grauko 10.05.06, 09:48 Hehe, co prawda to dopiero za jakieś... 24 h ?!?! Uczycie się coś jeszcze, bo ja nie wiem czego tu się uczyć - może być wszystko, a i tak raczej tego co dzisiaj próbowałbym się nauczyć, jutro bym nie pamiętał. /obym zdał/. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Matura z matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 09:57 Proponuje przypomnieć sobie rachunek prawdopodobieństwa i proces badania przebiegu zmienności funkcji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermit Re: Matura z matematyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 10:29 Gość portalu: xyz napisał(a): > Proponuje przypomnieć sobie rachunek prawdopodobieństwa i proces badania > przebiegu zmienności funkcji ;) Także myśle, że najważniejsze do przypomnienia to: 1. Kombinatoryka i prawdopodobieństwo 2. Badanie monotonicznosci funkcji - pochodna Licze na: 90%pp, 70-80%pr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: Matura z matematyki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.06, 10:36 Ja już dzisiaj nic się nie uczę, ale przyznaję się że przez półtora roku rozwiązałam prawie wszystkie zadania z Kiełbasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leif Eriksson Re: Matura z matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:08 Ja najbardziej boje sie plani i stereo. Trygonometrii tez nie lubie, ale zalezy jakie zadanie. Costam dzis jeszcze robie. Uczylem sie dosc intensywnie matmy przez 2 lata, wiec licze na to 75% z rozsz. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: Matura z matematyki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.06, 11:21 Stereometria jest raczej prosta, co najwyżej czasami jest troche liczenia. Dużo gorsza jest planimetria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5_kolo_u_wozu hehe IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 10.05.06, 13:32 Cóż ja w tym roku poprawiam mature z majcy :P Z podstawy mialem 100% Z rozszerzenia 66% << poprawiam Zadania na poz.rozsz wymagają ( a przynajmniej tak bylo rok temu) solidnego kombinowania i WYMYSLANIA rozwiązania zadania... Ale mam za sobą rok studiow na uczelni technicznej więc moze jakos to będzie :) POzdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:05 oj nie dźwiw sie jesli nie poprawisz... studia oglupiają mam za sobą juz prawie rok matematyki i mam wrażenie, ze mature bym napisala duzo gorzej niż rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczona Re: Matura z matematyki IP: *.lublin.mm.pl 10.05.06, 15:47 ależ wy wszyscy glupiutcy jesteście...a moze jest ktos kto liczy na 100 procent...ja radze liczyc na siebie, bo w matmie latwo sie jest pomylic i zrobic blad, albo zaciac sie i nie napisac nic, pierwsza trauma to jest po wyjsciu z sali druga gorsza po wynikach...tym wszystkim ktorzy na iles tam licza radze ugrysc sie czasem w jezyk i nie denerowac swoja pewnościa bo życie przytrze nosek:P:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osk Re: Matura z matematyki IP: *.e-cho.com.pl 10.05.06, 13:43 tak to juz jutro.. a ja mam wrażenie, że nic nie umiem, trochę się obawiam matmy co nam wymyślą, oby tylko jak najmniej trygonometri Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do hehe________!!! Re: Matura z matematyki IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:48 czemu poprawiasz jak masz i tak bardzo dobry wynik?? na co ci to dokladnie napisz na jakiej uczelni jestes i jaki kierunek i jaki był prob pkt pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do hehe________!!! do hehe________!!!!!!!!! IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:49 czemu poprawiasz jak masz i tak bardzo dobry wynik?? na co ci to dokladnie napisz na jakiej uczelni jestes i jaki kierunek i jaki był prob pkt pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do hehe________!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:07 sa kierunki na ktore i ten wynik by nie starczył. ja bardzo załuje, ze nie zdazyłam złozyc deklaracji o poprawke (ale kto przed rozpoczeciem studiów myslal o tym, ze sie to okaze konieczne...) Odpowiedz Link Zgłoś
kasztel-anka Re: Matura z matematyki 10.05.06, 13:58 za chwilę wezmę wszystkie zeszyty z liceum i zacznę je czytać. nie uczyć się na pammięć zadań - nie :) po prostu czytać, żeby przypoomnieć sobie sposoby rozwiązywania typowych zadań pisemnie krok po kroku - czyli takich jakie będą na podstawce. nigdy nie wiadomo za co przyznają punkty, więc lepiej pisać wszystko po kolei, co się pomyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
grauko Re: Matura z matematyki 11.05.06, 06:48 Widze, że temat coś ucichł, a to już niedługo :). Mam jeszcze jedno pytanie, jeżeli zaczne rozwiązywać zadanie (mimo tego iż wynik będzie zły) to czy liczą się te "mniejsze" punkty - np. za wyliczenie pochodnej lub coś podobnego /oczywiście w zależności od klucza/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziulaaa Re: Matura z matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 07:13 licza sie :) cokolwiek zrobisz i czastkowy wynik bedzie dobry masz punkty:))) mam treme ogromna ale wiem ze mi przejdzie po wejsciu do sali:) pozdrawiam i niepowodzenia zycze:)boje sie ze beda zadania 'zwydziwiane' jak to moja matematyczka mowi;/ 3majce sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek Re: Matura z matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:16 Witam JUż są odpowiedzi ponad godzine przed czasem bo już od 13:00. Pisałem dzisiaj ten egzamin i poszedł mi nie najlepiej,. gdyż nie zostały przysłane tablice matematyczne, ani w pierwszym arkuszu, który dostałem ani nie było ich w zapasowym!!!!!!!!! TOtalne DNO!!! CKE !- zawaliło nie wysłali tablic matematycznych które muszą być dołączone do każdego arkusza!!!! W ostatnim zadaniu to jest 10. jest prawdopodobnie błąd ponieważ w zadaniu które trzeba rozwiązać na końcu jest jakaś "." kropka i potem pusto?? a powinien być tam jeszcze jeden człon.. więc znowu jakiś błąd!!!!!!!! oto arkusze odp : mat podstawowa www.cke.edu.pl/images/stories/Matura2006/a1_mat_rozw.pdf arkusz www.cke.edu.pl/images/stories/Matura2006/a1_mat.pdf pozdro Przez to zamieszanie z tablicami mat. straciłem jakieś 10 minut i byłem w stresie, gdyż pisałem egzamin niezgodnie z zasadami, bo nie dostałem tablic!!.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Matura z matematyki IP: *.net.autocom.pl 11.05.06, 13:21 o boze ale latwa matura :))) ciekawe jaki bedzie poziom rozszerzony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek Re: Matura z matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:27 tak łatwa??? Była napwno trudniejsza od próbnej,,,,, grrrr... a do tego ta dziwna kropka na końcu 10. zadania!!!!!!! Z tego co zobaczyłem po odpowiedziach to napewno zdałem... Tylko mogę , mam prawo zaskarżyć komisje o nieprzestrzeganie zasad , bowiem pisałem nie dostawszy tablic mat. , przez co byłem rozkojarozny i straciłem wiele cennych minut ,,a jeden członków komisji podszedł do mnie i wertował mi wszystkie kartki arkusza, szukając tablic mat... , zgroza,, przez co przez chwile nie miałem dostepu do arkusza!!!!!!!! Ponadto komisja wtedy dyskutowała (debatowała) czy przerwać czy nie,.. ale jednak nie przerwali i wyszło mi jak wyszło czyli słabo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Re: Matura z matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:29 Tablice matematyczne to broszury kilkunastostronicowe formatu A4, które na pewno szkoła otrzymała już rok temu - od tego jest dyrektor aby o to zadbał. Te "wzory" nie są dołączone do arkusza... Odpowiedz Link Zgłoś
natalara Re: Matura z matematyki 11.05.06, 16:09 dokladnie , my mielismy tablice z tamtego roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K#b Re: Matura z matematyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:31 Przejrzalem ten egzamin, i wydaje mi sie ze byl bardzo latwy :) Poziom podobny do tego co bylo w zeszlym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fetka Re: Matura z matematyki IP: 62.233.163.* 11.05.06, 14:55 matura podstawowa banalna:D za to rozszerzona - dramat:( wyszłam po 20 minutach z sali... Odpowiedz Link Zgłoś
grauko Re: Matura z matematyki 11.05.06, 16:49 Moim zdaniem matura podstawowa w miare prosta (oczywiście popełniłem pare głupich błędów, więc nie wiem czy będzie 30 %). A na rozszerzonej to różnie sie to widzi. Odpowiedz Link Zgłoś