Dodaj do ulubionych

PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!!

22.06.05, 21:24
W poniedziałkowym "Metrze" (taka bezpłatna codzienna ggazetka rozdawana na
ulicach kilku większych miast) przeczytałam :
"Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Najbardziej oblegana jest
psychologia - ok. 16,5 kandydata na miejsce(...). W rekrutacji weźmie udział
9 tys. 700 osób. Miejsc starczy dla 2 tys."
Powiedzcie mi czy jak się tam rejestrowaliście, to była to alternatywna
uczelnia w razie niepowodzenia na innych, czy poważnie o niej myślicie..?
Chodzi mi szczególnie o kandydatów na psychologię, bo sama tam zamierzam się
wybrać a przeraża mnie te 16,5 kandydata na 1 miejsce i te cholerne tłoki na
uczelni podczas rejestracji........:( Pozdro
Obserwuj wątek
    • jasmine1444 Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! 23.06.05, 00:32
      ja sie wybieram, ze tak powiem...hm celuje w 4 miejsca i moge rzec, ze kazde
      jest jednakowo wazne;p no na uksw by bylo super, wiele osob podkresla ze panuje
      tam niepowtarzalna atmosfera;)
      mowisz ze 16,5 osoby na miejsce..obiektywnie patrzac to nie tak duzo, w tamtym
      roku bylo 22,11;) ale to wyniki ostateczne? bo chyba do 18 mozna bylo sie
      rejestrowac...
      pociesze Cie jeszcze...wlasnie dowiedzilam sie ze na umcs w lublinie, gdzie sie
      zglosilam (skonczyl sie juz termin skladania podan) jest 29.1 osoby na
      miejsce!!!!!! a bylo 10.9 w 2004. scielo mnie z nog...ale co tu rozpaczac;p
      racej bede szukac z wieksza zaciekloscia alternatywnych kierunkow...a Ty o czym
      myslisz poza psychologia? napisz do mnie na 4473092, bo nie znam nikogo kto
      idzie na psych. na uksw;) pozdrowka, buziaki:)
      • Gość: Izza19 Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 17:12
        Bardzo bym chciała dostać się na UKSW na psychologię, ale moje marzenia zostały
        pogrzebane po odebraniu wyników....;(((( Okazało się, że jednak polski nie
        poszedł mi tak dobrze jak myślałam, rzekłabym nawet, że tragicznie (64 podst i
        33 rozsz)...;((( Niestety, a teraz jeszcze dowiedziałam się, że przedłużyli
        rejestrację do 29.06!!! Gdybym wiedziała, że tak będzie zoaszczędziłabym 8
        dyszek... No cóż, zycie nie jest takie fajne... Aha i z tymi zasadami rekrutacji
        to też był zonk! Dopiero po rejestrecji jak się przeszłam do dziekanatu to się
        dowiedziałam że reszta ocen z matury też ma znaczenie a ja od początku
        wiedziałam że źle mi historia poszła... Zycie to jednak ciężki kawałek chleba.
        powodzenia na psychologi wszystkim tym, co się dostaną na UKSW, tak wam
        zazdroszczę;(( PAPATKI
    • Gość: snsrsmsr Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 10:23
      Ja chcialam sprobowac na psychologie na uw, ale sie nie zalapalam na cew. Wiec teraz bardzo mi zalezy na uksw i tez slyszalam, ze tam panuje cudowna atmosfera;):) Zreszta, nawet na rejestracji bylo milo;):) Choc rzeczywiscie, tlum ludzi i spora ich czesc wlasnie na psychologie. Co ciekawe, wiele osob zarejestrowalo sie na psychologie na uksw, ale na uw- nie. Wiec wychodzi na to,ze trudniej sie bedzie dostac na uksw niz na najlepsza uczelnie w kraju;P:P
      • Gość: KK Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 10:30
        Hej, ja też zarejestrowałam się na UKSW i bardzo chciałabym się tam dostać. Nie
        składałam na UW. A jak wam poszła matura z polskiego, bo to się liczy
        najbardziej. I rozumiecie o co chodzi z tą średnią ocen maturalnych?!
        • Gość: m. Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 10:34
          Nikt nie rozumie o co chodzi z ta srednia ocen, ale nie sa to oceny ze szkoly,
          a oceny w postaci procentow z matur.
          Ja na psychologie tam nie ide, ale nawet biorac pod uwage ze polowa z osob
          ktore sie dostana zrezygnuje, to i tak szanse sa niewielkie bo trzeba byc w
          kolejnej 40, czy tam 50... Znaczy trzeba miec ladne procenciki ^^
          • Gość: KK Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 10:40
            Na psychologię przyjmują 100 osób, więc mam nadzieję że albo bardzo dobrze mi
            poszła matura, albo większość zrezygnuje... Nadzieja oststnią deską
            ratunku...Zawsze marzyłam o psychologii na UKSW
    • Gość: strawberry Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 08:47
      Tez bardzo bym chciala dostac sie na UKSW. Przed rejestracja jakos nie bylam
      specjalnie zachwycona tym uniwerkiem. Wszyscy moi znajomi sie nabijali, ze moze
      pojde na teologie i zostane zakonnica. Ja, szczerze mowiac, tez sie sporo
      nabijalam. Dopiero z biegiem czasu jakos samo z siebie zaczelo mi na nim
      zalezec do tego stopnia, ze zlozylam na 2 kierunki (nie na psychologie). A do
      tego jak przyjechalam na rejestracje to praktycznie sie zakochalam w tym
      miejscu i zrobie wszystko (no prawie ;-P), zeby tam byc. Ale jakos... Po ilosci
      kandydatow na miejsce... Coraz trudniej mi w to wierzyc...
      • Gość: m. Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:58
        niestety nie wszystkie zajecia sa na dewajtis... politologia chyba ich tam nie
        ma... a podobalo mi sie tam
    • Gość: strawberry Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 13:12
      Z tego co wiem Wydzial Nauk Historycznych i Spolecznych jest na Dewajtis wiec
      tam sa tez chyba zajecia.. ???
    • Gość: strawberry Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 13:13
      Z tego co mi wiadomo wydzial nauk historycznych i spolecznych jest na dewajtis
      wiec tam tez chyba sa zajecia...???
      • Gość: m. Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 22:37
        W takim razie nie wiem, myslalam ze tam jest tylko sekretariat. Przegladalam
        kiedys jakis plan zajec i tak mi sie wydawalo, ze zajecia sa na Woycickiego.
    • Gość: p19 Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 10:15
      ja też na psychologię na UKSW. Uczelnia jest super! Pokochałam ją jak to się mówi od pierwszego wejrzenia:)Bardzo mi zależy żeby się dostać bo tak mi się wydaje, że tam to tacy normalni ludzie idą:) A na UW chyba złoże, choć wcale mnie ta uczelnia nie pociąga.
      • Gość: loreczka Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 21:18
        rowniez zlozylam na psychologie na uw i, kurcze, straszne jest to co piszecie(16,5;/)!prawde mowiac do tej pory myslalam ze tylko polski biora pod uwage przy rekrutacji a Wy teraz jeszcze o sredniej ocen mowicie:/ a moze to 'tylko' w wypadku gdy kandytaci beda mieli takie same wyniki z polaka i w taki sposob zamierzaja wybrac tych naj?
        • Gość: m. Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:48
          Nie. Czytajcie ze zrozumieniem, to nic trudnego przeczytac pol strony zasad
          rekrutacji.
    • Gość: Izza19 Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 17:45
      Ludzie, napiszcie jakie macie wyniki skoro się tam wybieracie!!! Moje:
      Polski 64/33
      Ang 90/73
      Hist 53/30
      Wos 70/64
      Pozdrówki:)
      • Gość: lorka Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:57
        m. ,kurcze nie czepiaj sie;/ juz sprawdzilam ,wczesniej nie widzialam tego wzoru tylko sprawdzilam jaki przedmiot biora pod uwage czyli polski. sorki za glupie pytanie;/
        polak 87 65
        ang 94 83
        franc 89 67
        hist 54
    • izza19 Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! 30.06.05, 16:50
      Coś ludzie nie macie ochoty chwalić się swoimi wymnikami..:(
      Ja jak już wcześniej pisałam mogę pożegnać się z UKSW... Wpisałam swoje wyniki
      na stronce i mi wyszło... 11,107... Kurcze, a gdyby tak skłamać, że nie
      zdawałam historii??? FUCK, FUCK, FUCK!
      • Gość: dzemka Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 17:03
        Lepiej nie klamac, bo jesli sie dostaniesz, to i tak będziesz musiała dowieźć
        świadectwo. Nie wiem jak tu, ale inne uczelnie mają zglaszać tego typu
        przekrętu gdzieś wyżej (widzialam zastraszanie kodeksem ;))

Poza tym mi równiez hista poszła bardzo kiepsko - mialam 46,30, a to dlatego,
        że bardziej przyłozyłam się do biologii.
        Mimo wszystko na UKSW najważniejszy jest rozsz. polski. To wynik z polskiego
        decyduje o końcowym wyniku. Mi wyszło 30.564. Z polskiego miałam 83 i uważam,
        że to o wszystkim przesądza.
        • Gość: lorka Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 17:19
          ojjj slicznie:) ja mam 26.2228777778. zastanawiam sie od ilu beda przyjmowac, jaka jest ta konkurencja.
      • Gość: ev Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.yoy.pl / *.proxy.astra-net.com 03.07.05, 19:27
        ja mam 25,5 jak sadzicie jaki bedzie prog? 25,5 wystarczy?
    • Gość: asia Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.net-serwis.pl 30.06.05, 17:28
      a czy wpisywaliscie tam wyniki z matury ustnej????
      • Gość: dzemka Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 17:30
        Tak, tam jest napisane, że trzeba wpisywać wyniki z ustnych.
        • Gość: PP Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 17:41
          Mi wyszło 29,93. Ciekawa jestem jaki jest maksymalny próg.
          • Gość: dzemcia Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 12:51
            Już chyba wszyscy wiedzą jaki jest maksymalny próg... 50.150.
            Zabawnie. ;)
    • Gość: asia Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.net-serwis.pl 04.07.05, 21:02
      z 21 pkt chyba nie mam szans? jak myslicie? :(
      • Gość: dzemcia Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:32
        Szanse masz zawsze. Sporo ludzi składa na UKSW awaryjnie i, jeśli dostanie się
        gdzie indziej, np. na UW, nie będzie studiować na na Wyszyńskim, także
        spokojnie.
        Poza tym UKSW jako jeden z niewielu uniwersytetów w Polsce oferuje 100 miejsc
        na psychologię. Myślę, że na razie nie ma co się martwić na zapas.
    • Gość: m Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.net-serwis.pl 05.07.05, 19:24
      ile macie pkt? piszcie!!
      • Gość: Rapsodia Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:22
        ja mam 26 z hakiem i nie skaldam tam awaryjnie a docelowo;)
        • Gość: Izza19 Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: 81.210.17.* 09.07.05, 13:31
          Mam dla was wiadaomość. Moje kumpela składa na UKSW na historię sztuki, maturka
          poszła jej nieźle i ma 83 pkt, czy jakoś tak. I prowadopodobnie na wszystkich
          kierunkach na UKSW 100 to próg punktowy.. Ale sądząc po wypowiedziach innych
          osób najwięcej ludzie mają 50 z hakiem, może jest szansa, że to 50 punktowy
          próg...??? pAPA
          • Gość: Rapsodia Re: PSYCHOLOGIA!!! PSYCHOLOGIA!!! NA UKSW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:48
            ale bredzisz...kazdy wydzial ma inna punktacje...np moja kolezanka ma na
            historie sztuki 126 punktow;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka