30.06.05, 18:34
nei chce mi sie wierzyc w te moje 64% z biologii.. wiec zrobilam test ejszcze
raz.
patrzac TRZEZWO i narpawde uczciwie.. jak wol wyszlo mi 84%.. nawet zanizajac
sobie punkty..

podanie o wglad do pracy wyslalam 28. czewrca.. ale co z tego..

czy ktos wie co mam teraz zrobic?
Obserwuj wątek
    • lolka_86 Re: pomylka?? 30.06.05, 18:43
      mam pytanie gdzie wysłałaś?? podanie z prośbą o wgląd do swojej pracy? bo mi
      moj wynik też z biologi sie nie podoba sądze ze zdobyłam wiecej punktow ale nei
      wiem gdzie mam sie z tym zgloscić
      • Gość: pani_dj Re: pomylka?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.05, 18:46
        na stronei jest podanie do pobrania. a tam, na nim, numer faksu. tam wlasnei
        wyslalam podanie.
        teraz wysallam jeszcze maila z pytaniem, kiedy rozpatrza moje podanie.
        a jutro tam zadzwonie.

i nei recze za siebie...:/
        • Gość: Oli Re: pomylka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:50
          Prosze podaj adres tej strony...mi tez wyniki nie pasuja...a slyszalam ze
          komputery jednak sie mylily i sa bledy
          • Gość: ..... Re: pomylka?? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 30.06.05, 18:56
            Musisz wejsc na strone swojej oke bo w kazdej wnioski sa inne.Ja jade z
            wnioskiem jutro bo nie moge spac :)
    • Gość: pani_dj Re: pomylka?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.05, 19:07
      jesli jestes z wawy to strona oke to www.oke.waw.pl
      • Gość: paula Re: pomylka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 19:12
        moim zdaniem coś jest nie tak z moim polskim:).Sprawdzałam z kluczem 10000000
        razy, za każdym razem(nawet w najgorszym wypadku) wychodziło ze dość dobrze mi
        poszło. No nie na 100 czy 90, ale na pewno nie na 33!!!!! Z zad. 1 mam źle 2
        odp. czyli miałabym 18 pkt. a z wypracowania w takim razie 3??? Nie wiem kto mi
        to sprawdzał i chce sama zobaczyć tą pracę dlatego też piszę do mojego oke w
        tej sprawie
        • Gość: Oli Re: pomylka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 19:35
          na wroclawskiej oke nie widze tego podania:( a mam podobnie jak ty...tez z
          czytania i rozumienia 17-18/20...a potop...heheh przeciez to historia...a jaj ja
          uwielbiam!!
    • Gość: karolcia Re: pomylka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:42
      ja mam podobne przypuszczenia jeśli chodzi o jezyk polski, oba poziomy. z testu
      mialam 18/20. z wypracowan bylam strasznie zadowolona. tak na marginesie, ale
      dla mnie bardzo istotnym, z pisaniem wlasnych tekstow nigdy nie mialam
      problemow. :/
    • justyna2006 Re: pomylka?? 30.06.05, 22:37
      ja mam identyczna sytuacje. mam 62% a wyliczylam sobie 80% w najgorszym
      wypadku....
      • Gość: kitek18 DO PANI DJ IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.07.05, 22:39
        Ojj masz moze gg bo jestem w dokladnie takiej samej sytuacji nawet punkty nam
        sie zgadzaja,wiec napisz szybko proszeee
    • Gość: grz Re: pomylka?? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:44

Kiepskie świadectwa w wyniku katastrofy budowlanej

Marcin Markowski, Łódź, mk 01-07-2005 , ostatnia aktualizacja 30-06-2005 21:02

Prawie dwa tysiące uczniów z woj. łódzkiego i świętokrzyskiego będzie miało
      wymienione świadectwa maturalne z powodu... katastrofy budowlanej

27 maja zawalił się budynek w centrum Łodzi. Sąsiadował z gmachem okręgowej
      komisji egzaminacyjnej (podlegają jej województwa łódzkie i świętokrzyskie).
      Gdy runął, komputery przeliczały właśnie punktację z matury z języka
      niemieckiego na procenty widniejące później na świadectwach. Nagle wysiadł prąd
      i komputer przestał pracować. Dokończył robotę na drugi dzień, gdy awarię prądu
      już usunięto. Na koniec wydrukował świadectwa, które w ostatni wtorek trafiły
      do maturzystów. Teraz okazało się, że świadectwa będą musieli oddać. - Po
      włączeniu prądu system komputerowy nie zadziałał prawidłowo i niedokładnie
      zamieniał punkty na procenty - informuje Wiesława Zewald, dyrektor łódzkiej
      komisji. - Wyniki egzaminu na świadectwach są więc błędne.

Wykryła to już po wydrukowaniu i wręczeniu świadectw sama komisja, która na
      wszelki wypadek jeszcze raz sprawdziła wyniki matur.

Decyzja o wymianie świadectw to chyba zła informacja dla maturzystów. Komputer
      częściej mylił się bowiem na ich korzyść. Wielu dodawał nawet po 9 proc. do
      rzeczywistego wyniku egzaminu. Co prawda również odejmował, ale rzadziej i
      nigdy więcej jak 4 proc. - Ideą nowej matury jest obiektywizm. Każdy musi mieć
      taki wynik, na jaki zasłużył. Zwłaszcza że nawet jeden procent może być na wagę
      złota i przesądzić o dostaniu się na wymarzone studia - uzasadnia decyzję
      Zewald.

Nowe świadectwa już są wydrukowane. Dziś trafią do maturzystów. Otrzyma je w
      swoich szkołach 1408 uczniów z województwa łódzkiego i 350 ze świętokrzyskiego.

W całym kraju pojawiają się informacje o błędach na maturalnych świadectwach.
      Najczęściej chodzi jednak o literówki w nazwiskach i nazwach miejscowości czy
      pomylone numery PESEL-u. W Krakowie było kilka sygnałów o błędach w punktacji,
      świadectwa zostały wymienione od ręki. CKE apeluje, by maturzyści, którzy
      zauważą błędy na swoich świadectwach dojrzałości, jak najszybciej zgłaszali się
      do dyrektora swojego liceum albo do okręgowej komisji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka