orbitkaa1 10.07.06, 10:42 Gdzie lepiej zdawać prawko? Które miasto łatwiejsze? pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M. Re: łomża czy ostrołęka? IP: 193.59.91.* 10.07.06, 15:38 Egzamin w Łomży miałam w maju (kurs robiłam w Warszawie). Jeśli chodzi o instruktorów są w porządku nie czepiają się za bardzo, czasem nawet pomagają. Jeśli chodzi o miasto to jest dość trudne. Duży ruch, wiele wzniesień, więc trzeba dobrze opanować ruszanie pod górkę (nożny i ręczny). Jedno spore rondo, przez które każdy musi przejechać, bo jest przy wyjeździe z ośrodka. Ja przed egzaminem miałam przejazd z instruktorem, który pokazał mi parę trudnych miejsc. Generalnie polecam. Jeśli umiesz w miarę dobrze panować nad autem i poradzisz sobie ze stresem to powinnaś zdać. Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: łomża czy ostrołęka? 10.07.06, 17:24 Ja właśnie dzisiaj zdałam w Łomży. To było moje drugie podejście, pierwsze oblane na łuku. Wg mnie po Łomzy jeżdzxi się bardzo dobrze. Dobrze oznakowane jezdnie, skrzyżowania z sygnalizacją, wg mnie nie aż tak wielki ruch. Trudność może sprawić rondo dwupasmowe. Mój dzisiejszy egzaminator był bardzo ludzki, przed wjazdem na rondo po usłyszeniu że na rondzie w tym i tym kierunku odruchowo załaczyłąm kierunek prawy a on podpowiedział żebby to zgasić. Jak za długo migał kirunek też podpowiedział że kierunek niepotrzebny. Nie wiem jak Ostrołęka, ale jeżeli w Łomży zdasz plac, na mieście egzaminator jest za zdającym. Odpowiedz Link Zgłoś
orbitkaa1 Re: łomża czy ostrołęka? 10.07.06, 20:34 no to ok, dziękuję za odpowiedzi :) Mam tylko jeden problem.. uczulam sie 30h na Corsie a tam są Punta, moze ktoś z Was też tak mial? Ciężko sie przestawić? Ile wogole sie czeka na wgzamin? mozecie moze polecic mi dobrego instrutora z wawy, bo moj z kursu nie byl za dobry i musze sie doszkolic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: łomża czy ostrołęka? IP: 193.59.91.* 11.07.06, 09:42 Ja uczyłam się na corsie i punto. Na pewno dobrze będzie jeśli weźmiesz sobie jazdy doszkalające na punto (zwróć uwagę gdzie na światła i płyny). Na pewno musisz poćwiczyć łuk, bo każde auto trochę inaczej reaguje, z resztą nie należy się uczyć pokonywania łuku na obroty itd.. ważne jest żeby umieć oceniać sytuację na łuku i robić niewielkie korekty, kiedy uznasz, że znajdujesz się za blisko którejś z tyczek. Ja mogę polecić dwóch instruktorów w W-wie w ośrodku OSK Test: Pan Roman i Adrian. Niestety ciężko się z nimi umówić, ale może uda Ci się wynegocjować z Paniami w biurze żeby pojeździć z którymś z nich. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: łomża czy ostrołęka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:03 proponuje Ostrołęke, bardzo proste skrzyżowania, ale sa dwa miejsca gdzie notorycznie oblewają :/ polecam jazde ze szkołą M.Domasik w Ostrołęce. Zdałam za pierwszym razem, inni też dobrze jeżdżą. W porównaniu z innymi szkołami tutaj nie ma problemu z autami (nigdy nie trzeba czekac w kolejce). Polecam Odpowiedz Link Zgłoś