Dodaj do ulubionych

Medycyna !!!!

04.12.05, 12:39
siemka! kto tak jak ja poprawia biol i chemie w sesji zimowej? jak myslicie,
czego mozemy sie spodziewac? ja mysle ze dadza nam trudne rzeczy na poziomie
rozszerzonym bo wkoncu chcemy polepszyc swoj wynik. to jest moje zdanie, a co
wy na to? ja dopiero teraz zaczynam powtarzac do maturki bo nie mam czasu.
ciezko jest pogodzic studia i nauke do matury. nie wiem co to bedzie jak
zacznie sie w styczniu sesja :(
Obserwuj wątek
    • eta-mercury Re: Medycyna !!!! 04.12.05, 14:22
      Siema- między innymi ja ;). A czego możemy się spodziewać na egzaminach?
      Wszystkiego co obejmuje podstawa programowa dla zakresu rozszerzonego...jeżeli
      chodzi o trudność zagadnień to czas pokaże. Podejrzewam jednak że poziom nie
      będzie znacząco przekraczał tego, który obowiązywał w czasie matur majowych. W
      każdym bądź razie nie obawiam się chemii- tutaj mogą dać jak dla mnie wszystko
      a i tak przy odrobinie szczęścia powinien być doskonały wynik. Martwie się
      natomiast biologią a raczej dość ******** zawartością klucza która jest w wielu
      miejscach typową jechanką po punktach. No ale bądźmy optymistami- zobaczymy co
      przyniesie styczeń.
      Pozdrawiam i powodzonka.
    • aaania8 Re: Medycyna !!!! 15.12.05, 14:02
      no dlatego zeby wszystko powtorzyc zrobilam sobie rok przerwy. w zasadze to nie
      skladalam na nic innego oprocz medycyny. w styczniu pisze biologie a w maju
      chemie. z chemia rzeczywiscie moga wyskoczyc z czym chca i mnie nie zagna.Ale
      biologia... mozna umiec wszystko a klucz bedzie chcial konkretnego slowa i
      punktow nie ma. niestety tu duzo zalezy od szczescia. no a jak dosc wysoko nie
      poprawie to pozostaje mi tylko farmacja:/
      • czarny_korek Re: Medycyna !!!! 15.12.05, 14:30
        a nie porpaiwasz fizyki??
        • eta-mercury Re: Medycyna !!!! 15.12.05, 22:40
          Kandydaci na AMP chyba nie mają takiego obowiązku...
    • orzech8011 Re: Medycyna !!!! 18.12.05, 21:22
      ja nie mam czasu na uczenie sie do poprawki bo duzo mialem na studiach nauki i
      zapomno sie obejrzalem. zostalo mi malo czasu i mysle ze tylko bede sie
      przykladac do biologi zeby juz ja poprawic na maxa, a na chemie z tym co
      pamietam pojde. najwyzej poprawie ja w sesji zimowej z fizyka. nie wiem jak wy
      ale ja juz mam dosc tego wszystkiego i chcialbym uczyc juz sie na AM. pozdrow
      dla wszystkich. 3majmy sie bo sie nie........
      • aaania8 Re: Medycyna !!!! 20.12.05, 22:10
        do Poznania nie trzeba fizyki.dlatego bylo 12 osob na miejsce:/ wiec musze miec
        85% z bioli i 85% z chemii zeby miec pewnosc ze sie dostane...
    • anja.86 Re: Medycyna !!!! 26.12.05, 15:03
      Och, kochani naprawdę nie wiecie jak to jest na prawdziwej medycynie!!! Ale
      podziwiam zapał ;) i życzę powodzenia ;)
      • kilam Re: Medycyna !!!! 27.12.05, 11:21
        Wiemy, wiemy. Stąd właśnie ten przedwczesny entuzjazm i zapał(do pierwszego
        kolosa z anatomii).

P.S. Czyżby zapomniał wół, jak cielęciem był??
      • marcin2561 Re: Medycyna !!!! 06.01.06, 20:50
        jak Ci tak źle i tak bardzo przejmujesz się wszystkimi którzy chcą studiować
        medycyne to po cholere tam jeszcze jesteś. Przecież możesz zrezygnować i nie
        męczyć się jak Ci tak żle. Moim zdaniem jeśli ktoś chce to robić, ma powołanie
        i siłe to ma w dupie zarwane noce i stres przed kolosami. To nie dotyczy tylko
        medycyny ale każdego innego kierunku. Bo wszyscy studenci medycyny sądzą, że
        oni mają najgorzej, najtrudniej, ale większość z nich nigdy nie próbowało
        niczego innego i tak naprawde nie może na ten temat nic powiedzieć. Dlatego
        jeśli mi się uda dostać na AM nigdy nie będę mówił jak ja to mam ciężko a inni
        leża. Choć wiem że z drugiej strony są uczelnie i kierunki na których nic się
        nie robii. Tak, że i z tym też trzeba uważać
    • aggr3sor Re: Medycyna !!!! 30.12.05, 21:45
      Jeśli nie chcecie tracić kolejnego roku, to może warto wybrać mniej oblegane
      uczelnie? Moja dziewczyna nie miała wybitnych wyników: fizyka - 30%, biologia
      78%,chemia 62% - 170, do tego 7 pkt z testu i z wynikiem 177 przekroczyła próg
      na Akademii Medycznej w Bydgoszczy o 8 punktów i dziś jest naprawdę szcześliwą
      studentką medycyny :) Powodzenia wszystkim.
    • agnieszka3523 Re: Medycyna !!!! 06.01.06, 10:57
      Hej!! Ja poprawiam chemię, fizę i biologię w sesji wiosennej. Chcę zdać
      wszystko za jednym stresem :)W zeszłym roku złożyłam tylko papiery na wydział
      lekarski AMG. W tym roku zrobię tak samo. Mam pytanie, czy ktoś jeszcze
      wybiera się do Gdańska?? Życzę wszystkim powodzenia. Damy radę!!!!
    • oxy_gen_86 Re: Medycyna !!!! 11.01.06, 09:57
      Wszyscy na medycyne...??!!
      Duuzzzo WAs ;))

Przynajmniej konkurencje bede miala mniejsza;)

Pozdrawiam i powodzenia
    • orzech8011 Re: Medycyna !!!! 11.01.06, 22:16
      no to juz za tydzien bedzie poprawa z bioli. jestem ciekaw czym nas zaskocza
      tym razem. chce z rozszerzonego dostac 90% zeby miec chociaz jeden przedmiot z
      głowy, ale jakos wadpie w swoje sily. im blizej poprawy tym mniej umiem (tak mi
      sie wydaje). a jak wam nauka idzie? bo mi juz sie niechce uczyc. pozdrow dla
      wszystkich co poprawiaja biole!
    • orzech8011 Re: Medycyna !!!! 18.01.06, 18:29
      no jutro nasz ukochana poprawka z bioli :) ciekawe czym nas zaskocza? ja
      podchodze do niej na luzaku bo jakby co mam jeszcze sesje wiosenna :) a wy? ja
      wlasnie otworzylem ksiazke i czytam sobie bo niechcialo mi sie wczesniej.
      napiszcie cos :P powodzenia wszystkim ktorzy poprawiaja jutro biole!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka