Dodaj do ulubionych

data ważności prawka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 12:24
witam! ostanio zauwazyłem ze na moim prawku mam date wazności do
04.11.09r.zarówno przy kat.B jak i C date wydania uprawnienia na kat.B
23.05.00r.na C 10.02.05r.prawko na C robiłem w wojsku jak wyszedłem od razy
poszedłem z tym prawkiem z wojska i ze swoim które mialem na B
wymienic..teraz mam to nowe z flaga euro nad fotografia..ale zastanawia mnie
ta data waznosci..czemu przy obu kat.mam waznosc uprawnienia do 04.11.09.r.
czy to oznacza ze znowu bede musial oplacac zeby mi wyrobili prawko i znowu
robić zdjecia..i sie z tym wszystkim motać..?mozna zrobić zeby było
bezterminowo..? co z tym zrobić..? moze jest ktoś w stanie doradzić w tej
kwestii?
Obserwuj wątek
    • Gość: X Re: data ważności prawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 21:10
      Najwidoczniej miałeś BADANIA ważne do tej daty i dlatego "wydrukowali" w/w datę.

Aby uzyskać bezterminowe, to musisz mieć Badania "Bezterminowe" lub w
      międzyczasie zrób wyższą kategorię z "nowymi Badaniami".

Tak czy owak będziesz musiał wymienić "Plastik" z daną datą (lub wcześniej)
      płacąc za "DRUKARNIE".
      • Gość: Kris Re: data ważności prawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 14:16
        ..a mozna zalatwic te bezterminowe..? to trzeba isc do jakiegos lekarza czy
        jak? zeby było bezterminowo?
        • dzagaa20 Re: data ważności prawka 03.10.06, 15:18
          No zazwyczaj jak masz badania na prawko to dostajesz bezterminowe, ale skoro Ty
          dostałeś terminowe, to najwyraźniej masz z czymś problem - najczęściej jest to
          wzrok. Idziesz po prostu do lekarza i mówisz, że kończy Ci się ważnośc prawka i
          potrzebujesz nowe badania, nalepiej bezterminowe, bo nic Ci nie jest(jeśli
          rzeczywiście jesteś całkiem zdrowy) :)
          Powodzenia
          • Gość: Kris Re: data ważności prawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 19:12
            ...ale do jakiego lekarza..? do rodzinnego najpierw czy jak..? nie nie mam
            problemów ze wzrokiem poprostu nie wiem mam tak jak pisałem...moze trzeba co 5
            lat robić badania poprostu..hmm?
            • Gość: X Badania.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 22:36
              Badania możesz zrobić u każdego Lekarza który ma odpowiedni stempelek.

Dlaczego masz badania terminowe ?
              Tak jak napisała Dzaaaagunia z Wieliczki , to w większości chodzi o wzrok ,
              ale nie zawsze.
              Większość Lekarzy "Zakładowych" lub tych którzy wystawiają Zaświadczenie
              Lekarskie w związku z Pracą lub Wojskiem wypisują "Świstek" na pięć lat , aby
              siebie asekurować (nikt nie jest zdrowy dożywotnie).

"Dowcipem prawno-lekarskim" (od 2004 roku) jest to, że aby Lekarz Orzecznik d/s
              Prawa Jazdy wystawił Zaświadczenie o Braku Przeciwwskazań do ......... ,
              dla kat. wyższej niż "B" , to musi zobaczyć i dołączyć do Swojej kartoteki
              Orzeczenie od OKULISTY i LARYNGOLOGA (Medycyny Pracy).

Gdzie zrobić badania specjalistyczne najtaniej ?
              W każdej Przychodni Medycyny Pracy .
              Żeby było jeszcze taniej, to można poprosić Pracodawce o skierowanie na takie
              badanie (jeżeli pracujesz i Pracodawca jest w tym zainteresowany).

Więcej o tych "problemikach" prawnych możesz się dowiedzieć zaglądając na
              ----> www.forum.kursjazdy.pl/

.
              • dzagaa20 Re: Badania.... 04.10.06, 15:19
                dzaguunia hmmm ale mi słodzisz... :P
                Ja nie mam pojęcia do jakiego lekarza trzeba sie zgłosić....ale jak już
                znajdziesz jakiegoś to staraj się żeby dał Ci bezterminowe, bo nie ma sensu
                żebyś co x lat chodził i sie prosł o nowe badania i wymieniał co chwilę prawko :/
                • Gość: X Re: Badania.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 17:51
                  Eeeeetam
                  Po prostu Młoda Dupeczka jesteś :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka