Dodaj do ulubionych

Ilość pytań dla kat C

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 13:20
Witam!

No właśnie jak to jest z egzaminem na kat C. Czy tak jak w przypadku kat B
jest 18pytań czy więcej? W ogóle to ile jest wszystkich? Z tego co zauważyłem
to chyba nie ma już krzyżówek i pytań odnośnie pierwszeństwa przejazdu.

Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: iwonka Re: Ilość pytań dla kat C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 13:47
      Nie dawno zdawałam to chyba dobrze pamiętam, ogólnie pytań jest 190
      a na egzaminie jest ich 18. Pytania dzielą się na:
      -prędkość i hamowanie,
      -zachowanie przy znakach specjalistycznych,
      -zachowanie w ruchu drogowym,
      -używanie pojazdu,
      -technika kierowania pojazdem,
      -obsługa pojazdu,
      -pierwsza pomoc przedlekarska.
      Nie ma już krzyżówek i pytań odnośnie pierwszeństwa przejazdu.
      • Gość: Madog Re: Ilość pytań dla kat C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 15:20
        Aha rozumiem:) A mam jeszcze jedno pytanko czy w ogóle jest sens zapisać do
        ośrodka szkolenia kierowców, w którym zajęcia teoretyczne odbywają z z
        kursantami z kat B. Ogólnie to kurs przygotowany jest chyba pod nic, a kursanci
        C chodzą na zajęcia żeby odbębnić te 20h. Warto?
        • Gość: iwonka Re: Ilość pytań dla kat C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 15:35
          To może niech się ktoś inny wypowie na ten temat bo ja nie chodziłam
          na zajęcia teoretyczne, wyjeździłam tylko 20 godzin i dostałam
          wszystkie potrzebne papierki żeby zapisać się na egzamin.
          • Gość: madog Re: Ilość pytań dla kat C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 16:18
            20h? Przecież 30h jest na kat. C
            • Gość: iwonka Re: Ilość pytań dla kat C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 17:24
              Tak 30 ale ja miałam tylko 20 i wystarczyło.
              • Gość: iwonka Re: Ilość pytań dla kat C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 17:35
                Z tego co się orientuję to podczas kursu na kat. C, CE, D można sie
                dogadać z osk i jeździsz tyle godzin ile potrzebujesz a
                zaświadczenie i tak dostaniesz o ukończeniu kursu, nie wiem czy
                wszędzie tak jest ale w niektórych osk napewno.
                • Gość: madog Re: Ilość pytań dla kat C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 22:36
                  Aha.. Dzięki za szybkie odpowiedzi:) Jutro pochodzę po osk i sie popytam o
                  szczegóły:). Mam jeszcze jedno ostatnie pytanie jeśli nie chcesz nie odpowiadaj
                  po co kobiecie prawo na samochody ciężarowe? Bynajmniej nie chce być niegrzeczny
                  wręcz przeciwnie imponujesz mi:) po prostu jestem ciekaw.
                  • Gość: iwonka Re: Ilość pytań dla kat C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 10:31
                    Nie Ty pierwszy i pewnie nie ostatni mnie o to pytasz. Tak naprawde
                    to chciałam się tylko sprawdzić czy sobie poradze. I nie żałuje,
                    wręcz przeciwnie tak bardzo mi się spodobało że na pewno na tym nie
                    skończe i wkrótce mam zamiar iść na C+E a później może do pracy.
                    Jazda samochodem ciężarowym podoba mi się dużo bardziej niż osobowym
                    i podobno ładnie mi za kierownicą takiego dużego samochodu.
                    • Gość: madog Re: Ilość pytań dla kat C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 13:34
                      To w takim razie powodzenie w podnoszeniu kwalifikacji:) Byłabyś pewnie jedną z
                      nielicznych kobiet pracujących w tej branży;) A jak wyglądał u Ciebie sprawa z
                      zaświadczeniem lekarskim? Miałaś zwykłe badania jak na kat A i B czy psychofizyczne?
                      • Gość: iwonka Re: Ilość pytań dla kat C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 16:15
                        zwykłe badania, takie jak na kat.B

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka