Gość: Głos Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.glos.com 21.09.12, 09:53 Sprawdź kto wygrywa w plebiscycie Głosu Wielkopolskiego na najlepszą Szkołę jazdy i Instruktora 2012 w powiecie poznańskim: www.gloswielkopolski.pl/artykul/656483,najlepsza-szkola-jazdy-w-poznaniu-aktualne-wyniki,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina - motorOna Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 21.09.12, 23:30 wygrywa ten kto ma więcej siana i wysyła SMSy ;) manipulacja wszędzie nas otacza. A szkoda bo człowiek czasem chciałby przeczytać rzetelnej opinii, a tak na prawdę wszędzie otaczają nas media, Public-Relations i Marketing szeptany... przykre to Odpowiedz Link Zgłoś
kuku1978 Magda z OSK Standard 11.10.12, 20:26 Właśnie zdałam egzamin (!) więc z czystym sumieniem mogę polecić szkołę, w której się uczyłam - OSK STANDARD w Poznaniu :) Mój instruktor (Magda) dokonała rzeczy niemożliwej. Kompletnego laika, który w życiu nie siedział za kierownicą, w trzy tygodnie nauczyła jeździć :) W samochodzie u Magdy panuje co prawda specyficzna atmosfera - nie rozczula się nad kursantem, tylko wali prosto z mostu, co jest nie tak - ale moim zdaniem to działa! Jak ci powie (dobitnie!) co robisz źle, od razu kodujesz i drugi raz jedziesz, jak trzeba! :) Plusem są dogodne terminy zajęć, szybko zaliczony kurs, który nie ciągnie sie miesiącami, jak w przypadku moich innych znajomych, no i skuteczność (zdałam! zdałam! zdałam! :))))))))))) Super jest to, że Magda jeździ po trasach, gdzie potem zdaje się egzamin praktyczny. Pokazuje wszystkie podchwytliwe zakamarki Poznania :) Otrzymałam mnóstwo praktycznych rad - przydały się na egzaminie! W razie czego dysponuję namiarami, można też bez problemu znaleźć stronkę OSK Standard w Internecie. Polecam tą szkołę i idę opijać sukces :) Odpowiedz Link Zgłoś
lo.ba Re: Magda z OSK Standard 11.10.12, 21:39 Jeździłam u Magdy więc wiem co masz na myśli pisząc o "specyficznej" atmosferze w L-ce. Ona nie przebiera w słowach :P Magdę się lubi, gdy się potrafi przyjąć krytykę na klatę. Może wkurzać, gdy się owija "bułkę przez bibułkę". Jedno jest pewne: ma dziewczyna dryg do tłumaczenia manewrów. Po 30 minutach już na pierwszej lekcji wyjeżdżasz na miasto... byłam w szoku :D Tylko mi się nazwa szkoły nie zgadza. Robiłam u niej kurs latem ona wtedy jeździła w innej szkole, u Tomka w Pasjonacie. Jeździłam też u Jarka z OSK Jarek - też polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Magda z OSK Standard IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.10.12, 13:43 czesc...jezdzilem z magda w pasjonacie w maju i zdalem za pierwszym podejsciem..jest wymagajacym instruktorem ale przeklada sie to na zdawalnosc..do mnie dotarla szybko, atmosfera w aucie zaje.bista:)gdy jezsdzila u tomka tak wielu kursantow chcialo z nia jezdzic ze teriny czasami byly dalekie ale warto bylo,,,z tego co slyszalem otworzyla wlasny osk standard...dla zainteresowanych podaje do niej nr tel 883276994... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Magda z OSK Standard IP: *.icpnet.pl 12.10.12, 16:52 Poza wszystkim co piszecie Magda to niezła d...a. Lepiej się jeździ z nią, niż z instruktorem dziadkiem hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
to.ma.ja Re: Magda z OSK Standard 12.10.12, 17:56 hehe...ja wykupilem u niej dodatki...szczerze??zaluje ze nie mialem u niej calego kursu:)..nie moge sie pochwalic ze zdalem:( oblalem przez wlasna glupote ale na dodatki napewno do niej wroce... polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Standard - nie polecam IP: *.play-internet.pl 06.11.12, 17:12 TRAGEDIA!!! Instruktorka bez zahamowań, same przekleństwa ciągle. Nic dodać nic ująć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: Standard - nie polecam IP: *.pbg-sa.pl 09.11.12, 11:06 Jak się pojawia pozytywny wpis o innej firmie, zaraz torpeda! Byle przywalić. To się nazywa czarny PR. A ja jestem zadowolona - tanio i skutecznie. Polecam MAgdę z OSK Standart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk :) IP: *.play-internet.pl 04.12.12, 22:15 no ja mam troszke odmienne zdanie co do mojego poprzednika. Moim zdaniem dziewczyna jest strasznie wulgarna, klnie jak szewc! Udaje bardzo madra, a w gruncie rzeczy jest dosc plytka. A to ze zdalem za pierwszym razem to chyba fart, bo nie czulem sie w ogole przygotowany do egzaminu. powodzenia wszystkim zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: :) IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.01.13, 14:28 nie czulas sie przygotowana a mimo to zdalas czyli magda zrobila rzecz niemozliwa...hehe:) fakt ze czasem przeklenstwo poleci w aucie ale to rzecz normalna ...jak raz dostatniesz reprymende drugi raz bledow nie robisz i to jest dobre moze bylas za tempa albo nieogarnieta...ja i moja siostra bardzo polecamy osk standard i magde bo mimo ze czasami powie dobitnie o co chodzi to przynajmniej czlowiek sie nauczy...wiecej pokory i troche samokrytyki...jesli chcesz sie nauczyc to napewno sie nauczysz...pozdrawiamy:) pailina i monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: :) IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.01.13, 14:47 zgadzam sie z dziewczynami ...chcesz to przysfajasz wiedze...jak nie sluchasz i stajesz oporem to nie dziw ze komus nerw puszcza i zaklnie:)luzna amosfera ale i twarde wymagania...to przynosci skutek:) zdalem...polecam hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: :) IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.01.13, 22:47 zle uwagi na temat magdy to zal.pl!!!polecam wszystkim osk standard i magde!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnus Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.play-internet.pl 29.11.12, 11:39 aż tu się roi od kryptoreklamy i teraz weź tu bądź człowieku mądry i coś wybierz:/ ja polecam sprawdzenie każdej szkoły w jakiejś porównywarce szkół nauki jazdy, ja skorzystałem akurat z tej www.autoq.pl, podane są tam wszystkie informacje (rodzaje kursów, zniżki, zdawalności itd.), które z pewnością pomogą wszystkim niezdecydowanym wybrać jakąś dobrą szkołę, sam zdecydowałem się na OSK Prawko i zdałem za 1 razem:D pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.centertel.pl 14.05.13, 12:29 prawko z almaturem czy automaniakiem ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.play-internet.pl 14.05.13, 15:47 A co sądzi cię o Akademii Jazdy na Ratajczak, czy dobra szkola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Akademia Jazdy POZNAŃ IP: 78.133.191.* 15.05.13, 18:48 Raczej u nich już nie srobisz prawa jazdy, Na Ratjczaka biuro cały czas zamknięte, telefon milczy. Chyba firma zwineła interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Akademia Jazdy POZNAŃ IP: *.play-internet.pl 04.10.13, 20:52 niestety pani k. wyniosła sie na strzeszyńską 31 pod tą samą nazwą nam udało się odzyskać kase ale z tego co wiem ludzie zostali oszukani na grube pieniądze życze powodzenia tym co jeszcze walczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Akademia Jazdy POZNAŃ IP: *.play-internet.pl 28.12.13, 04:17 Kolejny ośrodek który upadł. Najpierw sprzedaje się kursy w cenach gruponu, a później jest problem... Wielcy biznesmeni, bez wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.13, 13:32 Zdecydowanie polecam ATUT i pana Piotra Roszaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka2013 Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.13, 19:59 NIE POLECAM "ZDAJ PRAWKO"!!! Szkoła chyba najtańsza w Poznaniu, ale lepiej wydać więcej pieniędzy, bo po tym ośrodku i tak każdy potrzebuję dodatkowych jazd. Instruktor Jacek J. przyjeżdżał zawsze spóźniony, a kończyłam 10/20 minut wcześniej niż powinnam. Jazdy zawsze zaczynałam pod biurem, a kończyłam tam gdzie instruktorowi było wygodniej, więc to, co jest napisane na ich stronie to kłamstwa. „12 torów do nauki jazdy” – nie wiem jak to możliwe, bo ja zauważyłam tam tylko 2… Tory w kiepskim stanie na terenie jakiejś szkoły. Uczenie jazdy na łuku polegało na zapamiętaniu, że jak przejadę obok pierwszego drążka to mam obrócić kierownicę o 360 stopni, a gdy mijałam ostatni drążek miałam wyprostować koła – nie wyobrażam sobie, aby na egzaminie udało mi się to wykonać w taki sposób, ponieważ łuk, na którym się uczyłam ma inne wymiary niż powinien. Parkowanie równoległe to jakaś katastrofa! Miałam po prostu zapamiętać, że jak w lusterku zniknie mi krawężnik, to mam kręcić kierownicą. Tylko, co jak w czasie egzaminu będę musiała zaparkować w miejscu gdzie nie ma krawężnika? Szkoda, że wszystkie parkowania były wykonywane za każdym razem w tych samych miejscach… Instruktor widać, że niedoświadczony i znudzony swoją pracą. W czasie lekcji zawsze załatwiał jakieś swoje prywatne sprawy zamiast skupić się na mojej jeździe. Gdy zapytałam o naukę ruszania na górce z użyciem hamulca ręcznego, uznał, że to nie jest mi potrzebne w mieście… Na ostatniej godzinie wytłumaczył mi jak to się robi. Co z tego, że mogę mieć to na egzaminie… Niestety z cierpliwością do kursanta jest u niego kiepsko. Myśli, że każdy umie bezbłędnie jeździć. Jakaś dziewczyna, która miała z nim jazdy przede mną, wychodziła z samochodu z płaczem… Nie dziwię się, bo jeśli coś nie wychodzi, to w jego głosie słychać podirytowanie. Każdego swojego kursanta obgaduje, np. w trakcie rozmowy z innym instruktorem. Wydaje mu się, że mu wszystko wolno, bo jest kuzynem właściciela… Teoria prowadzona przez pana Marcina to jakiś żart! Rozpoczynał z opóźnieniem i kończył grubo przed czasem, znudzony tym, że musi to wygłaszać kilka razy w tygodniu. Po ukończeniu teorii nie czułam się gotowa, by przystąpić do egzaminu, bo wiele informacji, było omijanych. Pierwsza pomoc była z tego wszystkiego najciekawsza, ale niestety nie wyniosłam z niej wiele, bo jest przeprowadzana w bardzo dużych grupach, więc nie ma na wszystko czasu. Niestety podczas pierwszego spotkania w biurze, przy zapisywaniu się, właściciel specjalnie nie wspomina o dodatkowych kosztach. Jeśli nie zda się egzaminu wewnętrznego teoretycznego za pierwszym razem, to można to poprawić dopiero tydzień później, oczywiście nie za darmo. Należy wpłacić na konto 15 zł. 31 godzina, która niby jest gratis to po prostu egzamin praktyczny, który może się odbyć trzy dni po zdaniu teorii. Gdy ktoś obleje, to płaci 50 zł za następną próbę. Samochody, którymi dysponuje zdajprawko są najtańszymi modelami, jakie są dostępne. Różnią się od tych, które są używane podczas prawdziwego egzaminu. Zależy im tylko na jak największych pieniądzach. NIE POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSK EXTRASZKOLENIA Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ IP: 87.204.190.* 29.10.13, 19:06 Zapraszamy na kursy :) Odpowiedz Link Zgłoś
commonfruit Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 17.08.18, 20:08 PROSZĘ WAS NIE OSK HIGH Kilka rzeczy za nim zapiszesz się do O.S.K High w Poznaniu : -nieporównywalnie wysokie koszty -jeśli się rozchorujesz w dzień jazdy nie licz na wyrozumiałość każą ci zapłacić 150 zł za 2 godziny jazdy kat A2 i chyba 200 zł za kat. B -kurs zajmie bardzo długo , kilkudniowe odstępy nawet jeśli umówisz się miesiąc wcześniej , na moje pytanie dlaczego tak jest odpowiedziano mi " bo instruktorzy są zajęci różnymi rzeczami i kursantów mamy dużo " nie macie za dużo kursantów tylko za mało instruktorów i złe podejście -na wykładach nie nauczysz się niczego, stracone kilka godzin z mojego życia -utajanie informacji np. ewidencji przebiegu pojazdu Dziękuję O.S.K za zmuszenie mnie do płacenia 150 zł , zwrot 1169 zł z 1900 zł po zrezygnowaniu z kat. B i robienia problemów na każdym możliwym etapie naszych relacji. NIE ZAPISUJCIE SIĘ DO TEJ SZKOŁY To są po prostu złodzieje mają zupełnie gdzieś kursantów jedyne co ich interesuje to pieniądze , nie wiem skąd mają takie rankingi ale nic za tym nie idzie proszę nie zapisujcie się tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
adaadama Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 23.01.20, 11:07 Jak dla mnie ośrodkiem gdzie spokojnie można zrobić kurs na prawko jest - autodrive.com.pl/. Robiłam tam kurs i bardzo sobie go chwalę. Na teorii zajęcia prowadzone ciekawie i tak by wszyscy zrozumieli zasady kodeksu drogowego. Jazdy prowadzone w miłej atmosferze, przez instruktorów z doświadczenie zapałem do pracy. Samochody mają takie jak na egzaminie. Zawsze odpowiednio przygotowane do kursu czyste i podstawiane na czas. Ja zdałam egzamin za drugim razem ale to przez swoją głupotę. Spokojnie mogę ich polecić Odpowiedz Link Zgłoś
adrewstras Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 15.06.20, 14:48 Robię właśnie kurs na kat C w Autodrive i jestem bardzo zadowolony. Bardzo miła obsługa pomogli mi zorganizować dofinansowanie z EU na prawko. Świetnie też szkolą. Na teorii nie ma przynudzania, na praktyce instruktor rzeczowy i konkretny i przy tym zna się na rzeczy. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
aleksalesander Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 14.07.20, 09:10 autodrive.com.pl - To jest dobra szkoła jazdy w Poznaniu. Robiłem u nich kurs na kat B i moja dziewczyna też robiła. Bez problemu zdaliśmy egzamin. Uczą dobrze i z zaangażowaniem. Widać że zależy im na wypuszczeniu dobrych i bezpiecznie jeżdżących kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
misiazlodka01 Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 07.01.21, 07:10 Aleksander dzięki za info o Autodrive. Właśnie jestem po zdanym egzaminie. Naprawdę nauczyli mnie jeździć. już po kilku godzinach jazdy z Januszem złapałam bakcyla jazdy i już nie chcę wychodzić z samochodu:). Rzeczywiście szkołą godna polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
ulaukaka Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 04.05.21, 08:59 Ośrodek Autodrive jest ok. Mają instruktorów którzy potrafią i chcą dobrze nauczyć jeździć. Szkoliłam się u nich od podstaw. Atmosfera przyjemna jazdy prowadzone solidnie i z cierpliwym instruktorem. Manewrów uczył mnie wytrwale i tak bym mogła wykonać je z zamkniętymi oczami. Na mieście omówiliśmy każdą sytuację także nauczyłam się jeździć pewnie i bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
maksasa Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 02.06.21, 11:29 Ja tez spokojnie mogę polecić Autodrive. Właśnie zdałem egzamin na prawko. Kurs zrobiony sprawnie i przyjemnie. Dobra obsługa, dobrzy instruktorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
izaizabellaaa Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 27.09.21, 19:18 W Autodrive można dobrze się nauczyć jeździć. Mój brat tam robił prawo jazdy i ostatnio ja robiłam. Zdaliśmy egzamin bez problemu. Rzetelnie prowadzą zajęcia. Instruktorzy na poziomie z zaangażowaniem uczą, są cierpliwi i spokojni. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilkooo0 Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 26.04.23, 11:27 Ja również robiłem kurs w szkole Autodrive. Spokojne mogę powiedzieć ze to szkoła godna polecenia. Kurs przebiegał bezproblemowo. Dobrze uczą jeździć zarówno na placu jak i po mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
markomarii Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 07.07.23, 14:05 Ja też mogę potwierdzić Autodrive jest godnym polecenia ośrodkiem. Dobra organizacja zajęć, dobre samochody i instruktorzy którzy dobrze uczą jeździć Odpowiedz Link Zgłoś
paulinalinasy Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 04.08.23, 09:35 Kurs na prawo jazdy robiłam w szkole Autodrive. Zupełnie nie mam zastrzeżeń. Kurs przebiegał bez problemu. Instruktor spokojnie uczył mnie jak prowadzić samochód. Cierpliwie szkolił mnie na placu i podczas jazd po mieście. Opanowałam jazdę i egzamin zdałam za pierwszym razem Odpowiedz Link Zgłoś
adam5473 Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 05.10.23, 09:41 Ja polecam www.osk-bajka.pl/. Instruktorzy są bardzo empatyczni i cały kurs prowadzony jest w świetnej atmosferze. Zero stresu! Odpowiedz Link Zgłoś
mikakikakok Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 31.10.23, 14:29 W Autodrive dobrze u bezstresowo uczą jeździć. Można się tez dogadać jeżeli chodzi o terminy jazd. Instruktorzy na poziomie i uczą z pasją i w miłej atmosferze. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekkoko Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 19.12.23, 12:22 Kurs na prawko robiłem w Autodrive. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Dobrze uczą jeździć. Można sobie ustalić dogodne terminy jazd. Instruktorzy znają się na swojej pracy.. Odpowiedz Link Zgłoś
matimateuszsz Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 12.01.24, 10:34 Ja mogę spokojnie polecić osk Turbo z Konina. Mają dobra ofertę szkoleń na prawo jazdy i nie tylko. Instruktorzy solidnie uczą. Mają dobre wyniki. Zrobiłem u nich kurs na kat A i B zdałem egzaminy bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
flip88 Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 17.01.24, 10:45 Więcej info: 571979669 Odpowiedz Link Zgłoś
matimateuszsz Re: Godne polecenia ośrodki nauki jazdy-POZNAŃ 08.03.24, 10:55 Autodrive jest godnym polecenia ośrodkiem. Dobrze przygotowują do egzaminu. Dobra organizacja, można się umówić na dogodne godziny jazd. Skutecznie uczą jeździć od podstaw Odpowiedz Link Zgłoś