oxy_gen_86 04.05.06, 10:57 CZekamy na pierwsze wrazenia :)) MAm nadzieje, ze beda one jak najbardziej poytywne!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akne1 a przed egzaminem... 04.05.06, 11:14 buuu... chyba zaczynam się denerwować... i chyba brzuch mnie zaczyna lekko oleć... buuu... Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 12:32 Akne bedzie dobrze!!:) Trzymam kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
ana7777 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 14:27 mam nadzieje ze dzisiaj wszystkim dobrze poszlo. PS mam pytanie dlaczego osoby zdajace na prawo zdaja tez czesto polski rozsz. Zabezpieczacie sie czyms? Odpowiedz Link Zgłoś
slure1 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 14:37 Z tego co sie orientowalem to na wielu uczelniach na prawo wymagaja roz.polski jak np. w łodzi ,gdansku(tych jestem pewnien) w toruniu ,poznaniu chyba tez...wiec moze dlatego zdaja polski roz... Odpowiedz Link Zgłoś
ana7777 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 14:55 acha. to mi do glowy nie wpadlo. wspolczuje. czy krol edyp (wg. odp) jest odpowiednia lektura. nie powinna byc antygona, bo to ona jest w spisie lektur. ja co prawda mialam to szczescie ze 1. wpisalam to i to 2 zacytowalam fragm. edypa i 3. zupelnie mi na polskim nie zalezy ale o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
posypka Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 16:16 Wróciłam!!! Więc podstawa według mnie była łatwa ! choć nie twierdzę ,że dobrze ją napisałam :/Zobaczymy.. A rozszerzony ...jedna wielka porażka ,tak to określę! :D ale nie żałuję! Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 16:32 Hej Posypka:) cio bylo na rozszerz.??? Uszy do gory!! NA pewno bedzie dobrze! :) A porazka to bedzie u mnie na hist (rzoszerz);P Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 16:37 Aaaaa no walsnie - a jak nauczyciele? nie patrzyli na Was "podejrzliwym" wzrokiem?;P Odpowiedz Link Zgłoś
posypka Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 16:41 Ależ skąd ,ja wam powiem ,że bardzo sympatycznie było!! :))Rocznik 87 sprawiał wrażenie jakby się nas bał :P hehe ,byli baaaardzo zestresowani ;) a ja z przyjaciółką na "Chłopach ",tekst publicystyczny był łatwy! Rozszerzony to tragedia ,lałam wodę :/ pisałam coś o wiewiórce :P Przedstaw relacje między narratorem a światem przedstawionym ,na podstawie "Wiewiórki" Iwaszkiewicza brrrr ;p Odpowiedz Link Zgłoś
posypka Re: hahaha 04.05.06, 16:43 Ja z przyjaciółką na luzie miało być :D a nie na "Chłopach" :D Pisałam "Chłopów" naturalnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
thornfully Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 16:42 byłam tylko na rozszerzonym...porażka:( posypka takie same mam wrazenia! a podstawowy bardzo fajny,szkoda ze nie pisałam! ana no ja pisalam rozszerzony bo rozszerzony biorą do Poznania na prawo:) zaczyna sie...ciekawa jestem co dalej pokażą;) Odpowiedz Link Zgłoś
thornfully Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 16:44 aaaaa na mnie sie wszyscy dziwnie patrzyli bo tylko ja poprawialam ale raczej z taką ciekawością że już mam maturkę za sobą a tu jestem dla sportu a oni biedni zestresowani na rozszerzonym też pisałam o wiewiorce Zanalizuj i zinterpretuj stosunek bohatera do środowiska przedstawionego w utworze "Wiewiórka" Iwaszkiewicza a drugie to porownac wiersz z prozą chyba o holocauscie... Odpowiedz Link Zgłoś
thornfully Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 17:18 własnie przeczytalam co trzeba bylo napisac w wiewiorce... porazka... pani już podziekujemy <sciana> Odpowiedz Link Zgłoś
posypka Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 17:27 Thornfully może to marne pocieszenie ale nie jesteś sama!! Ja od razu wiedziałam ,że to porażka ... Odpowiedz Link Zgłoś
karrolaaa Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 20:12 a ja przeczytalam przykladowe rozwiazanie na www cke i hmmm...czy naprawde w Chlopach najwazniejszy byl ten glupi naturalizm? ja nie mam o tym ani slowa :/ a rozszerzony... porazka, tez o wiewiorce pisalam, ale po przeczytaniu tego na koniec tylko sie usmiechnelam (do wlasnej glupoty) i oddalam prace :D na szczescie mi nie potrzebny... powiedzcie o co biega z Chlopami... Odpowiedz Link Zgłoś
akne1 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 20:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32477&w=41247769&a=41276774 & A poza tym... koszmarnie się czuję. Niektórzy dziwili się, że chce mi się pisać 3 razy maturę. I mi się chciało, i mi zależało... A dziś już nie mam sił, głowa mnie boli i nic mi się nie chce. Koszmarnie się czuję. Heh, chyba już za stara na takie matury jestem... :( I mi się płakać chce... i nie mam siły... a wcale nie poszło mi źle... Odpowiedz Link Zgłoś
niepewna_ana7777 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 21:28 nie martw sie nie tylko ty tak masz Odpowiedz Link Zgłoś
akne1 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 21:31 niech mi do jutra przejdzie... bo trzeba wos powtarzać! Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 21:35 OO ranyyy ja juz zgupialam przez ta nauke - nic nie rozumiem!! Dlatego prosze o wyrozumialosc;P Dostaje tylko naklejki z kodem i je przyklejam. A "krateczki" na nr z dziennika zostawiam wolne, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
akne1 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 21:38 Oj, się przeuczyłaś oxy :) U mnie było tak jak zrozumiałaś. Ale najlepiej zapytaj dyrekcję jak to u Ciebie będzie. Naklejki dostaniesz na 100% tak jak inni, a o kod który trzeba wpisać najlepiej zapytaj (bo jak widać to różnie jest). Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 04.05.06, 21:42 akne1 napisała: > Oj, się przeuczyłaś oxy :) Akne zebys wiedziala:) Nawet za bardzo.... Ojjj ja biedna :(;P Odpowiedz Link Zgłoś
violatress zalamka!!! 04.05.06, 23:44 po pierwsze chce zobaczyc normalny klucz, a nie jakies "przykladowe rozwiazanie". O naturalizmie nie wspomnialam ani slowa, temat zrozumialam tak, ze po prostu napisalam: hiperdokladna analize tekstu i dokladna charakterystyke bohaterow (boryny i antka z żona)+ dodanie z czego wynika dramatyzm+umiejscowienie sceny w czasie i miejscu. O partialchalnej rodzinie jakos nie wspomnialam, ale to dlatego, ze jestem glupia, ponadto tylu skreslen w pracy nigdy jeszcze nie zrobilam. Moze byloby nawet lepiej, gdyby egzaminator ze wzgledu na jej tragiczna prezencje nie chcial jej sprawdzic? Oczywiscie moje wypracowanie z rozszerzonej tez wyglada zupelnie inaczej, niz to przykladowe (kurcze - motyw z Jezusem mnie nieco zaskoczyl;)), ale jest juz troszke chociaz lepiej, chociaz polozylam akcenty na zupelnie inne kwestie, skupilam sie bardziej faktycznie na roli jednostki i jej bohaterstwie. Oby uznali, ze jest "na temat". Zalamka. Odpowiedz Link Zgłoś
akne1 Re: zalamka!!! 05.05.06, 11:20 > Oczywiscie moje wypracowanie z rozszerzonej tez wyglada zupelnie inaczej, niz t > o > przykladowe (kurcze - motyw z Jezusem mnie nieco zaskoczyl;)), ale jest juz > troszke chociaz lepiej, chociaz polozylam akcenty na zupelnie inne kwestie, > skupilam sie bardziej faktycznie na roli jednostki i jej bohaterstwie. Oby > uznali, ze jest "na temat". U mnie niby wszystko poza tym Chrystusem jest. Ale w końcu... interpretacja zależy ode mnie i mi się to nic a nic do Chrystusa nie odnosiło! W taki sposób to i wiele innych tekstów możnaby do upadku Chrystusa porównywać! Yh :/ Odpowiedz Link Zgłoś
violatress Re: zalamka!!! 05.05.06, 12:18 U mnie tez niby wiekszosc byla, ale w nieco innym kontekscie;) chcialabym zobaczyc normalny klucz odpowiedzi, a nie takie "niewiadomo co" Odpowiedz Link Zgłoś
ola_212 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 06.05.06, 08:45 no jak nie było o Chrystusie;) W trzech zwrotkahc wyraźnie aptekarz upada, służaca upada, chłopak z poprawczaka równiez i jeszcze '' pod ciężaren...'' zero skojarzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek114 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 06.05.06, 10:04 > no jak nie było o Chrystusie;) > W trzech zwrotkahc wyraźnie aptekarz upada, służaca upada, chłopak z > poprawczaka równiez i jeszcze '' pod ciężaren...'' zero skojarzeń? Zero skojarzeń! Żadne dzieło literackie omawiame w szkole średniej nie ma związku z drogą krzyżową i upadkami Chrystusa (omawiane są inne fragmenty Pisma Św.). A co za tym idzie... nie każdy jest katolikiem i musi "się na tym znać"! To trochę jak... dyskryminacja ludzi innej wiary! Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek114 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 06.05.06, 10:08 No niby to poziom rozszerzony... Ale równie dobrze mogli dać dzieło związane z inną religią. Ale nie dali - i w tym "problem"! Moim zdaniem aluzje do religii w tekstach literackich NA MATURZE powiny albo nie występować albo być oceniane w inny sposób! Odpowiedz Link Zgłoś
akne1 Re: Jak nam poszlo...czyli wrazenia po egzaminac 06.05.06, 15:28 Popieram, popieram, popieram... bo też na to nie wpadłam ;) A na poważnie - trochę w tym racji jest! Odpowiedz Link Zgłoś