Dodaj do ulubionych

UJ rejestracja

03.07.06, 20:31
wybieram się na studia na UJ, gdzie w toku rekrutacji nie jest brana matura
ustna ani z polskiego, ani z anglika, a w formularzu jest taka opcja, żeby
podać wynik z ustnego polskiego i anglika. to co mam zrobić? wpisać czy
zostawić?? jak wy będziecie robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: nnb Re: UJ rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:23
      Na stronie ujotu pisze wyraźnie, żeby rejestrować się już PO wynikach. No chyba
      że jesteś zesżłorocznym maturzystą, to sorry.
    • Gość: wv Re: UJ rejestracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:47
      ja podalem tylko te przedmioty, ktore sa brane pod uwage w rekrutacji
      • emm.em Re: UJ rejestracja 03.07.06, 23:06
        chodzi mi o to, że jak np. rejestruję się na politologię albo polonistykę, to
        tam nie trzeba podawać ustnych i nie wiem czy wpisać wyniki czy nie wpisywać.
        rejestracja dopiero po 11.07-to jasne.
    • Gość: Marchewa Re: UJ rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 15:00
      Czy ktos moze mi wytlumaczyc ja to jest z tym uj...

Rejestruję się jak mam maturę.

Ale co dalej?
      Tam się wpisuje wyniki z matury?
      Czy mam im wyslac swiadectwo?

A co z zaświadczeniem lekarskim?

To jest jakieś troche skomplikowane:/
      • Gość: .... Re: UJ rejestracja IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 15:32
        też nie wiem, jakie to ma być zaświadczenie :/ nie widziałam u nich żadnego
        wzoru :(( lekarz ma wypisać odręcznie??? Proszę o pomoc, no i jak to wygląda z
        tymi wynikami ustnych egzaminów? każdy ma podać? czy tylko na kierunek, gdzie
        jest to wymagane?
        • Gość: ala19 Re: UJ rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 15:34
          zaswiadczenie z zakladu medycyny pracy
          • niedzwiadka Od początku... 06.07.06, 16:29
            Najpierw nalezy się zarejestrować. Jeżeli macie jeszcze jakieś egzaminy wstępne,
            trzeba to zrobić wcześniej (już jest za późno:P). Jeżeli natomiast biorą wam pod
            uwagę tylko maturę, rejestrujecie się po otrzymaniu wyników. Gdy będziecie
            wypełniać formularz, dowiecie się jakich informacji od was wymagają (po co to
            tak dokładnie wiedzieć wcześniej?) Nastepnie przesyłacie lub zawozicie osobiście
            papiery na uczelnię ( żeby dowiedzieć się jakie, należy sprawdzić wykaz
            potrzebnych dokumentów). Niektóre kierunki wymagają jakiegośtam zaświadczenia od
            lekarza pracy, ale to wszystko jest napisane! Gdy już was przyjmą na studia, na
            pewno otrzymacie informację, co należy donieść i kiedy się zgłosić, by dokonać
            wpisu na studia.
            Przecież to nie jest takie skomplikowane... Już tym bardziej, jeśli chodzi o UJ,
            gdzie wszystko jest dokładnie na stronie uczelni opisane.
        • Gość: anilah Re: UJ rejestracja IP: 83.168.106.* 15.07.06, 22:22
          Zaswiadczenie lekarskie nie jest na UJ wymagane. Zobaczcie na stronie- dokumenty
          wymagane od zakwalifikowanych
    • sylwia_te Re: UJ rejestracja 09.07.06, 19:51
      Mam podobny problem, a widzę, że nikt nie napisał jak to ma być tak naprawdę.
      Czy jak na stronie jest napisane, że nie biorą pod uwagę ustnych to po prostu
      nic tam nie wpisywać? czy jednak podać usnty polski i anglik;/
      jak wy będziecie robić?
    • Gość: trg Re: UJ rejestracja IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 09.07.06, 20:41
      UWAGA!
      w rejestracji nalezy podac tylko te przedmioty, ktore brane sa pod uwage w
      rekrutacji! zadnych dodatkowych!!!
      jezeli wymagany jest jezyk polski/jezyk obcy to nalezy wpisac takze wynik
      egzaminu ustnego (nawet nie jest brany pod uwage!!!), bo inaczej nie uda wam
      sie zarejestrowac!

wiem, bo jestem zeszloroczna maturzystka i po wypelnieniu tegorocznego
      kwestionariusza bylam z nim w sekretariacie :>
      • sylwia_te Re: UJ rejestracja 09.07.06, 23:03
        trg, czyli jak się rejestruję to mam podać polski i anglik jeśli pod uwagę te
        przedmioty biorą mi w rekrutacji? dobrze zrozumiałam? niestety nie ma tego na
        stronie UJ, stąd ten zamęt w mojej głowie. bo teraz każdy błąd podczas
        rejestracji może zdyskwalifikować:((( trg, a Ty byłaś dopisywać te ustne w
        sekretariacie, bo ich nie podałaś? czy może się upewniłaś tylko czy dobrze
        zrobiłaś, że podałas te ustne? proszę Cię o odpowiedz :))
        • Gość: MMM*** Re: UJ rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 23:56
          Jeśli dany przedmiot nie jest brany pod uwagę to nie ma potrzeby wpisywania go
          w formularzu...
          Jesli chodzi o badania lekarskie, ja miałam świstek od ogólnego,żadne badania u
          lekarza medycyny pracy nie były potrzebne:)
          • sylwia_te Re: UJ rejestracja 10.07.06, 01:04
            słuchajcie, a jak się wpisze te ustne tak 'asekurancko', żeby tylko były to to
            dyskwalifikuje naszą kandydaturę w toku rekrutacji?? czy nie ma na to wpływu?
            jak to jest
            • Gość: franek Re: UJ rejestracja IP: *.stowplaneta.org / 82.160.77.* 10.07.06, 10:17
              Wysłałem E-maila do UJ i dostałem taką odpowiedź:

Szanowny Panie,

Podaje Pan te wyniki z egzaminu maturalnego, które wymagane są jako kryteria kwalifikacji.

• kartoteka Re: UJ rejestracja 10.07.06, 14:45
                czyli z tego wynika, że nie trzeba podawać tych ustnych jeśli nie wymagają ich
                w toku rekrutacji...
    • Gość: abc Re: UJ rejestracja IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.07.06, 17:49
      up
      • niedzwiadka Re: UJ rejestracja 11.07.06, 19:30
        To ja już nie wiem... Dzwoniłam dziś na UJ i pani powiedziała mi, że trzeba
        podać wszystkie wyniki, a biorą pod uwagę te najlepsze. Jeśli nie poda się
        wszystkich, to mogą unieważnić rekrutację... Taką otrzymałam informację.
        • sylwia_te Re: UJ rejestracja 11.07.06, 19:34
          'wszystkie' to znaczy jakie? może jej chodziło tylko o te, które są wymagane w
          rekruacji?? np. polski, wos, angielski pisemny.
          • ettelie Re: UJ rejestracja 11.07.06, 19:40
            ale to chyba nie zaszkodzi jak sie wpisze wszystkie, oni i tak sami wiedza,
            które są potrzebne, w końcu pisze ze mozna podac wszystkie wyniki nie zaleznie
            od tego co jest potrzebne przy rekrutacji
            • sylwia_te Re: UJ rejestracja 11.07.06, 19:45
              gdzie jest napisane, że można wpisać wszystko?? ja tego nie widziałam.
              • ettelie Re: UJ rejestracja 11.07.06, 22:47
                tam gdzie wpisywało się wyniki były takie pytajniki, jak się na niego klikneło
                to się pojawiało takie małe okienko pomocy i tam to pisało
    • Gość: trg Re: UJ rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:04
      po cholere wpisywac wszystko?????
      w sekretariacie dziennikarstwa pani tylko sie wkurzala na takie postepowanie!
      wiec wpisujcie tylko wyniki z potrzebnych przedmiotow! (jesli podajesz jezyk
      polski/obcy to trzeba wpisac takze ustna nawet jesli nie biora jej pod uwage, bo
      inaczej nie uda wam sie zarejestrowac!!!)
      • Gość: Gosc Re: UJ rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:10
        W formularzu rejestracyjnym jest cos takiego jak pomoc. I tam jest napisane ze
        trzeba podac wyniki brane pod uwage przy rekrutacji, a mozna podac tez inne,
        gdyz w przypadku gdy np na farmacje dwie osoby beda miec tyle samo punktow z
        bioli i chemi, to rozpatrzone zostana inne przedmioty. I nie prawda jest ze jak
        sie podaje wynik pisemnego z jezyka to trzeba tez ustny bo nie zarejestruje.
        Mnie jakos zarejestrowalo tylko widac nie kazdy przeczytal instrukcje
        rejestracji elektronicznej gdzie to miedzy innymi napisane jest o pomocy.
    • Gość: sld Re: UJ rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:11
      Ja mam pyt. z innej beczki - mozna skladac zarowno na prawo jak i na administracje czy tylko na jeden kierunek?
      Troche dziwna ta UJ IRK mi sie wydaje :/
      • Gość: Gosc Re: UJ rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:28
        Mozna na dwa ale sie musisz dwa razy zarejestrowac. Wiem, bo sama na dwa
        skladalam :)
    • Gość: trg Re: UJ rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:39
      bez sensu :/ w zeszlym roku mozna bylo tylko na jeden kierunek i to bylo moim
      zdaniem badziej sprawiedliwe!
      • Gość: Gosc Re: UJ rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:57
        A teraz sie liczy tylko kasiora bo na kazdy kierunek, nawet jesli na tej samej
        uczelni, musisz wniesc oplate rekrutacyjna. Poa tym niektorzy maja do wyboru
        tylko jeden uniwersytet i zkladaja na lepszy kierunek, i na gorszy "jak by co..."
    • Gość: Gosc Re: UJ rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:08
      Jezeli w toku rekretuacji nie jest brana pod uwage to nie musisz wpisywac, ale
      jesli masz dobry wynik to wpisz bo dziala to na Twoja korzysc. I LUDZE! TAM JEST
      WSZYSTKO NAPISANE! Przy kazdym okienku praktycznie jest znak zapytania czyli
      pomoc. Czytanie ze zrozumieniem sie klania!
      • Gość: htre Re: UJ rejestracja IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:16
        trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam !!! jak się wpisze wszystkie przedmioty, albo
        przynajmniej te co są wymagane pisemne + ustne, to unieważniają tą maturę czy
        jest normalnie brana pod uwagę?????
        • Gość: ika.des Re: UJ rejestracja IP: *.telpol.net.pl 12.07.06, 10:40
          Nic nie unieważnią!!!!! Sami napisali że można podać wszystkie. Skoro tak
          napisali to niech się nie dziwią, że maturzyści wszystkie swoje wyniki wpisują.
          • Gość: asi_isa Re: UJ rejestracja IP: 195.116.246.* 12.07.06, 11:25
            czylil mozna postapic na dwa sposoby:
            1) wpisac tylko to co biora przy rekrutacji
            2) wpisac wszystko
            dobrze mysle czy nie bo juz nie wiem ;/ <sciana>
            • sandruskaaa Re: UJ rejestracja 13.07.06, 15:03
              a moge sie zarejestrować jak nie mam drukarki? czy od razu musze cos drukować?
              bo chiałabym sie zarejestrować teraz ale niestety nie mam drukarki;/
              • Gość: ,,, Re: UJ rejestracja IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:10
                musisz isc na kompa z drukarką, bo sie drukuje formularz. ja sie rejestruje
                dzis albo jutro, drukarke mam;]

trzeba przesłać; formularz-dowód wpłaty (oryginał??) - i to coś co zwie się
                inne dokumenty wymagane przez jednostkę - stąd moje pytanie - CO To są te INNE
                dokumenty??
                • Gość: asi_isa Re: UJ rejestracja IP: 195.116.246.* 13.07.06, 15:23
                  1) dowod wplaty oryginal
                  2) to podanie z erka
                  3) kopie swiadectwa ukonczenia szkoly
                  4) jezeli np masz zaswiadczenie, ze jestes olimpijka to tez:P
                  zreszta na podaniu, ktore wydrykujecie w erku beda zalaczniki i tam bedzie
                  napisane, co trzeba wyslac ;)
                  • Gość: sandruskaaa Re: UJ rejestracja IP: *.euro-net.pl 13.07.06, 15:27
                    dzięki asi_ica:))
                  • Gość: anilah777 Re: UJ rejestracja IP: 83.168.106.* 15.07.06, 22:35
                    nie daje się kopiii ukończenia szkoły, chyba, że tego wymagają dodatkowo,
                • Gość: sandruskaaa Re: UJ rejestracja IP: *.euro-net.pl 13.07.06, 15:26
                  nie wiem właśnie;/ dopiero zaczełam rozpracowywać tą rejestracje więc sie
                  jeszcze za bardzo nie orientuje... dzisiaj dopiero podjełam decyzje o uj
                  • Gość: asi_isa Re: UJ rejestracja IP: 195.116.246.* 13.07.06, 15:28
                    hehe:P pamietaj, ze jak bedzie trzeba w erku wpisac przedmioty maturalne to nie
                    musisz wpisywac wszystkich - mozesz tylko te, ktore sa brane przy rekrutacji ;)
                    a te zalaczniki ci wyskocza na koncu na tym podaniu wiec spoko ;) a na co
                    skladasz;.
                    • Gość: ,,,, Re: UJ rejestracja IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:00
                      słychajcie, ostatnia już (chyba:) kwestia, która mnie nurtuje. ta kopia (ksero)
                      świadectwo ukończenia szkoły musi być potwierdzona przez szkołę lub notariusza.
                      Help! Proszę uratować mi życie :)
                      • Gość: asi_isa Re: UJ rejestracja IP: 195.116.246.* 13.07.06, 16:18
                        ja wyslalam nie potwierdzone
                • Gość: anilah777 Re: UJ rejestracja IP: 83.168.106.* 15.07.06, 22:34
                  musi być drukarka, bo wydrukowane podanie wysyłasz na uczelnię-dopiero dokonuje
                  się właściwej rejestracji
            • Gość: anilah777 Re: UJ rejestracja IP: 83.168.106.* 15.07.06, 22:33
              A po co im te wyniki, których nie będą brać pod uwagę? To oczywiste, że piszesz
              te, które się liczą i te, które się bedą liczyć w razie niemożności ustalenia
              listy rankingowej!
    • Gość: Jagon Re: UJ rejestracja IP: *.chello.pl 13.07.06, 17:18
      Trzeba wpisać. Rejestrowałem się dzisiaj. Na UJ to sami formaliści. Zresztą na
      AR też trzeba podać punkty z ustnych
      • Gość: Jagon Re: UJ rejestracja IP: *.chello.pl 13.07.06, 17:19
        Aha, a świadectwo ( ksero) zaniosłem do szkoły, sekretariat przybił pieczątkę -
        "zgodność z oryginałem", autograf i OK. Papiery złożone.
        • charlotta_lotta Re: UJ rejestracja 13.07.06, 17:26

na ujot nie trzeba skladac kopii swiadectwa .
          • Gość: bolek Re: UJ rejestracja IP: 80.54.168.* 13.07.06, 17:34
            Potwierdzam ja Uj nie trzeba składac żadnych kopii! tylko wtedy gdy kandydat
            dostanie się na uczelnie musi donieść oryginał świadectwa i inne dokumenty!:)
            • Gość: ewa Re: UJ rejestracja IP: *.euro-net.pl 13.07.06, 18:01
              czyli co trzeba tam wysłać? może mi ktoś powiedzieć? bede bardzo wdzieczna bo
              już sie pogubiłam
            • ika.des Re: UJ rejestracja 13.07.06, 18:03
              Z tymi kopiami jest różnie. Musicie zobaczyć co macie wpisane na podaniu które
              wydrukowaliście (dokładnie to na ostatniej stronie) w kwadraciku załączniki.
              • Gość: alpha_a Re: UJ rejestracja IP: *.244.131.192.mielec131.ptc.pl 13.07.06, 18:21
                ja składam na psychologie stosowaną i tam trzeba ksero świadectwa tez sie
                zastanawiałam czy potwierdzone przez szkołę napisałam e-maila i odpisali "zwykłe
                ksero"
                • Gość: Gosc Re: UJ rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 18:54
                  Na biologie tez trzeba ksero (czytelne) Wszystko napisane jest na tym formularzu
                  rejestracyjnym. Wyslalam i juz mam potwierdzona rejestracje :) Apeluje do ludzi
                  o czytanie ze zrozumieniem i korzystanie z rekrutacyjnej pomocy ukrytej pod
                  znakiem zapytania "?"
                  • Gość: Jagon Re: UJ rejestracja IP: *.chello.pl 14.07.06, 09:15
                    Też złożyłem na biologię - mam 826 pkt - wystarczy???
    • Gość: trg Re: UJ rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:54
      z mojego konta erk:

JEŚLI TWOJA REJESTRACJA JEST NIEPOTWIERDZONA, to najprawdopodobniej wypełniłeś
      zbyt dużo pól w kwestionariuszu z wynikami egzaminu maturalnego. Sprawdź , czy
      tak jest. Wpisz do formularza WYŁĄCZNIE TE WYNIKI, o które Cię prosimy.
      Pozostałych pól formularza z wynikami z matury z innych niż wymagane przez nas
      wyniki, NIE WYPEŁNIAJ.
      Nie martw się, jeśli wpisałeś wyniki z tych dwóch przedmiotów również na
      poziomie podstawowym.
      To nie jest błąd.
      • Gość: ,,,, Re: UJ rejestracja IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 20:00
        a oni to potwierdzają kiedy? jak kasa wpłynie, czy jak się da po prostu
        wydrukować ten formularz, to już jest potwierdzone?
      • ettelie Re: UJ rejestracja 13.07.06, 22:24
        co to jest??? to żart ma być??

Tam przecież pisze, że w celu potwierdzenia rejestracji należy przesłać dokumenty...
        i pisze, że można wpisać wszystkie...
      • niedzwiadka Re: UJ rejestracja 13.07.06, 22:34
        trg, składałeś może na dziennikarstwo?;)
      • Gość: matamat Re: UJ rejestracja IP: 83.168.106.* 15.07.06, 22:39
        rejestracja jest niepotwierdzona, bo mogły nie dojść jeszcze papiery
    • Gość: trg Re: UJ rejestracja IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 15.07.06, 21:19
      tak, na dziennikastwo :)
      a ty? jak tam twoje wyniki?
      • niedzwiadka Re: UJ rejestracja 16.07.06, 00:47
        80 z wosiku, a jako drugi polski - 93. Nie wiem, jak oceniać swoje szanse. Z
        jednej strony, w tamtym roku próg wynosił 181, jednak w tym roku są inne, mniej
        korzystne kryteria;)
        A jak Twoje wyniki?
        • Gość: trg Re: UJ rejestracja IP: *.opawska.osi.pl 16.07.06, 01:12
          podobnie, zeszloroczna matura: 74 wos i 98 polski
          • Gość: gyjder Re: UJ rejestracja IP: *.187.232.23.ip.airbites.net 16.07.06, 10:25
            a nie mozna po prostu zaswiadczenia o wplacie i tego co sie drukuje po
            rejestracji zaniesc tam osobiscie?czy trzeba listem poleconym? ile idzie taki
            list? kurcze no, chce zdazyc przed tym 19 :/
            • Gość: trg Re: UJ rejestracja IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 16.07.06, 12:13
              oczywiscie, ze mozna osobiscie o ile jestes z krakowa.
              wiekszosc z nas woli poczta, bo do krakowa ma kawalek.
              a taki list to kilka zlotych ;)
          • niedzwiadka Re: UJ rejestracja 16.07.06, 13:51
            Czyli, jeżeli nam się uda, to spotykamy się w październiku;) Powiedz, jesteś
            optymistycznie nastawiony:)? I drugie pytanie: masz już potwierdzoną
            rejestrację? Bo ja nadal nie...
    • ciarna_87 Re: UJ rejestracja 16.07.06, 13:26
      ja podałam mam 100%pkt z polskiego i 85%pkt z anglika miałam temat z
      polskiego "Wizja świta i człowieka na podstawie piosenki poetyckiej" wybrałam
      teksty Ryśka Riedla ponieważ lubię Dżem i z przyjemnością moge o nim mówić, ale
      nie mówię stresika miałam ;p
      • Gość: trg Re: UJ rejestracja IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 16.07.06, 20:54
        do niedzwiadka:

mam potwierdzona rejestracje, bo dokumenty skladalam kilka tygodni temu (marura
        2005)
        studiuje juz jeden kierunek i nie przezywam rekrutacji jakos bardzo strasznie :)
        ale mam nadzieje, ze nasze % wystarcza :)

do pazdziernika!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka