Dodaj do ulubionych

Odpisy wyników maturalnych

23.06.05, 17:11
Czy na uczelnie które wy składacie też jest napisane, że przyjmują orginał
wyników lub odpis wydany przez SZKOŁĘ/OKE ?? Dzisiaj w szkole poinformowano
mnie, ze dostane tylko orginał i jeden odpis od OKe i ze szkoła więcej
odpisów nie zrobi, bo to nich ich działka. Czyli z tego wynika, że trzeba
jechac ( w moim przypadku 250km) do Łomży i łaskawie prosic o odpisanie mi
swiadectwa ?? a nie wspominając ze musze zrobić to w ciągu kilku godzin,
poniewaz papiery wiele uczelni chce do 1 lipca.. czy u was też w związku z
wynikam,i zachodza takie paranoiczne sytuacje??
Obserwuj wątek
    • gdabski Re: Odpisy wyników maturalnych 23.06.05, 17:18
      Od dawna wiadomo, że otrzymamy oryginał i jeden oficjalny odpis świadectwa, i w
      pierwszej kolejności należało do tego dostosować swoje plany względem uczelni,
      na które zdajemy. OKE raczej nie wydaje dodatkowych odpisów, natomiast niektóre
      uczelnie zgadzają się na przedstawienie na potrzeby rekrutacji odpisu
      notarialnego, który zapewne można uzyskać bliżej niż 250km od domu.

/Gdabski
      • Gość: Beata Re: Odpisy wyników maturalnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 17:30
        Odpis zawsze mozna zrobić notarialnie(1 stronka ok 7 złotych)
        • mysz_m Re: Odpisy wyników maturalnych 23.06.05, 17:41
          Tak owszem mozna zrobić odpis, ale wiekszość uczelni nie przyjmuje odpisów
          notarialnych tylko maja napisane, że orginał albo odpis wydany przez SZKoŁę lub
          OKe ..;/
          • almost_perfect Re: Odpisy wyników maturalnych 23.06.05, 18:08
            No i tu własnie wychodzi kolejna wspaniała luka w nowej maturze :x Znając nasze
            szczęście za rok, albo uczelnie będą preferowały odpisy notarialne, albo CKE
            wyda więcej odpisów
            Tez mam taki problem, ale będe się martwiła jak w ogóle zdam :) Pozdrawiam
            • Gość: ka Re: Odpisy wyników maturalnych IP: *.acn.waw.pl 23.06.05, 18:12
              7 zl to chyba poza miastem. w wawie ok.15.przynajmniej ten do ktorego zawsze
              chodzimy.
              • Gość: kalam Re: Odpisy wyników maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 20:04
                7 zł netto to maksymalna stawka za potwierdzenie za zgodność z oryginałem. Taka
                jest oficjalna taksa notarialna.
            • gdabski Re: Odpisy wyników maturalnych 23.06.05, 19:45
              > No i tu własnie wychodzi kolejna wspaniała luka w nowej maturze

Jeśli to w ogóle jest luka, to na pewno nie w nowej maturze. Dawniej wydawano
              taką samą ilość dokumentów, mam tu na myśli przynajmniej kilka lat wstecz.

/Gdabski
    • Gość: jano Re: Odpisy wyników maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 20:42
      Ja mam podobny problem i zwrocilem sie z nim bezposrednio do uczelni (wyslalem
      im maila) i powiedzieli mi ze odpis mozna zrobic bezposrednio na uczelni w
      trakcie skladania papierow za jedyne 5 zl:) Wowczas dajesz do rekrutacji ten
      odpis a orginalne swiadectwo zabierasz ze soba w dalsza droge:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka