Dodaj do ulubionych

Astronomia

28.06.04, 20:04
A co myślicie o takim kierunku? Mi się wydaje on być mało popularny, dość
trudny, ale jakże arcyciekawy.
Obserwuj wątek
    • blackalexia Re: Astronomia 28.06.04, 21:25
      owszem, ciekawy, ale możliwości dostania pracy po takim kieruku mnie już się
      takie ciekawe nie wydają:)
      • z_ksiezyca_las Re: Astronomia 28.06.04, 22:27
        ha, wbrew pozorom po astronomii ma się solidne wykształcenie matematyczne i
        fizyczne,
        inteligentny pracodawca będzie widział w absolwencie astronomii człowieka o
        sporej wyobraźni , umiejętności rozwiązywania trudnych, prawie abstrakcyjnych
        problemów, obeznanego z komputerem i dobrego w rachunkach
        a w ostateczności: tylko 20% absolwentów (z ostatnich lat) pracuje w zawodzie
        zgodnym z wykształceniem...
        • droga2 Re: Astronomia 29.06.04, 15:45
          Tak czytałam wczoraj na stronce UWr że średnie zarobki miesięcze fizyków i
          astronomow w woj. dolnośląskim wynoszą ok. 2900 zł. czyli wbrew pozorom wcale
          nie tak mało. Bo się zastanawiam nad wyborem kierunku już na przyszły rok
          (fakultety od wrzesnia wiec wybrać trzeba, i przez wakacje powtórzyć). Wszak
          mam wybrany kierunek na który napewno chcę, ale trzeba mieć coś w zapasie i
          waham się między fizyką a astronomią. Astronomia chyba ciekawsza nie?
          • panna_es Re: Astronomia 01.07.04, 23:01
            osobiscie wybrałabym astronomie
            ;)

Nie warto przejmować sie życiem, w gruncie rzeczy i tak nikt nie wychodzi z
            niego żywy ....
            • droga2 Re: Astronomia 02.07.04, 23:49
              ja wybiore jako zapasowy kierunek.
              • hekuba Re: Astronomia 15.08.04, 20:57
                miałam astronomie jako jeden z przedmiotow na studiach (jestem na geografii). z
                tego co sie orientuje, to trzeba byc dobrym i z matmy i z fizyki na astronomii,
                a z ogladaniem gwiazdek i poznawaniem ukladow gwiazd to to nie mialo prawie nic
                wspolnego ;) ale to byly podstawy.. miły przedmiot, choc
                wykladowca/cwiczeniowiec wymagajacy i odsiew zrobil..
                • r.richelieu Re: Astronomia 16.08.04, 00:41
                  z tego co się orientujesz? fajne określenie będąc po egzamie ;))

a geograficzna astronomia to faktycznie podstawy podstaw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka