Gość: flow IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.08, 17:10 ile czasu czekaliscie od momentu pojawienia sie komunikatu wniosek przyjeto do odebrania pj?:)wiem ze sie powtarzam ale prosze o odpowiedz jesli ktos sie orientuje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta.mokry Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 24.02.08, 17:29 Egzamin łaczony mialam 08.01.2008 a nastepnie: (2008-01-11) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne. (2008-01-16) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie. (2008-01-23) Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany. Bardzo sprawnie to poszlo. Dodam, ze nie za prawko nie zaplacilam w WORDzie, po egzaminie, tylko przy odbiorze i to nieprawda, ze najpierw sie placi a dopiero potem zaczynaja wyrabiac dokument :)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flow Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.08, 18:01 dzięki... (18.02.) egzamin zdany za pierwszym podejsciem:) (21.02.) komunikat:wniosek przyjęto,trwa postepowanie.... (?:)02.) do odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
marta.mokry Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 24.02.08, 19:16 GRATULUJĘ. Wiem co to znaczy ale musisz uzbroic sie w cierpliwosc :)). Nerwy nic tu nie pomoga ;>. Jak bedziesz cos wiedzial daj znac, bedziemy cieszyc sie razem :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flow Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.08, 17:07 no i dalej nie ma...wrrrr......:( (18.02.) egzamin zdany za pierwszym podejsciem:) (21.02.) komunikat:wniosek przyjęto,trwa postepowanie.... (?:)02.) do odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
fifilinda Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 24.02.08, 19:54 07.02. zdałam egzamin, 08.02. przyjęto wniosek, 13.02. dokument do odbioru. Co do opłaty za wyrobienie prawka: to w zależności od miasta płaci się przed lub przy wydaniu prawa jazdy. W moim mieście najpierw trzeba było zapłacić, w przeciwnym wypadku dokument nie zostałby wydany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.debica198.tnp.pl 24.02.08, 20:56 ja czekałam jakieś 4 dni od tego komunikatu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picsi Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: 80.72.33.* 25.02.08, 15:57 a ile sie placi? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.mokry Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 25.02.08, 16:02 Ja zaplacilam 80.50 zl ale to chyba dlatego, ze odbieralam we Wroclawiu a zameldowana jestem w Swietej Katarzynie. Normalnie placi sie 70.50 zl.Tak mi sie wydaje ale jak sie myle niech mnie ktos sprostuje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: 82.160.216.* 25.02.08, 16:16 Egzamin łączony zdałem 08.02.08 (2008-02-15) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne. (2008-02-25) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie. Uff... nareszcie, dzisiaj odebrałem, ale jestem pewnie jednym z rekordzistów jeśli chodzi o czas oczekiwania na plastik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flow Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.08, 16:39 ja dzis dzwonilam i jeszcze nie przyszlo z warszawy:(wiec czekam dalej.... (18.02.)zdane (21.02.)wniosek przyjeto (???.02)do odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
marta.mokry Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 25.02.08, 16:44 Moze oni to jakos zbiorowo wysylaja?? A pytalas czemu to tyle trwa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flow Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.08, 18:15 mnie sie wydaje ze to wina weekendu,dlatego dzis jeszcze nie mam.moze dzisiaj wyslali dopiero i jutro bedzie do odbioru...achchchch :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.mokry Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 25.02.08, 18:30 Cierpliwosci, najwazniejsze, ze zdalas :)). A prawko na pewno bedzie lada dzien. 3mam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: 195.234.40.* 25.02.08, 19:11 -2 dni :D Tj. komunikat pojawił się 2 dni po tym jak odebrałem PJ w urzedzie :D Także ta stronka nie jest warta funta kłaków ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flow Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.08, 20:35 czyli jutro najlepiej zrobie jak zadzwonie:)dzieki wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kahi Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 08:54 zdałam 12-02, komunikat, że wniosek przyjęty do realizacji 19-02, a teraz nadal czekam na odbiór. Strasznie długo to trwa ........ :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kahi Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 19:04 i się doczekałam - Odebrałam dzisiaj małą, wymarzoną plakietke :-) w równe 2 tygodnie od zdania egzaminu - to była cała wieczność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flow Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.08, 19:06 kahi jak ci zazdroszcze!?:) a w ogole jak to mozliwe....24 lata bez prawka i zylam....a teraz tchu mi brak jak sprawdzam czy juz jest do odbioru:/...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flow Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 15:04 odebralam....hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nioma Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.marciniak.pl 27.02.08, 15:06 zdalam 25/02 na Radarowej dzisiaj tam zadzwonilam, powiedzieli ze dokumenty wysla jutro do wydz. komunikacji buuuu to tak strasznie dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
poszukujacyszczescia Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 27.02.08, 16:13 Flow, czyli czekalas na prawko ok. 6 dni? Moj wniosek zostal wyslany do PWPW wczoraj...czyli odbiore mniej wiecej w poniedzialek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flow do poszukujacego...:) IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 16:15 w zeszlym tygodniu w poniedzialek zdalam....w czwartek pojawil sie komunikat przyjeto wniosek...a dzis odebralam:)mysle ze byloby to szybciej ale byl weekend....zycze cierpliwosci w oczekiwaniu i goraco pozdrawiam:* Odpowiedz Link Zgłoś
marta.mokry Re: do poszukujacego...:) 27.02.08, 16:22 No coz... Chyba kazdy tydzien ma weekend :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flow Re: do poszukujacego...:) IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 16:41 no ma:)niestety dla oczekujacych,ale chodzilo mi o to,ze jesli np mialabym wniosek przyjety w poniedzialek to w czwartek bym odebrala,a tak to musialam prawie tydzien czekac od pryjecia wniosku....ale juz mam:) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.mokry Re: do poszukujacego...:) 27.02.08, 16:46 Wiem, wiem. Ciesze sie razem z Toba :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flow Re: do poszukujacego...:) IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 16:55 buziak dla wszystkich forumowiczow:*,a dla przemilej martusi to juz w ogole:*********.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiula Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.stk.vectranet.pl 27.02.08, 19:52 Ja zdałam 14.02., 22.02 w piatek pojawila sie informacja ze przyjeto wniosek i do dzis czekam na odbiów...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flow do asi:) IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 20:59 to faktycznie dlugo!ale slyszalam ze czasem w innych miastach robia tak ze wysylaja wnioski raz w tygodniu tylko z Wordu badz urzedu miejskiego,moze dlatego tak dlugo to trwa,ale jutro na pewno bedzie do odbioru:)poza tym radze zadzwonic do urzedu i spytac sie,bo czasem na stronie nie sa aktualizowne dane.....pozdrwiam.....a tymczasem czekam na meza i wyruszam w pierwsza samodzielna trase po miescie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiula Re: do asi:) IP: *.stk.vectranet.pl 27.02.08, 21:48 No dzwonie od poniedziałku, właściwie juz go pewnie tam dość maja:P I ciagle słyszy, ze nie ma jeszcze... :-( choc łudze się, że w piątek wróce już do domku autkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiula Re: do asi:) IP: *.stk.vectranet.pl 28.02.08, 12:25 22.02 Wniosek przyjęto... 28.02. Prawko do odbioru:D W koncu! równe 2 tyg od egz:) to dziś czeka mnie 1 samodzielnia trasa, nawet bez pilota:D Trzeba autko przywiezc... Mam nadzieje, ze przezyje:) 3majcie kciuki! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kahi Re: do asi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 15:27 trzymamy trzymamy :-) ja juz też od wtorku czmycham autkiem, ale fajna sprawa, czemu ja nie pomyślałam o tym wcześniej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiula Re: do asi:) IP: *.stk.vectranet.pl 02.03.08, 14:58 No ja teraz codziennie śmigam autkiem:) po 4 dniach zycia bez niego sobie nie wyobrazam:) stresa miałam chyba tylko podczas pierwszych 15 minutach... no i wczoraj, jak wracałam do domku podczas ulewy, w ciemnościach i tego wiatru strasznego! Ale bez problemu dojechałam i jestem z siebie dumna:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpek Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.netia.com.pl 06.03.08, 15:24 Warszawa: zdane 27/02,komunikat, że przyjęto wniosek 05/03 (dopiero), teraz czekam ma odbiór :/ ciekawe ile to potrwa, bo az mnie skręca, zeby wsiąść za kółko eh :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: 89.174.23.* 06.03.08, 19:23 ja czekalem 7 dnia na prawko. Wczoraj odebralem:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do niecierpka Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.03.08, 08:41 ja też mam postępowanie od 5go :) i chyba nie ma szans, żebyśmy dzisiaj mieli do odbioru, nie?? A tak bym chciała mieć prawko na weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpek Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.netia.com.pl 07.03.08, 09:53 ja mam nadzieję, że się pojawi komunikat jeszcze dziś.. kto wie, kto wie :) a wtedy szybko urwe się z pracki i po plasticzek :) i brum brum! Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 07.03.08, 10:04 ja tez mam nadzieje na odbior dzisiaj czekam od 25go (tzn wtedy zdalam) odbior ma byc na wiktorskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do niecie Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.03.08, 10:24 Mi tak pasowałby odbiór dzisiaj jak nie wiem co... Tyle, że szanse są małe :( Nie ma dzisiaj kierownictwa i miałabym mniejszy problem urwać się na chwilkę z pracy...PWPW i WK - zróbcie mi prezent na Dzień Kobiet :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: 194.181.194.* 08.03.08, 15:23 A czy ktoś może wie ile czeka się na prawko w Kielcach? I kiedy trzeba zapłacić? Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 08.03.08, 16:33 mi nie zrobiono prezentu dalej czekam, cholera jasna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do niecierpka Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.03.08, 11:53 Nioma: nie łam się: ja też... Chciałabym jak najszybciej zanim jakieś lęki przyjdą. Póki na świeżo jest ok, ale z każdym dniem opóźnienia zaczynam czuć coraz większy lęk czy poradzę sobie samodzielnie. Najlepiej by było dostawać prawko w dniu egzaminu, wtedy człowiek tak z marszu by jeździł i byłoby oki. Odpowiedz Link Zgłoś
sophisticated_shrew Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 09.03.08, 14:12 od komunikatu czekałam 4 dni w krakowie _______ 27.02.08 - zdałam za 1. razem :) 07.03.08 - prawko w ręce :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do niecierpka Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.03.08, 11:50 4 dni robocze czy w ogóle? Bo ja mam już 5 dni, z tym, ze w tym był weekend :/ Odpowiedz Link Zgłoś
sophisticated_shrew Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 10.03.08, 18:06 akurat wypadło tak że były to dni robocze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do niecierpka Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.03.08, 11:51 A w ogóle to gratuluję :) Ja zdałam dzień wcześniej i wciąż tego prawka nie mam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 10.03.08, 12:00 dzwonilam wlasnie na wiktorska i pan mi powiedzial, ze powinno byc dzisiaj po 13j zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do niecierpka Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.03.08, 12:10 (nie zmieniam już podpisu, żeby było wiadomo, że to ja :D) Nioma: ja też przed chwilą dzwoniłam, to mi tylko Łoś jeden powiedział, że nie ma i nic nawet nie wspomniał czy była dostawa, czy nie. Zresztą jak dzwoniłam wcześniej w sprawie papierów czy przyszły z WORDu to z morda na mnie jak pytałam czy była poczta dzisiaj: "ale o co pani chodzi??!!!" to jej mówię, że pytam, bo z wczorajszą pocztą moich papierów nie było, więc nie chcę Pani głowy zawracać sprawdzaniem, jeśli dzisiaj jeszcze poczty nie było... Wtedy troszkę zmieniała ton... Tylko jak byłoby po po 13, to małe szanse, że urwę się z pracy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 10.03.08, 12:20 to ja chyba trafilam na kogos sympatyczniejszego, bo zupelnie milo ze mna rozmawial. dzisiaj urzad jest do 18ej wiec sa szanse, ze jakby co to zdazysz. japatrze na zegarek co sekunda i zaraz po 13ej dzwonie. mam nadzieje, ze bedzie i moje i Twoje. moze sie spotkamy w urzedzie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do niecierpka Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.03.08, 12:32 Ja z innego miasta jestem. I te nasze Losie to nawet nie wiadomo do której pracują. Niby na stronie jest, że urząd czynny do 15:30, a we wtorki do 16, ale pamiętam, że kiedyś byłam u nich po 15 we wtorek, to nie chcieli mnie przyjąć, bo to, że oni pracują do 16 nie znaczy, że interesantów tez tak długo przyjmują. Zdaje się, że godzinę krócej niż otwarcie, czyli wynikałoby z tego, że dzisiaj do 14:30 :( Już mi aż głupio dzwonić, ale może tak jak Ty poczekam aż minie 13 i tak z 15 po zadzwonię jeszcze raz. A nóż widelec trafię na inna osobę :) Nie chcę, żeby mnie za extra natręta wzięli :) Dzisiaj mamy z mężem na zakupy jechać po pracy i fajnie byłoby móc poprowadzić auto pod okiem zawodowego kierowcy na dobry początek :) Trzymam kciuki, żeby Ci sie udało :) oby mi tez jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 10.03.08, 12:35 jak dzwonilam w zeszlym tyg to rozmawialam z urzedniczka i mowie jej, ze bede sprawdzac w necie zeby glowy nie zawracac a ona "ale niech pani dzwoni, przeciez po to jestesmy" to chyba zalezy na kogo sie trafi. grrrr, przebieram nozkami :) i zastanawiam sie czy na pierwsza jazde samodzielna to samej sie wybrac czy z chlopem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpek Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.netia.com.pl 10.03.08, 12:39 takich urzędniczek to ze świecą :), po 13 mają przyjęcia pewnie codziennie? może nie ma więc sensu sprawdzać co minutę - bo tak robię od rana :D Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 10.03.08, 12:42 to na pewno nie ma sensu ale ja tez sprawdzam co minuta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do niecierpka Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.03.08, 13:12 Nioma i co?? Masz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do niecierpka Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.03.08, 12:50 hehehe to witaj w klubie :) mam to samo :) strona pwpw otwarta cały czas i co chwilę klikam: sprawdź. :D a tu jak na złość cały czas postępowanie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do niecierpka Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.03.08, 12:43 Ja też się zastanawiałam, ale jednak zdecydowałam, że z mężem, który obiecał, że nie będzie na mnie krzyczał :) jakby co... Bo jednak auto inne niż na eLce i mogę na początku nie aż tak dobrze je wyczuwać. Mam nadzieję, że dużo czasu mi to nie zajmie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 10.03.08, 13:16 nadal nie ma pan powiedzial, zeby dzwonic i zameczac i pytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do niecierpka Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.03.08, 13:31 Buuuuu a mi powiedział, że jak nie ma to już nie będzie dzisiaj :( żeby jutro około 12 dzwonić :( Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 10.03.08, 14:00 wlasnie pojawil sie komunikat DO ODBIORU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do niecierpka Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.03.08, 14:10 GRATULUJĘ!!! A ja mi pozostało płakać i czekać na jutro... Buuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpek Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.netia.com.pl 10.03.08, 14:18 Nioma gratuluję :) a ja nie mam cały czas, moze też zadzwonie poprostu :D kurcze ale suuper Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 10.03.08, 14:26 e, wcale nie na www jest ale w urzedzie - bo oczywiscie zadzwonilam - jeszcze fizycznie nie ma, czekaja na kuriera Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 10.03.08, 18:11 MAM!MAM! Odebralam, ale sliczne !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do niecierpka Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.master.pl 10.03.08, 19:48 Aż zazdroszczę :) Jeszcze raz gratuluję :) A ja dalej administracyjne postępowanie mam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpek Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.netia.com.pl 11.03.08, 11:13 Pojawił się komunikat dokument do odbioru!!! Ale....oczywiście kurier jeszcze nie przywiózł... !!! Wziełam pół dnia urlopu i jade koczować pod Urząd! :P Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 11.03.08, 11:38 niecierpek> bardzo sie ciesze, zycze milej jazdy. Na pewno kurier zdazy Ci je dzisiaj dowiezc!!!! Ja juz wczoraj zaliczylam moja pierwsza jazde w tym tankowanie na stacji. Ciezko troche, uczylam sie na yarisce a wczoraj jezdzilam duzym kombi ale dalam rade. Odpowiedz Link Zgłoś
uuuaa Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy 11.03.08, 20:18 NO NARESZCIE egzamin zdałam 20lutego a dzis tak dla relaksu zajżałam na strone pwpw i okazało się ,że jest!!!!! jest do odebrania......prawdziwy najprawdziwszy plasticzek...z moim imieniem i nazwiskiem:)))pozdrawiam wszystkich którzy czują to samo co ja:))) i tych wszystkich którzy chcą to poczuć....bądzcie wytrwali w swoim postanowieniu a napewno sie uda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeslaw Re: ile od pojawienia sie komunikatu wniosek przy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 21:09 ja zdałem 4 maraca adzis dopiero pojawiło sie postepowanie administracyjne ale wolno to trwa Odpowiedz Link Zgłoś