Gość: zgniwszy IP: 80.50.255.* 04.05.06, 22:03 witam. interesuje mnie jaki jest orientacyjny koszt zdobycia uprawnień instruktora kat.B?? jak myślicie czy jest sens robienia takiego kursu? za wszystkie rady i opinie z góry dzieki. pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czytelnik Re: A może instruktor nauki jazdy??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 22:07 NA STADIONIE WSZYSTKO ZAŁATWISZ. WYSTARCZY MIEĆ KASĘ I PAPIERY GOTOWE:) Odpowiedz Link Zgłoś
eliza48 Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 04.05.06, 22:09 cena to od 2,5 do 3 tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
eliza48 Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 04.05.06, 22:10 oczywiście podałam cenę za kurs a nie za kupno papierów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 22:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgniwszy Re: A może instruktor nauki jazdy??????? IP: 80.50.255.* 04.05.06, 22:14 chyba się na taki kurs zdecyduję, a może nawet w niedalekiej przyszłości jakaś własna autoszkoła?? Odpowiedz Link Zgłoś
czoobek Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 04.05.06, 23:25 Z ta wlasna autoszkola to juz jak wiadomo wieksza kasiorka, ale sam kurs warto zrobic. Przed zalozeniem wlasnego "jezdrzacego" biznesi, trzeba tez wziac po uwage miasto, bo np w Krakowie spora konkurencja i na oko ciezko sie przebic nowym firmom. Odpowiedz Link Zgłoś
zgniwszy Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 07.05.06, 20:31 mieszkam w małej miejscowości(ok.60 tyś.mieszkańców), w której działa kilka autoszkół. no ale najpierw trzeba zdobyć uprawnienia :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Zawsze jest sens się uczyć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 20:49 I zdobywać nowe kwalifikacje/uprawnienia. Mnie np. przydało się kiedyś prawko D, które zrobiłem x lat temu w woju. I to w zupełnie nieoczekiwanej sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 07.05.06, 22:25 Gość portalu: zgniwszy napisał(a): > witam. interesuje mnie jaki jest orientacyjny koszt zdobycia uprawnień > instruktora kat.B?? Kurs w WORD w Piotrkowie Trybunalskim kosztuje 1500 zl. Jak mi sie wydaje, bedzie jakos na jesienie (we wrzesniu) bo w tej chwili wlasnie trwa. Kurs ten prowadzi b. dobry instruktor (egzaminator z owego WORDu) - jak dla mnie wzor egzaminatora... Odpowiedz Link Zgłoś
zgniwszy Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 08.05.06, 19:39 wielkie dzięki pontus_euxinus za info. w takim razie będę musiał udać się do Piotrkowa i dowiedzieć się o szczegóły. nie wiesz czasem jak to się dokładnie odbywa?? ile trwa??? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzaminator bardzo ważne IP: *.muw / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 11:56 zdawać to najlepiej w W-wie cena 1500 zł za taki kurs to faktycznie śmiech bo w w-wie kursy kosztuja po 2000 - 2500 ale ważna sprawa - po kursie w w-wie do egzaminu przystepuję się z reguły tylko raz no czasami jak sie komuś nie chce poczytać to dwa razy i sie go zdaję a jak szkolicie sie za parę groszy i nie wiadamo gdzie to zdajecie go do skutku.... pozdrawiam i życzę udanych wyborów i koniecznie nie kierujcie sie niską ceną przy wyborze takiego kursu. proszę mi wierzyć - bo wiem coś o tym Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus Re: bardzo ważne 14.05.06, 16:12 Gość portalu: egzaminator napisał(a): szkoda ze pan egzaminator podaje sie anonimowo! cziekawe czemu;) > reguły tylko raz no czasami jak sie komuś nie chce poczytać to dwa razy i sie > go zdaję a jak szkolicie sie za parę groszy i nie wiadamo gdzie to zdajecie go do skutku.... Czy uwazaz ze WORD w Piotrkowie T. jest gorszy od twojego? I ze gorzej uczy? > proszę mi wierzyć - bo wiem coś o tym UWIERZE jak przedstawisz sie. bo na razie to jestes ANONIMEM Odpowiedz Link Zgłoś
alex74 Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 09.05.06, 12:07 Hej w Gdańsku taki kursik to wydatek 3200 zł .Trwa on ok 4 miesięcy.Pamiętaj ,że aby iść na kurs instruktora musisz mieć minimum 3 lata prawko Kat.B i minimum średnie wykształcenie.Aby otworzyć własny Ośrodek Szkolenia Kierowcow nie musisz mieć zrobionych uprawnień instruktora.Wystarczy ,że zatrudnisz na umowę o pracę przynajmniej jednego instruktora z samochodem.Taki kurs moim zdaniem to fajna sprawa.Ja też chce iść ale dopiero w następnym roku ,bo wtedy będę miała te 3 lata prawo jazdy.W tej chwili mam swój OSK i nie jestem instruktorem,ale jeszcze trochę i zrobie uprawnienia.Pozdrawiam.Alex74 Odpowiedz Link Zgłoś
zgniwszy Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 09.05.06, 19:54 prawko mam już 6 lat, średnie wykształcenie też, więc chyba nic nie stoi na przeszkodzie. na czym polega taki egzamin?? czy jest to tylko teoria, czy także jakaś praktyka?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zgniwszy Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 09.05.06, 19:54 prawko mam już 6 lat, średnie wykształcenie też, więc chyba nic nie stoi na przeszkodzie. na czym polega taki egzamin?? czy jest to tylko teoria, czy także jakaś praktyka?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: A może instruktor nauki jazdy??????? IP: *.chello.pl 11.05.06, 22:42 Hmm...hmm...może zacznij od tego czy naprawdę chcesz robić to o czym myślisz. Zastanów się czy masz predyspozycje do wykonywania tego zawodu. Przeanalizuj czy jesteś cierpliwy, opanowany i czy masz doświadczenie jako kierowca a także czy będziesz potrafił w sposób jasny a zarazem zwięzły wytłumaczyć dlaczego należy robić tak a nie inaczej i czy będziesz potrafił wpływać na wyobraźnię, aby Twój kursant był świadomy skutków np. nieospowiedzialnego zachowania się na drodze. Samo posiadanie prawa jazdy od trzech lat jeszcze o niczym nie świadczy, ale życzę powodzenia w tej ciężkiej, dającej wiele staysfakcji pracy. Pozdrawiam, Instruktor (od 1,5 roku) z uprawnieniami na kategorie A,B,C z dwudziestoletnim doświadczeniem bezwypadkowej jazdy, pojazdami na które posiadam uprawnienia. P.S. Dla zainteresowanych, polecam kursy w ZDZ Warszawa przy ulicy Plutonu Torpedy. Państwowy ośrodek o wysokim poziomie szkolenia. Nie mam pod ręką numeru telefonu, jeśli ktoś będzie zainteresowany to odszukam i podam w e-mail'u. wodnik@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X ZDZ IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 23:56 22-662 66 31 Dobry też jest www.qlq.pl/ na Woli ! Odpowiedz Link Zgłoś
zgniwszy Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 14.05.06, 15:25 na czym polega taki egzamin na instruktora?? czy jest to tylko teoria, czy także jakaś praktyka?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 14.05.06, 16:21 Gość portalu: zgniwszy napisał(a): Jesli mialbys ochote, telefony do Piotrkowa. word.piotrkowskie.com.pl/bip/index.php a najlepiej jak zadzwonisz: Biuro Obsługi Klienta: (044) 646 72 04 Odpowiedz Link Zgłoś
goldberg83 Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 17.05.06, 20:41 dzwonilem do piotrkowa i powiedzieli mi, że nie wiedzą kiedy będzie kurs i szybko się na niego nie zanosi. natomiast w czestochowie bodajże 12 września jest spotkanie dla kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albercik Re: A może instruktor nauki jazdy??????? IP: 80.50.255.* 25.06.06, 21:42 wcale nie głupia robota. Odpowiedz Link Zgłoś
yunnan Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 26.06.06, 07:55 Kandydaci na instruktorów; - zakres kursu i egzaminu to zbiór wiadomości dotyczących prawa o ruchu drogowym, metodyki szkolenia i zagadnień z psychologii i pedagogiki... i to zarówno w teorii jak i praktyce. Więc sporo wiedzy, którą trzeba przyswoić na dosć wysokim poziomie - przede wszystkim czytając, czytając, czytając.... Polecam zatem D.U. 217 z rozporządzeniem w sprawie szkolenia, i egzaminowania....dokładnie opisano tam programy szkolenia i egzaminowania kandydatów na kierowców, kandydatów na INSTRUKTORÓW, kandydatów na egzaminatorów. Tak czy tak wiedzę tą musicie przyswoić więc nie ma co pytać co wchodzi w zakres kursu i jaki jest jego program tylko zaglądnąć do źródła. Cała wiedza bez przekłamań. A co do ceny kursu; - warto skonfrontować ofertę ośrodków pod kątem cena-jakość [tzw koszty dodatkowe] Egzamin przed komisją powołaną przez wojewodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: A może instruktor nauki jazdy??????? IP: 80.50.255.* 28.06.06, 22:24 a jak wygląda egzamin na instruktora???????? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszekzbyniu1 Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 05.02.21, 12:05 Podbije temat bo może się komuś przydać. Ja sam szukałem niedawno informacji na temat kursów na instruktora. W Radomiu dobrze prowadza takie kursy w Delcie. Profesjonalnie przygotowane zajęcia. Z dobrymi wykładowcami. Egzamin zdałem bez najmniejszego problemu także polecam Odpowiedz Link Zgłoś
marekkkkow Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 05.05.21, 10:47 Dobre kursy na instruktorów mają w tym ośrodku www.delta.radom.pl/. Sam u nich robiłem kurs i jestem zadowolony. Profesjonalnie prowadzone zajęcia tak by jak najlepiej przygotować do egzaminu. No i mają dobrą skuteczność. Z mojej grupy wszyscy zdali egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniu2304 Re: A może instruktor nauki jazdy??????? 12.10.21, 20:08 Mam do Panów takiej pytanie jak wygląda zapotrzebowanie na Instruktorów w Warszawie obecnie czyli Czerwiec 2021? Jakie są realne stawki za pracę, warunki współpracy z OSK. Jakie polecacie szkolenia (szkoły) w zakresie kursów na Instruktorów oraz ile to trwa i kosztuje jeśli chodzi o uzyskanie uprawnień? Będę wdzięczny za sprawdzone informacje. Z góry dziękuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś