Dodaj do ulubionych

Matura z matematyki

10.05.06, 09:48
Hehe, co prawda to dopiero za jakieś... 24 h ?!?! Uczycie się coś jeszcze, bo
ja nie wiem czego tu się uczyć - może być wszystko, a i tak raczej tego co
dzisiaj próbowałbym się nauczyć, jutro bym nie pamiętał. /obym zdał/.
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Matura z matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 09:57
      Proponuje przypomnieć sobie rachunek prawdopodobieństwa i proces badania
      przebiegu zmienności funkcji ;)
      • Gość: kermit Re: Matura z matematyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 10:29
        Gość portalu: xyz napisał(a):

> Proponuje przypomnieć sobie rachunek prawdopodobieństwa i proces badania
        > przebiegu zmienności funkcji ;)

Także myśle, że najważniejsze do przypomnienia to:
        1. Kombinatoryka i prawdopodobieństwo
        2. Badanie monotonicznosci funkcji - pochodna

Licze na: 90%pp, 70-80%pr
    • Gość: czarna Re: Matura z matematyki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.06, 10:36
      Ja już dzisiaj nic się nie uczę, ale przyznaję się że przez półtora roku
      rozwiązałam prawie wszystkie zadania z Kiełbasy.
      • Gość: Leif Eriksson Re: Matura z matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:08
        Ja najbardziej boje sie plani i stereo. Trygonometrii tez nie lubie, ale zalezy jakie zadanie.
        Costam dzis jeszcze robie. Uczylem sie dosc intensywnie matmy przez 2 lata, wiec licze na to 75% z rozsz.
        Powodzenia
        • Gość: czarna Re: Matura z matematyki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.06, 11:21
          Stereometria jest raczej prosta, co najwyżej czasami jest troche liczenia. Dużo
          gorsza jest planimetria.
          • Gość: 5_kolo_u_wozu hehe IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 10.05.06, 13:32
            Cóż ja w tym roku poprawiam mature z majcy :P
            Z podstawy mialem 100%
            Z rozszerzenia 66% << poprawiam

Zadania na poz.rozsz wymagają ( a przynajmniej tak bylo rok temu) solidnego
            kombinowania i WYMYSLANIA rozwiązania zadania...
            Ale mam za sobą rok studiow na uczelni technicznej więc moze jakos to będzie :)
            POzdrawiam :)
            • Gość: k Re: hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:05
              oj nie dźwiw sie jesli nie poprawisz...
              studia oglupiają
              mam za sobą juz prawie rok matematyki i mam wrażenie, ze mature bym napisala
              duzo gorzej niż rok temu
        • Gość: doświadczona Re: Matura z matematyki IP: *.lublin.mm.pl 10.05.06, 15:47
          ależ wy wszyscy glupiutcy jesteście...a moze jest ktos kto liczy na 100
          procent...ja radze liczyc na siebie, bo w matmie latwo sie jest pomylic i
          zrobic blad, albo zaciac sie i nie napisac nic, pierwsza trauma to jest po
          wyjsciu z sali druga gorsza po wynikach...tym wszystkim ktorzy na iles tam
          licza radze ugrysc sie czasem w jezyk i nie denerowac swoja pewnościa bo życie
          przytrze nosek:P:D
    • Gość: osk Re: Matura z matematyki IP: *.e-cho.com.pl 10.05.06, 13:43
      tak to juz jutro.. a ja mam wrażenie, że nic nie umiem, trochę się obawiam
      matmy co nam wymyślą, oby tylko jak najmniej trygonometri
      • Gość: do hehe________!!! Re: Matura z matematyki IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:48
        czemu poprawiasz jak masz i tak bardzo dobry wynik?? na co ci to dokladnie
        napisz na jakiej uczelni jestes i jaki kierunek i jaki był prob pkt

pozdro
        • Gość: do hehe________!!! do hehe________!!!!!!!!! IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:49
          czemu poprawiasz jak masz i tak bardzo dobry wynik?? na co ci to dokladnie
          napisz na jakiej uczelni jestes i jaki kierunek i jaki był prob pkt

pozdro
          • Gość: ja Re: do hehe________!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:07
            sa kierunki na ktore i ten wynik by nie starczył.
            ja bardzo załuje, ze nie zdazyłam złozyc deklaracji o poprawke (ale kto przed
            rozpoczeciem studiów myslal o tym, ze sie to okaze konieczne...)
    • kasztel-anka Re: Matura z matematyki 10.05.06, 13:58
      za chwilę wezmę wszystkie zeszyty z liceum i zacznę je czytać. nie uczyć się na
      pammięć zadań - nie :) po prostu czytać, żeby przypoomnieć sobie sposoby
      rozwiązywania typowych zadań pisemnie krok po kroku - czyli takich jakie będą na
      podstawce. nigdy nie wiadomo za co przyznają punkty, więc lepiej pisać wszystko
      po kolei, co się pomyśli.
    • grauko Re: Matura z matematyki 11.05.06, 06:48
      Widze, że temat coś ucichł, a to już niedługo :). Mam jeszcze jedno pytanie,
      jeżeli zaczne rozwiązywać zadanie (mimo tego iż wynik będzie zły) to czy liczą
      się te "mniejsze" punkty - np. za wyliczenie pochodnej lub coś
      podobnego /oczywiście w zależności od klucza/
      • Gość: madziulaaa Re: Matura z matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 07:13
        licza sie :) cokolwiek zrobisz i czastkowy wynik bedzie dobry masz punkty:)))
        mam treme ogromna ale wiem ze mi przejdzie po wejsciu do sali:) pozdrawiam i
        niepowodzenia zycze:)boje sie ze beda zadania 'zwydziwiane' jak to moja
        matematyczka mowi;/ 3majce sie
        • grauko Re: Matura z matematyki 11.05.06, 08:21
          Aha, danke. No i powodzenia :).
          • Gość: up Re: Matura z matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 12:44
            up
            • Gość: jozek Re: Matura z matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:16
              Witam

JUż są odpowiedzi ponad godzine przed czasem bo już od 13:00.

Pisałem dzisiaj ten egzamin i poszedł mi nie najlepiej,. gdyż nie zostały
              przysłane tablice matematyczne, ani w pierwszym arkuszu, który dostałem ani nie
              było ich w zapasowym!!!!!!!!! TOtalne DNO!!! CKE !- zawaliło nie wysłali tablic
              matematycznych które muszą być dołączone do każdego arkusza!!!!

W ostatnim zadaniu to jest 10. jest prawdopodobnie błąd ponieważ w zadaniu
              które trzeba rozwiązać na końcu jest jakaś "." kropka i potem pusto?? a
              powinien być tam jeszcze jeden człon.. więc znowu jakiś błąd!!!!!!!!

oto arkusze
              odp : mat podstawowa
              www.cke.edu.pl/images/stories/Matura2006/a1_mat_rozw.pdf
              arkusz
              www.cke.edu.pl/images/stories/Matura2006/a1_mat.pdf
              pozdro
              Przez to zamieszanie z tablicami mat. straciłem jakieś 10 minut i byłem w
              stresie, gdyż pisałem egzamin niezgodnie z zasadami, bo nie dostałem tablic!!..
              • Gość: ... Re: Matura z matematyki IP: *.net.autocom.pl 11.05.06, 13:21
                o boze ale latwa matura :)))

ciekawe jaki bedzie poziom rozszerzony
                • Gość: jozek Re: Matura z matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:27
                  tak łatwa??? Była napwno trudniejsza od próbnej,,,,, grrrr... a do tego ta
                  dziwna kropka na końcu 10. zadania!!!!!!!
                  Z tego co zobaczyłem po odpowiedziach to napewno zdałem...
                  Tylko mogę , mam prawo zaskarżyć komisje o nieprzestrzeganie zasad , bowiem
                  pisałem nie dostawszy tablic mat. , przez co byłem rozkojarozny i straciłem
                  wiele cennych minut ,,a jeden członków komisji podszedł do mnie i wertował mi
                  wszystkie kartki arkusza, szukając tablic mat... , zgroza,, przez co przez
                  chwile nie miałem dostepu do arkusza!!!!!!!! Ponadto komisja wtedy dyskutowała
                  (debatowała) czy przerwać czy nie,.. ale jednak nie przerwali i wyszło mi jak
                  wyszło czyli słabo...
              • Gość: Nauczyciel Re: Matura z matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:29
                Tablice matematyczne to broszury kilkunastostronicowe formatu A4, które na
                pewno szkoła otrzymała już rok temu - od tego jest dyrektor aby o to zadbał.
                Te "wzory" nie są dołączone do arkusza...
                • natalara Re: Matura z matematyki 11.05.06, 16:09
                  dokladnie , my mielismy tablice z tamtego roku
    • Gość: K#b Re: Matura z matematyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:31
      Przejrzalem ten egzamin, i wydaje mi sie ze byl bardzo latwy :) Poziom podobny do tego co bylo w zeszlym roku.
      • Gość: fetka Re: Matura z matematyki IP: 62.233.163.* 11.05.06, 14:55
        matura podstawowa banalna:D za to rozszerzona - dramat:( wyszłam po 20 minutach
        z sali...
        • grauko Re: Matura z matematyki 11.05.06, 16:49
          Moim zdaniem matura podstawowa w miare prosta (oczywiście popełniłem pare
          głupich błędów, więc nie wiem czy będzie 30 %). A na rozszerzonej to różnie sie
          to widzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka