Dodaj do ulubionych

Zdałam za 1 razem-kilka rad

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:20
Zdałam dziś we Wrocławiu, o dziwo za pierwszym razem. Chętnie podzielą się z
Wami kilkoma sugestiami. Primo pierwsze-stres. Na placu robiąc łuk noga
trzęsła mi się tak, że myślałam, że sprzęgło popsute. Jednak po prostu
zżerały mnie nerwy:) Udało się. Jadę na miasto, połowe rzeczy zapomniałam,
bez świateł. Miałam 5 kryzysów, kiedy to byłam pewna, że oblałam! I
teraz:wiem, że to trudne, zwłaszcza, że jestem już 'po'(łatwo mi teraz
radzić). Ale.....trzeba myśleć, zbliżając się do skrzyżowania, kto pierwszy
itd. Jechać dynamicznie, przepuszczając pieszych. Komentować dziwne
wydarzenia na drodze. I najważniejsze nie dać się podpuścić. Dziadek chciał
mnie podejść, nawet troche pokrzyczał, ale pomyślcie sobie 'egzaminator też
człowiek, jak nie ten raz, to następny'. Podchodząc do egzaminu bez
presji "MUSZĘ" jest o wiele łatwiej. Pozdrawiam i życzę wszystkim szczęścia!:)
Na koniec dodam, że nie należę do urodzonych kierowców, tak więc to naprawdę
jest możliwe!
Obserwuj wątek
    • u-kochana Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad 08.05.07, 12:56
      jak sie dziadek nazywał, pamiętasz??
      przemaglował cie ze świateł i płynów??
      • u-kochana Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad 08.05.07, 13:00
        aaaa i jakiw wydarzenia komentowałaś ??
        • u-kochana Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad 08.05.07, 13:01
          aaaaaaaaaaaaaaaaaaa PRZEDE WSZYSTKIM *** GRATULACJE****
          • Gość: Asia Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 13:36
            A więc tak: z tych dziwnych zbiorniczków w środku kazał tylko wskazać i omówić
            w 2 zdaniach. Ze świateł dał na wyrywki:mijania, długie, pozycyjne i stopu!
            Nawet nie kazał pokazywać. Komentowałam np tak. Jadę, jadę i mówię niby, że pod
            nosem i niby, że ostrożna jestem"rowerzystów nie ma, jedziemy..... albo oo pan
            nagle wszedł na pasy, ale puścimy". Na skrzyżowaniu, gdzie blokowałam ruch z 5
            minut, bo się bałam, że wymuszę pierwszeństwo mamrotałam " lepiej nie pędzić,
            poczekamy, aż spokojnie przejedzie"... Kiedy mi kazał jechać bardzo wolno, bo
            po dziurach, przyspieszył, on krzyknął, a ja mówie, że mało kto potrafi omijać
            dziury i nie mam aż tak dobrego wyczucia. Tak więc nie dać się i skupiać!!! I
            trochę wiary w siebie. I bardzo dziękuję za gratulacje:) Służę pomocą
            • u-kochana Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad 08.05.07, 13:42
              bardzo sie ciesze ze zdałaś, ja niestety oblałam 2 maja to był mój pierwszy raz- zgasło mi auto kilka razy w mieście, miałam wrażenie ze to sprzęgło jest rozklekotane nie potrafiłam go wyczuć =( następny raz dopierio za 3 tygodnie (31 maja)
              • u-kochana Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad 08.05.07, 13:44
                jakie robiałś manewry, parkowanie??
              • basia_11 Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad 08.05.07, 13:45
                u-kochana napisała:
                =( następny raz dopierio za 3 tygodnie (31 ma
                > ja)

Dopiero??? Ja nie zdałam 23 kwietnia, kolejny egzamin 11 czerwca czyli 7
                tygodni!!! Masz szczęście w nieszczęściu, że tylko tyle musicie we Wrocławiu
                czekać na kolejne podejścia, w większości miast czeka się grubo ponad miesiąc.

pozdrawiam
                Basia
                • u-kochana Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad 08.05.07, 13:47
                  oj to faktycznie, przerypane.
                  • Gość: Asia Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 13:59
                    Ja ze sprzęgłem miałam to samo, aż mi się ciemno przed oczyma zrobiło:)
                    Naciskałam, a ono tak latało, że wydawało mi się, że auto nieźle skacze.
                    Manewry hmmm, parkowanie skośne przodem, zawracanie, zawracanie na trzy..
                    najbardziej bałam się zatoczki, zwłaszcza na myśl o wibrującym sprzęgle. A co
                    do terminów słyszałam, że w Legnicy się długo czeka. I najlepiej wykupić
                    jeszcze jakies 6 lub 8 godzin, żeby poćwiczyć, ale tak, żeby ostatnia jazdę
                    mieć dzień przed. Dziś na placu spotkałam babeczkę, która jeszcze rano
                    jeździła! Wiadomo, każdemu wygodniej inaczej, ale ja to odradzam, w głowie robi
                    się mętlik, jest się zmęczonym itd.
                    • u-kochana Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad 08.05.07, 14:03
                      mi tez sie robi słabo na myśl o zatoczce, łooo matko !!
                      ale juz nie moge sie doczekać!!
                      ja nie biore żadnych dodatkowych godzin narazie, dopiero jak obleje po raz 3.
                      • Gość: Asia Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:30
                        Tak więc trzymam kciuki! Na pewno Ci się uda, a jak zobaczysz jakiegoś
                        dziadziusia, to od razu pomyśl, że zdałaś. Oni są naprawde najlepsi:)
                        • Gość: u-kochana Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad IP: 80.54.200.* 08.05.07, 14:38
                          nie dziękuję =)
                          • Gość: Asia Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:49
                            nie dziękuj:)))))))))
    • Gość: blekitna_17 Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad IP: *.devs.futuro.pl 08.05.07, 15:27
      A w jakiej szkole się uczyłaś ?? No i oczywiście gratulacje !!!
      • Gość: Asia Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:40
        W moim rodzinnym mieście Środa Śląska u Pana Henryka Urbana. Bardzo dobry,
        sumienny, super instruktor. Jutro flache mu stawiam. A tak w ogóle to zanim
        wybierzecie szkołę jazdy poczytajcie o niej na forum, bądź posłuchajcie opini
        innych. Ja idąc do Henia kierowałam się tym, że duuuuuuuuuużo takich sierot jak
        ja zdaje za pierwszym razem :D
    • Gość: bb bez swiatel = ile zaplacilas za egzamin ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:52
      no sorry ....
      • Gość: Asia Re: bez swiatel = ile zaplacilas za egzamin ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:58
        nie przepraszaj, nie gniewam się :) Ale wyłączyłam je niechcący i poprawiłam
        się :) I nic nie zapłaciłam cwaniaczku.
    • patrycja.ros Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad 08.05.07, 19:51
      Witaj nowy kierowco i przyjm GRATULACJE!!!! życzę szerokiej drogi i bezpiecznej
      jazdy!!!!
      • Gość: Asia Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 09:34
        Dziękuję :D
        • u-kochana Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad 09.05.07, 10:02
          byłam kilka razy w srodzie śląskiej, nawet nie dawno- byłam odwiedzić kuzynke w szpitalu (obok tego szpitala jest taki duży parking) ona mieszka w Kostomłotach a to nie daleko =)
          pozdrowienia dla ciebie Asiu i tego fajnego miasta
          • Gość: Asia Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 13:22
            o a może zdradzisz imię kuzynki, to tak małe miasto, że może się znamy? A Środa
            owszem, chociaż nudna to ładna i nie ma świateł i tramwajów:P Pozdrawiam
            kuzynke!
            • u-kochana Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad 09.05.07, 13:30
              kuzynki nie znasz ona jest z Kostomłot i ma 30 lat =)
              ale może znasz moją koleżankę z dziecinstwa często przyjeżdzała do oleśnicy do babci- ma na imię Diana (taka ładna dziewczyna ciemnej karnacji)
              • basia_11 Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad 09.05.07, 13:43
                u-kochana napisała:

> kuzynki nie znasz ona jest z Kostomłot i ma 30 lat =)
                > ale może znasz moją koleżankę z dziecinstwa często przyjeżdzała do oleśnicy do
                > babci- ma na imię Diana (taka ładna dziewczyna ciemnej karnacji)

Kobitki drogie, wymieńcie się mailami i pogadajcie na priv o kuzynkach i
                koleżankach:-)

pozdrawiam
                Basia
    • kawa38 Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad 09.05.07, 14:01
      gratuluję!!!!!!!!! ja będę zdawać 6 raz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Kiciunia Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 14:51
      Gratulacje!Powiedz jakie mialas parkowanie i jak to robilas?bo ja sie ucze na
      polsprzegle co podobno nie jest bledem a boje sie ze dodajac gaz niezle
      poturbuje samochod to znaczy czujs samochod elka ;)pozdraiwma!
      • Gość: Asia Re: Zdałam za 1 razem-kilka rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:43
        Parkowałam na wyczucie, BARDZO powoli, ale tak, żeby nie zgasł. Na półsprzegle
        najbezpieczniej, ale noge miałam na wszelki wypadek bliziutko gazu, gdyby
        chciał się na chwile wyłączyć. Powolutku ciągle kukając na pachołki:)! Napewno
        zdacie, ja jestem dla Was żywym przykładem tego, że można, nawet jeśli się
        czujemy niezbyt pewnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka