Dodaj do ulubionych

Matematyka - arkusz II - trening :)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 16:37
Specjalnie z myślą o „nowych maturzystach” przygotowaliśmy dla Was arkusz
egzaminacyny na nową maturę z matematyki na poziomie rozszerzonym. Zachęcamy
do pobrania pliku i samodzielnego rozwiązania. Wkrótce również zamieścimy
PEŁNE rozwiązania.
Zapraszamy na stronę www.zadania.pl lub cka.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: fachowiec Re: Matematyka - arkusz II - trening :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 08:32
      Zadania trudne, chyba za trudne
      • Gość: elafan Re: Matematyka - arkusz II - trening :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:35
        Trudne?
        • simi18 Re: Matematyka - arkusz II - trening :) 21.04.05, 11:12
          ale masakraaaa :( oby nie takie na maturze...
          • elafan Które są trudne? 21.04.05, 16:39
            Tak pytam z ciekawości
            • Gość: lalaaaaa Re: Które są trudne? IP: 195.205.97.* 21.04.05, 19:07
              ja zdaje podstawową nie chce sie dołowac przy rozszerzonej:P
    • b_belcia Re: Matematyka - arkusz II - trening :) 21.04.05, 17:28
      jak u mnie gadaja " ni ma źle' czyli nie jest zle :P pierwsze zrobilam, ale
      reszty mi sie nie chce :P przejrzalam tylko, raczej chyba nie zatrudne hehe
      zrobie sobie jutro
      pzdr!
    • Gość: CKA Rozwiązania już są... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:43
      Pełne rozwiązania zadań planowaliśmy zamieścić dopiero 25 kwietnia.
      Otrzymaliśmy bardzo dużą ilość mail'i z prośbami aby rozwiązania pojawiły się
      natychmiast. Spełniamy Wasze prośby i zamieszczamy pełne rozwiązania.
      Rozwiązania dostępne są na www.zadania.pl

Mamy również dla Was propozycję, abyście zaczęli przysyłać na adres
      biuro@zadania.pl Wasze propozycje ciekawych zadań maturalnych (no może oprócz
      tych co są w arkuszach z próbnych matur:) ) z matematyki do nowej matury. Mogą
      być to skany albo dokumenty Worda. Wybierzemy najciekawsze i opublikujemy je
      dla wszystkich, no oczywiście z pełnymi rozwiązaniami. Czekamy na Wasze mail'e.

CKA
      • Gość: . Re: Rozwiązania już są... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:56
        e poszło mi średnio, jakieś 40 pkt ;/
        • Gość: adamek Re: Rozwiązania już są... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:53
          mi tak wyszło jakieś 75 %
          • Gość: Kub[a] Jakie proste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:09
            Wescie poszukajcie zadan z ksiazki dla kandydatow na studnia wyzsze tam moza pocwiczyc umysl
            • Gość: skoopi Re: Jakie proste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:30
              no najlepiej z egzaminow na AGH :) to zdawalnośc matury byłaby bliska zeru :)
              • Gość: misiek563@wp.pl ZA TRUDNE!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 12:44
                takie zadania to można na studia na wydziale matematyki robić a nie na maturze!!! poziom zbyt wysoki, jak takie będą to większość nie zrobi tych zadań na maturze
                Pozdrawiam
                • elafan Re: ZA TRUDNE!!!!!!!! 22.04.05, 12:47
                  rozumiem, że piszesz z perspektywy ucznia, któremu się nie udało rozwiącać ;P
                  • Gość: misiek563@wp.pl Re: ZA TRUDNE!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:15
                    zgadza się, z perspektywy obiektywnego maturzysty ;o)
                    • Gość: elafan no właśnie chyba nie obiektywnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:18
                      Wskaż mi zadanie, które wychodzi ponad program mat-fizu
                      • Gość: Kub[a] Ro jest rozszerzony!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 15:11
                        Nie wiem co wy tutaj cos trudnego widzicie ;/ wszystko jest jak najbardziej w programe dla rozszerzenia

a zadania napewno beda TRUDNIEJSZE!!!!!!!!!!!!1
                        • Gość: skoopi Re: Ro jest rozszerzony!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:49
                          czy ja wiem czy będą trudniejsze, takie są w sam raz...
                          • Gość: mp Re: Ro jest rozszerzony!!!!!!! IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 23.04.05, 00:43
                            bez wiekszych problemow. kilka zadan wymagalo dluzszego pomyslenia, ale bez
                            rewelacji... czy beda trudniejsze? nie sadze.

jeszcze jedna refleksja... tak robie te arkusze egzaminacyjne i mam wrazenie, ze
                            jedne sa zbyt trudne, z kolei inne za latwe. w nastepnych latach CKE (Centralna
                            Komisja Egzaminacyjna), czy ktores z OKE powinno sie zastanowic nad publikacja
                            swoich arkuszy - moglyby stanowic dodatkowe zrodlo dochodow (nie byloby im zal o
                            ilosc wolnego miejsca na rozwiazanie zadania na maturze ;>) no i sa lepsze...
                            chocby dlatego ze sa wystandaryzowane i bardziej wiarygodne. inne zaleza od
                            fantazji autorow ;)

pozdrawiam,
                            mp
    • motylek_86 Re: Matematyka - arkusz II - trening :) 23.04.05, 09:18
      Ja też nie uważam tych zadań za jakieś szczególnie trudne, większość podobnych
      przerabiałam. Myśle ze po będąc mat-fizie na ponad 50 % każdy powinien napisać.
      Z jednym mialabym tylko wieksze problemy (po wstępnej analizie) - ostatnie z
      rachunku. Ale to moze dlatego że jestem uprzedzona do tego działu matematyki i
      jesszcze go nie powtórzyłam :) pozdrawiam gorąco
      • Gość: symfonia grozy Re: Matematyka - arkusz II - trening :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 09:44
        no ja zachwycona nie jestem :(
        mat-fiz moze i by nie mial problemow, ale ja jestem jezykowa :p
        moze na angielskim uda mi sie nadrobic te punkty, ktore strace na macie... w
        koncu 6 godzin tygodniowo zobowiazuje..
        • motylek_86 Re: Matematyka - arkusz II - trening :) 23.04.05, 10:07
          no wiesz ja po jezykowej to zachwycona też bym nie była :) Ja musze majcą
          nadrobić bo niemca mialam 2 godz tygodniowo a ide na AE i mi ise tylko majca i
          niemiec rozszerzony liczą :) w sumie równowaga zachowana - jeden umie lepiej
          majce inny jezyk - nie ma sie co przejmować :) pozdrawiam
          • Gość: symfonia grozy Re: Matematyka - arkusz II - trening :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 10:35
            Ja tez sie na AE wybieram :) do Katowic, a Ty?
            Zauwazylam u siebie niepokojacy syndrom... czesciej niz o studiach, ktore bym
            miala zaczac w pazdzierniku, mysle, co ja bede robic przez caly rok, czekajac na
            poprawke i kolejna rekrutacje :p
            • motylek_86 Re: Matematyka - arkusz II - trening :) 23.04.05, 11:07
              Ja do Krakowa ;) Ja już wiem co bede robić czekając na kolejną sesje więc o tym
              nie myśle ;) Ale mam jeszcze nadzieje ze jednak w styczniu bede miała sesje na
              studiach a nie marualną :D Życze powodzenia i pozdrawiam :)
              • Gość: Arek Re: Matematyka - arkusz II - trening :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 17:38
                No właśnie, Viva AE!!! Ja tez sie tam wybieram, konkretnie (tak myślę) na
                wydział finansów i bankowości. Pomimo, że stanowczo idę na zaoczne to i tak
                zdaję rozszerzoną z matmy i angola :-). A Wy na jaki wydział się wybieracie?
                Pozdrawiam
                • Gość: symfonia grozy Re: Matematyka - arkusz II - trening :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:53
                  no ja wlasnie tez na finanse chcialam. Ale sie obawiam, ze to zbyt ambitnie dla
                  mnie... Mam przeczucie, ze wszystkie mat-fizy/gery/infy mnie pobija i tyle z
                  tego bedzie :( Szukam teraz uczelni i wydzialu na ktory najlatwiej sie dostac,
                  zeby miec jakies "zabezpieczenie".
    • Gość: milka Re: Matematyka - arkusz II - trening :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.04.05, 16:40
      superrr zrobilam jedno zadanie:D
    • Gość: kaczuch Re: Matematyka - arkusz II - trening :) IP: *.interdom.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 20:28
      Zadania sa prostsze niz na probnej z mazowsza. Musialbym sie zastanowic tylko
      nad dwoma reszte bym zrobil od reki. Gdyby cos takiego bylo na prawdziwej
      maturze to bym sie ucieszyl.
    • Gość: CKA Re: Matematyka - arkusz II - trening :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 10:24
      Zamieściliśmy nowe arkusze treningowe z poziomu rozszerzonego matematyki do
      samodzielnego rozwiązania. Ci z Was którzy potrzebują trudniejszych zadań i
      mają ochotę sobie poćwiczyć również znajdą coś dla siebie. Zapraszamy na stronę
      www.zadania.pl
      • Gość: gosc Re: Matematyka - arkusz II - trening :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 16:21
        no takie sobie zadanie pod względem trudności
      • Gość: symfonia grozy Re: Matematyka - arkusz II - trening :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 20:18
        ten arkusz rozszerzony bardziej mi sie podobal :) mam nadzieje,z e odpowiedzi
        mnie nei zaskocza...
        • Gość: gosc Re: Matematyka - arkusz II - trening :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 22:47
          a jak poradziliście sobie z tymi trudymi zadaniami. Jak zrobiłem 2 chyba
          dobrze, reszty na razie nie wiem...
    • b_belcia Re: Matematyka - arkusz II - trening :) 29.04.05, 23:54
      a ja zrobilam modelowo na 6 punktow te z pradopodobienstwa i jest z siebie
      zadowolona :P a czego nie umiem to sie doucze przez tydzien i moze jakos tych
      kilkanascie procent nabije hyhy
      pozdro :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka