Dodaj do ulubionych

Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminach.!

04.05.06, 10:57
CZekamy na pierwsze wrazenia :)) MAm nadzieje, ze beda one jak najbardziej
poytywne!!
Obserwuj wątek
    • akne1 a przed egzaminem... 04.05.06, 11:14
      buuu... chyba zaczynam się denerwować... i chyba brzuch mnie zaczyna lekko oleć... buuu...
      • akne1 Re: a przed egzaminem... 04.05.06, 11:16
        *boleć
    • oxy_gen_86 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 12:32
      Akne bedzie dobrze!!:) Trzymam kciuki:)
      • ana7777 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 14:27
        mam nadzieje ze dzisiaj wszystkim dobrze poszlo.
        PS mam pytanie dlaczego osoby zdajace na prawo zdaja tez czesto polski rozsz.
        Zabezpieczacie sie czyms?
        • slure1 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 14:37
          Z tego co sie orientowalem to na wielu uczelniach na prawo wymagaja roz.polski
          jak np. w łodzi ,gdansku(tych jestem pewnien) w toruniu ,poznaniu chyba
          tez...wiec moze dlatego zdaja polski roz...
          • ana7777 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 14:55
            acha. to mi do glowy nie wpadlo. wspolczuje.
            czy krol edyp (wg. odp) jest odpowiednia lektura. nie powinna byc antygona, bo
            to ona jest w spisie lektur. ja co prawda mialam to szczescie ze 1. wpisalam to
            i to 2 zacytowalam fragm. edypa i 3. zupelnie mi na polskim nie zalezy ale o co
            chodzi?
            • posypka Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 16:16
              Wróciłam!!! Więc podstawa według mnie była łatwa ! choć nie twierdzę ,że dobrze
              ją napisałam :/Zobaczymy..
              A rozszerzony ...jedna wielka porażka ,tak to określę! :D ale nie żałuję!
              • oxy_gen_86 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 16:32
                Hej Posypka:)
                cio bylo na rozszerz.???

Uszy do gory!! NA pewno bedzie dobrze! :)

A porazka to bedzie u mnie na hist (rzoszerz);P
    • oxy_gen_86 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 16:37
      Aaaaa no walsnie - a jak nauczyciele? nie patrzyli na Was "podejrzliwym"
      wzrokiem?;P
      • posypka Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 16:41
        Ależ skąd ,ja wam powiem ,że bardzo sympatycznie było!! :))Rocznik 87 sprawiał
        wrażenie jakby się nas bał :P hehe ,byli baaaardzo zestresowani ;) a ja z
        przyjaciółką na "Chłopach ",tekst publicystyczny był łatwy!
        Rozszerzony to tragedia ,lałam wodę :/ pisałam coś o wiewiórce :P
        Przedstaw relacje między narratorem a światem przedstawionym ,na
        podstawie "Wiewiórki" Iwaszkiewicza brrrr ;p
        • posypka Re: hahaha 04.05.06, 16:43
          Ja z przyjaciółką na luzie miało być :D a nie na "Chłopach" :D
          Pisałam "Chłopów" naturalnie ;)
    • thornfully Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 16:42
      byłam tylko na rozszerzonym...porażka:( posypka takie same mam wrazenia!

a podstawowy bardzo fajny,szkoda ze nie pisałam!

ana no ja pisalam rozszerzony bo rozszerzony biorą do Poznania na prawo:)

zaczyna sie...ciekawa jestem co dalej pokażą;)
    • thornfully Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 16:44
      aaaaa na mnie sie wszyscy dziwnie patrzyli bo tylko ja poprawialam ale raczej z
      taką ciekawością że już mam maturkę za sobą a tu jestem dla sportu a oni biedni
      zestresowani

na rozszerzonym też pisałam o wiewiorce
      Zanalizuj i zinterpretuj stosunek bohatera do środowiska przedstawionego w
      utworze "Wiewiórka" Iwaszkiewicza

a drugie to porownac wiersz z prozą chyba o holocauscie...
    • thornfully Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 17:18
      własnie przeczytalam co trzeba bylo napisac w wiewiorce...
      porazka...

pani już podziekujemy <sciana>
      • posypka Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 17:27
        Thornfully może to marne pocieszenie ale nie jesteś sama!!
        Ja od razu wiedziałam ,że to porażka ...
        • karrolaaa Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 20:12
          a ja przeczytalam przykladowe rozwiazanie na www cke i hmmm...czy naprawde w
          Chlopach najwazniejszy byl ten glupi naturalizm? ja nie mam o tym ani slowa :/

a rozszerzony... porazka, tez o wiewiorce pisalam, ale po przeczytaniu tego na
          koniec tylko sie usmiechnelam (do wlasnej glupoty) i oddalam prace :D na
          szczescie mi nie potrzebny...

powiedzcie o co biega z Chlopami...
    • akne1 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 20:32
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32477&w=41247769&a=41276774
      &

A poza tym... koszmarnie się czuję. Niektórzy dziwili się, że chce mi się pisać 3 razy maturę. I mi się chciało, i mi zależało... A dziś już nie mam sił, głowa mnie boli i nic mi się nie chce. Koszmarnie się czuję. Heh, chyba już za stara na takie matury jestem... :( I mi się płakać chce... i nie mam siły... a wcale nie poszło mi źle...
      • niepewna_ana7777 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 21:28
        nie martw sie nie tylko ty tak masz
        • akne1 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 21:31
          niech mi do jutra przejdzie... bo trzeba wos powtarzać!
          • oxy_gen_86 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 21:35
            OO ranyyy ja juz zgupialam przez ta nauke - nic nie rozumiem!! Dlatego prosze o
            wyrozumialosc;P
            Dostaje tylko naklejki z kodem i je przyklejam. A "krateczki" na nr z dziennika
            zostawiam wolne, tak?
            • akne1 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 21:38
              Oj, się przeuczyłaś oxy :)

U mnie było tak jak zrozumiałaś. Ale najlepiej zapytaj dyrekcję jak to u Ciebie będzie. Naklejki dostaniesz na 100% tak jak inni, a o kod który trzeba wpisać najlepiej zapytaj (bo jak widać to różnie jest).
              • oxy_gen_86 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 21:42
                akne1 napisała:

> Oj, się przeuczyłaś oxy :)

Akne zebys wiedziala:) Nawet za bardzo....
                Ojjj ja biedna :(;P
    • violatress zalamka!!! 04.05.06, 23:44
      po pierwsze chce zobaczyc normalny klucz, a nie jakies "przykladowe
      rozwiazanie". O naturalizmie nie wspomnialam ani slowa, temat zrozumialam tak,
      ze po prostu napisalam: hiperdokladna analize tekstu i dokladna charakterystyke
      bohaterow (boryny i antka z żona)+ dodanie z czego wynika
      dramatyzm+umiejscowienie sceny w czasie i miejscu. O partialchalnej rodzinie
      jakos nie wspomnialam, ale to dlatego, ze jestem glupia, ponadto tylu skreslen w
      pracy nigdy jeszcze nie zrobilam. Moze byloby nawet lepiej, gdyby egzaminator ze
      wzgledu na jej tragiczna prezencje nie chcial jej sprawdzic?
      Oczywiscie moje wypracowanie z rozszerzonej tez wyglada zupelnie inaczej, niz to
      przykladowe (kurcze - motyw z Jezusem mnie nieco zaskoczyl;)), ale jest juz
      troszke chociaz lepiej, chociaz polozylam akcenty na zupelnie inne kwestie,
      skupilam sie bardziej faktycznie na roli jednostki i jej bohaterstwie. Oby
      uznali, ze jest "na temat".

Zalamka.
      • akne1 Re: zalamka!!! 05.05.06, 11:20
        > Oczywiscie moje wypracowanie z rozszerzonej tez wyglada zupelnie inaczej, niz t
        > o
        > przykladowe (kurcze - motyw z Jezusem mnie nieco zaskoczyl;)), ale jest juz
        > troszke chociaz lepiej, chociaz polozylam akcenty na zupelnie inne kwestie,
        > skupilam sie bardziej faktycznie na roli jednostki i jej bohaterstwie. Oby
        > uznali, ze jest "na temat".

U mnie niby wszystko poza tym Chrystusem jest. Ale w końcu... interpretacja zależy ode mnie i mi się to nic a nic do Chrystusa nie odnosiło! W taki sposób to i wiele innych tekstów możnaby do upadku Chrystusa porównywać!
        Yh :/
        • violatress Re: zalamka!!! 05.05.06, 12:18
          U mnie tez niby wiekszosc byla, ale w nieco innym kontekscie;) chcialabym
          zobaczyc normalny klucz odpowiedzi, a nie takie "niewiadomo co"
    • ola_212 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 06.05.06, 08:45
      no jak nie było o Chrystusie;)
      W trzech zwrotkahc wyraźnie aptekarz upada, służaca upada, chłopak z
      poprawczaka równiez i jeszcze '' pod ciężaren...'' zero skojarzeń?
      • aniolek114 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 06.05.06, 10:04
        > no jak nie było o Chrystusie;)
        > W trzech zwrotkahc wyraźnie aptekarz upada, służaca upada, chłopak z
        > poprawczaka równiez i jeszcze '' pod ciężaren...'' zero skojarzeń?

Zero skojarzeń!
        Żadne dzieło literackie omawiame w szkole średniej nie ma związku z drogą krzyżową i upadkami Chrystusa (omawiane są inne fragmenty Pisma Św.). A co za tym idzie... nie każdy jest katolikiem i musi "się na tym znać"! To trochę jak... dyskryminacja ludzi innej wiary!
        • aniolek114 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 06.05.06, 10:08
          No niby to poziom rozszerzony... Ale równie dobrze mogli dać dzieło związane z inną religią. Ale nie dali - i w tym "problem"!
          Moim zdaniem aluzje do religii w tekstach literackich NA MATURZE powiny albo nie występować albo być oceniane w inny sposób!
          • akne1 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 06.05.06, 15:28
            Popieram, popieram, popieram... bo też na to nie wpadłam ;)

A na poważnie - trochę w tym racji jest!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka