Dodaj do ulubionych

>>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO<<<

25.05.05, 17:36
Jestem ciekawa czy wiele osób zdawało dzisiejszą (25 maja) maturę z języka
rosyjskiego! Jeśli tak wpisujcie się. Jakie były wasze odczucia? Łatwa ,
trudna a może w sam raz? Wybieracie się może na filologie rosyjską?

Jesli wiecie gdzie można znalesc jakies choc wstępne odpowiedzi, lub może
sami macie coś na ten temet do powiedzenia, Piszcie! "Żdu waszego otwieta
kak sołowiej lieta" ;)
Obserwuj wątek
    • kinder_bueno Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO 25.05.05, 17:38
      ja dzis pisalam ;) i podstawe i rozszereni ;) uwazam ze byla
      latwa...najlatwiejsza ze wszystkich matur ktore mialam przyjemnosc pisac ;D no
      a teraz tylko na filologie rosyjska dostac i loooz ;) pozdrowy ;)
      • Gość: Kjujik Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: 217.97.213.* 25.05.05, 18:02
        Też myślę nad filologią rosyjską, ale "ja comniewajus w tom" czy ten kierunek
        ma jakies perspektywy, postudiowac można i fajnie... ale co dalej... Osobiscie
        z rosyjskiego wrocilam w dosc optymistycznym nastroju. Byla to pierwszy i
        ostatni z moich egnaminów na maturze , po którym nie byłam załamana. A teraz
        wakacje :)
        • very_martini Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO 25.05.05, 23:15
          Na pewno daje lepsze perspektywy niż marketing i zarządzanie:)

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatia
    • Gość: Marcia Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.rene.com.pl 25.05.05, 18:00
      Ja także dziś zdawałam podst i rozsz. Była łatwiejsza niz próbna :D I choć z
      jednego egzaminu w tym roku jestem zadowolona :D:D:D a na filologie rosyjską
      też się wybieram.
    • kinder_bueno Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO 25.05.05, 18:04
      no to choc po jednej maturze wszyscy zadowoleni ;) a gdzie idziecie na
      filologie?:) ja startuje do Krakowa ;)
      • Gość: KJujik Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: 217.97.213.* 25.05.05, 18:08
        Białystok... chyba.. ale raczej nie "czysta rusycustyka" a rosyjski z jezykiem
        angielskim :) A jak tam w Kraklowie filologia rosyjska wyglada? jaki poziom?
        zawsze chcialam studiowac w Krakowie:) POzdrówki
      • klunia777 Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO 25.05.05, 18:09
        też dziś pisałam maturke podstawowa i rozszerzoną i była banalna:)
        • klunia777 A macie gdzieś odpowiedzi??!! 25.05.05, 18:10
          • Gość: KJujik Re: A macie gdzieś odpowiedzi??!! IP: 217.97.213.* 25.05.05, 18:14
            Zaraz sciagne arkusze i spisze swoje odpowiedzi :) Moze porownamy?
          • Gość: Kjujik ODP IP: 217.97.213.* 25.05.05, 18:29
            ARKUSZ I ( pa-mojemu)
            1.1. P
            1.2. F
            1.3. P
            1.4. F
            1.5. P
            1.6 F
            1.7. P
            1.8. F

2.1 Prociw
            2.2 Za
            2.3 Prociw
            2.4 Za
            2.5 Prociw
            2.6 Prociw

3.1 B
            3.2 G
            3.3 H
            3.4 I
            2.5 E
            3.6 A
            3.7 J
            3.8 K
            3.9 D
            3.10 F

4.1 A
            4.2 D
            4.3 B
            4.4 C
            4.5 B

5.1 P
            5.2 P
            5.3 F
            5.4 F
            5.5 P

Co o tym myslicie?
            • Gość: klmkn Re: ODP IP: 80.51.242.* 25.05.05, 18:50
              w pierwszym zadaniu mam calkiem inaczej a reszta sie zgadza :)))
              • mocny_kjujik Re: ODP 25.05.05, 18:59
                Co za zgodność :) A co konkretnie w pierwszym?
                • Gość: klmkn Re: ODP IP: 80.51.242.* 25.05.05, 19:07
                  jesli chodZi mo pierwsze zadanie to mja mam tak: fpfpfpppf ale nie przecze moze
                  mto ja mam bledy
            • Gość: monia Re: ODP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 19:00
              w pierwszym zad jest 9 pkt. cos pominales :) co do reszty to sie chyba wszystko
              zgadza...ja sama w 3 zad zrobilam 2 bledy...i mam nadzieje ze nie wiecej :) no
              ale wszystko sie okaze :) moze na rozszerzony ktos by odpowiedzial??:>
            • mocny_kjujik Re: ODP 25.05.05, 20:05
              ARKUSZ II (PA-MOJEMU)

8.1 B
              8.2 C
              8.3 C
              8.4 D
              8.5 C

9.1 E
              9.2 C
              9.3 G
              9.4 A
              9.5 F

10.1 F
              10.2 P
              10.3 P
              10.4 F
              10.5 P

11.1 D
              11.2 A
              11.3 G
              11.4 B
              11.5 C
              11.6 F

12 a, c, g

13.1 C
              13.2 A
              13.3 H
              13.4 B
              13.5 F
              13.5 E
            • Gość: Marta Re: ODP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 18:51
              oprocz zad.1 wszystkie odpowiedzi mi się zgadzają z Twoimi :)
              • Gość: Ela Re: ODP IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 11:07
                a macie swoje odpowiedzi do arkusz III z tymi slowkami , ktore trzeba bylo
                wstawic w poprawnej formie ??!! jak tak do napiszcie
    • Gość: zet Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 19:11
    • Gość: kaya Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 19:12
      Hej! Ja pisałam tylko podstawową i też uważam że była banalna. A w zad 1 powinno
      być PFPFFFPPF. Na 100%.
    • Gość: Ja Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 19:27
      wiele osób myśli, że na filologii rosyjskiej będzie to, co w liceum/szkole
      ponadgimnazjalnej, tylko że więcej i słówka trudniejsze. a filologia to nie
      tylko to. liceum/szkoła ponadgimnazjalna w żadnej mierze nie oddaje prawdziwego
      oblicza każdej z filologii. filologia jest dla humanisty i ktoś, kto owszem
      radzi sobie z rosyjskim, musi pamiętać, że spotka go na studaich multum
      literatury, pracy z nią, analizy, zapoznanie z kulturą, tradycjami danego
      państwa/państw.

Ja nie zdaję na filologię rosyjską.
      Ale za rok próbuję, jako drugi kierunek, na filologię węgierską albo germańską.
      pozd
      • Gość: rosjanka Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: 80.51.242.* 25.05.05, 19:43
        a wiecie mzoe kiedy beda odp .
        • mocny_kjujik Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO 25.05.05, 19:54
          1.8 P
          1.9 F

niedopatrzenie faktycznie :)
          • Gość: klmhn Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: 80.51.242.* 25.05.05, 20:03
            lepiej jak podadza wyniki z CKE to sobie wtedy spr. ale nie niek niewei czy
            gdzies moze sa?
          • Gość: monia Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 20:08
            hehe teraz jest super :)
            • Gość: dddddddd Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: 80.51.242.* 25.05.05, 20:10
              jak wam sie wydaje rozszerzony wam lepiej poszedl czy podstawowy?? podstawowy
              nie byl az taki trudny co nie? ale rozszerszony gorzej aha i jaki temat na
              rozszerzonym wybraliscie ( w tej 3 czesci).
              • Gość: anette Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 20:18
                ja na rozszerzonym pisałam 2 temat...
                też planuję filologię rosyjską :D
                Egzamin był w miarę mozliwy.. trudne te zadanie leksykalno-gramatyczne:/
                • Gość: ddddddddddddddd Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: 80.51.242.* 25.05.05, 20:21
                  ale jak 2 tylko jeden trzeba bylo napisac ?? 2 ?? ja pisalam jeden ale
                  filologii rosyjskiej nie bede studiowala
    • Gość: kaya Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 21:04
      Hej! Może mi ktoś powiedzieć jakie tematy wypracowania były na rozszerzonym? Proszę
      • Gość: magda Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: 80.51.242.* 25.05.05, 21:52
        1. opisz czlowieka jako europejczyka
        2. Napisz recenzje na temat swojego ulubionego pisma
        3. Telefon bez niego mnigdzie sie niewyruszysz .
        • Gość: magda Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: 80.51.242.* 25.05.05, 21:53
          chcialam powiedziec ze pisam mlodziezowego a w zasadzie czaspoisma:)))
          • m_19 Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO 25.05.05, 22:04
            Witam!
            JA również dzisiaj zdawałam podstawowy i rozszerzony...wydaje mi się że
            podstawa była łatwa ale można było sie zagubic w 3 zadaniu..dla mnie
            przynajmniej to wydawało sie chyba najtrudniejsze.Jesli chodzi o list to bardzo
            łatwy.Gorzej z rozszerzonym- leksykalno gramatyczny wydawał mi sie bardzo
            trudny a w niektórych "strzelałam".Pisałam na temat 1 na rozszerzonej bo
            wydawał mi sie najłatwiejszy...Również chciałabym studiowac filologię...Jak wam
            poszło?Czy tylko dla mmnie to 3 zadanie było trudne?Pozdrawiam....i czekam na
            odpowiedzi:)
            • Gość: magda Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: 80.51.242.* 25.05.05, 22:13
              przyznam sie ze ja tez strzelalam :P no ale zobaczymy jak to bedie po
              wynikach;p;p na rozszeszonym pisalam na 2 temat ten z koleii wydawal mi sie
              najlatwiejszy.
              • Gość: monia Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 22:52
                ja na rozszerzonym pisalam 1 temat...qrcze jeszcze nigdy w zyciu nie lalam tak
                wody jak tutaj hehe niezla nere beda mieli przy czytaniu mojego
                wypracowania...ale mam nadzieje ze chociaz za poczucie humoru dadza kilka punktow :p
                • mocny_kjujik Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO 26.05.05, 16:23
                  Ja pisałam temat 3- o telefonach.. bo nie mogłam wymyśleć odpowiedniego
                  Europejczyka, którego mogłabym opisac (temat 1 ) . A rozprawka w takim
                  neutralnym temcie to chyba moje klimaty... zobaczymy. Na angielskim tez
                  porwałam się na rozprawkę. Jestem ciekawa jak na tym wyjde ;)
                  • Gość: Ela Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 11:00
                    Suchajcie a w zadaniu 4,3 nie powinna być odpowiedz d bo mi sie tak wydaje :P
                    Bo przeciez czerwiec i lipiec to nie początek lata . Tak mnie kazetcia paapappa
                    • Gość: ddddddddddd Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: 80.51.242.* 27.05.05, 13:35
                      jest juz moze klucz z ruskowo jazyka??
                    • Gość: J@CeK_BMW Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 19:33
                      Zle ci sie wydaje :P
                      Lieto naczinajetsja w ijunie :P czyli w czerwcu ;)
                  • Gość: majka.66 Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 23:31
                    siemanko
                    ja pisalam na rozszerzonym 1 temat, czyli o EUROOEJCZYKU, u mnie wiekszosc pisala na ten temat i wiekszosc ogólni- nie podając konkretnego przyladu, ja podalam. opisywalam Jana Pawła II (chyba wszyscy sie ze mną zgodzą,że bezsprzecznie nim był) i jestem z tego powodu zadowolona!! oczywiscie mozna bylo sobie wybrac jakiegos sportowca, działacza charytatywnego itp
                    ale dodoam jeszcze ze uważam za łatwiejszą próbną mature i to znacznie
                    pozdro
                    • Gość: majka.66 Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 23:36
                      chcialam jeszcze jedno dodac, widze, ze duzo z was wybiera sie na filologie rosyjską- rusycystyke, jak kto woli
                      ale jedno mam wam do powiedzenia - szczerze odradzam!! naprawde
                      moja siostra cioteczna sie menczyla na tym kierunku, ale spasowala po I roku startowala ponownie na studia,na filologie polską, moge wam powiedziec jedno, jest naprawde hu*owo
                      • Gość: majka.66 Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 23:38
                        i sorki za błędy, jak czytałam swoje posty to aż mi sie włosy zjeżyły, no ale musicie mi wybaczyc, śpiąca już jestem:)
    • Gość: jenny.a Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.msk.net.pl / 80.48.255.* 27.05.05, 15:55
      Też pisałam rosyjski ale tylko podstawowy. Cóż, uczę się rosyjskiego od
      października 2004. Muszę przyznać, że zakochałam się w tym języku. A matura z
      rosyjskiego była moim 6 egzaminem maturalnym więc podeszłam do tego bezstresowo.
      Mam nadzieję, że będzie dobrze. Osobiście jestem zadowolona :) Pozdrawiam :)
      • mocny_kjujik Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO 27.05.05, 22:50
        hm... z niecerpliwością czekam na odpowiedzi... mogli by podać jakoś po
        weeknedzie ;-)
        • Gość: hkkmnj Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: 80.51.242.* 28.05.05, 14:40
          kiedy beda te wyniki bo tyle czekac to az sie niedobrze robi...
    • Gość: Oj Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: 217.97.213.* 30.05.05, 12:17
      Odpowiedzi needed ;-)
    • Gość: zzbychuu Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.olsztyn.mm.pl 31.05.05, 17:48
      Ja zdawalem rosyjski i mysle ze byl bardzo latwy!Wybieram sie na filologie
      rosyjska!!:-)
      • Gość: Kjujikq Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: 217.97.213.* 02.06.05, 02:37
        A jak tam wyniki zamknietych pytan na podst. klucza CKE?
        • Gość: morrison Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 12:21
          nie jest źle 2 błędy w sumie na testach mam nadzieje że za listy dostane
          max. bo jakies trudne nie były...II arkusz trochę gorzej ale jakoś
          przeżyję...booyakasha można świętować...
          • Gość: gx Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 18:26
            zamkniete spoko 30 na 35 z podstawowego i 26 na 27 z roz. ale część leksykalno
            gramatyczna nędznie ciekawe jak pisaninka ?
            • Gość: fasolka Re: >>>MATURA Z JĘZYKA rOSYJSKIEGO IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 09.06.05, 00:04
              hej, podstawowa była spoko i był list nie formalny wiec napewno nie tylko mnie
              ten fakt ucieszył :) zgadzam sie ze na rozszerzonej struktury były trudne ale
              za to słuchanie było proste. tylko ile mozna czekac na odpowiedzi :/ sorki ale
              ja juz zapomniałam co zaznaczyłam :/ na filologie sie nie wybieram ale z tego
              co słyszalam to nie jest łatwo. zdawałam poziom rozszerzony głownie dla
              własnych ambicji a nie z potrzeby na studia, choc nigdy nie wiadomo moze sie
              gdzies przydac rozszerzony jezyk:) pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka