Dodaj do ulubionych

"Przedwiośnie"!!!

10.05.13, 12:35
mam pytanie...
możliwe, że przez stres napisałem na maturze, zaraz na początku, złego autora obok tytułu utworu. potem jednak, pisząc wypracowanie, poprawiłem się i pisałem normalnie o Żeromskim, wymieniając jego nazwisko. czy moja praca w takim przypadku zostałaby wyzerowana?
proszę o odpowiedź:(
Obserwuj wątek
    • Gość: załamana Re: "Przedwiośnie"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.13, 09:52
      Raczej nie ..... Myślę, że to po prostu błąd rzeczowy.

Ja zrobiłam gorzej i teraz się martwię, że moja praca może zostać "wyzerowana". Jako przykład autorytetu z całej powieści podałam inż. Barykę (napisałam, że to postac zmyslona przez Seweryna itd.) i boję się, że uznają to za błąd kardynalny. Pisałam o cechach autorytetu na podstawie tej postaci, doopiero pod koniec zabrałam się za fragment.. Jakoś opatrznie zinterpretowałam ten temat i myślałam, że trzeba się odwołac najpierw do całości utworu.... Może ktoś mi pomoże, proszę?
      • Gość: legslegs Re: "Przedwiośnie"!!! IP: 83.142.222.* 11.05.13, 14:10
        Wszystko zależy od tego, jak będzie wyglądał klucz... Inż. Baryka był swego rodzaju autorytetem dla Seweryna, ponieważ ojciec Cezarego uważał "szklane domy" za coś wspaniałego i był z nich dumny. Nie jest to błąd moim zdaniem... ale czy wstrzelisz się w klucz? Trudno powiedzieć.
        Praca, moim zdaniem, nie powinna być wyzerowana :)
        Co do mojej sytuacji (ze złym autorem): słyszałem, że jeden chłopak napisał złego autora i dostał 0pkt. za pracę, nie zdał. Dlatego się boję. Różnica jest jednak taka, że on trzymał się tego błędu przez całe wypracowanie, a ja potem używałem już odpowiedniego autora.
        Mimo wszystko strasznie mnie to stresuje...
        • Gość: załamana Re: "Przedwiośnie"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.13, 16:34
          Widzisz, ja właśnie poszłam tropem, o którym piszesz i też mam nadzieję, że mimo wszystko nie uznają mi tego za błąd, który mnie zdyskwalifikuje, bo w końcu pisałam na temat...Zobaczymy- wszyscy mnie pocieszają, ale i tak bardzo się martwię...

Co do Twojego błędu- jeżeli tylko raz tak napisałeś i potem sie juz poprawiłeś, to nie powinieneś dostać 0 pkt. Myślę, że spojrzą całościowo i uznają to za jednostkowy błąd wynikający ze stresu itd. Naprawdę, myślę, że będzie ok :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka