droga2 28.06.04, 20:04 A co myślicie o takim kierunku? Mi się wydaje on być mało popularny, dość trudny, ale jakże arcyciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blackalexia Re: Astronomia 28.06.04, 21:25 owszem, ciekawy, ale możliwości dostania pracy po takim kieruku mnie już się takie ciekawe nie wydają:) Odpowiedz Link Zgłoś
z_ksiezyca_las Re: Astronomia 28.06.04, 22:27 ha, wbrew pozorom po astronomii ma się solidne wykształcenie matematyczne i fizyczne, inteligentny pracodawca będzie widział w absolwencie astronomii człowieka o sporej wyobraźni , umiejętności rozwiązywania trudnych, prawie abstrakcyjnych problemów, obeznanego z komputerem i dobrego w rachunkach a w ostateczności: tylko 20% absolwentów (z ostatnich lat) pracuje w zawodzie zgodnym z wykształceniem... Odpowiedz Link Zgłoś
droga2 Re: Astronomia 29.06.04, 15:45 Tak czytałam wczoraj na stronce UWr że średnie zarobki miesięcze fizyków i astronomow w woj. dolnośląskim wynoszą ok. 2900 zł. czyli wbrew pozorom wcale nie tak mało. Bo się zastanawiam nad wyborem kierunku już na przyszły rok (fakultety od wrzesnia wiec wybrać trzeba, i przez wakacje powtórzyć). Wszak mam wybrany kierunek na który napewno chcę, ale trzeba mieć coś w zapasie i waham się między fizyką a astronomią. Astronomia chyba ciekawsza nie? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_es Re: Astronomia 01.07.04, 23:01 osobiscie wybrałabym astronomie ;) Nie warto przejmować sie życiem, w gruncie rzeczy i tak nikt nie wychodzi z niego żywy .... Odpowiedz Link Zgłoś
hekuba Re: Astronomia 15.08.04, 20:57 miałam astronomie jako jeden z przedmiotow na studiach (jestem na geografii). z tego co sie orientuje, to trzeba byc dobrym i z matmy i z fizyki na astronomii, a z ogladaniem gwiazdek i poznawaniem ukladow gwiazd to to nie mialo prawie nic wspolnego ;) ale to byly podstawy.. miły przedmiot, choc wykladowca/cwiczeniowiec wymagajacy i odsiew zrobil.. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Astronomia 16.08.04, 00:41 z tego co się orientujesz? fajne określenie będąc po egzamie ;)) a geograficzna astronomia to faktycznie podstawy podstaw Odpowiedz Link Zgłoś