Dodaj do ulubionych

chce byc dziennikarka !!!!!!!

IP: 80.51.180.* 20.05.05, 18:04
Wiadomo ze nie oplaca sie studiowac samego dziennikarstwa, wiec odpada.
generalnie ten zawod to moje wielki marzenie, bo uwielbiam pisac i ogolnie
jestem bardzo ciekkawa swiata.Jestem lauretaka oliimpiady i wybieram sie na
UW, tylko nie wiem na jaki kierunek, ktory pomoglby mi w moim malym dream.
Stosunki miedzynarodowe, prawo, europeistyka, czy cos innego >ajk uwazaacie,
bede wdzieczna za pomoc .
Obserwuj wątek
    • Gość: gace Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: *.udn.pl 20.05.05, 18:07
      A od czego chesz być dziennikarka? Prasowa radiowa? Polityczna sportowa? Duzo
      jest kierunkow od Historii, Politologia, filologie od polskiej na koreńskiej
      skończywszy a Wojtek Jagielski jest dermatologiem (cze gevara tez by ł
    • Gość: Dodunia18 Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:09
      Ja też chcę byc!

Czy naprawdę uważasz, że po samym dziennikarstwie nie można byc dobrym
      dziennikarzem? Ja mam odmienne zdanie! Jeśli masz predyspozycje i zdolności, to
      na pewno ktoś cię doceni...
      • Gość: Dodunia18 Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:11
        Moim marzeniem jest dziennikarstwo radiowe. Myślisz, że studiowanie samego
        dziennikarstwa nie pomoże mi w osiągnięciu tego celu?
      • Gość: Topik Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:27
        Jeśli nie masz o czym pisać/mówić to sam warsztat nie wystarczy niestety.
        • Gość: Dodunia18 Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:37
          Ale na dziennikarstwie są również przedmioty tematyczne typu: podstawy
          politologii, trochę wiedzy prawniczej, socjologia, polityczne i gosp. problemy
          współczesnego świta, lietratura...a tematy do audycji zawsze sie znajdą! Nasi
          poitycy zawsze wymyślą coś kontrowersyjnego, a i w kulturze nie ma zastoju.
          Jest o czym mówic.
          • Gość: Topik Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:53
            W jakiego typu rozgłośni radiowej chcesz pracować w przyszłości? Aby było bardziej obrazowo to może podaj nazwę obecnie istniejącej, której charakter Ci odpowiada;).
            • Gość: Dodunia18 Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 19:54
              Szczerze mówiąc, to nie ma obecnie radiostacji, która odpowiadałaby moim
              wyobrażeniom. Ale 3-tka całkiem nieżle sobie radzi.
              • Gość: Dodunia18 Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 19:54
                Przepraszam, "trójka".
    • Gość: Podolaczek Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:10
      Z tego co gadalem z ludzmi to jesli chcesz byc dziennikarka to nie idz na
      dziennikarstwo :-) Lepiej na Stosunki Miedzynarodowe bo Europeistyka podobno
      sliska nieco. Tak w ogole to j tez jestem laureatem olimpiady i tez ide na UW-
      na st. miedzynarodowe..wiec sie moze spotkamy. Wiecej o SM mozesz sobie
      poczytac na portalu www.zurawia4.pl Pozdrawiam. P.S. jak bedziesz tak mila lub
      chciala wiecej info(bo bylem na UW i sie sporo dowiedzialem) to wal na maila:
      musician@op.pl
      • Gość: Asia Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 20.05.05, 18:17
        Tez marzy mi sie dziennikarstwo, ale stosunki miedzynarodowe odpadaja i nie
        wiem czy wytrzymam politologie, bo na taki kierunek tez skladam papiery. Chce
        byc dziennikarka sportowa wiec napewno nie pojde na europeistyke czy takie tam
        inne, bo nie to w ogole nie interesuje:D Sport to moje zycie a chociazby z
        polityka to ja nie mam za wiele wspolnego hihihi. Pozdro
    • Gość: Do kuleczki Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:40
      A może filologia polska? To moje zabezpieczenie, taki pewniak gdybym nie
      dostała się na dziennikarstwo.
    • Gość: kuleczka Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: 80.51.180.* 21.05.05, 11:13
      dzieki za wszytskie podpowiedzi, w sumie to ja obstaje pzry zdaniu, ze sam wstep
      do politologii nie pomoze by swietnie pisac o polityce, z drugiej strny nawet
      swietne studia nie pomoga, jesli ktos nie czuje fascynacji dana tematyka i nie
      posiada odpowiedniej praktyki. A i skrobnelam maila do kolegi laureata :)
      • Gość: nb Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: 80.51.205.* 22.05.05, 18:20
        Zeby byc dzinniekarzem to trzeba miec po prostu powolanie, talent, itd... Nie ma
        sciezki edukacyjnej prowadacej bezposrednio do zawodu dziennikarza; wszystko
        zalezy od danej osoby... Do tego typu zajec oraz innych literackich trzeba miec
        po piersze TALENT po drugie TALENT po trzecie hmm TALENT? :]
    • Gość: Aga Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: 193.0.117.* 21.05.05, 11:19
      Dziennikarstwo to rzeczywiście nie jest najlepszy pomyśl, weź coś
      ogólnohumanistycznego - politologia, stosunki, socjologia - będziesz wiedziała
      coś konkretnego. To się sprawdza u dziennikarzy prasowych, nie wiem, czy z
      radiowymi nie jest inaczej.
    • Gość: kubuś Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: *.echostar.pl 22.05.05, 12:52
      najtrudniej jest zaczepić się w zawodzie, więc zwróć uwagę, czy uczelnia
      gwarantuje np. staże albo prawktyki w redakcjach. wtedy jest znacznie łatwiej,
      bo ktos ma okazję Cię zauważyć. ja składam na politologię na UAM, tam co roku
      masz praktyki w wakacje.
      • Gość: Do: Re: chce byc dziennikarka !!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 08:15
      • Gość: Podolaczek Do kuleczka!!!! PILNE ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 08:16
        Nie dotarl do mnie zaden mail..niestety...chyba mam jakies problemy z kompem-
        jesli masz ochote to napisz na ten mail: lukaszbanach@wp.pl Pozdro :D
    • Gość: marek Chce byc budowniczym!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 16:23
      jstem laureatem pieciu olimpiad ale zwala. mam wjazd za free na uniwerki
      roznorakie, ale to mnie przetalo interesowac jakis czas temu. serial "bob
      budowniczy" calkowicie odmienil moje zycie. nie wiecie, jak pelnic moje male dream?
      • Gość: kuleczka Re: Chce byc budowniczym!!!!!! IP: 80.51.180.* 22.05.05, 20:04
        Marek, barzdo mnie cieszy, ze tak ogromny wplyw wywarl na Tobie "Bob
        Budowniczy". Twoj pzrypadej jest niezwykle interesujacy, mysle ze nawet powinien
        byc omawiany na wykladach z psychologii: pt "jak serail moze wplynac na zycie
        czlowieka" Mysle, ze teraz masz bardzo prosta droge zyciowa do wyboru: cofnij
        sie do zawodowki, tam daja dobre wykasztlcenie w tym fachu i po dwoch latach
        upjnych parktyk bedziesz mogl juz robic w pelni, to o czym marzysz. A jesli nie
        uda sie ci dostac do tej markowej szkoly, chociaz watpie, bo w koncu masz 5
        indexow( kurcze tylko wiesz, zawodowki chyba nie premiuja olimpad, ale sprawdz w
        necie!!!!!!!!!!!!!!!)A TAK NA SERIO: to jestes pzrykladem pelnego zawisci i
        zadrosci czlowieka, jakich wileu odwiedza to forum. Abstrahujac jednak od ludzi,
        ktorzy jak widza, iz ktos podaje wynik 90% z matury z historii to juz ich
        nerwowka bierze i uswiadamiaja sobie, ze nalezy kogos takiego zniszczyc,
        zwyzywac. Ale ty jestes bardzo podobnym pzrypadkiem. Widzisz, ze ktos ma
        osiagniecie, marzenia, cel, i szuka pomocy to uswiadamiasz osbie, ze musisz to
        zniszczyc. Nie udalo sie, ale psomialam sie z tym BOBEm, zrezta pare osob an tym
        forum pewnie tez.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka