Gość: milko IP: *.pikonet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:01 czy dobicie do slupka na placu moze spowodowac pekniecie zderzaka?? ile kosztuje nowy zderzak?? prosze odpowiedzcie bo to bardzo pilne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert.poznan Re: dobicie do slupka a zderzak??? 24.07.06, 20:09 może, jeśli słupek jest z betonu :) większość pachołków (bo o nie pewnie chodzi) są robione z PCV które wygina się na wszystkie strony, więc jak przywalisz w niego autem to co najwyżej się spłaszczy na kilka chwil. w starszych ośrodkach można spotkać je z plastiku, wtedy co najwyżej uszkodzisz sam słupek,bo może się złamać.Sam zderzak raczej nie ma szans się uszkodzić. A ceny - hm, zobacz tu sklep.prawojazdy.com.pl/index.php?action=show_group&id_group=18 Odpowiedz Link Zgłoś
robert.poznan Re: dobicie do slupka a zderzak??? 24.07.06, 20:11 tfu, ceny zderzaków nie znam, myślałem że chodzi Ci o ceny słupków :) Odpowiedz Link Zgłoś
queen-of-angels Omg! poszukaj w necie.... 24.07.06, 20:15 robert.poznan napisał: > tfu, ceny zderzaków nie znam, myślałem że chodzi Ci o ceny słupków :) Ja też nie znam...ale po tyle chodzą na allegro: moto.allegro.pl/showcat.php?id=4102&order=t&view=gtext albo w dowolnym sklepie z częściami samochdowymi, który posiada sprzedaż online (albo chociaż ofertę), możesz sobie sprawdzić !!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
robert.poznan Re: Omg! poszukaj w necie.... 24.07.06, 20:51 ekhm, śmiem twierdzić, że cena zderzaka do fiata126p znacząco różni się od zderzaka np. do punto... równie dobrze mogłem napisać, że na szrocie znajdzie coś za 50 zł... milko - nie daj się wkręcić w to, mam wrażenie, że kuzynka chce Cię naciągnąć! Żeby uszkodzić zderzak - musiała byś przygrzmocić w betonowy słupek czy słupek od ogrodzenia,raczej nie ma szans,żebyś uszkodziła go na placu. Odpowiedz Link Zgłoś
queen-of-angels Nieporozumienie chyba... 24.07.06, 20:57 robert.poznan napisał: > ekhm, śmiem twierdzić, że cena zderzaka do fiata126p znacząco różni się od > zderzaka np. do punto... równie dobrze mogłem napisać, że na szrocie znajdzie > coś za 50 zł... Mój post z linkiem na allegro skierowany był do Autorki wątku (uznałam to za oczywiste...). Obawiam się, że w związku z tym nastąpiło drobne nieporozumienie, więc wyjaśniam co by było clear, bo chyba niepotrzebnie się oburzyłeś... Za swoją niedokładność przepraszam. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
robert.poznan Re: Nieporozumienie chyba... 24.07.06, 21:00 nie no luz :-) po prostu chodzi mi o to, że nie ma co generalizować cen, bo ich rozpiętość jest dość znacząca. Odpowiedz Link Zgłoś
queen-of-angels Re: Nieporozumienie chyba... 24.07.06, 21:02 robert.poznan napisał: > ich rozpiętość jest dość znacząca. ...tak jak i różnorodność oferty na allegro... Nie rozumiem, gdzie dopatrzyłeś się generalizowania...niby z mojej strony ? Odpowiedz Link Zgłoś
robert.poznan Re: Nieporozumienie chyba... 24.07.06, 21:11 nie, nigdzie, dajmy już temu spokój ;) Odpowiedz Link Zgłoś
queen-of-angels :) na luz... 24.07.06, 21:21 robert.poznan napisał: > nie, nigdzie, dajmy już temu spokój ;) jest w porządku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milko Re: dobicie do slupka a zderzak??? IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 24.07.06, 20:16 dziekuj za odpowiedz ale nie wiem czy moge ci do konca wierzyc, bo dzisiaj bylam z kkuzynka na placu i uderzylam w pacholek i pozniej ona powiedziala, ze przez to ze wjechalam w slupek pekl jej zderzak i kazala mi zaplacic 1000zl i ja nie wiem co mam teraz z tym zrobic, bo skad wezme tyle kasy?? i jeszcze sie tak okropenie zdenerwowalam, a za dwa dni mam egzamin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phil Re: dobicie do slupka a zderzak??? IP: *.aster.pl 24.07.06, 20:29 Chyba w to nie wierzysz???? Fajną masz kuzynkę nie ma co. Zderzak to ci może pęknąć ale od porządnego grzmotnięcia w jakąś twardą przeszkodę - beton lub inny samochód. I na pewno nie kosztuje to 1000 zl.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milko Re: dobicie do slupka a zderzak??? IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 24.07.06, 20:34 no ja tez w to nie wierze, ale ona mi to wmawia, zapytam taty jak wroci, a w dodatku to sie stalo kiedy wyjezdzalam juz z placu i nie zauwazylam z boku slupka jak skrecalam, a jechalam wtedy bardzo wolno...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrine Re: dobicie do slupka a zderzak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:21 za dwa dni egzamin a ty po łuku nie umiesz przejechac bez potracenia pachołka.. powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
robert.poznan Re: dobicie do slupka a zderzak??? 24.07.06, 20:45 A Ty kto, jakaś niespełniona osóbka,która tylko czeka aby komuś dowalić? nawet najlepszym czasem idzie coś nie tak, poza tym nie napisała czym jechala, a wierz mi, jazda punto znacząco się różni od jazdy jakimś combi! baa, jedno punto drugiemu nie równe! Większość z tych instruktażowych ma zjechane sprzęgło, dla kogoś,kto nie jeździł innym autem-to dość istotna zmiana,sam się o tym przekonałem na egzaminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrine Re: dobicie do slupka a zderzak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:11 tu nie chodzi o to ze chce komus dowalic po co niby????.. kazdy sie uczy kazdy popelnia błedy no ale na 2 dni przed egzaminem wypadalo by umiec przejechac po luku nawet 10 na 10 bezblednie (co oczywiscie nie oznacza sukcesu), wcale nie mowie ze to jej wina moze instruktora moze warto pomyslec o zmianie... Odpowiedz Link Zgłoś
robert.poznan Re: dobicie do slupka a zderzak??? 24.07.06, 22:30 no właśnie nie wiem po co... wiesz, ja dzień przed egzaminem pogubiłem się na rondzie,wymusiłem pierwszeństwo,zajechałem komuś drogę,a ronda zawsze brałem z zamkniętymi oczami... każdy ma jakieś gorsze i lepsze dni, to był mój gorszy, na drugi dzień poszło bezbłędnie. nie wiem po co kogoś dołujesz,trzeba być dobrej myśli.ja poszedłem z nastawieniem,że muszę zdać i nie ma innej możliwości - no i zdałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrine Re: dobicie do slupka a zderzak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:57 no dobra przepraszam moze nie powinnam .. wiodocznie mialam gorsza chwile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milko Re: dobicie do slupka a zderzak??? IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 25.07.06, 00:02 droga katrine, a czy ja napisalam ze uderzylam w slupek jadac po luku?? bo mi sie nie wydaje by tak wlasnie bylo P.s. czytaj ze zrozumieniem i dolacz do akcji cala Polska czyta dzieciom:) Odpowiedz Link Zgłoś
queen-of-angels Może i nie do mnie, ale... 25.07.06, 00:16 Gość portalu: milko napisał(a): > czy ja napisalam ze uderzylam w slupek jadac po luku?? Nie. Jeszcze gorzej..., bo: > w dodatku to sie stalo kiedy wyjezdzalam juz z placu i nie zauwazylam (sic!)z boku slupka jak skrecalam (sic!), a jechalam wtedy bardzo wolno (sic!)...... > P.s. czytaj ze zrozumieniem (sic!) i dolacz do akcji cala Polska czyta dzieciom:) Warto czasem zacząć od siebie samego, bo: Gość portalu: katrine napisał(a): > no dobra przepraszam moze nie powinnam .. wiodocznie mialam gorsza chwile pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brad Re: dobicie do slupka a zderzak??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 08:29 Nie gadaj glupot milko, masz cos z glowa jak to czytam! Jak mozna uderzyc slupek i to jeszcze nie na luku? Z ta twoja kuzynka to ja bym ja pozadnie zwyzywal i walnal w twarz za takie cos i do tego zadanie 1000 zl. Jakas chora wariatka z niej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: dobicie do slupka a zderzak??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 08:30 tez nie chcialbym miec takiej kuzynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrine Re: dobicie do slupka a zderzak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 09:47 no nie ja tu cie przepraszam a ty mi z tekstem zebym sie nauczyła czytac.... (miło bardzo nie powiem)w sumie fakt no kazdy ma gorsze dni moze i ty miałas... w kazdym razie powodzenia na egzaminie i oby to nie był dzień z tyklu tych gorszych - w sumie zawsze mozna na to zwalic nie... Odpowiedz Link Zgłoś