdać za pierwszym.... Ale się nie udało:-(.Byłam zła, ale dziś
              już ok złość przeszła, sama śmigam autkiem.Zdałam za drugim;-). Gorąco życzę
              zdania za pierwszym!!!
              • charlotta_lotta Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : 29.01.06, 00:50

Annie... tyle zaangazowania- czasu, pieniędzy... wszystkiego!
                Jeśli się nie uda, będzie mi przykro... i pewnie będę zła sama na siebie:)
                Ale nie ma co dywagowac teraz:) zobaczymy 21lutego :)
                Narazie czekam na poniedzialek ...
                Pozdrawiam
                • Gość: Annie Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : IP: *.ramtel.pl 29.01.06, 10:53
                  Ja to bardzo dobrze rozumiem, bo też sama zrobiłam bilans finansowy i troszkę
                  sie przeraziłam uuppss.Sporo kasy poszło, ale dziś nie żałuje i jedyne o co mam
                  do sibie żal, to że czekałam z tym tyle czasu! Trzeba to było kilka lat temu
                  zrobić, bo to po pierwsze praktyczne,a po drugie bardzo to lubie. A co do
                  zaangażowania to ja uważam że nauka nie poszła w las:-)Chyba trzeba przyjąc że
                  Koszykarska własnymi prawam się rządzi.
    • Gość: ... Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 29.01.06, 11:21
      Ja po kursie ktory robilam, niewiele sie nauczylam . Na Mogilskim bylam raz. Na
      Dywizjonu ani razu . Pod Galeria Kazimierz tez nie.itp. Kurs robilam dlugo, nie
      z mojej winy .Zaczelam go robic dlugo przed wejsciem starych zasad, a zdawalam
      na nowych.
      Przed egzaminem dokupilam 8 godzin u innego instruktora. Jezdzilam tylko po
      Hucie z instruktorem .Na placyk jezdzilam sama .
      Bardzo sie balam egzaminu. Zdalam za pierwszym razem .
      POwiem tak,ze te 8 godzin daly mi wiecej niz caly kurs.
      • charlotta_lotta Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : 29.01.06, 18:30
        heh...
        az kusi mnie zeby zapytac, gdzie robilas prawo jazdy ;-)))
        Dobrze jednak, ze wziełas sobie te dodatkowe godziny...
        Ja jestem w podobnej sytuacji i mam 2tyg. na ew. nadrobieie zaleglosci ;-)
        • charlotta_lotta Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : 30.01.06, 20:59
          Tragedion ;p

Jazda idzie mi super. ;-)

Krakowa wogole nie znam.. Widać, ze wiele na kursie nie zrobilam.
          T teraz trzeba zakasac rękawy i ... wyciagnac kase!

Jutro napisze moze cos wiecej... bo dzis troche się naemocjonowałam.... ;|
          • Gość: Annie Re: Ile dodatkowych jazd wykupiliście? Pomogly? : IP: *.ramtel.pl 30.01.06, 21:57
            Nie martw się, pojeździj spokojnie i głowa do góry. Szkoda tylko że to zawsze za
            sobą pociąga kasę, jest przydatne ale płacić trzeba.Pozdrawiam.
            P.S. Ja to aż się stęskniłam za tymi wszystkimi cud miejscami z kursu:-), bo
            jakoś głównie raczej do centrum jeżdze a nie do Huty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka