06.05.05, 22:50
kto zdaje?:) umiecie juz wszytsko?
ja powtarzalam od stycznia, ale przed ustnymi przestalam, a potem skupilam
sie na polskim. a od jutra chcialabym powtorzyc jeszcze raz wszystko, bo
pewnie duzo zapomnialam.
uczycie sie dat? czy tylko mniej wiecej w jakiej kolejnosci byly wydarzenia?
i jeszcze jedno pytanie : znacie jakas stronke z testami maturalnymi?:)
Obserwuj wątek
    • Gość: plama Re: HISTORIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:13
      ja zdaję. uczyłam się trochę, ale mam wrażenie, że nic nie umiem. do czwartku
      będzie ciężko. powodzenia.
      • Gość: mia Re: HISTORIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:26
        ja zdaję...nie wiem co to będzie...dat starałam się uczyć, ALE TO SIĘ WSZYSTKO
        TAK SZYBKO ZAPOMINA...brrrr!!!
    • kredka77 Re: HISTORIA 06.05.05, 23:41
      teraz przez te 5 dni zamierzam sobie bardziej czyatc niz wkuwac cos na
      pamiec, dat sie raczje nie ucze tylko tych najwazniejszych...
      zdajecie na rozszeoznym? bo ja tak .. i wydaje mi sie ze podstawowy znow bedzie
      trudniejszy..
    • Gość: diana19 Re: HISTORIA IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 06.05.05, 23:43
      powiem Ci ze jestes i tak w bardzo dobrej sytuacj bo ja zdązyłam powtórzyc
      tylko do 15 wieku historie a reszta jeszcze mnie czeka.Mam nadzieje ze ta
      matura bedzie łatwa.POWODZENIA!!!
      • Gość: kot Re: HISTORIA IP: *.net.autocom.pl 07.05.05, 00:49
        A jak się przygotowujecie?
        • Gość: marta:) Re: HISTORIA IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 07.05.05, 09:23
          No ja też dośc duzo się uczyłam zaczęłam chyba w pażdzierniku ale wtedy nauka
          ta szła powoli ( a historii tak wogle zaczęłam się uczyc w 3 klasie:)Mam
          pomysł. Na allegro jest możliwosc kupienia sciąg po 1,99 np ja mogę kupic jedne
          ktoś kupi drugie i się wymienimy bo zawsze mogą nas uratowac:)
          • axeh Re: HISTORIA 07.05.05, 12:04
            Ja zdaję,ale nie widzę jej za dobrze.Nie mam siły się uczyć z tej historii.Tak
            jak na próbnej dat samych nie będzie,bardziej lokalizacja co pierwsze a co
            ostatnie,więc ogólne pojęcie o wszystkim.Ja licze na farta:)
            • Gość: yyyyy Re: HISTORIA IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 07.05.05, 13:41
              ja tez licze na farta ,szczescie, pomoc boze i co tam jeszce, a na rozszerzona
              ide tylko nie wiem jak napisze ta prace....jak natrawie na tematy o ktorych
              pojecia zielonego nie mam to lipka;/;/;/
              • Gość: suchar Re: HISTORIA IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 07.05.05, 14:06
                spoko, ja sie jeszcze nic nie uczylem i dopiero zaczne od poniedzialku po
                matmie :} licze na wiedze ogolna generalnie, podstawowy poziom jest latwy,
                gorzej z rozszerzonym, bo to praktycznie loteria z tymi tematami :/
                • Gość: miś Re: HISTORIA IP: 80.51.65.* 07.05.05, 14:55
                  a ja tam nic nie umiem licze na ściąganie hehehe LUZIK
            • Gość: justyna Re: HISTORIA IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.05, 22:17
              ja też liczę na farta najbardziej boje się mapek ale na rozszerzonym na próbnej
              było prosto mam nadzieję że teraz też tak będzie wszystkim życzę
              powodzenia!!!!!!!
          • Gość: kredka77 Re: HISTORIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 15:23
            a po co nam takie sciagi?:) ja sie ucze z moich ksiazek do historii :)
            wydaje mi sie ze napisanie wypracowanie nie jest trudne. kiedys zrobili nam w
            szkole probna rozszezona i byl jakis fragmnent przywileju w Koszycach o ktorym
            wowczas nie miałam pojecia bo sie nie uczyłam:) ale na podstawie tego
            fgragmentu napisałam wypracowanie o przywililejach szlacheckich na 50% :) teraz
            sie bardziej juz orientuje wiec wydaje mi sie ze nie bedzie zle :)
            • Gość: yyyyy Re: HISTORIA IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 07.05.05, 15:25
              ja na probnej nie pisalam rozszerzonej, mozecie mi powiedziec czy bedzie jakis
              fragm (tekst zrodlowy) na podstawie ktorego bedziemy pisac??czy tak po prostu
              temacior zapodadza i tyle????
              • Gość: kredka77 Re: HISTORIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 15:27
                wiesz, były dwa tematy do wyboru i nie było żadnego fragmentu, a drugi był z
                fargmentem:) nie jest tak zle :)
            • Gość: misia Re: HISTORIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 15:26
              Ale my chyba nie bedziemy miec zadnych fragmentow. Czy bedziemy?
              • Gość: xyz :) Re: HISTORIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 15:44
                w informatorze piszą ze moze byc albo z fragmentami albo bez. Ogólnie zecz
                biorac mam 4 dni na nauczenie sie historii :) i ta mysl mnie troche przeraza.
                Moze nie bedzie tak zle
                • Gość: hmm Re: HISTORIA IP: *.stok.xen.pl 07.05.05, 17:46
                  Ja też jeszcze niewiele umiem ,w sumie podczas nauki w LO uczyłam się historii
                  jedynie na sprawdziany (miałam 4h tyg +2fakultety tyg,czyli razem 6h:P)
                  Do matury czytam podręczniki i tyle,mam pamięć do dat (i to cieszy) ,ale
                  historia to nie same daty przecież:/
                  Dzisiaj przeczytałam 3/4 Średniowiecza,jutro skończę i "pojdę" dalej,obawiam
                  się,że nie zdążę zajrzeć do starożytności ,ale mam nadzieję ,iż jakoś to
                  będzie .
                  Najgorsze jest to ,że jeśli chce studiować to muszę historię zdać bardzo
                  dobrze:/
                  Co do rozszerzonej to nie wyobrażam sobie napisać wypracowanie ://
                  • Gość: misia Re: HISTORIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 17:54
                    Tez mialam 4 h historii + 2 h fakultetu. A nie umiem nic konkretnego.
        • catherinaalexandra HISTORIA TESTY www.cke.edu.pl; & 07.05.05, 16:35
          matury.onet.pl
          • Gość: ILlY Re: HISTORIA TESTY www.cke.edu.pl; & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:45
            boje sie :(
            • Gość: hmmm Re: HISTORIA TESTY www.cke.edu.pl; & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 09:05
              jakoś to będzie...
              • Gość: Velika Re: HISTORIA TESTY www.cke.edu.pl; & IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 09:53
                Ja na szczęście uczyłam się od października, miałam w szkole tylko 1 godzine
                historii tygodniowo i dlatego musiałam dużo sama zrobić, ale wszystko się udało.
                Teraz tylko robię małą powtórkę i myślę że w czwartek będzie dobrze. Od tego jak
                zdam historie może zależeć moja przyszłość, dlatego nie liczę na farta i wolałam
                cały materiał porządnie przerobić.
                • Gość: ILLY Re: HISTORIA TESTY www.cke.edu.pl; & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 10:50
                  macie moze jakeis testy z historii? :)
                  • Gość: suchar Re: HISTORIA TESTY www.cke.edu.pl; & IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 08.05.05, 11:53
                    moja przyszlosc tez od tego zalezy, ale i tak sie jakos nie potrafilem
                    zmobilizowac i od poniedzialku zaczynam learining :D
    • Gość: Ania Re: HISTORIA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.05, 21:31
      No to ładnie...
      Jak dla mnie historie wybiera sie świadomie, to najobszerniejszy materiał ze
      wszystkich matur, uczenie się na tydzien przed dużo nie da... chociaż, kto
      wie.. sama wiem, że najbardziej się pamięta te ostatnio przeczytane fakty..
      Oczywiście nie wiemy, jakie to wszytsko będzie szczegółowe .. i to mnie martwi.
      • Gość: misia Re: HISTORIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 21:41
        Oczywiscie ze da sie nauczyc historii w kilka dni. Jesli sie caly czas nad nia
        siedzi. Ja jakos nie moge sie zmusic
        • Gość: harvey Re: HISTORIA IP: 62.233.152.* 08.05.05, 22:37
          Jak mnie wkurzają glupie kujony ktore sleczą nad knichami od roku!BLE.zostaly 3
          dni do matury a ja sie jeszcze nie zmobilizowalem do nauki.Ale wiem ze bedzie
          dobrze.I wiem ze moge napisac lepiej od osob ktore sobie robia OSTATECZNE
          POWTORKI;)hehehehehe
          • Gość: yyyyy Re: HISTORIA IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 08.05.05, 22:40
            skad taka pewnosc??czyzbys byl nadzwyczaj spokojny bo znasz pytania czy jak???
            tez wale kujonow a pojecie ostateczne powtorki to daleko mi jest obce ;P
            • Gość: harvey Re: HISTORIA IP: 62.233.152.* 08.05.05, 22:45
              nadzwyczaj spokojny bo gdzies slyszalem ze glupi ma zawsze szczescie;)
              • Gość: ILLY Re: HISTORIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 06:58
                madry tez ma szczescie :p ja sie ucze :P
                • Gość: h Re: HISTORIA IP: *.lublin.mm.pl 09.05.05, 10:12
                  tez zdaje historie i siew bbbbbboje a fajne testy powtorkowe z historii macie na
                  www.indeks.edu.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka