Dodaj do ulubionych

łomża czy ostrołęka?

10.07.06, 10:42
Gdzie lepiej zdawać prawko? Które miasto łatwiejsze?
pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Re: łomża czy ostrołęka? IP: 193.59.91.* 10.07.06, 15:38
      Egzamin w Łomży miałam w maju (kurs robiłam w Warszawie). Jeśli chodzi o
      instruktorów są w porządku nie czepiają się za bardzo, czasem nawet pomagają.
      Jeśli chodzi o miasto to jest dość trudne. Duży ruch, wiele wzniesień, więc
      trzeba dobrze opanować ruszanie pod górkę (nożny i ręczny). Jedno spore rondo,
      przez które każdy musi przejechać, bo jest przy wyjeździe z ośrodka. Ja przed
      egzaminem miałam przejazd z instruktorem, który pokazał mi parę trudnych
      miejsc. Generalnie polecam. Jeśli umiesz w miarę dobrze panować nad autem i
      poradzisz sobie ze stresem to powinnaś zdać.
      • el_jot Re: łomża czy ostrołęka? 10.07.06, 17:24
        Ja właśnie dzisiaj zdałam w Łomży. To było moje drugie podejście, pierwsze
        oblane na łuku.

Wg mnie po Łomzy jeżdzxi się bardzo dobrze. Dobrze oznakowane jezdnie,
        skrzyżowania z sygnalizacją, wg mnie nie aż tak wielki ruch. Trudność może
        sprawić rondo dwupasmowe. Mój dzisiejszy egzaminator był bardzo ludzki, przed
        wjazdem na rondo po usłyszeniu że na rondzie w tym i tym kierunku odruchowo
        załaczyłąm kierunek prawy a on podpowiedział żebby to zgasić. Jak za długo migał
        kirunek też podpowiedział że kierunek niepotrzebny. Nie wiem jak Ostrołęka, ale
        jeżeli w Łomży zdasz plac, na mieście egzaminator jest za zdającym.
      • orbitkaa1 Re: łomża czy ostrołęka? 10.07.06, 20:34
        no to ok, dziękuję za odpowiedzi :)
        Mam tylko jeden problem.. uczulam sie 30h na Corsie a tam są Punta, moze ktoś z
        Was też tak mial? Ciężko sie przestawić?
        Ile wogole sie czeka na wgzamin?
        mozecie moze polecic mi dobrego instrutora z wawy, bo moj z kursu nie byl za
        dobry i musze sie doszkolic :)
        • Gość: M. Re: łomża czy ostrołęka? IP: 193.59.91.* 11.07.06, 09:42
          Ja uczyłam się na corsie i punto. Na pewno dobrze będzie jeśli weźmiesz sobie
          jazdy doszkalające na punto (zwróć uwagę gdzie na światła i płyny). Na pewno
          musisz poćwiczyć łuk, bo każde auto trochę inaczej reaguje, z resztą nie należy
          się uczyć pokonywania łuku na obroty itd.. ważne jest żeby umieć oceniać
          sytuację na łuku i robić niewielkie korekty, kiedy uznasz, że znajdujesz się za
          blisko którejś z tyczek. Ja mogę polecić dwóch instruktorów w W-wie w ośrodku
          OSK Test: Pan Roman i Adrian. Niestety ciężko się z nimi umówić, ale może uda
          Ci się wynegocjować z Paniami w biurze żeby pojeździć z którymś z nich.
          Powodzenia :)
    • Gość: kierowca Re: łomża czy ostrołęka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:03
      proponuje Ostrołęke, bardzo proste skrzyżowania, ale sa dwa miejsca gdzie
      notorycznie oblewają :/ polecam jazde ze szkołą M.Domasik w Ostrołęce. Zdałam
      za pierwszym razem, inni też dobrze jeżdżą. W porównaniu z innymi szkołami
      tutaj nie ma problemu z autami (nigdy nie trzeba czekac w kolejce). Polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka