Dodaj do ulubionych

Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ

• Gość: majeczkaa ZDAJ PRAWKO IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 13:39
      Polecam OSK ZDAJ PRAWKO, a szczególnie Pana Wiktora !
      • Gość: Gosia Re: ZDAJ PRAWKO IP: *.play-internet.pl 09.09.12, 11:15
        A kogo możecie jeszcze polecić z OSK Zdaj prawko? Chodzę na kurs tam i zastanawiam się kogo wybrać, bo nie chciałabym mieć przydzielonego odgórnie. Dzięki za odpowiedzi. pozdrawiam :)
      • Gość: Konrad ZDAJ PRAWKO IP: *.icpnet.pl 25.03.13, 11:23
        Te pozytywne opinie to chyba oni sami sobie wystawili :D Kurs tani - ale bardzo słaby! Nie warto zaoszczędzać 200 zł na kursie, żeby potem 3 razy podchodzić do egzaminu, bo jak się okazuje instruktor nie nauczyła nas połowy rzeczy. Nie ma możliwości jazdy w weekendy, trzeba na początku deklarować czy będzie się jeździć CIĄGLE przed czy po południu. Wykłady słabe i kończone praktycznie zawsze przed czasem (nie rzadko godzinę lub dwie przed planowym końcem). Instruktorzy przyjeżdżają około 20 minut po umówionym czasie i kończą jazdę 20 minut przed czasem (a kasa leci). Z programowych 30 h wyjeździłem koło 20 może z małym hakiem. Instruktor oczywiście na jazdach załatwia prywatne sprawy i ciągle rozmawia przez telefon. Jak zobaczyłem jak wygląda nauka w normalnej szkole, zrozumiałem, że w zdajprawko nie mówi się o połowie ważnych rzeczy, często decydujących o zdaniu egzaminu. Tylko dzięki możliwości nauki na prywatnym samochodzie i dłuuugim studiowaniu przepisów, techniki jazdy i obsługi samochodu, udało mi sie przy dużym szczęściu zdać za trzecim razem. A uważam się za rozgarniętego faceta, który nigdy nie bał się samochodu i jak prowadzi potrafi myśleć. Niestety po tej szkole bez dodatkowych jazd w INNYM ośrodku szkolenia egzamin może zda kilka procent. Reszta tylko będzie tracić kasę na kolejne egzaminy. ODRADZAM ZDAJPRAWKO - NAPRAWDĘ NIE WARTO :-/
        • Gość: Ola Re: ZDAJ PRAWKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.13, 14:57
          Ja również uważam, że szkoda czasu na zdajprawko.pl a przede wszystkim pieniędzy! Całkowicie popieram zdanie Konrada... zupełnie ta sama sytuacja...
          • Gość: Klamerka18 Re: ZDAJ PRAWKO - nie polecam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.13, 19:28
            Te pozytywne komentarze to chyba sami sobie wystawiają...
            NIE POLECAM!!!
            Około 2 tygodnie temu zakończyłam naukę w zdaj prawko. Moją instruktorką była p.Magda. Może miałam szczęście, albo się zmieniła, bo jeździło mi się z nią bardzo dobrze, chociaż nie wszyscy mieli to szczęście. Najważniejsze było to, że nie krzyczała, nie przeklinała, widać, że lubi swoją pracę i zawsze była na czas. Chociaż nauka parkowania i jazda na placu manewrowym nie była uczona w dobry sposób.
            Jeżeli chodzi o ośrodek zdaj prawko to nie polecam NIKOMU! Zajęcia z teorii są prowadzone beznadziejnie. Zawsze kończyły się przed czasem. Pierwsza pomoc została przeprowadzona bardzo dobrze, chociaż prowadzący nie wiedział jaka wiedza jest wymagana na egzamin praktyczny. Na ich stronie jest napisane wiele bzdur. Swoich jazd nigdy nie zaczniesz albo skończysz gdzie chcesz. Napisali również, że mają 12 torów do nauki jazdy, ciekawe w którym miejscu, bo tam gdzie się uczyłam były tylko 2 w kiepskiej jakości i różnią się od tych jakie są w wordzie... Najgorsze jest to, że egzamin wewnętrzny praktyczny odbywa się tylko raz w tygodniu i za każdy niezdany trzeba zapłacić 15 zł, o czym nie ma ani słowa na stronie internetowej zdaj prawko oraz na spotkaniu podczas zapisu na kurs. Nie patrzcie na to, że kurs jest tani, lepiej wydać więcej, wierzcie mi. Samochody mają w kiepskiej jakości i są to starsze modele od tych, które jeżdżą w wordzie. Po prostu nie szanują tam kursantów.
            30 godzin jazdy w zdaj prawko to zbyt mała ilość, dlatego postanowiłam wziąć jazdy doszkalające w szkole Uniwersytet Jazdy Ogiński. Samochody są takie same jak na egzaminie. Instruktor jest doświadczony, widać, że lubi swoją pracę i każdą rzecz dokładnie tłumaczy. Lekcje tam dały mi bardzo dużo, żałuję, że nie wybrałam tego ośrodka wcześniej...
            • Gość: Lilu Re: ZDAJ PRAWKO - nie polecam! IP: *.echostar.pl 01.03.14, 22:34
              Zgadzam się z powyższą wypowiedzią. Strata pieniędzy i czasu, instruktorzy są niedouczeni, sam mi się przyznał,że nie wie czy połączenie drogi gruntowej z twardą jest skrzyżowaniem,czy nie, po prostu porażka!!!! Plac manewrowy na terenie gimnazjum w beznadziejnym stanie. Instruktor nie przerabiał wszystkich wymaganych manewrów, trzeba było się zapytać kiedy będzie parkowanie równoległe,a kiedy wzniesienie, brak organizacji. Na temat kierownika wolę się nie wypowiadać, wprowadza w błąd i wszystko się strasznie przedłuża. Naprawdę nie polecam!
        • Gość: kursantka2013 Re: ZDAJ PRAWKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.13, 22:53
          Wszystkie negatywne opinie są prawdziwe! Szkoła chyba najtańsza w Poznaniu, ale lepiej wydać więcej pieniędzy, bo po tym ośrodku i tak każdy potrzebuję dodatkowych jazd. Instruktor Jacek J. przyjeżdżał zawsze spóźniony, a kończyłam 10/20 minut wcześniej niż powinnam. Jazdy zawsze zaczynałam pod biurem, a kończyłam tam gdzie instruktorowi było wygodniej, więc to, co jest napisane na ich stronie to kłamstwa. „12 torów do nauki jazdy” – nie wiem jak to możliwe, bo ja zauważyłam tam tylko 2… Tory w kiepskim stanie na terenie jakiejś szkoły. Uczenie jazdy na łuku polegało na zapamiętaniu, że jak przejadę obok pierwszego drążka to mam obrócić kierownicę o 360 stopni, a gdy mijałam ostatni drążek miałam wyprostować koła – nie wyobrażam sobie, aby na egzaminie udało mi się to wykonać w taki sposób, ponieważ łuk, na którym się uczyłam ma inne wymiary niż powinien. Parkowanie równoległe to jakaś katastrofa! Miałam po prostu zapamiętać, że jak w lusterku zniknie mi krawężnik, to mam kręcić kierownicą. Tylko, co jak w czasie egzaminu będę musiała zaparkować w miejscu gdzie nie ma krawężnika? Szkoda, że wszystkie parkowania były wykonywane za każdym razem w tych samych miejscach… Instruktor widać, że niedoświadczony i znudzony swoją pracą. W czasie lekcji zawsze załatwiał jakieś swoje prywatne sprawy zamiast skupić się na mojej jeździe. Gdy zapytałam o naukę ruszania na górce z użyciem hamulca ręcznego, uznał, że to nie jest mi potrzebne w mieście… Na ostatniej godzinie wytłumaczył mi jak to się robi. Co z tego, że mogę mieć to na egzaminie… Niestety z cierpliwością do kursanta jest u niego kiepsko. Myśli, że każdy umie bezbłędnie jeździć. Jakaś dziewczyna, która miała z nim jazdy przede mną, wychodziła z samochodu z płaczem… Nie dziwię się, bo jeśli coś nie wychodzi, to w jego głosie słychać podirytowanie. Każdego swojego kursanta obgaduje, np. w trakcie rozmowy z innym instruktorem. Wydaje mu się, że mu wszystko wolno, bo jest kuzynem właściciela… Teoria prowadzona przez pana Marcina to jakiś żart! Rozpoczynał z opóźnieniem i kończył grubo przed czasem, znudzony tym, że musi to wygłaszać kilka razy w tygodniu. Po ukończeniu teorii nie czułam się gotowa, by przystąpić do egzaminu, bo wiele informacji, było omijanych. Pierwsza pomoc była z tego wszystkiego najciekawsza, ale niestety nie wyniosłam z niej wiele, bo jest przeprowadzana w bardzo dużych grupach, więc nie ma na wszystko czasu. Niestety podczas pierwszego spotkania w biurze, przy zapisywaniu się, właściciel specjalnie nie wspomina o dodatkowych kosztach. Jeśli nie zda się egzaminu wewnętrznego teoretycznego za pierwszym razem, to można to poprawić dopiero tydzień później, oczywiście nie za darmo. Należy wpłacić na konto 15 zł. 31 godzina, która niby jest gratis to po prostu egzamin praktyczny, który może się odbyć trzy dni po zdaniu teorii. Gdy ktoś obleje, to płaci 50 zł za następną próbę. Samochody, którymi dysponuje zdajprawko są najtańszymi modelami, jakie są dostępne. Różnią się od tych, które są używane podczas prawdziwego egzaminu. Zależy im tylko na jak największych pieniądzach. NIE POLECAM!!!
    • zabkaa24 Ab-As szkoła jazdy, polecam 09.09.10, 13:12
      Jak w tytule, polecam szkołę jazdy Ab-As, jeździłam z Michałem Sz., bardzo polecam, człowiek bardzo przyjazdy, otwarty, spokojny, cierpliwy, w bardzo dużą wiedzą i umiejętnościami, chęcią nauczania co jest bardzo ważne. Co prawda nie robiłam u nich kursu ale trafiłam do nich z polecenia na dodatki po niezdanych egzaminach i po kilku godzinach w ab-As zdałam przy najbliższym podejściu. Michał daje dużo praktycznych wskazówek jeśli chodzi o technikę jazdy i widziałam, że mój egzaminator był zadowolony z tego, że właśnie takie rzeczy robię prawidłowo, oprócz oczywiście zadań egzaminacyjnych. Są na 2 miejscu w Poznaniu pod względem zdawalności, co mnie absolutnie nie dziwi. POLECAM!
    • Gość: Cezary Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.man.poznan.pl 16.09.10, 12:05
      Polecam OSK HOLEK.
      Zajęcia teoretyczne są na osiedlu Jagiellońskim. Można byłoby się zastanawiać, jak przez półtorej godziny skupić uwagę słuchaczy na czymś takim, jak znaki drogowe czy podwójna ciągła linia. Ale można - było naprawdę ciekawie i sympatycznie. Szkoły kończyłem dawno temu, ale doskonale pamiętam, jakie lekcje mi się podobały, a jakie nie. W OSK HOLEK wiedzą, co zrobić, żeby słuchacz po całym dniu pracy wytrzymał do końca zajęć i jeszcze żeby one mu coś dały.
      Potem były jazdy. Ze zdziwieniem czytam na forum o ośrodkach, które oprócz nauki jazdy oferują kursantom różne "atrakcje", takie jak odwoływane zajęcia, spóźnienia, nieobecni i niekompetentni instruktorzy. Ja mogę mówić o moich jazdach w samych superlatywach. Nie musiałem czekać tygodniami na wolny termin (?!), jazdę zaczynałem i kończyłem tam, gdzie mi odpowiadało (w centrum albo pod domem). No i przede wszystkim - to była naprawdę fachowa nauka jazdy. I nastawienie nie tylko na to, żeby zdać egzamin, ale żeby później dobrze jeździć. Dobrze i bezpiecznie.
      Na kursie tak naprawdę pierwszy raz usiadłem za kierownicą auta. Bywało różnie, także dlatego, że niektórzy kierowcy "ze stażem" zapomnieli, że kiedyś też jeździli z "elką" na dachu. Ale jeździło mi się sympatycznie. No i nauka była skuteczna - wystarczy powiedzieć, że zdałem egzamin za pierwszym razem.
      Dziękuję Panie Piotrze. Wszystkim będę polecał Pana ośrodek.
      • Gość: Tomek Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.182.137.129.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.10.10, 22:31
        Polecam OSK EKSPERT!!! Poszedłem tam, bo szukałem osk z clio benzynowym, bo znajomi mieli problemy jak się uczyli na dieslu. Polecam gorąco jeździłem z Hubertem i Waldkiem naprawde spoko goście,dogadywałem się świetnie. Gorąco polecam prawko za pierwszym razem...
        • Gość: instruktor Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.wtvk.pl 11.10.10, 18:46
          nieźle, nieźle. Kiedyś Sukces wypisywał podobne posty i przestał istnieć - przekształcił się w experta ... o czym to świadczy? każdy musi sobie pewnie odpowiedzieć sam
          • aisha_25 Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 11.10.10, 22:20
            Sama jestem ciekawa co stało się z Sukcesem, że tak nagle zamienił się w Eksperta? Zdawałam prawko u nich (Sukces)i zdałam za drugim razem, jednak jeśli teraz miałabym polecać to tylko instruktora, który już dawno założył swoją szkołę jazdy.
    • Gość: aga Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 22:04
      akademia jazdy na ulicy Ratajczaka będziesz zadowolony.
      • Gość: gość Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.147.163.201.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.10.10, 14:56
        ja polecam raczej pogadać ze znajomymi bo na forach to czesto są reklamy, mi doradzano kilka szkol porownalem sobie ceny, zobaczylem gdzie są (znalazlem stronkę nauka jazdy Poznań no i wybralem zdajprawko
        polecam.
        pzdrawiam
    • Gość: nn Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 11:18
      polecam ośrodek "pegaz" na al. niepodległości. sympatyczna kadra, bez stresowa nauka z efektami - ja zdałam za pierwszym razem:)
    • Gość: missio Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.home.aster.pl 09.11.10, 12:35
      nie high , ale Lider !
      polecam , nic dodać nic ująć
    • Gość: Zwykły kierowca Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 18.01.11, 22:30
      Z całą pewnością nie polecam ośriodka w Baranowie na rolnej 29. To jedno wielkie oszustwo i hamstwo! Dopiero w Motorex dowiedziałem sie jak powinna wyglądać nauka jazdy-uczą tak,żeby zdać(dobrzy instruktorzy, hamski szef ośrodka, ale cała reszta profesjonalna na 100%)
    • koherentny.5 Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 02.02.11, 22:30
      Wybór ośrodka to rzecz drugorzędna bo to nie ośrodek będzie cie uczył
      tylko instruktor. Najważniejsze to sprawdźcie czy ośrodek ma własny plac
      czy przypadkiem nie jeżdżą gdzieś na przyczepkę ;-) bo łuku będziecie
      się uczy na szybcika jakimiś głupimi sposobami. Ja wybrałem Atut ale to
      instruktor mnie do wszystkiego przygotował. Pan Piotr Roszak. Polecam
      polecam polecam :-) Rzeczowy, uśmiechnięty z przepisami w jednym palcu.
      Wszystko wytłumaczy na spokojnie i narysuje jak będzie trzeba ;-p.
      możecie go znaleźć łatwo w necie bo ma własna stronę
      www.naukajazdy-poznan.eu.
      jeszcze raz polecam
    • Gość: Magdaa1981 OSK PEGAZ IP: 82.160.253.* 09.03.11, 12:21
      Witam,

dołączam się do opinii osób, które polecają naukę jazdy w OSK Pegaz. Ja zaczęłam 10 stycznia, egz. miałam 8 marca, zdałam za pierwszym podejściem.

Teorie prowadzi p. Roman, z którym miałam też cześć jazd. Teoria trwa 2 tygodnie i prowadzona jest ciekawie, wszystko co powinno być zostało omówione. Kursant dostaje komplet podręczników ,znaki drogowe, książkę ze zdjęciami samochodów egzaminacyjnych (wszystkie światła i to co pod maską), testy na CD (na płycie też są światła i elementy spod maski) i w formie książkowej, notatnik oraz podręcznik kierowcy (wszystkie zagadnienia, które są omawiane na teorii).Fajny kurs z ratownictwa medycznego, prowadziła Pani która na co dzień jest ratownikiem i pracuje w pogotowiu. Zaraz po teorii można się umawiać na jazdy, a jeździć można codziennie. Ja skończyłam cały kurs w 5 tygodni.

Jazdy miałam z p. Sławkiem (bardzo spokojny), p. Filipem i p. Romanem. Wszyscy bardzo dobrze tłumaczą, nie wyzywają i nie krzyczą, nawet jeśli często popełnia się błędy, co miało miejsce w moim przypadku zwłaszcza na początku kursu. Zawsze dawali masę wskazówek i swobodę za kółkiem. Gdy zrobiłam coś źle, to tłumaczyli co było złe i jak mam się zachować następnym razem. Generalnie atmosfera podczas jazd była zawsze bardzo miła. Wiem, że jeszcze jeździ p. Leszek i p. Bogdan, ale nie miałam z nimi jazd, choć o nich słyszałam dużo dobrego.

Plac manewrowy jest na Baraniaka, blisko stoku narciarskiego. Tam umówiono mnie na pierwsze jazdy, pozostałe można kończyć i zaczynać gdzie się chce. Uważam, że to plus, bo daje to szanse na pojeżdżenie po innych częściach Poznania, gdzie każdy z nas po zdaniu prawka może jeździć.

Jeszcze raz polecam :spoko:

Magda W. :)
      • Gość: Już kierowca High IP: *.icpnet.pl 20.03.11, 10:58
        Robiłem kurs w High w Poznaniu,szkoła jak szkoła,naczytałem się tyle pozytywów na temat tej szkoły(mam wrażenie jednak,że po części to reklama wpisywana pod różnymi nickami).
        Wady:
        1.Strasznie długie terminy czekania na jazdy z konkretnym nauczycielem,bo gdy się chce tylko jeżdzić z jednym lub dwoma to jest to masakra.
        2.Jakiś dziwnie zaangażowany kurs teoretyczny,z podpisami w tzw.indeksie i wydłużającym całą akcję o kolejny miesiąc łażenia na zajęcia teoretyczne,po których i tak się nic nie pamięta.
        3.Instruktorzy ani dobrzy ani żli,niczym się nie wyróżniający spoza innych szkół(miałem okazję jeżdzić i doszkalać się u innych),poza dwoma osobami.
        Zalety:
        1.Samo centrum.
        2.Nieoceniona Pani z recepcji-zawsze uśmiechnięta,miła,serdeczna-naprawdę super!
        3.Naprawdę rewelacyjne zajęcia z pierwszej pomocy-zasługa prowadzącego ratownika-naprawdę szacunek.
        4.Instruktorzy:Iwona i Sławek-wielkie uznanie,za dokładność,niepobłażanie ale jednocześnie normalność i to coś,dodatkowo plus dla Sławka-nie umiem powiedzieć dlaczego.Polecam obydwu instruktorów!Niestety tylko oni-jeżdziłem z innymi i jakoś nie bardzo.
        Zdałem za 6 razem.
        Pozdrawiam.
      • Gość: Ahimed Re: OSK PEGAZ IP: *.icpnet.pl 05.07.11, 13:41
        Również mogę z czystym sumieniem polecić wszystkim Poznaniakom chcącym zdać prawo jazdy OSK Pegaz. Profesjonalne i zarazem luźne podejście, zero problemów, wiedza przekazywana rzetelnie, zero stresów. Polecam nawet najbardziej stresującym się przyszłym kierowcom! Wad moim zdaniem brak. Instruktorzy bardzo mili z baaardzo dużym zapasem cierpliwości :)

Polecam!
    • Gość: Gosia Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: 150.254.230.* 30.05.11, 11:27
      ja polecam calym serduchem PEGAZA!!! Zdalam za 1 razem i w ogole szkola jest wiarygodna, cena niewygorowana, fajni instruktorzy, dobrze poprowadzona teoria, Polecam!!!
    • Gość: bejb Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: 31.61.110.* 29.06.11, 10:53
      ja polecam osk arkadia. Tekst linka prawko zdałem miesiac temu za pierwszym razem. musze przyznac że sie bałem idąc na kurs ale instruktor pomógł znacznie
      • Gość: Laoche Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.ip.netia.com.pl 29.07.11, 09:18
        Drodzy (jeszcze nieświadomi przyszli kierowcy),szczerze odradzam Akademię jazdy na Ratajczaka. To najtańszy OSK i zarazem cenowo adekwatna jakość miernych usług. Biuro – traktuje Cie jak oszusta, chce wycyganic od Ciebie kasę za cos, co w ofercie było gratis. Szemrane badanie lekarskie, przesuwanie godzin jazd kosztem osob które dokupują sobie z zewnątrz jazdy doszkalające, zmiany samochodów, tasowanie instruktorami, a dlaczego? Byśmy dopłacili do swego doświadczenia w tym samym ośrodku, pod ozorem wykupienia jazd dodatkowych (ze niby trzeba podszkolić technikę jazdy, itp). Uwaga na egzamin wewnętrzny w Akademii jazdy – macie jak w banku, ze go nie zdacie, dopiero jak wykupicie kilka jazd więcej. Akademia Jazdy? Chyba przedszkole drałowania! Nie dajmy się już oszukiwać OSK!
        • Gość: marek Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.wyszkow.fuz.pl 30.11.11, 11:26
          potwierdzam ta szkoła jazdy to jakies nieporozumenie, robiłem tam kat. c i nie polecam nikomu po wpłacie pierwszej raty bedziesz traktowany jako kursant trzeciej kategorii, z 30 wykupionych godzin jezdzilem moze ze 20 instruktor ciagle spoznial sie na jazdy a do tego byl wyjątkowo bezczelnym chamem i burakiem (Marian)
      • Gość: Gość Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.bg.am.poznan.pl 11.04.13, 15:56
        Instruktor za dużo gada, aż nie można się skupić. Dodatkowo jak ci coś nie wychodzi to bedzie marudził cała jazdę, że źle ci idzie i oczywiście potrzebujesz wiecej godzin. No i spóźnia się, fakt jedździsz te 2h ale pół godz spóźnienia może pokrzyżować Ci plany. No i jakiś absurd gościu nie chce podjeżdzć tam gdzie Ci wygodnie tylko uparł się na parking po d mostm dworcowym i koniec. Nie polecam
    • Gość: milka Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 22.09.11, 11:12
      Witam.Ja robiłam kurs w OSK Rataje.POLECAM wszystkim.Wykłady prowadzone profesjonalnie w domu kultury,a nie w mieszkaniu,jak inne osrodki robią. Lub tez nie prowadzą ich w ogóle.W OSK były prowadzone profesjonalnie,a wykładowcą był Pan,który wykłada na Akademii Rolniczej.Rewelacyjny wykładowca z duzym doswiadczeniem,instruktorzy zresztą tez.Nie polecam szkółek,który otworzyły się niedawno-zero doświadczenia.Osk Rataje działa od 18 lat,to chyba wszystko wyjasnia,ze warto.Pozdrawiam.
      • Gość: Ka Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: 213.77.27.* 18.07.12, 13:39
        Ja chodziłam do tej szkoły 2 lata temu i zdecydowanie jej nie polecam ! Wykłady faktycznie na dobrym poziomie, natomiast na ustalenie terminu jazdy czeka się baaardzo długo (przynajmniej osoby które mogą jeździć tylko wieczorami), a do tego jeden z instruktorów notorycznie przysypiał...
    • Gość: mati1992 Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.173.0.216.tesatnet.pl 12.10.11, 12:43
      Szczerze polecam OSK "FABRYKĘ KIEROWCÓW"!!!
      • Gość: rain Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.mtp.com.pl 28.11.11, 15:58
        Polecam AB-AS Poznań.
        Przebieg kursu teoretycznego długi ale dający dużo wiedzy przygotowującej do pierwszych jazd samochodem. Instruktorzy dbający o efektywny postęp nauki w przyjacielskiej atmosferze (osobiście polecam najmłodszą kadrę :)), godziny jazd dopasowane do moich potrzeb bez najmniejszych problemów i co najważniejsze ..kurs w tym ośrodku przygotował mnie do bezbłędnego zdania egzaminu teoretycznego i praktycznego za pierwszym podejściem (jazda trwała ~25min).

Pozdrawiam całą kadrę OSK AB-AS i gorąco Polecam !
        • Gość: julia Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 17.01.12, 15:10
          A ja polecam Łukasza Frankowskiego - młody, cierpliwy, i fajnie tłumaczy - ja zdałam za pierwszym razem. Jak co to jego stronka www.naukaidoskonaleniejazdy.dbv.pl
    • Gość: XYZ Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.12.11, 23:00
      Przyłączam się do powyzszych opinii. Dodatkowo zajęcia praktyczne prowadzili rozgoryczeni instrukorzy, którym Darek nie płacił pensji o czym nie omieszkali opowiadać . Benzynę kupowali za swoje prywatne pieniądze, nierzadko na zajęciach świeciła się kontrolka. Opowiadająć o tym, że mają zamiar się zwolnić stresowali, bo nie było wiadomo czy się skończy kurs czy też nie. Teoria zrobiona na odpieprz przedłozyła się na praktykę. Nie polecam nikomu, szkoda nerwów. Dodatkowe jazdy wykupiłam w innej szkole, bo nie miałam zamiaru wspomagać tej beznadziejnej szkoły.
    • Gość: iga Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 27.12.11, 21:57
      Jestem przerażona w/w postami. Myślałam, że mój "przypadek" jest odosobniony. Pierwszy raz zostałam zmuszona do wyrażenia opinii publicznie. A więc.. Zero profesjonalizmu!!! Wyjeździłam 10h na motorze. Od trzech miesięcy próbuję dodzwonić się i umówić na kolejne jazdy. P.Darek nie odbiera kom., nie odpowiada na sms-y. Jeżdżę na plac-tam nikogo nie ma. Co mam zrobić??!! Nie zapisujcie się!!
      • mardorkar Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 27.01.12, 14:09
        czyżby Darek zwinął interes??? Może znowu pojechał na urlop do Turcji lub innego kraju....
    • milady06 Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 30.12.11, 00:09
      Ma pan w 100 % rację sama robiłam kurs w Automaniaku i jest to porażka .Chodzi tylko skasować pieniądze a potem martw się sam.Wykłady to porażka nie kwestionuję ,że nie można zrobić kursu w weekend,ale żeby to był cały weekend w sobotę 3 h w niedzielę 2h w tym jeszcze 1/2 godziny i brak słowa przepraszam a my marzliśmy ,totalne lekceważenie.Zajęcia puszczanie starych slajdów porażka.Potem praktyka jeżeli w ten sposób była przerobiona teoria są problemy na drodze.Instruktor wspaniały,ale co z tego jak zawsze pusty bak i tropienie Pana Darka po pieniądze zjawił się tylko jak chciałam wpłacić II ratę. Wziełam kurs szybki i to było moje zbawienie bo miałam często jazdy bo inni mieli np 1 jazdę w miesiącu bo tylu wzięli kursantów a instruktorów i samochodów mało.Ogólnie ODRADZAM .Dodam że kurs robiłam miesiąc temu więc nadal jest taka sytuacja widzę,że Pana Darka nic nie nauczyło.
    • bebita Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 19.01.12, 23:18
      Gorąco polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ja polecam mojego instruktora, Pana
      Adama Zaborskiego z Euroelity.
      Sympatyczny, wymagający, cierpliwy, niekrzyczący, zabawny.
      Chętnym podam nr telefonu 503 503 948.
      • fajnaja39 Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 13.06.17, 01:30
        Pomóżcie. Słyszałam, że Pan Adam potrafi " popchnąć" przez egzamin. Kobiety mówią o jego walorach :-). Obecnie podobno jest jako kierowca zagranica i ten tel. Nieodpowiada. Macie adres firmy lub jakiś stacjonarny? Gotowa jestem zrobic wiele aby zdać. Wiem, że u tego Pana można być usatysfakcjonowaną. Znajom opowiadala lecz mieszka w Brazylii i nie mam kontaktu. Pomóżcie.... Proszę
    • mardorkar Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 27.01.12, 14:05
      Jejku, to co jest tutaj napisane to prawda!!! Nic dodać, nic ująć. Nie wpłacałam osobiście pieniędzy, więc nie widziałam jak to wygląda, ale dostarczono mi tylko KP więc pewnie o fakturze też nie było mowy. Jednakże mi też się zdarzyło, że przy mnie Darek (z tym by mówiono do mnie po imieniu nie mam problemu), pytał innych czy mają jeszcze jakąś kasę do wpłacenia. Ja na moje nieszczęście wpłaciłam całość na dzień dobry, więc męczyłam się w tej szkole do końca. A dodam, że prawo jazdy też posiadam już paręnaście lat i w Automaniaku byłam, by zrobić kolejną kategorię. Na moje nieszczęście namówiłam jeszcze inne osoby na kurs w tej firmie, a potem już tylko się wstydziłam....
    • Gość: Przemol23 Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 16:43
      Elo,
      polecam ośrodek szkolenia kierwoców LIDER ciekawe wyklady idzie sie wiele nauczyć i instruktor z którym mam jazdy spoko facet i ma cierpliwość....
    • Gość: Damianeklubon Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.173.47.156.tesatnet.pl 08.02.12, 11:58
      Polecam Automanaiaka na ul. Św. Marcin. Instruktorzy na wyskomim poziomie. Jeźdzą po trasach egzaminacyjnych. Można zrobić szybko kurs. Zdałem za pierwszym razem! Polecam! :)
    • Gość: erg Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.centertel.pl 07.03.12, 09:45
      to nie pisz tylko zajmij się nim sam byłem w tym ośrodku i MASAKRA wszystko tak jak piszesz
      • Gość: ABSOLWENT Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.play-internet.pl 21.03.12, 12:42
        UWAGA - AUTOMANIAK - UWAGA - AUTOMANIAK - UWAGA - AUTOMANIAK !!!

Drodzy przyszli Kierowcy, prawo jazdy mam od kilkunastu lat. Do automaniaka wybrałem się w celu zrobienia kolejnej kategorii i ... PORAŻKA - PORAŻKA I JESZCZE RAZ PORAŻKA !!!

Po pierwsze do szkoły trafiłem nie przez stronę automaniaka, ale przez alternatywną stronę motopoznan.iswift.eu/kontakt.html - zatem uwaga Panowie współpracują i możecie zostać kursantami w automaniaku nawet o tym nie wiedząc...

Zapisanie na kurs. To kolejna niespodzianka - bowiem oczywiście pieniądze są mile widziane, ale paragonu bądź faktury nikt tu nie zobaczy - kursant otrzymuje jedynie dowód wpłaty tzw. KP i na tym kończy się ewidencja. Swoją drogą gratuluję Panie Darku pomysłu - nie trudno bowiem udowodnić, że liczba wystawionych przez Pana zaświadczeń o ukończeniu kursu i liczba wystawionych paragonów - faktur nie jest taka sama..., ale o tym zamierzam zawiadomić odpowiednie organy, więc będzie to przedmiotem odrębnego postępowania.

No właśnie PANIE DARKU - to chyba forma już dość poufała, nie rozumiem więc dlaczego do dorosłych ludzi zwraca się Pan per "ty" - jest to mówiąc delikatnie niestosowne. Nie wie Pan przecież z kim ma do czynienia...

Teoria - to fikcja - każdy kto ma pojęcie o nauczaniu albo po prostu skończył jakąkolwiek szkołę wie, że profesjonalne przeprowadzenie zajęć teoretycznych w jeden weekend jest praktycznie niemożliwe. W AUTOMANIAKU nie przeprowadza się więc takich zajęć, a jedynie wyświetla slajdy. O kompetencjach Pana Darka nie będę się tu wypowiadał, bo jeżeli je ma to skrzętnie to ukrywa...

Praktyka - no cóż, wypożyczalnia sprzętu - to adekwatne stwierdzenie - ale nie do końca bowiem w moim przypadku okazało się, że jeden ze "sprzętów" się zespsuł i nie było czym jeździć... Oczywiście obecność instruktora w trakcie wykonywania jazd to czysta fikcja, bo instruktor jest, ale w ciepłym kiosku, do mnie nie pofatygował się ani razu...

Terminy jazd - ciężko teraz westchnąłem ponieważ to co napisali moi przedmówcy to wszystko prawda - Pan Darek nie odbiera telefonu, albo akurat je obiad, albo nie ma przy sobie komputera, albo jest zajęty, albo oddzwoni, albo ... Powodów jest 1000 - generalnie po wpłacie pieniędzy można zapomnieć o jakimkolwiek profesjonalnym podejściu do klienta. O czymś takim w przypadku firmy AUTOMANIAK nie może być mowy.

Spotkania na św. Marcinie / Pasaż Różowy - byłem tam kilka razy w towarzystwie innych kursantów - traktowanie młodzieży, która ukończyła 17, 18 rok życia i chcą zdobyć prawo jazdy to SKANDAL !!! Ludzie Ci zbierają pieniądze na kurs, pożyczają od rodziny, zarabiają roznosząc ulotki albo po prostu dostają od rodziców - w zamian za to mają do czynienia z człowiekiem, który kompletnie nie szanuje ich, ani czasu, który poświęcają na kurs. W mojej obecności Pan Darek zapytał zgromadzonych czy ktoś ma mu jeszcze do wpłacenia jakieś pieniądze, kiedy wszyscy stwierdzili, że wszystkie pieniądze już wpłacili, kazał im wyjść i poczekać na zewnątrz, przypominam, że mamy grudzień 2011...

Reasumując stanowczo odradzam kurs nauki jazdy w AUTOMANIAKU - jest wiele innych dobrych szkół nauki jazdy w Poznaniu - można więc z całą pewnością znaleźć lepszy kurs...

Wszystkich, którzy już kurs zakończyli proszę o zaglądanie na tą stronę, niedługo odezwę się ponownie i podam maila na którego będziecie mogli pisać jak przebiegł Wasz kurs w automaniaku i nieprawidłowościach podczas jego trwania. Odpiszę i zaproponuję pewne działania.

Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych i rozgoryczonych absolwentów kursów nauki jazdy w AUTOMANIAKU i myślę, że razem coś wymyślimy - natomiast Panu Darkowi gratuluję dobrego samopoczucia - myślę, że już niedługo uśmiech zniknie mu z twarzy.
    • berryberry87 Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 16.04.12, 18:19
      Witam,
      czytam i nie wierze. Nie mam pojęcia ludzie skąd wy bierzecie te opinie.. Obecnie jestem w trakcie trwania kursu kat. A w szkole Automaniak i nie mogę się z wami zgodzić. Naprawdę nic złego nie mogę powiedzieć. Szkolenie teoretyczne trwało 3 dni w trybie weekendowym - jak dla mnie super opcja, szybko sprawnie i na temat. Później część praktyczna - plac + miasto. Dziwne, że wypisujecie jakieś bzdury skoro ja nie mam problemu ani z dodzwonieniem się i umówieniem na jazdy ani z dostępnością pana Darka. Co do cytatu "weź se sprząta i polataj" to nie wiem jak wy sobie to inaczej wyobrażacie, że ktoś was będzie za rękę trzymał cały czas?? ogólnie jak to się mówi - złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy i jak ktoś jest kretynem to się będzie czepiał wszystkiego. Tak jak mówiłam, mogę każdemu polecić tą szkołę, bo przynajmniej uczy cię doświadczony motocyklista, a nie jakiś typ który w ogóle nie ma pojęcia o co w tym wszystkim chodzi. Szkoła jak najbardziej solidna, kurs na naprawdę rozsądną cenę i czego tu więcej chcieć. Tyle w temacie.

pozdrawiam
      berry
      • Gość: Asia S Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.12, 21:39
        Bardzo polecam OSK Arkadia. Trafiłam do nich po niezdanych 3 egzaminach, wykupiłam jazdy i zdałam za pierwszym razem.
      • Gość: STOP AUTOMANIAK!!! Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.play-internet.pl 27.04.12, 22:08

Drodzy przyszli Kierowcy, prawo jazdy mam od kilkunastu lat. Do automaniaka wybrałem się w celu zrobienia kolejnej kategorii i ... PORAŻKA - PORAŻKA I JESZCZE RAZ PORAŻKA !!!

Po pierwsze do szkoły trafiłem nie przez stronę automaniaka, ale przez alternatywną stronę motopoznan.iswift.eu/kontakt.html - zatem uwaga Panowie współpracują i możecie zostać kursantami w automaniaku nawet o tym nie wiedząc...

Zapisanie na kurs. To kolejna niespodzianka - bowiem oczywiście pieniądze są mile widziane, ale paragonu bądź faktury nikt tu nie zobaczy - kursant otrzymuje jedynie dowód wpłaty tzw. KP i na tym kończy się ewidencja. Swoją drogą gratuluję Panie Darku pomysłu - nie trudno bowiem udowodnić, że liczba wystawionych przez Pana zaświadczeń o ukończeniu kursu i liczba wystawionych paragonów - faktur nie jest taka sama..., ale o tym zamierzam zawiadomić odpowiednie organy, więc będzie to przedmiotem odrębnego postępowania.

No właśnie PANIE DARKU - to chyba forma już dość poufała, nie rozumiem więc dlaczego do dorosłych ludzi zwraca się Pan per "ty" - jest to mówiąc delikatnie niestosowne. Nie wie Pan przecież z kim ma do czynienia...

Teoria - to fikcja - każdy kto ma pojęcie o nauczaniu albo po prostu skończył jakąkolwiek szkołę wie, że profesjonalne przeprowadzenie zajęć teoretycznych w jeden weekend jest praktycznie niemożliwe. W AUTOMANIAKU nie przeprowadza się więc takich zajęć, a jedynie wyświetla slajdy. O kompetencjach Pana Darka nie będę się tu wypowiadał, bo jeżeli je ma to skrzętnie to ukrywa...

Praktyka - no cóż, wypożyczalnia sprzętu - to adekwatne stwierdzenie - ale nie do końca bowiem w moim przypadku okazało się, że jeden ze "sprzętów" się zespsuł i nie było czym jeździć... Oczywiście obecność instruktora w trakcie wykonywania jazd to czysta fikcja, bo instruktor jest, ale w ciepłym kiosku, do mnie nie pofatygował się ani razu...

Terminy jazd - ciężko teraz westchnąłem ponieważ to co napisali moi przedmówcy to wszystko prawda - Pan Darek nie odbiera telefonu, albo akurat je obiad, albo nie ma przy sobie komputera, albo jest zajęty, albo oddzwoni, albo ... Powodów jest 1000 - generalnie po wpłacie pieniędzy można zapomnieć o jakimkolwiek profesjonalnym podejściu do klienta. O czymś takim w przypadku firmy AUTOMANIAK nie może być mowy.

Spotkania na św. Marcinie / Pasaż Różowy - byłem tam kilka razy w towarzystwie innych kursantów - traktowanie młodzieży, która ukończyła 17, 18 rok życia i chcą zdobyć prawo jazdy to SKANDAL !!! Ludzie Ci zbierają pieniądze na kurs, pożyczają od rodziny, zarabiają roznosząc ulotki albo po prostu dostają od rodziców - w zamian za to mają do czynienia z człowiekiem, który kompletnie nie szanuje ich, ani czasu, który poświęcają na kurs. W mojej obecności Pan Darek zapytał zgromadzonych czy ktoś ma mu jeszcze do wpłacenia jakieś pieniądze, kiedy wszyscy stwierdzili, że wszystkie pieniądze już wpłacili, kazał im wyjść i poczekać na zewnątrz, przypominam, że mamy grudzień 2011...

Reasumując stanowczo odradzam kurs nauki jazdy w AUTOMANIAKU - jest wiele innych dobrych szkół nauki jazdy w Poznaniu - można więc z całą pewnością znaleźć lepszy kurs...

Wszystkich, którzy już kurs zakończyli proszę o zaglądanie na tą stronę, niedługo odezwę się ponownie i podam maila na którego będziecie mogli pisać jak przebiegł Wasz kurs w automaniaku i nieprawidłowościach podczas jego trwania. Odpiszę i zaproponuję pewne działania.

Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych i rozgoryczonych absolwentów kursów nauki jazdy w AUTOMANIAKU i myślę, że razem coś wymyślimy - natomiast Panu Darkowi gratuluję dobrego samopoczucia - myślę, że już niedługo uśmiech zniknie mu z twarzy.

A I NAJWAŻNIEJSZE WSZYSTKIE POZYTYWNE OPINIE NA TEMAT "SZKOŁY" AUTOMANIAK WYPISUJE JEJ WŁAŚCICIEL - "PAN" DAREK.
        • Gość: Onja Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.12, 16:03
          Czyżby to jakiś desperat "STOP AUTOMANIAK!!!", który nie wie gdzie gaz gdzie sprzęgło i zdać nie może ? ;)

Odgrywanie się za nie zdanie egzaminu z powodu braku umiejętności nie jest chyba najinteligentniejszym sposobem, raczej aktem desperacji, ale w końcu lepiej się mścić niż wziąć za naukę jazdy przecież ;)
          To, że ktoś ma prawo jazdy od kilku lat to akurat działa na niekorzyść pod pewnymi względami, między innymi musi się wyzbyć nawyków, które przez tyle lat sobie wyrobił, także to nie jest argument, że jest się dobrym kierowcą, kolego.

Robiłam kurs w szkółce AUTOMANIAK i cenię sobie podejście do sprawy instruktora Darka. TEORIA - bardzo przyjemne i szybkie rozwiązanie. Jak każdy doskonale zdaje sobie sprawę, zdanie teorii to kwestia wyuczenia się testów, a nie skrzętne notowanie i wchłanianie wiedzy na wykładach, dlatego im szybciej ta część za nami tym lepiej.
          Jeśli chodzi o PRAKTYKĘ, ja nie miałam z nią większego problemu, dlatego nie potrzebowałam Anioła Stróża, który stoi przez cały czas nade mną i mówi co robić. Jednak osoby, które przychodziły 'zielone' dostawały na początku odpowiednie wskazówki, uwagi, rady i oczywiście po zastosowaniu się do nich też dawały sobie radę :) Zawsze gdy pojawiały się jakieś wątpliwości można przecież iść i zapytać czy poprosić o wytłumaczenie jeszcze raz czegoś. Wiadomym jest, że nie można non stop przy kimś stać i mówić co ma się robić, bo na egzaminie już tak nie ma ! Dlatego im więcej sami sobie radzimy tym bardziej działa to na naszą korzyść ;) To uwaga jeśli chodzi o jazdę po placu.
          Na mieście moim zdaniem, porównując moją wcześniejszą naukę z JAGIELLONKĄ, zostałam zdecydowanie lepiej przygotowana. Każdy ruch był odpowiednio skomentowany czy to pozytywnie czy negatywnie, każda trasa omówiona. Nie bardzo wiem czego więcej wymagać.

Jedyną negatywną rzeczą jest fakt, że trudno się dodzwonić i umówić, zostaliśmy o tym wcześniej uprzedzeni, że lepiej osobiście wpadać na plac, ale to jednak wymaga nieco wysiłku. Tylko w gruncie rzeczy zastanówmy się, czy podczas naszych jazd chcielibyśmy, żeby instruktor non stop wisiał na telefonie i gapił się w laptopa czy jednak poświęcał nam nieco uwagi i rzucał okiem co się z nami dzieje..

Taka jest moja opinia. Podsumowując JESTEM ZADOWOLONA ZE SZKÓŁKI AUTOMANIAK i instruktora Darka. Zależało mi na szybkim i efektywnym kursie,po którym wiem, że sobie poradzę sama, a nie na obchodzeniu się ze mną jak z jajkiem.
        • Gość: bea94 Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 03.07.12, 22:38
          Witam ! Muszę powiedzieć, że właśnie skończyłam kurs w "Automaniaku" i do pewnego momentu musiałam sie zgodzić z przedstawianymi tu argumentami! Do momentu, w którym nie zaczęli tu pracować p.Andrzej ni ostatnio p.Ewa. Są to ludzie nad wyraz mili i kompetentni, którym bardzo zależy na dobrym imieniu i swoim i Firmy. Chyba wreszcie odsunęli p.Darka od kursantów kat. B i wreszcie jest tak, jak od dawna byc powinno. Od jakiegoś miesiąca przecieram oczy ze zdumienia. Nie mam najmniejszych problemów z dodzwonieniem się i umówieniem na jazdy! Szok.!!! Kiedy nie odbiorą, to zawsze oddzwonią. Znowu SZOK!!! Wreszcie mamy karty kursanta! Wszystko zmieniło się o 180 stopni. Oby tak dalej. Polecam bardzo p. Andrzeja miły i bardzo spokojny, profesjonalnie wszystko wytlumaczył, ze na egzamin idę na spokojnie. Jedna tylko prośba: P.Ewo i p.Andrzeju nie pozwólcie Zeby wielki p.Darek zaczął wam znowu mieszać i zepsuł to co Wy tak z mozołem budujecie. . Niech się zajmie motorami chociaż wtedy im trzeba będzie współczuć. Zyczę powodzenia
        • Gość: Obserwator forum odpowiedz na STOP automaniak zdecydowanie TAK IP: *.147.83.50.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.07.12, 21:11
          Powiem tak jestem jestem instruktorem nauki jazdy w poznaniu znam tą szkołę znam osobiście Darka i teraz ktoś może sobie pomyśleć aha znajomy to go broni . Dokładnie nie będę się wypowiadać na temat szkoleń w tym ośrodku i panującej tam atmosfery, bo ilość kursantów mówi sama za siebie . A pragnę tylko nawiązać do poprzedniego rozmówcy . Człowieku ogarnij się troszkę bo to co piszesz to muszą być jakieś brednie kto logicznie myśląc i patrząc trzeźwo na to co piszesz uwierzy w Twoje wypociny . Odkąd świat światem kto przy zdrowych zmysłach zapisuje się na kurs prawa jazdy kat A ( motocykl ) w okresie zimowym (grudzień) ?? nie znam ani jednej szkoły która w okresie od listopada do marca przeprowadza takie szkolenia i każe kursantom jeździć po placu i może jeszcze co odgarniać śnieg żeby wyczyścić plac ?? A dodatkowo na 99 % jesteś jakąś zawistną konkurencją która stara się zrobić negatywną opinie temu ośrodkowi, bo akurat w Twojej szkole nie idzie tak jak byś tego chciał . Dodatkowo dodam , że egzaminy w okresie zimowym są odwołane w WORD. A teraz każdy inteligentny człowiek niech sobie dopowie resztę . Czy rozmówca która wypowiadał się wcześniej mówi sensownie ?? A może podaj nazwę szkoły gdzie niby te osoby mają się udać na kurs najlepiej haha czysty zart . Pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych
    • Gość: Łukasz z Pegaza Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.12, 15:42
      Witam,
      Serdecznie polecam OSK PEGAZ, mieszczący się na ul. Al. Niepodległości 8a. Rzetelne podejście do kursantów, zawsze bardzo miła atmosfera. Do egzaminu przygotowują bardzo dokładnie i skrupulatnie. Nauczą Cię wszystkiego od A do Z, powtórzą 10 razy jedno i to samo, aż się nauczysz, nie krzyczą, jeśli coś źle zrobiłeś. Odbiór i koniec jazdy gdziekolwiek chcesz w Poznaniu. Jeździłem najwięcej z P. Filipem i P. Sławkiem, z którymi nauka jazdy to przyjemność :). Wykłady z P. Bogdanem zawsze były przeprowadzane w miłej atmosferze. Cały kurs ukończyłem w 5 tygodni. Pełen profesjonalizm!
      Egzamin zdany za pierwszym razem, bez żadnych problemów. Teraz czekam za dokumentem ;)
      Gorąco POLECAM wszystkim kursantom!
      • Gość: Łukasz z Pegaza Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.12, 15:50
        * oczywiście wykłady były prowadzone przez P. Romana - przepraszam za pomyłkę
        Łukasz z Pegaza
      • Gość: Dżoana90 Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 05.07.12, 21:20
        Jestem właśnie w trakcie kursu w "Automaniaku" i muszę powiedzieć, że zgadzam się z beą94. Do niedawna dodzwonienie się do p. Darka i umówienie się na jazdę graniczyło z cudem. Od paru tygodni nie mam najmniejszego problemu z dodzwonieniem się do p. Ewy lub p. Andrzeja. Zawsze znajdą czas i odbiorą telefon lub oddzwonią. Fakt- wreszcie nie musimy kontaktować się z p. Darkiem tylko bezpośrednio z Instruktorami. NIE MOŻNA BYŁO TAK OD RAZU!!!!
    • Gość: blink Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.play-internet.pl 03.07.12, 23:49
      jak szukasz dobrej szkoły nauki jazdy, to warto, żebyś zajrzał sobie na jakąś stronę z rankingami szkół np. AutoQ.pl - znajdziesz tam takie info jak zdawalność, cenę ze kurs i godzinę itp., popytaj może też wśród znajomych^^
      • Gość: młody Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.tdi.tktelekom.pl 05.07.12, 14:25
        Fajna reklama...a ranking polega na tym, kto więcej zapłacił ten wyżej w rankingu.
        • Gość: NO AUTOMANIAK! Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.play-internet.pl 11.07.12, 21:45
          Witam,

zaglądam na to forum, bo byłem kursantem w automaniaku - niestety Darek doprowadził mnie do szewskiej pasji i chciałem tylko, żeby wystawił mi zaświadczenie - co zrobił bez odbycia wszystkich jazd - nie skończyłem nawe połowy - jak tylko dostałem zaświadczenie wykupiłem jazdy w szkole A&ATUT - motocykl i po 4 godzinach jazd zdałęm egzamin za pierwszym razem...

Szanuję to co piszecie o nowych instruktorach, szkoda mi ich, że trafili do tak miernej szkoły jaką jest Automaniak - bo niestety oni są tylko pracownikami o właścicielem całego bałaganu jest Darek i to on rządzi. Kwestią czasu jest aż zmienią szkołę po tym jak sami będą zmuszeni tankować samochody i Darek nie będzie się chciał z nimi terminowo rozliczać...

To co piszecie to jedno. Nie zmienia to jednak faktu, że firma jest szemrana, czy ktoś z was widział paragon albo fakturę za kurs - dokument KP - to nie to samo... Facet oszukuje Urząd Skarbowy, ukrywa dochody - przez to jednak kurs nie jest tańszy dla jego uczestników - wszystko idzie do kieszeni Darka.

Co do stwierdzenia, że nie lubisz jak ktoś nad Tobą stoi - to jedno - ale jeżeli Darek nie pofatygował się na plac ani razu to już co innego... Żadnych porad, nic... W którą stronę się odchylać, jak prawidłowo usiąść i rozłożyć ciężar na motocyklu, jak zrobić hamowanie awaryjne albo w wyznaczonym miejscu - NIC ... On ma to głęboko w d.... po zapłaceniu za kurs. Nie powiedział mi nawet jak wygląda egzamin.

W firmie A&ATUT instruktor dokładnie opisał mi exam, krok po krok, zadając pytania gdzie co jest jak się włącza, jakie kolejno będę wykonywał zadania, wszystko... Pełen profesjonalizm, punktualność - instruktor czekał na mnie a nie odwrotnie... W automaniaku ciągłe czekanie na Darka albo, żeby odebrał telefon.

Każdy jest kowalem swojego losu, ale poczytajcie pozostałe opinie na forum - nie te pisane przez Darka pod różnymi nickami (przeważnie ten sam dostawca internetu:) - nie znam ani jednej osoby a kontaktowało się ze mną kilkanaście, która byłaby zadowolona z kursu w automaniaku...

• Gość: Automaniak Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.play-internet.pl 18.07.12, 15:12
            Witam serdecznie :) skad ta wiedza o ukrywaniu dochodow ? Dlaczego ktos sie nie podpisze pod swoim postem , rozumiem ze jakos to boli ze mam kursantow i to zadowolonych ze wspolpracy ze mna ;) pomimo tych " zlych" wpisow !!!! Widze ze ewidentnie ktos tu ze mna wojuje ...szkoda ze nie chce sie podpisac pod swoimi tekstami, jak jestem gotowy przyjmowac wszelkie slowa krytyki dotyczacej szkolenia , dlaczego kogos interesuje moja wspolpraca z US ? Mysle ze to ktoras ze szkol tak na mnie wypisuje :) przy okazji pozdrawiam :)
            • Gość: AUTOMANIAK A-FE!!! Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.play-internet.pl 19.07.12, 22:38
              Witam ponownie,
              żadna ze szkół - prawda po prostu boli... Rozliczenia Automaniaka z fiskusem to czysta fikcja...
              Szkolenie w tej firmie również... A z ilością kursantów bym nie przesadzał, liczby mówią same za siebie. Poza tym, jeżeli już ma to być polemika proponuję odnoszenie się do faktów zamieszczonych w poprzednich postach - one w przeciwieństwie do Darka rzetelnie opisują kursy AUTOMANIAKA..., które w przypadku prowadzenia zajęć przez Darka są żenujące!
            • Gość: :( Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.12, 22:57
              Mnie tam nie interesują niczyje dochody, ale mój kurs na prawo jazdy, który właśnie w Automaniaku zacząłem ... Cóż nie będę się jeszcze odnosił do powyższych postów choć je czytałem przed zapisaniem się na kurs i byłem przygotowany na schody w umawianiu się na jazdy. Po pierwszym tygodniu moje obawy się zwiększyły, bo przez tydzień mimo kilkunastu prób nie dodzwoniłem się do Pana Darka i przez już dwa tygodnie trwania kursu odbyłem część teoretyczną i dwie godziny praktyki, czyli jeżdżenia sobie motocyklem po placu ze wskazówkami jakiegoś Pana, których udzielił ich w przeciągu 10 minut, a po dwóch godzinach zapytał "i jak było?" Cóż jutro znów spróbuję się dodzwonić i to ostatnia próba. Jeżeli mi się nie uda to opiszę tu dokładnie wszystkie moje odczucia i chętnie podam swoje imię, nazwisko a nawet telefon i maila i zaproszę wszystkich chętnych na kurs w AUTOMANIAKU do kontaktu w celu podzielenie się swoimi doświadczeniami z tą szkołą. Bo jeżeli Pan Panie Darku może pisać posty na tym forum, a ja do Pana dzwonię i nieraczy Pan oddzwonić to sorki ale to nie jest fair. Internet w dzisiejszych czasach ma wielką moc a ja sporo czasu spędzam w sieci i chętnie opiszę swoje doświadczenia z Pańską szkołą i nie boję się podpisać ani podać do siebie namiarów :) Pozdrawiam i mam nadzieję do usłyszenia :)
              • Gość: Karina - motorOna Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 30.07.12, 20:17
                weź sobie poczytaj bo nie chce mi się powtarzać
                forum.gazeta.pl/forum/w,154,76519151,137838665,Re_Godne_polecenia_osrodki_nauki_jazdy_POZNAN.html
                czytając Ciebie mam wrażenie że Tobie się po prostu nie chce bo "Dla chcącego nic trudnego"
                • Gość: :) Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.12, 23:45
                  Dzieki Karina za linka ale jezli Tobie sie nie chce i wklejasz linka i za to nie placisz to jak ja za cos place, czyli kurs to wybacz ale chyba tym bardziej mam prawo do niechcenia prawda? Ha ha ha dla chcacego nie ma nic trudnego wiec jak sie Tobie nie chce powtarzac to nie powtarzaj i nie wklejaj tej samej wypowiedzi po raz kolejny bo nie po to jest forum a ja nie mam 3 lat i umiem czytac wszystkie posty :) i bez urazy ale chyba jestes juz spora Dziewczynka i powinnas wiedziec ze slowo pisane w przeciwienstwie do mowionego a dodatkowo z ekspresja ciala wyraza duzo mniej niz to drugie wiec skad wniosek ze mi sie nie chce??? Masz racje jestvduzo form kontaktu w dzisiejszych czasach ale tez i duzo szkol nauki jazdy a ja po to komus place z uslugi zeby raczyl odebrac telefon, to chyba nie tak duzo. Nie wymagam odbierania go co 10 minut i zajmowania sie moja osoba caly dzien za cene kursu ale jezeli przez tydzien dzwonie po kilka razy dzienne w roznych porach i nikt do mnie nie oddzwania mimo rowniez i smsow to chyba ne chce sie ale nie mi :) generalnie do wiadomosci reszty zainteresowanych oczywiscie, poki co ukowiem sie na kolejne jazdy. Zobaczymy co bedzie dalej. Dam znac bo mi sie chce zrobic to prawko a jezeli bedzie komus sie chcialo przeczytac co chcialo mi sie napisac to zapraszam :) Pozdrawiam
                  • Gość: Karina - motorOna Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 31.07.12, 08:14
                    Sądziłam, że skoro napisałam post tak wysoko i nie chce Ci się iść na plac porozmawiać twarzą w twarz to nie dokopiesz się do mojego postu ;)

Ja rozumiem, że w tych czasach to rzadko kiedy ktoś widzi inne opcje kontaktu niż tylko telefony i SMSy. Ale skoro sam chodzisz na kurs to powinieneś zauważyć że Darek ma pełne ręce roboty i czasami jest na prawdę ciężko odebrać każdy telefon.

Byłam tam po zaświadczenie, które mi wypisywał i w ciągi 15 minut dzwonił do niego telefon praktycznie co minutę ;/ gdyby każdy odebrał czekałabym dwie godziny.

Trochę zrozumienia też się człowiekowi należy.
                    • Gość: :) Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.centertel.pl 31.07.12, 11:47
                      Znow zle domniemywasz ze mi sie nie chce ... ja moja Droga ciezko pracuje i nie mam zwyczajnie na to czasu zeby chodzic i sie dopytywac bo po to sa telefony a instrukcja byla jasna - prosze dzwonic :)

Widzisz myk polega na tym ze ja tez pracuje w uslugach i mam swoich Klientow i nigdy nie pozwolilem sobie na to zeby nie odbierac od nich telefonow bo toswiadczy o moim profesjonalizmie - trudne slowo :)

Powtarzam raz jeszcze dzwonilem ponad tydzien i zero odzewu. Moze gdyby Pan Darek odbieral czesciej to wtedy telefony by sie nie kumulowaly i latwiej byloby to obrobic :) dowodem na olewke jest fakt pisania postow na tym forum zamiast odbierac telefony od Klientow a to jest olewka :)

Nie w tym rzecz i powtarzam raz jeszcze mnie to nie obchodzi jak i co chce skonczyc kurs i tyle.
                      Nie mam innych zastrzezen poki co do Automaniaka poza tym ze przez tydzien troszke sie wkur... bo to tydzien zmarnowany ...

poki co polecam Automaniaka chocby ze wzgledu na cene ale uprzedzam innych ze na jazdy mozna troche czekac, bo widocznie maja duzo pracy :) Innych uwag poki co nie mam.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Karina - motorOna Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 31.07.12, 18:41
                        Nie poniżajmy się bo nie o to tu chodzi, nie tylko Ty pracujesz i nie tylko Ty dysponujesz małą ilością czasu ;) Skoro sam pracujesz w usługach to wiesz, że nie każdego da się w 100% zadowolić, a niestety złe opinie rozchodzą się w tempie -> jedna osoba niezadowolona powie 10 innym osobom a zadowolona - być może, że gdzieś pochwali. Statystyki są brutalne i szkoda, że przez taki schemat Darek musi się szarpać z takimi opiniami. A do tego żyjemy w Poznaniu, który jest miastem biznesu jakby nie patrzeć i konkurencja również nie śpi i pewnie sama dorzuca swoje dwa grosze do negatywnej dyskusji o konkurencji.

Niestety internet nie jest zbyt rzetelnym źródłem opinii gdyż wszędzie pcha się PR ;/
                        Na szczęście trafia się trochę rozsądnych i wyrozumiałych osób, które mogą polecić Automaniaka gdyż Darki :D (z którymi miałam przyjemność się uczyć) dają na prawdę z siebie wszystko aby nauczyć kursanta przede wszystkim bezpiecznej jazdy :)
                        • Gość: :) Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.centertel.pl 01.08.12, 12:48
                          Oczywiscie ze nie ale nie moge sie z Toba zgodzic ze powinienem byc wyrozumialy bo tak wypada :)
                          Oczywiacie ze nikt nie jest doskonaly ale jezeli ktos prowadzi biznes to bierze odpowiedzialnosc za swoj PR i musi pobosic konsekwencje swoich dzialan. Na tym to wlasnie polega i po to an rynku jest konkurencja zeby weryfikowac kto jest w czym dobry a kto daje ciala.
                          internet to tylko zrodlo i oczywisie anonimowe wiec nie jest to dobre zrodlo. Wyznaje zasade ze zaqsze wszystko sprawdzam sam i dlatego mimo wielu opini powyzej zapisalem sie do automaniaka i teraz zwyczajnie dziele sie swoimi spostrzezeniami z innym kto ma chec to przeczytac.
                          Start nie jest zbyt dobry i nie uwazam ze z mojej winy, bo nie zgodze sie z Toba ze dlatego ze mi sie nie chce.to nie umowilem sie przez tydzien na jazdy bo jedyna przyczyna tego byl brak mozliwowci kontaktu z firma ktorej zaplacilem za usluge.
                          To poki co tyle, pozniej wypowiem sie na temat przebiegu dalszej wspolpracy.
                          Pozdrawiam
            • Gość: mardorkar Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 23:32
              Darek, ja nie mam najmniejszego problemu z tym, by się ujawnić! Zarówno ja jak i mój brat robiliśmy u ciebie kurs i możemy powiedzieć jak to wyglądało!
              Nie dziwię się, że nie odbierasz telefonu, szkoda tylko, że jak uprzedzasz, że kontakt z tobą jest utrudniony, nie dodajesz z jakiego powodu :P
              W sumie, tak po czasie stwierdzam, że mi jest ciebie po prostu żal. Non stop słuchać dookoła od wszystkich jak są z ciebie niezadowoleni... to pewnie nie jest łatwa praca, co?!
              Dla innych niezadowolonych, mnie Darek posłuchał i wystawił zaświadczenie dopiero w momencie kiedy moja cierpliwość się skończyła i został lekko opieprz...ny. Może on po prostu lubi jak go ludzie zrównują z błotem?!!!

• Gość: Karina - motorOna Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 02.08.12, 18:32
                ja tu węszę konkurencję. taki fajny cytat:
                "Zawiść, zazdrość zamiast starać się mieć więcej
                Tylko myślisz żeby inni mieli mniej"

Bardzo wysoki poziom widzę wypowiedzi mardorkar, nie sądzę aby równanie z błotem kogokolwiek motywowało, raczej myślę, że sam miał Ciebie dość i nie chciał Ciebie pojechać bo reprezentuje ludzi rozsądnych :/

Aby robić kurs trzeba również samemu wykazać inicjatywę, nikt nie będzie Cię całe życie za rękę prowadził. Samodzielność się to nazywa
                • Gość: Gloria Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.echostar.pl 02.08.12, 20:19
                  AUTOMANIAK.
                  Właśnie zdałam egzamin na kategorię A. Za pierwszym razem (można logicznie wnioskować, że kurs okazał się być efektynym). Kurs odbyłam w ciągu 1,5 miesiąca (można logicznie wnioskować, że umówienie się na jazdy nie było tak trudne, jak niektórzy opisują). Jestem zadowolona (to chyba też wydaje się dość logiczne).

Dodam, że przed rozpoczęciem kursu nie siedziałam nigdy na motorze.

Mój partner zdał również. Po kursie w Automaniaku.

Pozdrawiam malkontentów.
                  • Gość: mardorkar Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 18:37
                    Gloria, gratuluję zdanego egzaminu! Jesteś aby pewna, że to zasługa instruktora Darka??? ;) Zdany egzamin nie odzwierciedla tego, że kurs był w 100% efektywny. Jak wszyscy mogą "logicznie wnioskować" do oceny kursu brany jest całokształt pracy lub raczej współpracy instruktora z kursantem. Czy w Waszym przypadku Darek współpracował, czy raczej notorycznie się spóźniał, nie wyjeżdżał na miasto, bo wolał poopalać ciałko na swoim leżaczku, nie odbierał telefonów, a zaświadczenia wydawał po miesiącu oczekiwania i wydzwaniania?? :P

Darek, jesteś pierwszą osobą, którą spotkałam, która prowadzi firmę i ma na nią totalny olew!! Niesamowite podejście do pracy :)
                    Tak prywatnie, to zastanawia mnie czy Twoi "niezwykle zadowoleni" z Twoich usług kursanci wpadli już na pomysł, by wydzwaniać do Ciebie po nocach, skoro w ciągu dnia nie masz na to czasu? :PPP
                  • Gość: anita.k Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 10:41
                    Byłam na kursie przyspieszonym na prawo jazdy kat. A. Jestem bardzo zadowolona, świetna atmosfera, wszystko super wytłumaczone, nie miałam żadnego problemu z umawianiem się na jazdy, większość jazd miałam z Darkiem - właścicielem tego ośrodka. Pracowało się świetnie, wszystko super tłumaczyl, a nauka nie polegała jedynie na tym, żeby nauczyć się jak zdać egzamin, ale także jak jeździć po zdaniu egzaminu mając swój motocykl, otrzymałam bardzo dużo praktycznych wskazówek odnoszących się zarówno do techniki jazdy jak i zmaksymalizowania bezpieczeństwa na drodze.
                    Z czystym sumieniem polecam Automaniaka! :)
                  • 4liu Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 20.11.12, 13:56
                    Witam serdecznie.
                    Dokładnie 12 października 2012r. zapisałam się na przyspieszony kurs kategorii A w Automaniaku, chcąc spełnić swoje największe marzenie. Dziś 20 listopada 2012r. jestem szczęśliwą osoba która w dniu dzisiejszym zdała egzamin na prawo jazdy kategorii A za pierwszym razem. Może wyobrażenia moje po zapoznaniu się ze stroną internetową były troszeczkę inne, nie będę hymnow wyśpiewywać na temat podejścia do kursanta, zależało mi na oswojeniu się z motocyklem, zależało mi na poznaniu techniki jazdy. Zależało mi na tym abym mogła bez lęku wsiąść na motocykl i wyjechać na miasto. Aby ktoś powiedział mi co robię źle, co robię dobrze. Zdałam, jestem z siebie dumna. Tak naprawdę z siebie i tylko z siebie, to co oni mieli mi do powiedzenia przyjęłam, uparcie dążyłam do celu który sobie postawiłam. Przez ten miesiąc byłam jeszcze na dziesięciodniowych wakacjach. Może kontakt z Darkiem nie był prosty ale nie był problematyczny, udało mi się wszystko uzgodnić i w miesiąc odbyć kurs i zdać egzamin. A i tak wszyscy wiemy, że praktyka czyni mistrza więc teraz tylko pozostaje mi czekać do wiosny i zacząć jeździć samodzielnie. Kurs daje nam niezbędne podstawy do prowadzenia pojazdu. I takie podstawy otrzymałam. Powściekałam się niejednokrotnie troszeczkę, ale wszyscy jesteśmy ludźmi. Było dobrze - wyniki są:)
                    Pozdrawiam serdecznie N.
                • Gość: mardorkar Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 18:27
                  czyżby kolejna kochanka Darka próbowała mu chronić/ ratować tyłek? :P Czy mi się tylko wydaje???? :P A może sam pan Darek wciela się w postaci kobiet (login) by powypiwysać sobie dobre posty??? :P
                  Jeżeli Darkowi choć trochę zależałoby na swoich klientach to nie miałby tylu postów!!! Więc nie narzekaj Dareczku, tylko bierz tyłek w troki i do roboty!!!! :PPPP
                  • Gość: :) Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 23:15
                    Apeluję aby nie popadać w paranoje w jedną i drugą stronę :)
                    Chyba, że mardorkar jest naprawdę wkurzona - mam nadzieję, że ja nie będę nigdy w takim stanie :) Jestem wstanie uwierzyć, że ktoś zdał egzamin dzięki kursowi i nauczył się w Automaniaku jeździć, w sensie na tyle aby zdać egzamin, bo wiadomo że na motorze jeździć trzeba się uczyć każdego dnia. Jeżeli ktoś uważa, że na kursie uda mu się nauczyć jeździć motorem to nie wiem ile ten kurs musiałby trwać :) Ja chcę się nauczyć zdania egzaminu :)
                    Z drugiej strony ... Karina jak jeszcze raz napiszesz, że trzeba wykazywać swoją inicjatywę, czyli coś więcej niż chęć umówienia się na jazdy albo próba egzekwowania w sposób przyzwoity tego za co płacę, czytaj: płacisz to nie tylko wymagasz tylko liczysz na to, że człowiek cię nie olewa, bo to chyba główny zarzut do Automaniaka, zawiera się w tym spóźnianie, małe zainteresowanie kursantem, brak kontaktu - choć ja doświadczyłem w zasadzie ostatniego, no może troszkę i małego zainteresowania, to uznam (przepraszam za wyrażenie) że jesteś IDIOTKĄ!!! Namawiasz ludzi do płacenia za daną usługę i potem jeżdżenia po mieście i angażowania swojego czasu, którego pewnie każdy poza Tobą ma mało, żeby ją od usługodawcy wyegzekwować :) Paranoja !!!!!
                    • Gość: mardorkar Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 23:48
                      Mi zależało na w miarę szybkim zrobieniu kursu, bez problemów itd Okazało się, że niestety po znajomościach nie powinno się niczego załatwiać, a już tym bardziej kursu u Darka :P
                      Ja byłam niesamowicie wkuta w listopadzie, bo wtedy przyszło mi zdawać egzamin, a kurs zaczynałam 1 lipca. Przyszło mi pójść na egzamin w kombinezonie narciarskim i 10 innych ciuchach, bo było mega zimno! Chyba nikt nie chciałby być w takiej sytuacji. Tym bardziej, że jazdy miałam wyjeżdżone sporo wcześniej, ale od Darka nie mogłam się doprosić zaświadczenia, bo to raz jak odebrał to był w Turcji i miał już zaświadczenie przygotowane (tak twierdził) i miał mi je podać jak wróci, więc cierpliwie czekałam. Po tygodniu jak zadzwoniłam to też miał przygotowane zaświadczenie ale miałam zadzwonić wieczorem, bo wtedy mieliśmy się umówić kiedy i gdzie je odbiorę. Wieczorem już był gigantyczny problem z odebraniem tel, w końcu za którymś razem jak się dodzwoniłam, nagle się okazało, że Darek super mnie ściemniał, bo zaświadczenia dla mnie nie ma!!!
                      Już wcześniej kiedyś pisałam, że nigdy wcześniej nie pisałam na forach, bo nie mam na to czasu, ale Darek to osoba, przed którą przestrzegam zawsze każdego. Dla mnie ten facet to ZERO profesjonalizmu! W dzisiejszych czasach o klienta trzeba dbać... myślę, że Darek kiedyś się tego nauczy...
                      Ku woli wyjaśnienia, zdałam egzamin za pierwszym razem, mój brat też. Jednak tego nie mogę przypisać Darkowi, już prędzej Kubie... Kuba swoją drogą, to kolejna długa historia...
                      Nie będę też pisać o ilości wyjeżdżonych godzin, bo o tym też można by było książki pisać...

Nie mniej, przyszłym motocyklistom, chciałabym napisać, żebyście zrobili kurs, nie u Darka oczywiście, i zdali prawko, bo jazda motorkiem to zajebista sprawa!!!!! :)))))

• Gość: Karina - motorOna Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 06.08.12, 21:42
                      Ty chyba srasz wyżej niż dupę masz. Zachowujesz się jakbyś był/a pępkiem świata. Poszedłeś/aś na najtańszy kurs w mieście, żuciełeś/aś ochłap pieniędzy Darkowi a wymagasz traktowania jak księżniczę czy księcia. Dla Twojej wiadomości to nie mam ogromu czasu bo studiuję (oczywiście nie w wakacje) i pracuję na pełnym etacie i mam ogrom ciekawszych zajęć, ale jeśli mi na czymś zależy to z pewnością do tego dążę, a nie czekam na łaskę aż ktoś mi pomoże czy raczy odebrać telefon.

@ wyżej ktoś - wypraszam sobie nazywanie kobiet robiących kurs u Darka jego kochankami. Już bardziej żałośnie być nie mogło.
                      • Gość: mardorkar Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 20:39
                        Prawda czasami boli :P Ale spokojnie... inni kursanci wiedzą o miłostkach Darka :P

Nie będę wymieniała rzeczy, którymi się zajmuję, bo to ani miejsce ani czas na to :P Akurat to, że to jest najtańszy kurs w mieście, nie działa na mnie. Mogę zapłacić, bo stać mnie na to :P Jeśli jednak płacę za cokolwiek, to oczekuję i to jest nieważne czy zapłacę mniej czy więcej. Usługa jest usługą! A tłumaczenie, że to najtańszy kurs w mieście i to ma być niby powodem dlaczego Darek nie odbiera tel, nie oddzwania i ma w poważaniu swoich klientów, jest żadnym wytłumaczeniem i każdy to potwierdzi!!!!

Skończyłaś jakieś studia??? A jak się tam dostałaś? A ortografię w jakiejś szkole miałaś? :P "żuciłeś" razi w oczy :PPPP
                        • Gość: Karina - motorOna Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 08.08.12, 08:09
                          Poniżanie ludzi widać Cię podbudowuje, więc nie dziwię się Twojej opinii.
                          Ja ze swojej strony napisałam to co chciałam i nie będę z tobą tu kontemplować, bo zaniżasz poziom dyskusji diametralnie. Zachowujesz się jak mały szczylek co ma za dużo pieniędzy w dupie. Jakbyś poznał trochę życia to może zmieniłbyś odrobinę światopogląd jednak dla Ciebie raczej nie ma już ratunku.
                          Żal mi Ciebie po prostu bo obrażanie mnie jako kochanki Darka to już totalne dno. Dla Twojej informacji to jest dla mnie za stary :P a sama trwam we wspaniałym związku od ośmiu lat. A jakie szkoły skończyłam i co robię to dowiedz się z chęcią z neta

Pozdrawiam serdecznie
                          Karina Daria Bugajczyk ^^
                          • Gość: mardorkar Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 18:52
                            Nikogo nie poniżam. Nie mam zamiaru.
                            Ja wyrażam opinię na temat Darka, który nie ma za grosz pojęcia o biznesie i o traktowaniu klientów. Dla niego liczy się tylko kasa, kasa, kasa... Dowody na to są nie tylko na tym forum!
                            Nie uważam, bym się zachowywała jak szczyl (skąd to słowo?)! Uważam, że każdy ma prawo wyboru, a ja pragnę ostrzec kursantów przed zrobieniem kursu u Darka.
                            Osoba, która mnie w ogóle nie zna, nie może oceniać a już tym bardziej mówić o tym, czy znam życie czy nie.
                            Jeśli ukończyłaś jakieś szkoły jak twierdzisz, to wcale nie jesteś taka młoda :P A z tego co wiem, Darek gustuje w młodszych :PPP
                            Wybacz ale Twoje życie w ogóle mnie nie interesuje. Chyba pomyliłaś forum :P

Darku, naucz się traktować ludzi jak klientów, wtedy skończą się komentarze na forach! Nie zapominaj, o tym, że konkurencja nie śpi a Internet jest potęgą i wszystkiego można się tutaj dowiedzieć! Rusz tyłek, a wtedy nie będziesz musiał wystawiać sobie pozytywnych komentarzy :PPPP
                            • Gość: Karina - motorOna Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 08.08.12, 20:51
                              Mój ostatni post bo już nie chce mi się po prostu czytać tych głupot. Napiszę z MOJEGO! doświadczenia i pisz sobie mardorkar co chcesz, nie wierzę aby niezadowolona osoba przeglądała te wpisy od stycznia i ponad pół roku aż biadoliła jak to jej było źle.

Gość portalu: mardorkar napisał(a):
                              "a to, ze nie ma Cie na placu jak są jazdy to jest to dopuszczalne w pewnych sytuacjach a nie notorycznie jak to miałeś w nawyku robić! Nie mówiąc już o spóźnieniach bo o tym to można by było książkę napisać!!!! W ciągu moich godzin punktualnie zdarzyło Ci sie być raz!
                              Ku przestrodze dla innych, wyjazd na miasto z Darkiem tez graniczy z cudem! "

Co do wyjazdu na miasto to musisz być niezwykle cichą osobą. Ja mówiąc że chciałabym pojechać na miasto, nie miałam z tym problemu. O ile się nie mylę to pierwsze 3-4 jazdy miałam na placu a resztę po mieście + plac. Wystarczy się spytać -> tak to działało w moim przypadku.

" Kurs z Toba to jeden wielki stres, bo nie masz czasu na to by zapisać kogoś na jazdy na placu"

Co do tego moja wypowiedź już się tu znajduje, Nie Darek nie ma czasu a widocznie Ty byłaś zawsze przyzwyczajona, że dmucha i chucha się na Ciebie, bo jeśli ja nie mogłam się do kogoś dodzwonić, to po prostu do niego pojechałam ;) i jakoś udało się ustalić 5 kolejnych jazd
                              :)
                              "a zaświadczenia wydawał po miesiącu oczekiwania i wydzwaniania??"
                              " Przyszło mi pójść na egzamin w kombinezonie narciarskim i 10 innych ciuchach, bo było mega zimno! Chyba nikt nie chciałby być w takiej sytuacji. Tym bardziej, że jazdy miałam wyjeżdżone sporo wcześniej, ale od Darka nie mogłam się doprosić zaświadczenia,"
                              Poprosiłam Darka o przygotowanie zaświadczenia na "za tydzień" bo została mi jazda i chciałam się zapisać na egzamin -> 3 telefony + spotkanie aby podpisać dokumenty i po kłopocie. Nie wiem jak można mieć z tym problem.

"czyżby kolejna kochanka Darka próbowała mu chronić/ ratować tyłek? :P Czy mi się tylko wydaje???? :P A może sam pan Darek wciela się w postaci kobiet (login) by powypiwysać sobie dobre posty???"
                              "Prawda czasami boli :P Ale spokojnie... inni kursanci wiedzą o miłostkach Darka :P"
                              Jak już pisałam, nie wiem po czym wnioskujesz, że niby kochanka :/ piszesz że Ci żal i w ogóle, a sama zachowujesz się żałośnie. Skąd Ty w ogóle masz takie rewelacje kobieto?! Jakoś nie słyszałam jeszcze takich opinii, jesteś pierwsza z taką sensacją ^^

" Przyszło mi pójść na egzamin w kombinezonie narciarskim i 10 innych ciuchach, bo było mega zimno! Chyba nikt nie chciałby być w takiej sytuacji. Tym bardziej, że jazdy miałam wyjeżdżone sporo wcześniej, ale od Darka nie mogłam się doprosić zaświadczenia,"

Jeszcze raz w skrócie moje wrażenia z kursu i przygotowań do egzaminu, który mnie czeka :)
                              Kurs w Automaniaku Poznań u znienawidzonego zapewne przez konkurencję Darka o bogatym życiu seksualnym z kursantkami, olewającym charakterze i beznadziejnym kursie (hahahahaha) :P
                              Kontakt -> do najłatwiejszych nie należy ale dla chcącego nic trudnego :D Czasem warto oderwać się od telefonu i zrobić spacer nad Maltę :) Nie dość że spacer to jeszcze umówione jazdy gratis :P
                              Teoria -> Szybko, bezboleśnie i na temat. Wszystko potrzebne informacje przekazane bez zbędnych seminariów wykładowych w jeden weekend :)
                              Teoria-jazdy -> Jeśli pojawiały się wątpliwości podczas jazd bez problemu mogłam pójść do Darka i się spytać, on serio odpowiada na każde pytania, skąd ma wiedzieć że czegoś nie wiesz skoro się nie spytasz?!
                              Praktyka -> Wszystko wytłumaczone na placu jak należy. Podczas jazd zwracał mi uwagę co robię źle i czepiał się trzymania sprzęgła jak nikt inny :P Jeździłam nawet po polnych drogach aby opanować jazdę w trudnym terenie, a i autostrada była, aby zobaczyć czy nie boję się motocykla. Technika jazdy na 8 też przekazana ;)
                              Przygotowanie do egzaminu -> dostałam jazdę dokładnie godzinę przez egzaminem ^^ nie ma opcji aby go nie zdać :) 3 dni po kolei przed egzaminem w sumie 6 godzin miasta i placu. Nie wiem czy ktoś w innej szkole miał taką opcję przygotowania do praktyki.

Jeśli jesteś osobą kontaktową i nie boisz się ludzi to z pewnością kurs u Darka nie będzie dla Ciebie taką katorgą jak to co niektórzy tu wypisują, bo ja bawiłam się świetnie. Kurs przeprowadzony bezboleśnie i bezstresowo w miłej i wesołej atmosferze wspólnej pasji jaką jest motocykl.
                              Pozdrawiam gorąco i zapraszam do kontaktu osobiście jeśli nie wierzysz ;)
                              • Gość: Alfredo ! ! ! Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.play-internet.pl 08.08.12, 22:05
                                Karina - motorOna,

kobieto, dziewczyno, nie wiem, może kolejne wcielenie Darka - Twoje posty wyglądają jak reklama Automaniaka, na odległość czuć brak obiektywizmu, stronniczość i chęć advertisingu firmy, która nie jest tego warta...

Dla osób zaglądających na to forum polecam wcześniejsze posty mardokara i STOP AUTOMANIAK, opisują całą prawdę o kursie na prawo jazdy u Darka.

Ja skończyłem kurs, wystałem się na placu pod kioskiem, kiedy Darek gadał z kolesiami, naczekałem na sprzęt, który nie zawsze był dostępny, jeździłem na plac zastać Pana właściciela i równie mocno jak inni ŻAŁUJĘ zrobienia kursu u Darka- buraka i wieśniaka, podstarzałego casanovy...

Przyszli motocykliści myślę, że po samym przyczytaniu tych postów, które Wam poleciłem sami wyrobicie sobie opinię na temat Automaniaka.

Aha i to, że jest taniej o 100 zł - uwierzcie mi na telefony, dojazdy na plac w celu umówienia się na jazdy i Wasz czas jest o wiele więcej warty, nie mówiąc już o nerwach.

Pozdrawiam wszystkich
                                • Gość: mardorkar Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 22:02
                                  Alfredo, dokładnie tak! Zgadzam się z Tobą w 100%!

Mi było strasznie głupio przed moim bratem, którego namówiłam na kurs ze mną. Jemu niestety zdarzyło się, że pojechał na plac a Darka nie było... i nie przyjechał...

Nie ma sensu użerać się z facetem, który jest mało profesjonalny, twierdzi "szału nie ma, tylko 20osób się zapisało" i zachowuje się jakby był na pogaduszkach, a nie w pracy....
                              • Gość: mardorkar Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 21:51
                                Karina- Darku, ja w takim razie też skomentuję to co się u Darka dzieje, z mojego punktu widzenia:

"Co do wyjazdu na miasto to musisz być niezwykle cichą osobą. Ja mówiąc że chciałabym pojechać na miasto, nie miałam z tym problemu. O ile się nie mylę to pierwsze 3-4 jazdy miałam na placu a resztę po mieście + plac. Wystarczy się spytać -> tak to działało w moim przypadku. "

Pojechać na miasto graniczy z cudem! Ja byłam 2 razy u mechanika na Ratajach (tego nie można zaliczyć jako miasto bo to rzut beretem), raz co się bardzo zdziwiłam byłam na trasie do Kórnika i z powrotem i raz na trasie egzaminacyjnej! Pytania, prośby nie działały, więc nie opowiadaj głupot, że Darek bez problemu wyjeżdża na miasto. Logika wskazuje na to, że tego nie robi, skoro każe przyjeżdżać kursantom na plac w celu umówienia się na jazdy...

"Co do tego moja wypowiedź już się tu znajduje, Nie Darek nie ma czasu a widocznie Ty byłaś zawsze przyzwyczajona, że dmucha i chucha się na Ciebie, bo jeśli ja nie mogłam się do kogoś dodzwonić, to po prostu do niego pojechałam ;) i jakoś udało się ustalić 5 kolejnych jazd "

Do czego ja jestem przyzwyczajona to moja sprawa, ale na pewno nie do takiego traktowania! żyjemy w 21 wieku i od tego są telefony, by można było się skontaktować z daną osobą nie odwiedzając jej. Dla mnie przyjazd na plac to 42km w jedną stronę! Nadal uważasz, że to najtańszy kurs w mieście? W momencie kiedy musiałabym dojeżdżać tyle km tylko po to, by się umówić na jazdę, ten kurs przeistoczyłby się dla mnie w najdroższy kurs w mieście!!!!

"Poprosiłam Darka o przygotowanie zaświadczenia na "za tydzień" bo została mi jazda i chciałam się zapisać na egzamin -> 3 telefony + spotkanie aby podpisać dokumenty i po kłopocie. Nie wiem jak można mieć z tym problem."

Ja jak zadzwoniłam do Darka z pytaniem o zaświadczenie to raz był w Turcji, za chwilę gdzieś w Czechach... zabiegany facet. I do tego jeszcze bezczelnie kłamał, że ma dla mnie przygotowane dokumenty. Nienawidzę kłamstwa! Więc za to mu się oberwało. I tak bardzo dużo wytrzymałam...

Jak już pisałam, nie wiem po czym wnioskujesz, że niby kochanka :/ piszesz że Ci żal i w ogóle, a sama zachowujesz się żałośnie. Skąd Ty w ogóle masz takie rewelacje kobieto?! Jakoś nie słyszałam jeszcze takich opinii, jesteś pierwsza z taką sensacją ^^

Darek, tutaj opiszę ci parę sytuacji, bo wiem o czym piszę! Jak za którymś razem chciałam po jazdach umówić się z Kubą na kolejne jazdy, okazało się, że Kuba nie miał pozwolenia na to, by zapisywać kursantów na jazdy, a Darek, jak to wszyscy jego koledzy stwierdzili pojechał do swojej dziewczyny do Ostródy. To by było ok, tylko, że jak jechałam na tą jedyną trasę egzaminacyjną innym razem, to najpierw odbieraliśmy twoją córkę z domu i zawoziliśmy do szkoły. Czyli od kolejnej kobiety. A gdyby tego było mało, przypomnę Ci moje ostatnie spotkanie z Tobą: miałam zostawioną jedną godzinę przed egzaminem, jak to normalnie bywa, tyle, że jak przyszłam na plac, okazało się, że ze mną czeka dwóch innych facetów. Darek jak zwykle spóźniony, przyjeżdża daje jednemu kask i tekst "polataj sobie", drugiemu kask i tekst "jedziemy na miasto", a do mnie "wsiadaj do samochodu". No to sobie pomyślałam, że będę miała zajebistą godzinę przed egzaminem, tym bardziej, że na trasie egzaminacyjnej byłam ok 2 miesięcy wcześniej, a to był ten okres kiedy zaczęli remontować Aleje Solidarności i zmieniono trasę egzaminacyjną. Siedząc w samochodzie miałam okazję zobaczyć jak wygląda ta zmieniona trasa. Potem Darek powiedział do kolesia: " teraz się zamienicie", czyli ja wsiadłam na motor, koleś siedział w aucie. Robię trasę egzaminacyjną (przeszczęśliwa, że w końcu mogę pojeździć po mieście) i słyszę w słuchawkach jak Darek non stop odbiera telefony od "kobiety" i tłumaczy jej jak ma sprawdzić czy jest prąd w tosterze czy nie. Kobieta była na tyle rozgarnięta, że nie wiedziała gdzie w domu i jak się sprawdza bezpieczniki.... A Darek, jak piesek na obroży, po kolejnym telefonie powiedział mi, że jedziemy na plac. Ja dojeżdżałam na plac a Darek do domu, bo przecież musiał włączyć toster! Tak więc, nie musiałam zbyt dużo rozmawiać z innymi, by wiedzieć o twoich Darku miłostkach :P

W skrócie:
                                Kontakt--> jego w ogóle nie ma, więc jak chcesz zaoszczędzić i nie wydawać tyle kasy na tel i ewentualne dojazdy, podaruj sobie kurs u Darka
                                Teoria-> jej w ogóle nie miałam
                                Teoria jazdy-> na pytanie o pytaniach jakie zadają na placu przy motorze, dowiedziałam się: "musisz pokazać gdzie jest olej" i takie inne ogólniki, więc tak na prawdę niczego się nie dowiedziałam. Na samym egzaminie czekając na moją kolej na placu i mieście dowiedziałam się, że trzeba też przepchać parę metrów motor, o czym Darek zapomniał mnie poinformować. I tu nie chodzi o to, że nie potrafiłam tego zrobić, ale o sam fakt! Każdy przed egzaminem jest w mniejszym czy większym stresie i tego nie musi potęgować wiedza o tym, że Darek był tak nieprofesjonalny, że nawet nie raczył poinformować o takich podstawowych rzeczach!!!!
                                Praktyka--> wyglądała mniej więcej tak, że jeśli Darek był na placu, to siedział na krzesełku i rozmawiał z kolegami a do kursantów puszczał tekst "polataj sobie". Mi osobiście nie zdarzyło się, by robił przy swojej szopce grilla, ale o takich akcjach też słyszałam... Tak więc nie polecam, bo dla Darka nie liczy się kursant- klient a tylko kasa i jego sprawy.

"Jeśli jesteś osobą kontaktową i nie boisz się ludzi to z pewnością kurs u Darka nie będzie dla Ciebie taką katorgą jak to co niektórzy tu wypisują, bo ja bawiłam się świetnie. Kurs przeprowadzony bezboleśnie i bezstresowo w miłej i wesołej atmosferze wspólnej pasji jaką jest motocykl.
                                Pozdrawiam gorąco i zapraszam do kontaktu osobiście jeśli nie wierzysz ;) "

To jest post pisany przez Darka z reklamą własnej nierzetelnej firmy. Dla chcących robić kurs w miłej atmosferze polecam każdą inną szkołę w Poznaniu!!!!!

Tak na koniec przegapiłam jeszcze jedną rzecz:
                                "Napiszę z MOJEGO! doświadczenia i pisz sobie mardorkar co chcesz, nie wierzę aby niezadowolona osoba przeglądała te wpisy od stycznia i ponad pół roku aż biadoliła jak to jej było źle. "

Wiesz Darku dlaczego od dokładnie 07 listopada wypisuję Ci negatywne komentarze??? Dlatego, że Twój kolega z placu, który mi polecał kurs u Ciebie (już pół roku wcześniej zanim zaczęłam go robić), wiedział bardzo dobrze czego oczekuję i w jakim tempie chcę zrobić kurs, a pomimo tego dalej Cię polecał (miał z tego profity), a ja posłuchałam.... :( Co ważniejsze: Wystawiam Ci negatywne opinie bo jesteś bezczelnym typem, który myśli, że może traktować człowieka jak śmieci! Czegoś takiego nie dzierżę i zwalczam jak tylko mogę!!! Myślałeś, że napiszę jeden wpis i dam spokój, a tutaj się okazuje, że jestem jak wrzut na tyłku i nie odpuszczam! Wyobraź sobie, że nie mam zamiaru odpuścić!!! Twoja szkoła jest znana w całym Poznaniu ale tylko z negatywnej strony:P Mam nadzieję, że wkrótce przestanie istnieć! Tego ci życzę!!!!! żal mi będzie tylko osoby, która z tobą pracuje, a która będzie musiała sobie jakoś inaczej poradzić:PP

Darek, ku twojej wiadomości, gdybyś był dobrym instruktorem i byłabym zadowolona z twoich jazd, podesłałabym ci co najmniej 10 osób. A tak nie dość, że wszystkim tym osobom mówię by trzymały się jak najdalej od kursu na Malcie, to jeszcze tutaj opisuję twoje chore zachowanie. Masz przerąbane chłopie :P
                                • Gość: STOP AUTOMANIAK!!! Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.play-internet.pl 10.08.12, 23:08
                                  WITAM,

MARDOKAR WSZYSTKO CO NAPISAŁAŚ TO PRAWDA, PODPISUJĘ SIĘ POD TYM W 100 %.
                                  MNIE RÓWNIEŻ DAREK ZALAZŁ ZA SKÓRĘ PODCZAS MOJEGO KURSU, PODOBNIE JAK TY ODWIEDZAM TO FORUM I DBAM O TO, ABY PRZYSZLI MOTOCYKLIŚCI NIE WYBRALI PARA SZKOŁY AUTOMANIAK.

PODOBNIE JAK TY BĘDĘ TO ROBIŁ JESZCZE DŁUGO, KTO WIE, MOŻE TEN TYP - INACZEJ O PANU DARKU NIE MOŻNA SIĘ WYRAŻAĆ SPLAJTUJE I ZAOSZCZĘDZIMY NIEPOTRZEBNYCH NERWÓW INNYM KURSANTOM.

I DLA PRZYPOMNIENIA:

Spotkania na św. Marcinie / Pasaż Różowy - byłem tam kilka razy w towarzystwie innych kursantów - traktowanie młodzieży, która ukończyła 17, 18 rok życia i chcą zdobyć prawo jazdy to SKANDAL !!! Ludzie Ci zbierają pieniądze na kurs, pożyczają od rodziny, zarabiają roznosząc ulotki albo po prostu dostają od rodziców - w zamian za to mają do czynienia z człowiekiem, który kompletnie nie szanuje ich, ani czasu, który poświęcają na kurs. W mojej obecności Pan Darek zapytał zgromadzonych czy ktoś ma mu jeszcze do wpłacenia jakieś pieniądze, kiedy wszyscy stwierdzili, że wszystkie pieniądze już wpłacili, kazał im wyjść i poczekać na zewnątrz...

A I NAJWAŻNIEJSZE WSZYSTKIE POZYTYWNE OPINIE NA TEMAT "SZKOŁY" AUTOMANIAK WYPISUJE JEJ WŁAŚCICIEL - "PAN" DAREK.

A TOBIE TYPIE OBIECUJĘ, ŻE SZYBKO NIE ZAPOMNĘ O TOBIE I NIJEDNEGO JESZCZE POSTA NAPISZĘ;)
                                • Gość: Karina - morotOna Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: 109.232.25.* 14.08.12, 11:51
                                  Czy wy jesteście ułomni wszyscy? ;]
                                  mardorkar
                                  Imię i nazwisko podałam, adres e-mail. numer telefonu i pesel też Ci podać?!

Czy do was nie dochodzi, że ktoś umie sobie poradzić w życiu i nie ma problemów z kurdem w Automaniaku?!

Ja pierdziele ja istnieje!!!! Haloooo !!!! Karina Bugajczyk się nazywam i studiuje i pracuje w poznaniu!! Boże święty jak ta nienawiść wam mózgi zżera :/
                                  • Gość: mardorkar Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 22:21
                                    Nie pogrążaj się! Jak widzisz my mamy więcej argumentów :P

AUTOMANIAKOWI mówimy NIE!!!!!!!
                                    • Gość: szczurek Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 29.08.12, 01:44
                                      To jakas nowa socjotechnika? :) niespotykane to i zjawiskowe zeby jedna osoba wywolywala tak żywe emocje, jak widać duch w narodzie nie ginie :))) pozdrawiam :)))
                                    • Gość: mati Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.12, 08:42
                                      Widze, ze dyskusja na temat automaniaka gorąca, nawet bardzo goraca, zważywszy, że sa w nia zaangażowane "aż" 3 osoby, z tego 2/3 niezadowolonych.

Robilem u Darka kurs "przyspieszony" na A i nie mogę słowa złego powiedzieć. Tak, pewnie zaraz zostanę posadzony o kolejna inkarnację Darka, ale niestety muszę koleżankę mardokar rozczarować - nic z tych rzeczy - chetnie podziele sie numerem telefonu / emailem. Kurs robilem na przelomie lipca i sierpnia
                                      1. Kontakt - naprawdę OK, nawet, jesli nie udało mi sie dodzwonić, Darek ZAWSZE oddzwonil, lub napisał SMS-a, wiec w moim przypadku miedzy bajki należy włożyc informacje o "łatwiejszym kontakcie z zaświatami niż z Darkiem"
                                      2. Jazdy - absolutnie bez zarzutu. Mialem egzamin w poniedziałek, zaraz po moim 2-tyg urlopie, Darek sam (sic !) przypomnial mi ze w niedziele mamy ostatnie jazdy. Zjawił sie punktualnie (sic 2 !). Wiec naprawdę, proszę nie uogólniajcie, ze Darek jest taki *be*.
                                      3. nie slyszalem zadnych rozmów o naprawie tostera, pralki, lokówki, telewizora, prodiża czy kosiarki spalinowej podczas trwania kursu. Co więcej, nie widziałem żadnej z domniemanych "kochanek Darka" o twarzy Lindy Evangelisty i figurze Anety Kręglickiej nad czym szczerze ubolewam.
                                      4. naprawde nie wiem jak wyobrazacie sobie kurs na kat. A - ze ktos jedzie z Wami na motorku, trzyma kierownice, operuje sprzeglem, gazem i innymi tajemniczymi dla Was pokrętłami a wy siedzicie i patrzycie ? No niestety, wymagana jest samodzielność. Chyba, ze ktos wykupi sobie kurs indywidualny w którejś ze szkół, wtedy ma instruktora 24/7.
                                      5. niestety nie mogłem uczestniczyc w wyjezdzie na tor z N.Florek, nad czym szczerze ubolewam. Bo automaniak stara sie uczyc tego,co naprawde jest potrzebne w jezdze na moto a nie tylko tego co wszyscy czyli "jak zdać egzamin państwowy".

Reasumując - jestem b. zadowolony. W porównaniu ze "szkołą" jazdy, ktora "uczyla" mnie jak zdac na kat. B (był to 1993 rok) skok jest nieporównywalny.
                                      Jak napisalem, nie jestem zadnym kolegą, kuzynem, bratem, wspólnikiem, kuratorem Darka. Jestem kursantem, ktory po raz pierwszy od 19 lat zdawał egzamin, musial wyzbyc sie złych, nabytych nawyków zza kółka, nauczyc sie dobrych nawyków na moto, aby nie zginać na pierwszym "zbyt ambitnie branym" zakręcie, bo nie wiem co to przeciwskret, technika patrzenia w zakręcie, "podwójny Apex" itd.
                                      Tak wiec - chcesz sie nauczyc jezdzic na moto - polecam Automaniaka. Chcesz tylko zdac egzamin - polecam cokolwiek innego.

Pozdrawiam,
                                      Mateusz K.
                                      • Gość: mardorkar Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.12, 21:40
                                        Jeżdżę troszkę motorem i odkąd wsiadłam na niego w pl, udało mi się poznać parę osób w rzeczywistości. Jakoś nie poznałam nikogo do tej pory, absolutnie nikogo, kto byłby zadowolony z kursu i tego co oferuje Darek i jego a la szkółka.
                                        Tak więc ten komentarz jest fajny, ale jakoś do tej szkoły i tego co ona oferuje, nie pasuje.

Nie interesuje mnie ani Twój nr tel, ani mail, ani inne dane. Nie po to tutaj jesteśmy.

Bardziej interesuje mnie to, dlaczego np Darek pozwolił na to, by Kuba uczył jazd, pomimo tego, że nie miał zdanego egzaminu instruktorskiego?!!!

Szkoła atrapa! tak jak i jej "właściciel" (bo z tego co wiem, to nawet nim Darek nie jest:P)
                                        • Gość: Karina - motorOna Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 03.09.12, 21:11
                                          A wiecie co ;] a w du** mam te wasze wściekłe gadanie na Darka. Totalnie mam to gdzieś! Dla mnie był to best kurs ever i właśnie wróciłam dzisiaj ze zdanym egzaminem za pierwszym razem. Skoro ma tak kijową szkołę jazdy jak mówicie to jakim cudem kursanci zdają egzamin za pierwszym razem ^^ Szkoda mi was. A da dowód mogę przedstawić papierek :P No ale cóż, wściekli ludzie pozostaną wściekli a ja pozostanę zadowolona z kursu. LWG do zobaczenia na trasie!
                                          • Gość: mardorkar Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 20:54
                                            Karina- Darku, nie reklamuj się tak bardzo, bo jak widze, nadal na innych forach to robisz :P Aż tak źle ci idzie, że takiej reklamy potrzebujesz? :P Mam nadzieję, że ta szkoła już niewiele będzie istniała :P
                                            • Gość: Karina - motorOna Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: 109.232.25.* 17.09.12, 13:54
                                              Mordorkar, nie chcę Cię obrażać bo nie o to tu chodzi. Więc też mnie nie obrażaj i nie traktuj jak powietrze! Ja już pisałam że robiłam kurs w Automaniaku i nie jestem Darkiem. Strasznie to przykre że nie dochodzi do twojego mózgu taka informacja. Jesteś z Poznania? Może chcesz się spotkać?! Aby zrozumieć, że fizycznie istnieją osoby, które radzą sobie w życiu i potrafią w pełni korzystać z cennych informacji, które na kursie przekazują obydwa Darki? ;] Ja mogę do oporu pisać, że kurs mi się podobał. Bo przez takich ludzi jak Ty szargacie opinię faceta, który próbuje kursantom przekazać miłość do motocykli i cenne informacje dotyczące techniki jazdy na nim. Ja na pewno od razu po zakupie motocykla zapiszę się w Automaniaku na jazdy doszkalające na torze.

Proszę Cię przestań nazywać mnie Darkiem bo nim nie jestem.
                                              • Gość: mardorkar Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 21:00
                                                Gdybyś nie zauważyła/ł jesteś jedyną osobą polecającą kurs u tego Pana. Prawda jest taka, że przed nim należy przestrzegać, a nie polecać! Nie będę pisać po raz setny, jaki to Darek ma stosunek do swoich kursantów/klientów. świat motocyklowy jest wbrew pozorom malutki. Kup sobie motor, naucz się jeździć, a potem się wypowiadaj :P
                                                Co do spotkania, to wybacz, ale nie mam czasu na głupoty i bezsensowne rozmowy o panu dla ktorego szacunku nie posiadam. Mój czas jest cenny i niestety, ale między delegacjami, pracą a innymi rzeczami, które wykonuję, nie znajdę czasu dla ciebie.
                                                A propo osoby fizycznej, to tak mi się nasunęło, że Darkowi, to właśnie przydałoby się trochę pracy fizycznej!!! Wtedy doceniłby to co robi i może bardziej by się nad tym skoncentrował, a nie, miał "wyje...ne" na wszystko i tylko kasa kasa kasa.
                                                • Gość: Karina - motorOna Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 18.09.12, 21:21
                                                  Gdybyś nie zauważył/a to nie jestem jedyną osobą ;) Kilka linii wyżej jest wypowiedź Pana Mateusza K., który również jak ja jest zadowolony z kursu.
                                                  • Gość: gerwazik protazik Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 19:16
                                                    Bo prawda jest taka, że kurs jazdy trzeba wybrać z głową. Dobrze poczytać choćby takie forum, jak to, zapytać znajomych gdzie robili i jakie są ich odczucia. Kurs jednak nie kosztuje tak mało, lepiej więc wybrać dobry, by potem nie zapłacić drugie tyle za dodatkowe jazdy. A wszystkim szukającym polecam link: www.autoq.pl - można obczaić ceny i zdawalność w danej szkole w jednym miejscu.
    • Gość: Gość_Poznań_Kursan Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 15:26
      Ja aktualnie czekam na odebranie prawa jazdy.
      Polecam OSK Astra na Górczynie (plac Zbawiciela, blisko pętli autobusowej na Górczynie). Z wyglądu może nie zachęca bo wygląda jak kiosk no i trudno doszukać się jakch kolwiek opinii o tym w internecie. Zdecydowałam się ze względu na dogodny dla mnie dojazd do OSK. i nie żałuję. Wykłady prowadzi starszy facet (ok 50-55lat), widać że doświadczony, dobrze tłumaczy, podaje też przykłady z życia co wg mnie jest bardzo ważne :)
      Badania lekarskie i kurs pierwszej pomocy na miejscu.
      Jazdy miałam z Norbertem Stolpe (po 10 wykładzie dostałam do niego nr i sami się umawiacie na jazdy). Facet czterdzieści parę lat (tak mi się wydaje). Spokojny, cierpliwy. Już na drugiej jeździe z nim nie miałam problemów z poruszaniem się po mieście :) Jak się czegoś nie wie to podpowie i pomoże. Na placu też skutecznie nauczył wszystkiego.
      Tak więc polecam tą szkołę. Cena -> 1094zł + 70zł badania. A więc nie najdrożej.
      • Gość: marta Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.13, 10:32
        Też byłam na kursie w Astrze. Bardzo przyjazna szkoła dla kursanta moim zdaniem.
      • Gość: Kasia Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.13, 13:54
        Ja ukończyłam szkołe Astra, barzo mi się tam podobało, szybko ukończyłam kurs, nie było żadnego przedłużania, i nie raz kończyliśmy jazdy w miejscu przeze mnie wynaczonym, instruktor bardzo przyjazny i miły. W ogóle dobrze wspominam jazdy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka