05.05.06, 14:03
ciekawe co bedzie na maturze z chemii :/
Obserwuj wątek
    • Gość: :SMPW: Re: chemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 14:12
      Jak to co. Mn i jego kolorki :]
      • Gość: venus Re: chemia IP: 80.54.200.* 05.05.06, 14:19
        Mogże być też zaprojektowanie ogniwa i z tego bym się cieszyła:)
        No i wiadomo,nieszczęsne doświadczenia będą... A mangan z pewnością też:P niech
        się tylko te kolorki nie pomylą:)
    • apocalypsewoman Re: chemia 05.05.06, 15:00
      napewno bedziecie meili rozniez rozpisan konfiguracje elektronowa,
      najpardopodobniej jakiegos jonu, oczywisie cudowne zadania z przeliczaniem
      stezen i rozcieczaniem, no i szybkosc :]
      tak wogole jest to wyjatkowo prosty egzamin (a przynajmniej rok temu)
      dzien na kazda klase materialu bez systematycznego uczenie wystarczy ( trzeba
      tylko szybko czytac :P)
      ps. dobra rada : podejdzcie do tego olewajaco i dokladnie czytajcie ja
      popelnilam dwa durne bledy spowodowane zlym przeczytaniem koncowki :P
      • pioneerka boję się..... 05.05.06, 15:47
        kto zdaje rozszerzoną????
        • Gość: venu Re: boję się..... IP: 80.54.200.* 05.05.06, 16:11
          ja zdaję chemie rozszerzoną,ale szczerze mówiąc nie czuję się na siłach...
          miałam niewiele chemii w szkole(byłam w klasie językowej) i dopiero w tym roku
          wzięłam się za rozszerzenie tego przedmiotu. I tak jakiegoś miesiąca mi
          zabrakło,bo jednak 3 lata w rok zrobić nie jest prosto:) Ale przerobiłam cały
          materaił,tyle,ze mógł się dobrze nie przyswoić,ale oby zadania nam wszystkim
          podeszły:)
          • Gość: *Ola* Re: boję się..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 16:21
            Ja tez zdaje rozszerzona ale sie boje. A jak myslicie bedzie hybrydyzacja?
            • Gość: meneva Re: boję się..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 17:47
              ja też nie czuję się na siłach...byłam w humie...też sie wzięłam w tym roku, a
              w zasadzie gdzieś koło lutego :( nie zdążyłam pzrerobić całego materiału,
              części organicznej już nie zdąże zrobić...chciałabym mieć z jakieś 60% z roz to
              by mnie satysfakcjonowało.
              • pioneerka Re: boję się..... 05.05.06, 17:50
                ja czuję, że to będzie moja porażka.... Też miałam tylko podstawy... A 15.05 już niedługo.......... Gdzie skaładacie papiery????
                • Gość: meneva Re: boję się..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 17:53
                  ja miałam składać na farmację, ale chyba dam sobie spokój... chcociaż gdyby mi
                  sie udało mieć z bioli 80 i z chemii 60 to moze spróbuję. poza tym, to
                  biotechnologia, biologia i chemia, moze ogrodnictwo.
                  • Gość: ata0 Re: boję się..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 18:38
                    na farmacje , hm nie wiem jak z nowa matura, ale za moich czasow(2 lata temu)
                    troche punktow z egzaminu trzebabylo jednak miec :( powodzenia
                  • Gość: misha Re: boję się..... IP: *.chello.pl 05.05.06, 18:46
                    Gość portalu: meneva napisał(a):

> ja miałam składać na farmację, ale chyba dam sobie spokój... chcociaż gdyby mi
                    > sie udało mieć z bioli 80 i z chemii 60 to moze spróbuję

nie chce Cie dolowac,ale z takim wynikiem bys sie nie dostala nigdzie na farmacje bo rok temu progi byly takie:
                    AM Poznań -
                    • leiy_laa Re: boję się..... 05.05.06, 19:15
                      Napewno będzie jakieś zadanie z termochemii (oblicz entalpie itp), obliczyc sem
                      ogniwa, jakaś stała równowagi...mangan nie koniecznie, bo był w styczniu! Moze
                      elektroliza...stężenia też, bankowo. Ciężko powiedziec:) Wszystko może być. Oby
                      tylko poziom był zbliżony do tego w tamtym roku.
                      • Gość: martyna Re: boję się..... IP: *.60.jawnet.pl 05.05.06, 20:38
                        jak myślicie? obniżą się trochę progi? bo przecież nie ma testu kompetencji!!!
                    • Gość: ania Re: boję się..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:36
                      moze by się dostala bo w zeszlym roku byl jeszcze test za ktory mozna bylo
                      uzyskac 10pkt
                      • Gość: Celyna Re: boję się..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:43
                        bedzie co ma byc, oby bylo dobrze. Powodzenia chemicy:)
                        • Gość: meneva Re: boję się..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:54
                          nie wiem skąd wziełaś te progi, ale do warszawy próg był 153punkty, wiem, bo
                          rozmawiałam z dziiewczyna, która tyle właśnie miała i się dostała w ostatniej
                          turze. poza tym był jeszcze test predyspozycji. Właściwie to progi w tym roku
                          moga byc zupełnie inne. Co ma być to będzie...ale ta farmacja coraz mniej mi
                          sie podoba, chyba ciekawsza jest jednak biotechnologia.
                          • Gość: 555 Re: boję się..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 17:08
                            a ile macie, jak sobie robicie jakieś maturki w domku:))) o rozszerzenie mi
                            chodzi? ja roznie ale ok 80-90%
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka