Dodaj do ulubionych

10.08.2006 Poznań

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 18:43
Witam czy jest na forum ktoś kto zdawał, albo zdaje prawko w Poznaniu. Moje
pierwsze podejście przypada na 10 sierpnia, czy możecie mi napisać na jakich
egzaminatorów uważać, oraz jakie sa podchwytliwe miejsca. Serdecznie
pozdrawiam z góry dzięki za info
Obserwuj wątek
    • Gość: Yogi Re: 10.08.2006 Poznań IP: *.icpnet.pl 01.08.06, 23:16
      Hej, ja zdawalam w Poznaniu.zdalam za drugim razem( 1.07).Generalnie nie
      trafilam na jakis rodzaj chamstwa ze strony egzaminatorow.Choc pierwszy raz
      oblalam za brak szeroko pojetej dynamiki jazdy.
      Za drugim razem bylo nawet milo.
      Z ulic,ktore na pewno zaliczysz:dwukrotnie przy wyjedzie z WORD-u skrecalam w
      prawo i dalej znow w prawo az do Ronda Solidarnosci, w lewo na Rondzie,
      Murawa , w lewo skrzyzowaniu Murawa, Slowianska.
      pozniej w dol Slowianska do skrz. z Szelagowska i Wilczakiem( tam bylam
      kilkakrotnie), potem Wilczakiem prosto. I WORD z kazdej strony( trzeba uwazac
      przy Baltyckiej jak sie wraca do Wordu, czyli trzeba skrecic w lewo( duzy ruch,
      tiry.
      Za drugim razem egzaminator pognal mnie az przez Nowe Zawady az do Rynku
      Srodeckiego, Ostrow Tumski, potem Garbary, Solna itd.Ale na to nie ma reguly.
      Gdybys wyjezdzal/a z Wordu w lewo - uwaga na znak stopu!!!!
      Naszpikowane sa tez Winogrady-duzo jednokierunkowych , stopow, tramwaj( uwaga
      na tzw.przystanki na jezdni)
      co do egzaminatorow nie warto znac nazwiska i sie negatywnie nastawiac i z
      gory denerwowac jeszcze bardziej.
      POWODZENIA NA EGZAMINIE:)))
      • Gość: -jot- Re: 10.08.2006 Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 23:24
        Droga Yogi dzieki za info, a mam jeszcze pytanie slyszalam, ze te egzaminacyjne
        punta dziwnie chodza, i czy to prawda, ze liku nie zrobie na
        tzw: "polsprzegle", ze musze uzywacgazu, poniewaz wole robic to powoli, aha i
        czy spr jak sa ustawione lusterka i czy jest parkowanie rownolegle, bo ja
        szczerze narzekam na swoja szkole jazdy, poniewaz tego manewru wcale sie nie
        uczylam, mimo, ze zwrocilam na to uwage instruktorowi, powiedzial mi. ze tego
        nie wymagaja, dzieki za odp
        • Gość: -jot- Re: 10.08.2006 Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 23:24
          liku-łuku
        • Gość: Yogi Re: 10.08.2006 Poznań IP: *.icpnet.pl 03.08.06, 18:07
          Nic sie nie martw- auta sa naprawde dobre i dobrze sie je prowadzi-bez obaw,
          nawet przy malej predkosci i malym gazie.
          Ja luk robilam na polsprzegle i jechala bardzo powoli-wazne zeby sie nie
          zatrzymac.
          Egzaminatorzy nie sprawdzali mi ustawienia lusterek,ale ja przed ruszeniem na
          luku sprawdzalam ich ustawienie-dobra rada-nawet jak sadzisz ze sa dobrze
          ustawione,to i tak dotknij kazdego z nim, by egzaminator wiedzial, ze zdajesz
          sobie sprawe z takiego obowiazku.
          Ja akurat nie mialam parkowania rownoleglego tyłem , tylko prostopadle i
          zawracanie na trzy.Zatoczka wychodzila mi dobrze,ale w sumie nauczylam sie jej
          dopiero na jazdach doszkalajacych-tez nie byłam zadowolona ze swojej szkoly.
          Ale nie martw sie-nie taki diabel straszny!Dasz rade!Powodzenia!
          • Gość: jot Re: 10.08.2006 Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 18:49
            Narazie nie dziekuje, zobaczymy po 10;-) wiem, ze troche mecace sa moje pytania
            ale czy mozesz mi jescze napisac jak to wogole jest, czy do praktycznej czesci
            wyczytuja jakos, czy jest porzadek alfabetyczny( testy mam na 16) jeszcze raz
            wielkie dzieki za wszelkie info i pozdrawiam
            • Gość: Yogi Re: 10.08.2006 Poznań IP: *.icpnet.pl 04.08.06, 15:54
              nie, komputer losuje kolejnosc zdajacych, takze mozesz byc i pierwsza i ostatnia
              pzdr
              • Gość: jot Re: 10.08.2006 Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:04
                sluchaj Yogi, a mam jeszcze pyt.odnosnie stroju, czy ma to wplyw na egzamin jak
                przychodzisz ubrana, nie chodzi mi o 10 cm szpilki, ale czy trzeba sie ubierac
                jakos "powazniej" czy jeansy, t-shirt, płaskie sandały? Jak juz pislam to jest
                moje pierwsze podejscie i strasznie sie denerwuje, pozdrawiam -jot-
                • Gość: Yogi Re: 10.08.2006 Poznań IP: *.icpnet.pl 07.08.06, 16:13
                • Gość: Yogi Re: 10.08.2006 Poznań IP: *.icpnet.pl 07.08.06, 16:15
                  przede wszystkim wygodne buty!!!!ja mialam plaskie pelne, bo w takich mi sie
                  najlepiej prowadzilo, dzinsy oraz koszulke bawelniana .ot, zwyczajny,codzienny
                  stroj
        • Gość: asiawoodstock Re: 10.08.2006 Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 14:59
          jot się nie pochwaliła czy zdała :( a ja się stresuję, bo mam egzamin w
          poniedziałek !!! Napiszcie, jakie "zasadzki" mogą mnie spotkać w Poznaniu.
          Jakie zrobiliście błędy na trasie, może na którymś rondzie lub skrzyżowaniu?
          Proszę, poradźcie coś, bo nerwy mnie zżerają... :/
          • Gość: jot Re: 10.08.2006 Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 16:55
            Witam wszystkich poprostu dopiero dzisiaj jestem w stanie pisac!!! Zdałam za
            pierwszym razem, nie macie pojęcia jak się ciesze!!! Ale nie pamiętam kompetnie
            nic, tylko tyle, ze z osrodka w prawo i na pierwszych swiatlach prosto, inic
            wiecej, tylko, ze mialam zawracanie na trzy i parkowanie prostopadle, hihi
            teoria 0 bledow, jak juz ja przeszlam, to naprawde nerwy mialam za soba,
            stwierdzilam, bedzie jak bedzie i udalo sie!!!!!!
            • asiawoodstock Re: 10.08.2006 Poznań 12.08.06, 18:26
              No to super! GRATULACJE!!
              • Gość: jot Re: 10.08.2006 Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 21:21
                Dziekuje Wam tez bardzo serdecznie, Yogi rowniez ogromne dzieki, wiecie co
                prawda zdawalam w czwartek, ale tak jak ktos napisal wczesniej czuje sie
                sentyment do calej tej "zabawy", teraz tylko odbior i w droge!!! Pozdrawiam i
                zycze powodzenia wszystkim zdajacym!!!
    • asiawoodstock Re: 10.08.2006 Poznań 03.08.06, 10:24
      Ja zdaję w Poznaniu 14 sierpnia o 14 i strasznie się tym stresuję. Kurs
      skońzyłam w kwietniu 2005, dotychczas miałam jedno podejście praktyczne
      i.................... nie zapięłam pasów :/ (wcześniej coś ze światłami
      pomyliłam, jak mnie pytał) EGZAMIN na prawko to jest jeden wielki koszmar,
      pewnie nigdy nie zdam :(
      • Gość: jacek przypadek Re: 10.08.2006 Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 19:13
        No coz, nie kazdy moze byc kierowca, tak jak i nie kazdy moze byc kucharzem! Jesli popelniasz bledy jak zapinanie pasow czy nieznajomosc swiatel to o czym tu mowic?.. Wez sie przygotuj porzadnie albo sobie to odpusc bo to co robisz dotychczas jest calkowicie bez sensu. Po co tracic kase na kolejne egzaminy. Jeszcze nawet na miasto nie wyjechalas, a tam to sie dopiero zaczyna, wiec czarno to widze. Ale w tym kraju jest wszystko mozliwe, jakby cos poszlo nie tak to trzeba liczyc na tzw. amnestie.
      • sweetsusana Re: 10.08.2006 Poznań 06.08.06, 14:59
        tez pasow nie zapielam na placu, nie ustawilam lusterek na miescie ale Pan
        instruktor nie zauwazyl. Zamiast wyjechac z ronda prawym pasem wyjechalam lewym
        i zdalam:)

bedzie dobrze

za 1 razem instruktor zrobil mi wyjebke:) widzial ze sie denerwuje i kazal mi
        jechac prosto a tam zakaz wjazdu ahhahahha

za 2 razem zdane

bedzie dobrze najwaznjejsze to sie nie denerwowac za bardzo!!!
    • Gość: Yogi Re: 10.08.2006 Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 10:06
      Hej JOT powodzenia!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka