Dodaj do ulubionych

Kurs w zimę

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.06, 14:23
Czy jest jeszcze jakiś szaleniec, który zapisał się na kurs kat B na zimę?
Niby w lecie jest łatwiej, żadnych poślizgów, śniegu, śnieżyc...
Ale jak pomyślę, że niedługo zmieniają przepisy co do prawa jazdy to wolę się
pośmieszyć. No i zapisałam się teraz na kurs. W końcu dobry kierowca musi
umieć poruszac się przy każdej pogodzie.....
Prawda?
Obserwuj wątek
    • Gość: waga jakie zmiany przepisów ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 14:29
      jakie zmiany przepisów ?? nic się nie zmieni, narazie to tylko gadanie.
      Najlepszy okres na prawo jazdy do styczeń - egzamin i tak będziesz miała na
      wiosne ze względu na czas oczekiwania , dodatkowym atutem jest szybkość kursu -
      w tym czasie mało osób się zapisuje. Najgorzej mają się ci z kursów podczas
      wakacji :) -> oni zapewne egzaminy mają właśnie w zimie - a ćwiczyli latem
      • Gość: sylwiurka Re: jakie zmiany przepisów ?? IP: 80.48.158.* 05.11.06, 14:45
        Ja tez mam zamiar zapisac sie teraz. Mysle ze wlasnie teraz jest idealny czas
        na nauke. Ekstremalne warunki, te sprawy... ;) Pozdrawiam i życze powodzenia!
        • duchess85 Re: jakie zmiany przepisów ?? 05.11.06, 15:50
          zapisałam się zimą, zdałam egzamin wczesną jesienią. Nie dośc, że (trochę)
          nauczyłam się jeździc wtrudnych warunkach, to jeszcze pogodę na egzaminie miałam
          wymarzoną. Dobry pomysł:) Pzdr
          • Gość: Agn Re: jakie zmiany przepisów ?? IP: *.broker.com.pl 05.11.06, 17:52
            Uwazam, ze to najlepsza pora na zapisanie sie na kurs.Ja zaczelam kurs w maju
            tego roku, w pazdzierniku zdalam egzamin. A gdy teraz patrze za okno to nie
            widze siebie na drodze, gdy dostane prawko.
            Pozdrawiam
            • Gość: ziutkja Re: jakie zmiany przepisów ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 18:29
              Również uważam, że zima to jest lepsza pora na kurs i egzam. Też miałąm kurs jak
              było ładnie i ciepło a teraz jak pomyśle, że będe musiała się sama uczyć
              przystosowania do noowych warunków to aż mam dreszczze....
            • Gość: limonka Re: jakie zmiany przepisów ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 21:53
              Ja również zapisałam się w maju i zdałam w październiku. 27.10 odebrałam prawko
              i jeżdżę. Wiem, że pogoda mało sprzyjająca ale jakoś sobie radzę. Pozdrawiam.
      • Gość: Maniek Re: jakie zmiany przepisów ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 18:05
        Ja siew zapisałem w styczniu i jezdziłem jak było ślisko, prawko zdałem 4 dni
        temu.
    • ecikp Re: Kurs w zimę 05.11.06, 21:39
      Ja zdawałam oba egzaminy w zimę. Przy tym drugim sypał śnieg z deszczem, bardzo
      gęsty, było ślisko, mała widoczność. Ale teraz - nie boję sie w tych warunkach
      jeździć. Swoje pierwsze własnym samochodem - jazdy - te w trudnych warunkach
      też miałam w zimę :)
      • naa123 Re: Kurs w zimę 06.11.06, 07:31
        Zaczynałam kurs w styczniu tego roku. Jeździłam w śnieżycach i może dlatego nie
        bałam się w sobotę wyjechać wtedy kiedy padał snieg z deszczem. Wiele osób,
        które robiły kurs w lecie mówiło, że potem trzeba było samemu nauczyć się
        jeździć w trudnych warunkach.
        • Gość: Mwgi Re: Kurs w zimę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 07:37
          Ja poszłam na kurs w lipcu, zdałam prawko w październiku, zaraz przed tymi
          śniegami. Przyznam się że troszkę boje się wsiąść sama do samochodu, bo na
          kursie mój zasięg zmiany biegów zatrzymał się na 3, no i ten śnieg... ale jak
          dostane prawko, to wykupie sobie jeszcze ze 4/5 jazd z instruktorem i
          pojeździmy tak nie pod egzamin, tylko pod normalną jazdę.
          • yunnan Re: Kurs w zimę 06.11.06, 08:06
            Czyli teraz są wymarzone warunki do nauki....często zarzuca się kursom nauki
            jazdy że nie uczą w trudnych warunkach....to głosy tych którzy uczą się i zdają
            w cieplarnianych warunkach...a później pierwszy przymrozek i wizyta u
            blacharza... Natura daje teraz to za co w szkołach doskonalenia techniki jazdy
            trzeba zapłacić czyli jazdę na śliskiej nawierzchni [płyty poślizgowe].
            Ruszajcie więc na kurs! Terminy zajęć krótsze i terminy egzaminów będą krótsze.
            Wybierając jednak OSK warto rozeznać czy sprzęt [samochody] są w miarę nowe i
            sprawne...i czy OSK dysponuje jednym czy kilkoma samochodami. Żeby w razie
            ataku zimy i defektu pojazdu [rano nie odpali] nie odwoływali jazd.
            Good luck!
            • Gość: aga Re: Kurs w zimę IP: *.stat.gov.pl 06.11.06, 08:56
              Ja rozpoczęłam kurs 10 stycznia a prawo jazdy zdalam za 4 razem 29 sierpnia.
              Takze przejeździłam prawie wszystkie pory roku. I teraz jak sypie przypominają
              mi sie moje pierwsze jazdy.
    • alex74 Re: Kurs w zimę 06.11.06, 09:31
      Najlepsi kierowcy wychodzą po zimie.
      • Gość: kurs w zimę Re: Kurs w zimę IP: 82.177.111.* 06.11.06, 10:03
        O rany, od razu mi lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zaczynam się cieszyć, że idę na
        kurs zimą. Fakt faktem, będę zapewne lepiej przystosowana do jazdy w
        ekstremalnych warunkach. No bo patrząc na to z tej perspektywy to robiąc kursik
        latem to w śnieg pewnie bałabym się wyjechać. Hehe RAZ SIĘ W KOŃCU ŻYJE !!!
        No a o mniej obleganych kursach, szybszych terminach egzaminów niż latem to
        nawet nie myślałam. A to kolejny plus. Vivat zimowe kursy nauki jazdy!

P.S. Pozdrawiam zimowych kursantów.
        • Gość: Jackkkk1988 Re: Kurs w zimę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 17:58
          Ja tez bede zaczynał kurs w zimie,ale na C a nie na B. Moze tez wiecej sie
          naucze prowadzic w trudnych warunkach wiekszych samochodow;)
          • Gość: sylwek Re: Kurs w zimę IP: *.uml.lodz.pl 07.11.06, 15:13
            A ja zaczynałam kurs w zimie, a kończyłam w maju (niestety jazdy były dość
            rzadko), natomiast egzamin zdalam w październiku, czyli wszystkie pory roku
            zaliczone. Ale fakt faktem jazdy w trudnych warunach sie nie boje.
    • Gość: juz driverka Re: Kurs w zimę IP: *.fdk.airbites.pl 07.11.06, 17:04
      ja robilam kurs zima:)uwazam ze warto!teraz przynajmniej nie boje sie jezdzic
      gdy pada deszcz czy snieg i gdy jest slisko na drodze!nie zastanawiaj sie tylko
      zapisz sie czym predzej!
      • Gość: kurs w zimę Re: Kurs w zimę IP: 82.177.111.* 10.11.06, 11:34
        OK, wykłady zaczynam w przyszłą sobotę Hehe Jazdy zapowiadają mi się w okresie
        śniegu, pluchy, błota czy czego tam jeszcze na drogach nie brakuje w grudniu.
        Już nie mogę się doczekać!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • myszka2250 Re: Kurs w zimę 10.11.06, 22:16
          :) ja od 15 listopada zaczynam wykłady:)
          zobaczymy co z tego wyniknie:)
          • Gość: zxcv Re: Kurs w zimę IP: *.lublin.mm.pl 13.11.06, 14:39
            cz poczatek czerwca to dobry czas na kurs ?
    • Gość: Hanah Lepiej w zimę IP: *.chello.pl 14.11.06, 19:49
      Ja robiłam kurs zimą.Parkowałam w zaspach,instruktor uczył mnie jak się
      zachować jak samochód wpadnie w poślizg(niestety, nie ma tego w normalnych
      kursach choć ja taki ukończyłam)jeździłam w mega śnieg,deszcz itp. Teraz mi sie
      wydaje że to mi pomogło ale nie do końca.Tak naprawdę za kierownicą trzeba
      myśleć i tyle.Niezależnie od pogody.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka