vanilla5 10.04.06, 15:45 Witam wszystkich Maturzystów:)) Jak samopoczucie??? Stresujecie się już bardzo??? Ja tak... Jeszcze praca i powtórki... ciężko jakoś... czas szybko mija... Co zrobić by nie zwariować? Zdaję polski, ang i wos... Boję się:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: laaaa Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:24 a co ja mam powiedziec;polski angielski chemia biola fiza-wszystko rozszerzone:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misha Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.chello.pl 10.04.06, 17:52 polski angielski chemia biola fiza-wszystko rozszerzone-zupelnie jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laaaa Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 19:02 a no co składasz papiery??ja medycyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misha Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.chello.pl 10.04.06, 19:39 a jak myslisz...tylko na medycyne wymagaja biol,chem i fiz rozszerz. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laaaa Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 20:13 oj w sumie sie domyślałam:D to bylo pytanie retoryczne:) a gdzie dokładnie sie wybierasz, ja AM wawa, na lekarski czy stome? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misha Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.chello.pl 11.04.06, 16:03 chcialam do wawy ale jednak to miasto mi nie odpowiada finansowo i zostaje w swoim w Szcz i ide na lek.,moze zdecyduje sie na Poznan nie wiem ,zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 21:25 a po co wam polski rozszerzony jesli zdajecie takie przedmioty jak chemia biola i fiza:| Odpowiedz Link Zgłoś
freejka Re: Stres? Stres. Stres! ??? 21.04.06, 19:59 zdajo to samo co Ty polak anglik i wos.. boooje sie :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 08:33 vanilla5 jak Ci idzie wos? Czego jeszcze nie powtorzylas? Z jakich ksiazek sie uczysz? Jak myslisz, czym nas zaskocza? Gdzie skladasz papiery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.pikonet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 18:53 ja tez pisze wos i jestem dopiero na spoleczenstwie obywatelskim....:/ i nie wiem kiedy sie wezme do nauki, bo caly czas powtarzam historie a wy juz przerobilyscie wszystko z wosu?? Odpowiedz Link Zgłoś
e_d_y_t_k_a Re: Stres? Stres. Stres! ??? 11.04.06, 19:26 ja juz cały wos powtórzyłam, troche gorzej z historią, bo z histy powtórzyłam tylko XX wiek i starożytność :/ ale pocieszam się, że mam jeszcze czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5 Re: Stres? Stres. Stres! ??? 11.04.06, 20:01 Hej:) składam na dziennikarstwo, psychologię i socjologię na UJ:) Uczę się z OPERONU i rozwiązuje testy.. Zajrzę też do historii.. A Ty???? Na co się wybierasz i z czego się uczysz??? Sięgasz też do historii??? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 20:43 Ja wos caly czas "walkuje" zeby sie utrwalilo. Zdaje tylko wos wiec sie skupiam na nim. Odpowiedz Link Zgłoś
asiool Jaki stres? 20.04.06, 17:51 Przydałby się...może by się wtedy motywacja do nauki znalazła;/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 09:09 ja też się uczę z OPERONU i cholera też zdaję historię, co zaczyna mnie mocno przerażać :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczona Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:45 wos coś tam powtarzam, historia- z tego, co się nauczyłam nie pamiętam NIC! angielski i polski zacznę od 1 maja, myślę, że tyle wystarczy, najbardziej boję się tej historii...nic mi do głowy nie wchodzi, jestem zmęczona tym wszystkim, całym zamieszaniem, niepewnością..itd. przecież my nic nie wiemy, nie wiem czy i jak zdam, czy się dostane na studia..itd..., ale próbuje się motywować i marze o tym, żeby się obudzić 24 maja, być zadowoloną i mieć świadomość, że już po wszystkim...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:58 Ja też zdaje wos i historię. Z historii jestem na Gierku ale ominęłam starożytność a z wos-u myślę że już wszystko umiem, ale przeczytam sobie jeszcze podręczniki moje i skończe czytać repetytorium (zostało mi prawo, ale lubie ten dział więc myśle że szybko pójdzie) Gorzej jest z polskim bo jeszcze nawet nie zaczęłam powtarzać Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem187 Re: Stres? Stres. Stres! ??? 29.04.06, 16:41 Po co się stresować , a propo to widziałem niezłe cacko na allegro, "zestaw szpiegowski" czy coś w tym stylu. Na tym to chyba zero stresu. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 17:19 ja juz nie mam sily sie uczyc;(((w sumie to nie denerwuję sie, po prostu jestem zmeczona...już nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
stefkaa Re: Stres? Stres. Stres! ??? 29.04.06, 19:54 A ja zdaję, oprócz polskiego, angielskiego i historii, jeszcze historię sztuki!!! A wybieram się na polonistykę ;) POzdrawiam maturzystów... Odpowiedz Link Zgłoś
angels_dont_kill Re: Stres? Stres. Stres! ??? 29.04.06, 20:09 Wyluzujcie poślady& poluzujcie majty. Sami sobie napędzacie ten stres. Odpowiedz Link Zgłoś
angels_dont_kill Re: Stres? Stres. Stres! ??? 29.04.06, 20:12 A w ogóle to przed polskim w czwartek especially 4u: bykom stop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wheel polo angol podstawowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 21:24 biolka, chemia ,fiza, historia sztuki rozszerzone - chce mieć wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinkit Stres?chyba zartujecie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.06, 22:17 Czym tutaj sie stresowac? przeciez nowa matura jest smiechu warta. Wystarczy jakis ochłap wiedzy zeby zdac... Odpowiedz Link Zgłoś
q-dlaty Re: Stres? Stres. Stres! ??? 29.04.06, 22:34 Hehe... A ja mam jeszcze ponad trzy tygodnie do pierwszego egzaminu :) Przydaloby sie zaczac cos powtarzac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olegg Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.SWNET.PL / 88.199.18.* 29.04.06, 22:39 polski, angielski, wos, historia - wszystko rozszerzone :-) dziennikarstwo, politologia, socjologia UJ lub UŚ. stresu mniej niż zmęczenia. wos uwielbiam i rozumiem, więc nie ma problemu. polski też nie najgorzej, ale historia to jest dopiero wyzwanie :| przyswajalne jest dla mnie wszystko, co w XX wieku, reszta kiepsko. ale nigdy nie jest tak źle, coby nie mogło być gorzej! powodzenia i pewnie do zobaczenia kiedyś na studiach :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bujak na studiach zobaczycie co to prawdziwy stres :) IP: *.broker.com.pl 29.04.06, 23:01 Też kiedyś myślałem, że matura jest przesrana. Poszedłem na studia i stwierdzam, że matura (szcególnie nowa) to dopiero lajtowy początek tego co czek człowiek na studiach:))))) Szczególnie polecam uczelnie techniczne (polibudy) :P- prawdziwa szkoła przetrwania i charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domi Re: na studiach zobaczycie co to prawdziwy stres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 16:05 haha dokładnie, rok temu też się stresowałam maturą :/ bleee traumatyczne przeżycie heee :D a teraz... wolałabym zdawać znowu maturę niż być na studiach <ściana> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.04.06, 23:33 lajcik... :P co sie martwicie?? dlugi weekend!! :) ...hehe a tak serio to ciezko idzie... ale idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicia:) Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 23:41 hmmm...angol biola chemia matma-wszystko rozszerzone z powt z bioli zdaze na bank z chemi tez dam rade ale matme aby zdać<tak jakbym chciał> trzeba siedzieć dłuuuuuuugoooooo i to od czasu na dłuuuuuuugoooo przed matuą....pozdro dla wszystkich:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan...maturzysta Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.75.59.141.brzesko59.ptc.pl 30.04.06, 01:20 spoko! więcej luzu:) matma, angielski , geografia rozszerzone:) majcy ciężko się nauczyć... lepiej ją rozumieć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
proocent Ludzie... 30.04.06, 01:47 wszyscy damy radę. nie ma co teraz nastawiać się na jakieś konkretne wyniki, prawdopodobnie będziemy się cieszyć z każdego rezultatu. poza tym lepiej jest być miło zaskoczonym niż rozczarowanym;) trzeba pamiętać, że na maturze życie się nie kończy. im mniej nerwów tym lepiej. pozdrowienia od zdającego polski, angielski, niemiecki, matematykę i geografię:) Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: Stres? Stres. Stres! ??? 30.04.06, 09:00 Ja biologię, polski, francuski i angielski rozszerzone wszystko :) Jakoś niespecjalnie się stresuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 09:54 Ja sie niczego nie boje. Nawet chce miec to juz za soba i wyjechac na wymarzone wakacje. Postanowilem, ze od razu po maturze sprawdze sobie odpowiedzi. s10.bitefight.pl/c.php?uid=44862 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grizzlie Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: 217.153.162.* 30.04.06, 10:15 Ja tez jakos niespecjalnie sie denerwuje.Chociaz rozumiem stres u osoby ktora wziela sobie 4-5 przedmiotow !:)...ja zdjaje tylko ang rozszerzony no ale tego tez sie troszke obawiam czy zdam tak jak chce.Swoja droge to ciesze sie ze ta matura juz tuz tuz....tyle bylo gadania w szkole ze czlowiekowi sie juz niedobrze robilo:/... a tak to napiszemy i po sprawie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
pimbol Re: Stres? Stres. Stres! ??? 30.04.06, 10:19 Ja sie ucze od 6 miesiecy i bardzo sie boje ale uczylem sie systematycznie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ym Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 10:50 polski (podtstawowy) i rozszerzone: angielski, historia, wos, matma. stresu nie ma, ale czuję, źe jestem nienauczony ;/ (tak jakbym chciał) Odpowiedz Link Zgłoś
nestea1 3mam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! 30.04.06, 10:59 okresa matury wspominam jako najpiekniejszy w życiu i życze wam tego! nowa matura rządzi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Do przyszlych studentow medycyny IP: *.fachmont.com 30.04.06, 11:33 Jezeli przed matura jestescie zmeczeni intensywna nauka to moze lepiej wybierzcie inny kierunek studiow. Na AM caly czas siedzisz z nosem w ksiazkach i nie ma, ze boli :) Jak ktos jest dobry z maty i fizyki to idzcie na polibude, tam zakuwania mniej ale myslenia wiecej. Ja skonczylem polibude a moja zona medycyne, wiec wiem o czym pisze. Pozdrawiam maturzystow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka 1999 Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.torun.mm.pl 30.04.06, 11:42 Kochani!zdawalam mature pare lat temu,ale przezywalam taki sam stres!ale wierzcie mi,nie bedzie tak źle!i potem każdy z was powie,ze nie bylo warto aż tak się denerwować,bo nie było tak strasznie!trzymam kciuki!powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocy!!!!!!!!!!!! Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 14:21 ludzie może wy mi pomożecie...zlożyłam we wrześniu deklaracje, że chce poprwiać zeszłoroczną mature, tzn: polski i biologie, zdawałam jeszcze angol i historie, wszystko rozszerzone, a teraz na te pare dni prze poprawką nic nie umiem normalnie przez rok się uwsteczniłam maxymalnie, na tronach CKE nie moge znaleźc nic na temat co się stanie jak nie podejde, ale chyba konsekwencji nie bedzie wielkich... jestem na studiach, ale chciałam skaldac jeszcze raz, ale nie ma szans ze się przygotuje przez te pare dni...pomocy mam podejsc do polskiego i biologii czy odpuścić sobie?? Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5 Re: Stres? Stres. Stres! ??? 30.04.06, 15:10 Witaj! Z tego, co wiem, to trzeba było wcześniej się wycofać.. Ale może spróbujesz?? Skoro, masz już maturę zdaną, to nic Ci nie grozi:) Zawsze biorą pod uwagę lepszy wynik:) Druga opcja- możesz zadzwonić do kogoś kompetentnego np. Twojej wychowawczyni lub zapytać kogoś z OKE lub CKE.. Dzisiaj jest niedziela, ale może uda Ci się czegoś dowiedzieć:) Nie martw się, życzę powodzenia. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocy!!!!!!!!!!!! Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:28 dzięki za dobre słowo, na stronie CKE znalazłam strasznie mało, nie wiem zadzwonie do nich we wtorek, a spóbować w sumie moge, polski to polski, ale biologia to porażka, wydaje mi się ze zadnych konsekwencji nie powinno być, przeciez na sesje stycznową nie zgłosiła się ponad połowa tych co chieli poprawiać...nie wiem nie mam pojęcia...a mój wychowawaca jak zadzwoniłam, to skomentował mnie ze on wiedział ze tak będzie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: *.kam.pl 30.04.06, 15:33 Podejdz. Przeciez biologia nie jest w poniedzialek. Zdazysz sie jeszcze czegos nauczyc. Warto sprobowac. A ja trzymam kciuki za rocznik 87' w liceach i 86' w technikach :). Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik 87 !!:D Re: Stres? Stres. Stres! ??? IP: 217.153.162.* 30.04.06, 15:47 Dziekowa ..przyda sie:) Odpowiedz Link Zgłoś