Dodaj do ulubionych

Giertych oszalał!!

15.07.06, 10:41
To jest poronione! ludzie! Nie może tak być, że pan "kochany" Giertych ogłasza
amnestie! Co to ma byc?! Nie można pozwolić na to, żeby osoby, które nei zdały
matury nagle dostały magiczny bonus! Jakim prawem? Rozumiem, że
sprawiedliwości nei ma na świecie, ale jak można osobie, która miała powiedzmy
1% z podstawowego przykładowego polskiego a z reszty 60% zaliczyć mature?
JAKIM PRAWEM?! to tak jakby dostała 30% w pakiecie bonusowym! To z racji na
to, że osoby, którym powineła się noga dostają bonus, to może i my, co
zdaliśmy, krzyknijmy o 30% doliczenia nam do wybranego przedmiotu? To jest
istna paranoja... Pan giertych pragnei sie przymilić chyba do uczniów, coby
już tak brzydko o nim nie mówili... Porponuje zebrać się od samego rana pod
sejmem w poniedziałek, neich wiedzą co o tym wsyzstkim myślimy...
Obserwuj wątek
    • Gość: vissmann Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 10:42
      ja proponuję wszystkim przyznać po 100 %
    • bukol87 Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 10:43
      tak bardzo zalezy zeby ilosc ludzkich dramatow byla duzo duzo wieksza??
      • aluisak Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 10:46
        Dobra, rozumiem naprawdę, że niektórzy faktycznei się uczyli i po porstu coś nei
        poszło po ich myśli. Ale takie jest zycie, na miłość Boską, to miał być egzamin
        dojrzałości, jeszcze nie raz i nei dwa każdy z nas dostanie kopa w tyłek od
        życia! dlatego trzeba sie uczyć na błędach a nie łudzić się, że uda się jeszcze
        ten jeden malutki raz polecieć na farcie.
        • Gość: mardi Re: Giertych oszalał!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 10:47
          spoko to ja chce 20 % wiecej do angielskiego ;] a oni niech se zdadza... niech
          maja
          • aluisak Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 10:48
            No właśnei, ja chce 20% do wosu, ale co z tego, jeśli i tak wiem, ze ich nei
            dostane a jak bedzie żle to oni, ci źli, brzydcy, niedobrzy :) wszyscy dostaną?
            • Gość: qwerty Re: Giertych oszalał!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.07.06, 10:56
              straszna lipa... i co to ma byc za matura, skoro ci co nie zdali teraz ja
              zdadza. bez sensu, ale takie sa te cale rzady, nie zdalo fest ludzi matury, nic
              sie nie zrobi, to trzeba wprowadzic amnestie, zeby statystyki poprawic. ot cale
              myslenie naszego chorego rzadu i tej calej koalicji. nic nie zrobia zeby
              poprawic jakosc nauczania, tylko zrobia jakies przekrety znowu, ze niby
              wprowadzaja jakies zmiany. i tak czy siak mysle ze wiele im to nie da. a zreszta
              ci co mieli ambicje to i tak zdali... a reszta niech sie cieszy ze ma romana ze
              soba.
        • bukol87 Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 10:54
          sama to mowisz: "takie jest zycie". Ja naprawde w tym roku na tej maturze
          dostalem jak to nazywasz mnostwo "kopow". Wyslalem pisma do cke i nawet
          ministerstwa edukacji ze nie zgadzam sie ze swoim wynikiem z historii
          rozszerzonej a mimo to nie dostalem zadnej odpowiedz. Wyslalem rowniez fax do
          wlasnej oke i nic. Potraktowali mnie jak smiecia mialem 3pkt z wypracowania za
          ktoree jestem pewien powinienem miec ok.15. Komentarze ktore zostaly umieszczone
          po maturach jeszce bardziej mnie zbulwersowaly bo 70% zalecanych watkow ktore
          trezba bylo poruszyc - wypelnilem w dodatku rozwalilo mnie zdanie "tylko w
          najlepszych pracach wspomniano o skutkach kolonizaacji i o panowaniu Kazimierza
          wielkiego". Jak sie okazuje dosc obszernie o tym napisalem:(

Takich dramatow jak moj jest z pewnoscia duzo duzo wiecej dlatego tez teraz z
          wielka ostroznoscia glosze hasla: "dlaczego te slabiaki dostaly druga szanse"
          nie jestem zawistny dlatego ciesze sie ze przynajmniej im sie udalo. Jesli
          matura nie bedzie do konca uczciwa i sprawiedliwa zdecydowanie sprzeciwiam sie
          takim wypowiedziom!!
          • Gość: mardii Re: Giertych oszalał!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:00
            Zgadzam sie poniekad z Toba.. tak samo mam z rozsz. angielskiego za
            wypracowanie wedlug mnie dostalem duzo mniej punktow niz powinienem... ale to
            jest poziom rozszerzony... a zeby podstawy na 30% nie zdac??? to juz jest
            lol ;) Wystarczy ie 3-4 dni przed matura pouczyc zeby jakis przedmiot zdac na
            30% :)

No ale w naszym kraju zawsze sa rowni i rowniejsi... :/

• Gość: Zyczliwa Re: Giertych oszalał!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.07.06, 17:00
            Powinienes napisac do OKE, aby zobaczyc swoja prace. Tam tez beda tzw. male
            punkty.Przepisz prace lacznie z uwagami czy punktami egzaminatora (zrob kopie).
            Dopiero wtedy ruszaj z tym dalej i walcz o swoje. Przy sprawdzaniu nikt nie wie
            jak sie nazwywasz. Tu przesadziles.
          • Gość: matamat Re: Giertych oszalał!! IP: 83.168.106.* 15.07.06, 22:15
            W takiej sytuacji, jak Twoja to trzeba właściwego działania Komisji Okręgowej
            czy Centralnej-chodzi o to, że Ci, co się nie zgadzają z wynikiem powinni mieć
            p e ł n y wgląd w swoje prace, powinni mieć możliwość odwołania we właściwym
            terminie itd. Ale takie "darowanie matury" to idiotyzm. W końcu są szkoły
            policealne i tam nie potrzebna jest matura. Ja też dostałem niezłego "kopa" od
            Komisji-byłem finalistą olimpiady i nie dostałem w ogóle świadectwa. Nie było go
            we wtorek, nie było w środę, nie było we czwartek - odebrałem je w piątek o
            15-tej. Nie zdążyłem z odpisem notarialnym, teraz sobota i niedziela-wszystko
            nieczynne i tylko dzięki temu, że UAM przedłużył rekrutacje, mogę zdążyć ze
            złożeniem papierów.
        • Gość: Zbyszek WYBORY TUŻ_TUŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:41
          przecież dla oszołomiastej partii Romana takie włazidupstwo to jesdyny, choć
          żałosny (ale jakie to ma znaczenie) sposób na zdobycie kilku procent więcej.
          Szkoda gadać
      • Gość: Aga Re: Giertych oszalał!! IP: 194.146.128.* 15.07.06, 10:53
        Jak ktoś się nie nauczył, to to ma być dramat?
        • Gość: sorrow16@wp.pl Re: Giertych oszalał!! IP: 217.96.36.* 15.07.06, 10:59
          Ten plan sie nie przyjmie!
          Co to ma wogóle znaczyc?
          Kaczynski gdzie ty jestes?

Bóg z nieba wszytko to widzi i nie grzmi.....O zgrozo!
          • bukol87 Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 11:03
            nie rozumiem Was

po pierwsze - wierzycie w sprawiedliwosc?? Sprawiedliwosc u politykow
            szczegolnie?? Przeciez za nie dlugo wybory samorzadow trzeba chyba jakos
            przyciagnac do siebie ludzi wiec wcale sie nie dziwie ze Roman podjal takie kroki.

po drugie - dlaczego tak bardzo wam zalezy zeby tylu ludzi nie zdalo matury
            nawet jak wybieracie sie na studia to Ci ludzi chyba nie sa wielka konkurencja?
            • aluisak Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 11:17
              Nie chodzi o konkurencje. chodzi o zwykłe zasady. I nei o zasade, że zasady są
              po to, żeby je łamać. Od wrzesnia zyliśmy w przeświadczeniu, że w maju matury,
              że trzeba sie uczyć, trzeba zdać, że to nowa matura i że kto nei dostanie 30%
              ten nei zdał. Napisaliśmy matury próbne. a teraz, po maturach okazuje się, że
              wszystkie zasady były gó.. warte. Bo równei dobrze mogliśmy się nei uczyć i
              liczyć, że pan G. zaliczy nam maturke. Czego sie w takiej chwili uczysz? czego
              sie ucza mlodsze roczniki? niczego innego jak cwaniactwa. To wlasnei daje nam pan G.
              • bukol87 Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 11:20
                a czego uczysz sie od calej masy ludzi ktorzy obraduja na wiejskiej??
              • duchczasow Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 11:27
                aluisak napisała:

> Nie chodzi o konkurencje. chodzi o zwykłe zasady.
                [...]

I tu masz rację. Zmiana reguł gry po zakończeniu gry - to jest skandal.
                • Gość: rabarbar Re: Giertych oszalał!! IP: 86.41.149.* 20.07.06, 11:22
                  i ja sie zgadzam. Powinny obowiazywac ustalone wczesniej zasady. Chyba nawet
                  jest jakis przepis, ze nie mozna zmieniac zasad na pol roku przed egzaminem. To
                  jest po prostu nieuczciwe
            • Gość: qwerty Re: Giertych oszalał!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.07.06, 13:19
              no konkurencja nie sa, ale sa jakies zasady chyba no nie. po to jest matura, po
              to jest choc te 30 % zeby to zdac. nie zmienia sie zasad w trakcie gry, niech
              giertych sobie wprowadza zmiany na przyszlosc, a nie widzi ze zle poszlo i heja,
              robimy jakies bonusy. moze inaczej, dlaczego oni maja zdac, skoro nie potrafili
              osiagnac 30 %, co jest rzecza smieszna. szkoda gadac, debilizm i tyle. a swoja
              droga czemu giertych ktory jest zdaje sie jakims ministrem ( ale to brzmi ) od
              edukacji tej poczatkowej bardziej czepia sie zrazu matur? czy moze on jeszcze
              sie lapie na szkoly srednie? ( zarabiscie ze ja juz skonczylem :))))) )
            • Gość: dedzior Re: Giertych oszalał!! IP: *.19.165.15.osk.enformatic.pl 15.07.06, 17:22
              nie nazywacjie tych co nie zdali matury tumanami prosze...
              ostatni rok poswiecilem tylko 3 przedmitom - biol/chem/fiz. na reszte nie
              mialem czasu (inaczej nici z medycyny jesli bmy sie przykladal do polskiego i
              ang). angielski to piece of cake jesli ktos sie kiedykolwiek uczyl, ale
              polski... mialem 44%, wiedze mam ZEROWA, lalem wode hektolitrami a jednak
              zdalem heh. komus sie podwinie noga przez ten polski a tak naprawde nie jest
              gorszy od was. jednak moim zdaniem nie mozna naginac zasad gy, ktore juz dawno
              przed matura zostaly ustalone - 30% z podstaw minimum. co sie dzieje z tmy
              krajem?
            • Gość: Water Proof Re: Giertych oszalał!! IP: *.icpnet.pl 15.07.06, 18:22
              W tym momencie osoby, które nie zdaly matury parę lat temu, mogą się zacząć
              oburzać, że oni też chcą mieć zaliczone. Przecież to jest śmieszne, jak można
              zaliczać NIEZDANE MATURY?????? Nie jestem zawistna, ja swoja maturę zdałam 5 lat
              temu, nie jest to dla mnie żadna konkurencja w starcie na studia. wkurza mnie
              tylko, że ten świstek zwany "maturą" i "świadectwem dojrzałości" jest teraz wart
              tyle, co nie przymierzając, papier toaletowy! Dlaczego ludzie z ucziciwie zdaną
              maturą mają być zrównani z tymi, którzy nie byli w stanie opanowac materiału na
              marne 30%?????? Czy to motywuje uczniów do nauki??? Chyba wręcz przeciwnie!
              Poza tym, jeśli ktoś się wybiera na kieunek, gdzie np. nie liczy się przedmiot,
              który oblał, może zabrać miejsce komuś, kto zdał całą maturę, ale punktowany
              przedmiot trochę słabiej. I gdzie tu sprawiedliwość???
            • Gość: Agnieszka Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 23:51
              Mogę Ci napisać dlaczego mi zależy żeby Ci ludzie nie zdali matury! Dlatego, że
              przez 3 lata mieli polski albo angielksi gdzieś (przyjmuje, że ten trzeci
              przedmiot wybrany przez ucznia powinnien być jego ulubionym i zdanym
              przynajmniej na te 30%). No a więc jakim prawem osoba która nie umie czytać ze
              zrozumieniem i napisać wypracowania przynajmniej na 5 punktów ma mieć mature? A
              osoby które nie zdobyły z angielskiego 30% powinny już dawno nie zdać w 1 lub 2
              klasie liceum! Ja nie jestem orłem z angielskiego, tak naprawdę to bardzo słabo
              znam ten język ale ta matura na serio była banalna i nawet ja zdobyłam z
              angielskiego 70%. Nie umiem sobie wyobrazic jak można tej matury nie zdać z
              czegokolwiek, jak na razie jedynym sposobem jaki wymyśliłam jest zaśniecie na
              maturze!!
          • aluisak Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 11:08
            No spoko, zgadzma sie z tym, że nie wszyscy zostali słusznie osądzeni. Ja sama
            mam watpliwosći do swojego wypracowania z polaka, bo choć napisałam wszystko, co
            chcieli przeczytać dostałam niewiele punktów. Masz racje, Ci co nei zdali w tym
            roku powinni dostac drugą szanse. W przyszłym roku. Bo moze od razu cofniemy
            czas i zaliczymy matury zeszłorocznym maturzystom? Jeśli mówi się jedno to
            trzeba się tego trzymać mimo zmian w rządzie. Fajnie, stwierdzili "bedzie nowa
            matura, stara jest do dupy" i wprowadzili nową mature na jakichś tam zasadach to
            trzeba się tego trzymać a nie w sytuacji, ktiedy komuś coś nagle przestało
            pasowac zmieniac scenariusz, choć wszyscy już do neigo przywykli acz nie
            koniecznie zaakceptowali. To po prostu jest chore. To tak jak z artykułami w
            Fakcie: koleś się budzi rano i mysli... hmmm śniło mi się że pani została
            zgwałcona przez psa. I prosze, za tydzień mamy taki artykuł na pierwszej
            stronie. Tak samo z panem G. obudził się nad ranem z nową myślą i choć była tak
            samo poroniona jak każdy inny jego pomysł postanowił wcielić ją w życie. aha i
            jeszcze cos. Moze jak juz tak bardzo tego pragnął, pan G. powinbien poinformowac
            maturzystów o takim "świetnym" pomysle juz we wrzesniu 2005? Mysle ze wyniki
            bylyby przecudowne...
            • Gość: pączek Re: Giertych oszalał!! IP: 212.106.28.* 15.07.06, 23:12
              myśle,że to niesprawiedliwie bo ja sie solidnie uczyłam i co na j. angielskim
              dostałam krwotoku z nosa na lisiningu i pietnaście minut siedziałam i nie
              zaznaczałam tylko słuchałam a komisja nie mogła mi póścić drugi raz płyty bo to
              niezgodne z prawem, to powinien mi zawyżyć wynik Pan Minister Eudukacji.jAK SIE
              NIEDOSTANE PISZE POPRAWKE :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
    • Gość: piotr czy ktoś z Was przeczytał DoKłAdNiE IP: *.chello.pl 15.07.06, 11:05
      kto może mieć maturę uznaną za zdaną wg tego projektu? i że dotyczy to
      WYŁĄCZNIE tych, którzy mają trzy przedmioty zdane?
      • Gość: salimali Re: czy ktoś z Was przeczytał DoKłAdNiE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:06
        nie wazne ile !!!!!!!!!! niech sobiemaja nawet 3,5 zdane!!!!!!!!! nie zdana
        matura to nie zdana!!!!!!!!!!!
        • aluisak Re: czy ktoś z Was przeczytał DoKłAdNiE 15.07.06, 11:13
          salimali, jak coś, to do prostestu juz sa dwie osoby :) A co do tej sredniej co
          zalicza. To i tak nei zmienia faktu, że ktoś nei zdał, i czy ma średią 90 czy 30
          to żadna różnica, nie zdał matury i już. Wiec co to za gadanie "jak już to od
          70%". Zarty sie chbya Ciebie trzymaja... Jeśli chodzi o mature to są dwa kolory:
          biały i czarny, nei ma odcieni szarości! System zerojedynkowy. Tak albo Nie. I
          koneic kropka.
          • bukol87 Re: czy ktoś z Was przeczytał DoKłAdNiE 15.07.06, 11:18
            "Jeśli chodzi o mature to są dwa kolory:
            biały i czarny, nei ma odcieni szarości! System zerojedynkowy. Tak albo Nie. I
            koneic kropka."

przyjmujac ze wszystko jest biale albo czarne w tej maturze to zgadazam sie to
            skandal ale nie oszukujmy sie kolorow szarosci jest tutaj mnostwo
          • duchczasow Re: czy ktoś z Was przeczytał DoKłAdNiE 15.07.06, 11:23
            aluisak napisała:
            [...]
            > Wiec co to za gadanie "jak już to od
            > 70%". Zarty sie chbya Ciebie trzymaja... Jeśli chodzi o mature to są dwa kolory
            > :
            > biały i czarny, nei ma odcieni szarości! System zerojedynkowy. Tak albo Nie. I
            > koneic kropka.

Nie, nie żarty. Widzisz, egzamin można różnie ustawić w założeniach. Na przykład
            tak, że trzeba zdobyć, powiedzmy, 300 punktów. Czy zrobisz to w wersji 5x 60 czy
            3 x 100 , to już twój wybór. Jest to znacznie częściej stosowane rozwiązanie.

Dlatego moja wersja zaliczenia matury komuś, kto zdobył mnóstwo punktów z
            całości, a nie zaliczył jednego egzaminu nie jest głupia ani śmieszna, tylko
            wbrew przyjętemu systemowi zaliczania.I w imię tego systemu możesz ją totalnie
            odrzucać. Ale nie jest śmieszna.
    • duchczasow Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 11:08
      W moim _technikum_ oblał jeden uczeń na 120.
      Pozostałe wyniki ma (z PP i PR) powyżej 70%.
      Jeśli zatem jakakolwiek "amnestia" w ogóle, to przy średniej 70 % lub co
      najmniej 50, a nie 30!
      • Gość: salimali Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:10
        jestem zbulwersowana i oburzona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co z ta Polska????
        • Gość: J Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:10
          TO SKANDAL !!!! nic dziwnego ze ta matura nic nie znaczy na siecie, kolejna
          poraka POLSKIEGO SYSTEMU EDUKACJI !!!!!
    • creed1987 Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 11:12
      dziewczynko krzyczysz, błędy robisz.. itd

zapoznaj sie z opiniami innych madrzejszych ludzi

a pod sejm to mozesz sobie isc..sama
    • Gość: re Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:23
      I teraz juz wiecie jaka jest wartosc matury- ZADNA... i potwierdza to pan Roman
      G. A do tych ktorych obejmie ta smieszna "amnestia"- nie cieszcie sie ze
      zdaliscie mature- nie zdaliscie jej Wy ja dostaliscie...
      • Gość: mardii Re: Giertych oszalał!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:25
        jak bym wiedzial to wogole bym do polaka nie podchodzil albo po 2 minutach bym
        wyszedl.. po co polski zdawac?? jak i tak srednia bm mial grubo ponad 50% :P

juz widze jak beda kabinowac maturzysci 2007 :P loool

Panu G. od.....ło
    • creed1987 Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 11:41
      uprzedzam ze mature zdałem i to z niezłym efektem. dziwne dla mnie jest
      natomiast to, zetak naprawde maturzysci po amnestii nie sa dla was zadna
      konkurencja wiec skad ta zawisc?
      polska jest jednym z ostatnich krajów gdzie jest jeszcze cos takiego jak matura.
      nie dawno ogromnie wsplczuliscie jednemu koledze ktory doskonale zdal mature,
      natomiast zapomnial isc na poziom rozszerzony poniewaz uczelnia na ktora szedl
      wymagala podst. z tym tylko ze zapomnial jaka deklaracje skladal.. broniliscie
      go..zatem cos tu nie tak..
      • Gość: salimali Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:45
        ej .. halooo..jezeli mówissz ze zdałes mature i to z niezlym wynikiem to pwnie
        na nia ciezko pracowales .. to co nie boli Cie to ze ktos tam olał to niezedał
        pl i teraz dostanie mature w prezencie?? no sorry ale cos tu jest nie tak nie
        chodzi o to ze oni sa dla nas konkurencja chodi o zasady .. jest zdane albo nie
        zdanie i koniec a nie wyjechał romiu z amnestia bo bez przesady .. w roczniku
        86 nie było o tym mowy ..niech od razu powiedza ze jeden przedmiot macie gratis
        wrazie jakbyscie go nie nie zdali!! to nie ejst norlmale egzamin panstwowy
        KPINA!!!!!!!!!!!!
        • creed1987 Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 11:48
          posluchaj

to kwestia polityki
          zaloze sie ze nie wszyscy z was byli tacy uczciwi i np w szkole nie sciagali..
          wyobraz sobie sytuacje ze wiekszosc tych ludzi emigruje z kraju..ty
          studiujesz..no ktos jednak musi pchac ten wozek zwany polska. na pewno gro z
          tych osob nie pojdzie na studia, bo musieli by na platne..pojda do pracy
          • Gość: aluisak Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:52
            To po co podchodzili do matury skoro i tak pojda do pracy? Przeciez matura to
            tylko przepustka na studia, średie wykształcenie ma się ukończywszy średią
            szkołę. Masz świadectwo ukończenia skzoły średiej więc możesz normalnie szukać
            pracy gdzie potrzebują osób ze średnim wykształceniem. Więc... po co im ta matura?
            • creed1987 Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 12:03
              dam ci przyklad

Uczniowieliceów uzupelniajacych mieli tylko 1 rok na przygotowanie sie do nowej
              matury. Nie da sie tego zrobic w takim ksztalcie. to ucznioie tych szkol
              zrobili wynik sredniej na matury.
              Pytasz po co im matura?
              A ja zapytam a po co ona wogole jest?
              Co z niej wynika?
              skoro np na AM 50 proc studentów tych dobrych odpada?
              Moze to uczelnie powinny weryfikowac umiejetnosci i wiedze?
              Powiem wiecej, w/g badac prowadzonych przez AGH, obecne roczniki
              maturzystów /wiekszosc osob/NIGDY nie przeszły by egzaminu wstepnego na AGH z
              lat 70!!!!!!! wiec nie robmy problemu z niczego. a Tytuly wypowiedzi i
              zwracanie sie w koncu do ministra per Ty..coz..mozna go nie lubic, ale szacunek
              do czlowieka powinien byc
              Ja koncze udzial w tej dyskusji
              pzdr
              • aluisak Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 12:11
                Szacunek nalezy się tym, którzy na to sobie w jakikolwiek sposób zasłużyli albo
                choć nie zachowują sie tak, jak właśnei pan Dżi...
          • Gość: koko Re: Giertych oszalał!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 14:36
            > zaloze sie ze nie wszyscy z was byli tacy uczciwi i np w szkole nie sciagali..
            no jasne, i bidulki ktorym sie nie udalo sciągnać nie zdały a reszta to sami
            oszuści.

>no ktos jednak musi pchac ten wozek zwany polska.

niby kto ma pchać ten wozek? debil nieuk, ktory nie potrafil wyciągnąć z
            matury 30%? wszyscy wiedza,że tej matury nie zdadzą tylko calkowite pojeby, bo
            zdac mature to banał, cała sztuka,żeby zdać ją dobrze!
            do niektórych prac to mogą isc bez matury, a teraz beda tryumfowac i uwierzą,że
            jednak zdali. moze od razu cofnijmy sie wstecz i wszystkim debilom sprzed 5 lat
            do dzis zaliczmy mature. dno intelektualne matury nie zdało i nie zasługuje na
            żadne bonusy. paranoja.
            a ty co tak bronisz? moze sam nie zdales i teraz po ogłoszeniu tego absurdu juz
            świętujesz?
        • Gość: aluisak Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:50
          Zgadzam sie w 100%. Nie zdałam świetnie matury, ale jednak boli mnei to, że
          uczyłam się, bardzo chciałam zdac ją jak najlepiej, zależało mi. Nie
          podchodziłam do neij na zasadzie "i tak nic nei umiem, jak sie uda to zajeb***ie
          a jak nei to trudno". i teraz ludzie z takim podejściem, którzy bimbali sobie
          cały rok a nawet i trzy mają mieć to co ja po trzech latach ciężkiej pracy? Co
          to to nie!
          • Gość: Acapulco Re: Giertych oszalał!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:57
            bez przesady żenada- 30% wiadomo ze kazdy chce jak najwiecej ale te 30 to idzie
            zdobyc z palcem w dupie i jak ktos ma troche inteligencji to zdobedzie je bez
            nauki. A Romek co robi? łatwiej jest sterowac tłumokami bo ma zapewniony
            elektorat a trudniej tymi co zdali. Jak to mozna za free dac im mature lepszym
            rozwiazaniem byłoby danie im szansy na poprawke w sesji zimowej styvczen-luty.
            A Giertych mówi-trzeba dac szanse ale komu cietrzewiom na studia szanse jak
            matury nie zdali. To ci co zdali tez niech maja podwyzszone. Dlaczego taki
            prezent dla cymbałów a dla tych co zdali gó... A dajmy na to ktos kto niezdał
            polaka a z scislych ma po 80% to teraz ten co zdal bedzie bezrobotnym a ten co
            otrzymał "amnestie" bedzie mgr. To jest chore. Jak Begerowa robiła mature 2
            lata temu to qrfa swiadczy to o poziomie ich wiedzy i inteligencji. Wszyscy
            którzy zdali łaczmy sie !!! Dodatkowe 30% dla Nas
            skandallllllllllllllllllllllllll
            • creed1987 Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 12:05
              przeczytaj swoja wypowiedz i zobacz ile w niej nienawisci
              ile razy obrazilas ludzi

czujesz sie lepszy/lepsza?
              w koncu masz na swiadectwie po 80%
              nie wystarczy ci to?
              • aluisak Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 12:38
                Nie zamierzałam, nei zamierzam i tego również uczynić nei uczyniłam. Po prostu
                stawanie ta jak Ty to robisz, po stronie "ofiar", tych "niewiniatek", ktore nie
                zdały matury jest troszeczke bez sensu. Moja koleżanka nie zdała matury z his.
                sztuki. jest mi bardzo przykro, bo jest przesympatyczna dziewczyną. Po prostu
                sie nei udało. Nie dostała żadnych spazmów, przyjeła informacje i już,
                powiedziła "trudno, w przyszłym roku bardziej sie postaram". Nie zycze nikomu
                źle, nei jestem osobą zawistną jak Ci się zdaje. Nie znasz ludzi a krytykujesz,
                przykre troche. Ci co nei zdali powinni zostać w takim położeniu w jakim są. i
                już. To tak jakbys poszedł do sklepu i poprosił o kajzerke, wszyscy kupuja
                kajzerki i płacą za nie i jak przychodzi Twoja kolej pani mówi "sory stary, nei
                ma", Ty wychodzisz zrezygnowany, każdy ze sklepu wychodzi z bułką i nagle ona
                biegnie do Ciebie z całą skrzynią kajzerek i mowi: "przemyślałam, bierz wszystkie".
            • Gość: maciek Re: Giertych oszalał!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 12:13
              Każdy któ zdał powinien dostać po 100% ze zdawanych przedmiotów!!!!!!!!
              JAK PREZENTY, TO PREZENTY!!!
    • box12 Dać szybką możliwość poprawy matury 15.07.06, 11:52
      Np jeszcze we wrześniu.
      Całe zło polega na tym że mozna zrobic to tylko raz w roku i na dokładkę trzeba
      to prawie rok wczesniej zadeklarować.
      Tego rodzaju amnestia jest niesprawiedliwa i demoralizujaca.
      • Gość: aluisak Re: Dać szybką możliwość poprawy matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:54
        Mówisz poprawke dla tych co nei zdali. świetnie, w dwa miesiące jestem w stanie
        wyuczyć się wsyztkiego, czego trzeba, to może i ja poprawie swoją mature choć
        zdałam na 80% mneij wiecej wszystko? Może uda mi się "dozdawać" na 100%? To by
        było uczciwe, neiprawdaż?
      • creed1987 Re: Dać szybką możliwość poprawy matury 15.07.06, 11:57
        wyobraz sobie sytuacje, gdy

masz z FIZYKI 70%
        BIOL 80
        Chem 80

chciales isc na medycyne

a oblali cie na prezentacji, poniewaz miales najzwyklejszego pecha

sa sytaucje, a taka widzialem gdzie jakby wszystkie sily sie sprzysiegly
        przeciwko zdajacemu..niewytlumaczalne zjawiska..

Mysle tez ze uczycie sie dla siebie a nie dla kogos, wala mnie wyniki innych,
        wazne jakie ja mam. Moge innym zyczyc tylko powodzenia. patrze na lepszych nie
        pod katem zawisci ale pod katem sposou i metody jak on dochodzi do takich
        wyników. Inny model patrzenia na te sprawy prowadzi do destrukcji i
        wewnetrznego niepokoju.

• aluisak Re: Dać szybką możliwość poprawy matury 15.07.06, 12:09
          Masz racje, a najlepsza metoda dojscia na medycyne jest prezent od pana Dżi.
          Spoko...
          • creed1987 RE Alusiak 15.07.06, 12:19
            cyt
            Gość: jazda %-) 15.07.06, 12:13 + odpowiedz

nie no je**na zawisc przemawia za Was ...ja pidole Polska to własnei taki naród-
            ktos ma juz lepiej to trzeba jemu jechac...a idzcie wpizdu !

wiec widzisz kogo moze dotyczyc ta amnestia. czy nadal czujesz zagrozenie?:)
            I jeszcze jedno..bedziesz szedl do pracy to bedziesz sie legitymowal dyplomem
            uk studiow, moze zrobic rakie podyplomowe ze Min Giertych nie bedzie w stanie
            im czegos takiego dac..wiec w czym problem?

Potraktuj dzisiejszy dzień jako tzw "Dzien dobroci dla..."

• aluisak Re: RE Alusiak 15.07.06, 12:40
              Jak już napisałam hen hen wyżej: zagrożenia nie czuje, nei chodzi o zagrożenie.
              chodzi o zasady.
            • Gość: Water Proof Re: RE Alusiak IP: *.icpnet.pl 15.07.06, 18:36
              Ale czy Ty nie widzisz, że w przyszłym roku mnóstwo osób w ogóle oleje naukę
              przynajmniej jednego przedmiotu i pójdzie "na fuksa" wiedząc, że maturę i tak
              mają w kieszeni??? Ten pomysł demoralizuje młodzież! Giertych (tak właśnie, nie
              mam dla niego krzty szacunku) hiduje pokolenie krętaczy, obiboków i tłumoków.
    • Gość: maciek Re: Giertych oszalał!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 12:11
      SKANDAL SKANDAL SKANDAL
    • Gość: zlikwidować mature Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 12:30
      A ja myślałem, że tej matury już bardziej nie dało się skopać, niż to co z nią
      zrobili eseldowcy. Jednak się myliłem. Ta cała matura w tej postaci to zwykła kpina!
    • gdabski Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 12:48
      Jeśli ja dobrze rozumiem ten pomysł, to można by w ogóle nie podchodzić do
      ustnej z polskiego.. ??
      Giertych to ignorant!

/Gdabski
      • Gość: czasz stąd uciekać Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 12:58
        nie jest ignorantem, on po prostu chce sobie wychować nowe pokolenie wyborców,
        im większymi tumanami będą tym lepiej dla Giertycha i jego partii...
      • Gość: Efi Re: Giertych oszalał!! IP: *.master.pl 15.07.06, 13:05
        Zasady, zasadami, uczciwosc uczciwoscią.... Zgadzam się i nie zgadzam się,
        jestem jednym z tych maturzystów, którzy jak pisaliście, dostali maturę w
        prezencie, są baranami, bimbali itd. Otóż nie zgodzę się, jest jescze coś
        takiego jak sprawy rodzinne, zdrowotne, przez które można zawalić egzamin. Nie
        zdałem jednego z egzaminów, zabrakło mi mało pkt, z pozostalych egzaminow
        mialem średnie lub dobre wyniki. W dniu pisania jednego z przedmiotow,
        ktoswazny w moim zyciu odszedl, pisalem go ze lzami w oczach, nie mogac sie
        skupic itp. Daltego nie uwazam, ze jestem nieukiem, baranem i nie nalezy mi sie
        ta matura i przepsutka na studia, smieszy mnie to, jakc zytam, zasady, zasady,
        zasady, a jakie Wy macie zasdy, obrazic, wyzwac i obrazc sie na caly swiat.
        Jednak cosw tym jest, ze polak drugiemu, nawet najblizszemu moze wydlubac oczy
        za nic. Przeciez ponad 40% uczniow ktorzy nie zdali amtury, nie4 dostanie jej,
        bo oblala z wiecej niz jednego przedmiotu, takze czesc 60% nie uzyska papieru -
        przepsutki, bo mozeim zabraknac pkt. Resztka tyxch, ktorzy uzyskaja juz
        dokument, bedzie mogla zstarac sie o studia, ale tylko zaoczne i to na
        najgorszych uczelniach. Nawetprywatne uczelnie, beda maily juz wtedy zamkniete
        listy rankingowe. Moze znajdize sie z tych 80 tys osob ok. 10 tyys, ktorym
        zalezy i mimo tego, ze teraz dostali przpustke jako prezent, zdadza tą mature
        ra jescze, aby w sposob uczicwy dostac sie na wymarzony kierunek.

Mimo tego, ze ciesze sie, ze dostane mature - zdana, to jestem rozgoryczony,
        nie tym co wprowdzil minister G., tylko tym, ze caly system nie zmienil sie od
        pcozatku nowej amtury, tylko teraz, wiele soob, bedzie sie czepiac, krzyczec,
        wyzywac itd. jesesmy jdynym takim krajem, w ktorym nauka to cos wiecej, niz
        tylko szkola, ktos nie chce zdawac nie zdaje> osoby chcace cuzyc sie i
        studiowac, nie powinny unosic sie duma i gadac o zasadach, bo ich inteligencja,
        lcizona w %, ktorymi sie chwala i to czesto, nic nie znaczy..

zadowolony/rozgoryczony
        • Gość: ok Re: Giertych oszalał!! IP: *.euro-net.pl 15.07.06, 13:13
          dobra moge Cie zrozumiec. nie mnie jednak sam musisz przyznac, ze 98% tych co
          nie zdali to krtetyni. i tyle. A tak przy okazji... kazdy przeżywa takie chwile
          jeden zdajac egzamin do gimnazjum, drugi zdajac mature, trzeci piszac egzamin
          kwalifikacyjny, czwrty zdajac sesje, piaty kiedy ma okres probny w pracy i nikt
          inny nie ma z tego powodu ulg...
        • Gość: Bajkał Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:22
          Wiesz co, na początku podchodziłam do tego tak, że to jest jakaś wielka
          paranoja! Niby dlaczego ktoś ma zdać, jak nie zdał?? Matura nie jest
          obowiązkowa, nie trzeba jej zdać. Potrzebna jest tylko na studia.
          Ale!
          Kiedy emocje opadły, zdałam sobie sprawę, że ta matura w prezencie dla was, tak
          naprawdę i tak wam nic nie da. Na dzienne się nie dostaniecie, chyba, że na
          jakąś fizykę. Co najwyżej polibuda w drugim naborze, ale i tam trzeba
          mieć "coś" na tej maturze. Będzie wam dawała satysfakcję, że nie jesteście
          odrzuceni, że jednak coś zrobiliście!
          Wiem jednak, że większość oblała, bo ściągała na angielskim, albo nie umie
          pisać wypracowań... Trudno.

Życzę powodzenia!
    • Gość: przedłużacz Re: Giertych oszalał!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 15.07.06, 14:39
      O co wam chodzi?! To że więcej osób będzie miało maturę w kieszeni, to dla was
      taka wielka niesprawiedliwość? Dajcie sobie lepiej spokój! Wiecie kim dla mnie
      jesteście? Szczurami!
      • Gość: fdh Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 14:59
        wszystkim dać maturę bez żadnego uczenia się, wtedy nie będziemy szczurami tylko
        tumanami
      • kiwi254 Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 15:03
        Gość portalu: przedłużacz napisał(a):

> O co wam chodzi?! To że więcej osób będzie miało maturę w kieszeni, to dla
        was
        > taka wielka niesprawiedliwość?

Ale żeby mieć maturę w kieszeni, to trzeba ją najpierw ZDAĆ
        • Gość: Piter2211 Re: Giertych oszalał!! IP: 208.53.131.* 15.07.06, 17:33
          Na innym forum juz sie ukazal ciekawy plakat odnosnie dzisiejszego dnia:
          img300.imageshack.us/img300/6149/maturkalr2.jpg
          • Gość: jaga Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 17:57
            fajny wzielam na wygaszacz
            • Gość: mr.X Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 18:16
              Ale nawet jak dostana te matury to dopiero we wrzesniu takze nie zalapia sie na
              rekrutacje na studia dzienne bo te koncza sie juz w lipcu, czyli miesiac
              wczesniej. Jesli mowa o konkurencji to chyba tylko na studiach zaocznych.
              JESLI SIE MYLE TO PROSZE MNIE POPRAWIC.
              • Gość: !!! Re: Giertych oszalał!! IP: *.60.jawnet.pl 15.07.06, 18:37
                Giertych jest kretynem, który swoją decyzją ośmieszył przede wszystkim siebie
                ale również egzamin dojrzałości, który powinien nazywać się teraz egzaminem dla
                debili, jeśli nawet nie zdasz to nic się nie stało bo możesz iść na studia!
                To musiał wymyśleć tylko giertych, największy bezmózgowiec żyjący na świecie!
                Pewnie córka lub syn lub dzieci kolegi gierycha nie zdali matury i trzeba było
                coś z tym zrobić. O to polska właśnie, machloje, przekręty, zero racjonalnego
                myślenia, 100% debilizmu. I tacy ludzie nami rządzą, boję się pomyśleć co
                będzie z Polską jak się skończy kadencja. Ja skończę studia i zwiewam z tego
                kraju bo mamy powtórkę z rozrywki! To jest druga komuna!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • ariana93 Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 18:23
      pieprzony Giertych co mnie to obchodzi że komuś się nie udało zdać a teraz
      jakieś poronione bonusy trzeba się było uczyć 30% to nie tak dużo a co mnie
      obchodzi że komuś powineła się noga dobra współczuję ale za rok można też pisać
      BULWERSUJĄCE
      SKANDAL
      Mówicie że i tak my mamy pierwszeństwo na uczelniach to po co wam ta matura jak
      na studia (wymarzone) i tak raczej nie macie szans Lepiej za rok napisać i zdać
      a nie mieć maturę wybłaganą od Giertycha Zero satysfakcji
    • Gość: krew Re: Giertych oszalał!! IP: *.icpnet.pl 15.07.06, 19:05
      i tak jzu terminy skaldania dokumrentow mojaja i Ci co dostana mature co z nia
      zrobia.. ale zgadzam sie ze toglupota totalna. o tych WYAKTKOWYCH sytuacjach
      (smierc kogos i ine takie) mozna mowic, ale ile raptem takich bylo?
      kilkanascie, dziesait?? a co z reszta? z jakiej racji maja dostac ja w
      prezencie? a potem bee sie chwalic ze ZDALI mature.. dostali a nie zdali,
      cholera ;/
    • Gość: mgr Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 19:07
      Należy zrozumieć że matura to "NIC", niczego nie zmienia tak naprawdę, i z
      czasem znaczenie jej będzie coraz bardziej spadać i przejdzie w końcu do rangi
      takiej większej klasówki z 3 lat nauki. ludzie którym podwineła się noga
      mieliby rok w plecy, rok który w dzisiejszych czasach dużo znaczy i dla osób
      które mają w planach studia może sporo zamieszać. Więc podziekujmy giertychowi
      za bonus, zycie jest za krótkie żeby tracic rok na poprawianie przedmiotu który
      nic w życiu tych lidzi nie będzie znaczył. jestem na 4 roku studiów zdawałam
      polski historie i angielski i poza angielskim wiedza z pozostałych dwóch
      przedmiotów do niczego nie jest mi potrzeba, uczac sie tych bzdur straciłam
      dużo czasu...
      • Gość: ktosik Re: Giertych oszalał!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 21:52
        Promowanie słabych uczniów:) swietnie, byle tak dalej panie giertych!!!
        Szczerze powiedziawszy, jestem dobra uczennicą, zdałam mature. Szoda mi było
        osób, które nie zdały w mojej szkole, ale za zadne skarby nie chce aby weszła w
        zycie amnestia. Osoby, które sie uczyły, które zdały mature bedą poszkodowane i
        to nawet bardzo. Chyba cos w naszym kraju jest nie tak!!!!! to wiedze powinno
        sie nagradzac, a nie głupote. Brutalne, ale prawdziwe!!! Uczyłam sie przez 3
        lata, do pózna w nocy siedziałam i co??? wyniki mam dobre,prawie wszystkie
        powyzej sredniej krajowej a nawet wysokie i bardzo wysokie.I nie dostane sie na
        wymarzone studia, bo to jest jednak za mało. A osoby, które bimbały beda
        nagrodzone. CUDOWNIE!!!!!!! po co sie uczyc????? Nagradzajmy nieuctwo:)
        • Gość: tomekk Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:04
          ALE LUDZIE !! TE OSOBY KTORE DOSTANA SWIADECTWA I TAK NIE STAJA NAM NA
          PRZESZKODZE BO JUZ BEDZIE DAWNO PO REKRUTACJI NA STUDIA DZIENNE.
          NIKT TEGO NIE DOSTRZEGA ???
          • Gość: ktosik Re: Giertych oszalał!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:16
            znając zycie, nasz genialny minister edukacji, przedłuzy termin rekrutacji,
            zeby osoby które dostaną do reki mature mogły sie jeszcze dostac na studia.
    • yuryj Re: Giertych oszalał!! 15.07.06, 22:06
      Rzucic plebsowi ochłapy, by ten odwdzieczył się w wyborach - myslenie typowego populisty. Jesli matura jest egzaminem dojrzałosci to o jakiej dojrzałosci mozna mówić jesli z podstawy nie potrafi sie uzyskać 30% punktów...HEHe powstanie kraj debili posiadajachy mature...zacznie sie kombinowanie np. po co mam sie uczyc do matury z polskiego skoro i tak nadrobie angielskim, dobry kombinator do egzaminu wogule nie bedzie musiał sie przygotowywać
      • Gość: qwerty Re: Giertych oszalał!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.07.06, 23:54
        dobre sobie... dokladnie, matura egzamin dojrzalosci a tu takie cyrki i
        cwaniactwa. swiadczy o poziomie giertycha, jego mysleniu, i w ogole, jak
        widzialem jak on to tlumaczyl w tv to pozal sie boze. zero jakis kompetencji,
        minister edukacji. to smutne... No ale coz, moga byc zadowoleni ci co byli za
        ukochana i kochajaca Polske partia PIS. brawo dla tych co ukradli ksiezyc. i dla
        romana. a pan Lepper chyba wyszedl na tym wszystkim najlepiej. o dziwo. aha
        jeszcze pokazywali w tv taki wywiad rektora jakiegos... popieram w 100 %
        • Gość: ona Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 12:47
          Giertych ty nie jestes Panem Bogiem zebys sobie takie jaja odstawial!To jest
          czysta kpina z calej Polski!
          To swiadczy o pan i panu Lepperze. macie w przyszlej kadencji 0 poparcia od
          calej Polski bo jestescie niewiarygordni i tez sie wybiore pod ten sejm w
          poniedzialek z cala moja rodzina!
          • Gość: ona Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 12:56
            kombincji w Polsce i tak jest duzo jeszcze uczycie maturzystow kombinacji??!!
            zero poparcia dla giertycha!
            TO NIE MOZE BYC ZATWIERDZONE LUDZIE OBUDZCIE SIE I IDZCIE PRZED TEN SEJM BO
            MZOE4 GIERTYCH DOSTAL UDARU SLONECZNEGO
            • Gość: ON Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:01
              jeśli dojdzie do amnestii, to ministerstwo się skompromituje. są zasady, których
              nie wolno łamać. szczególnie, gdy robi się to w imię naprawienia własnego
              wizerunku, panie Giertych.zasady sa zasadami jest Pan na najwyzszym stolku
              ludziem ieli do pana zaufanie a pan to wszystko ignoruje propnuje zmienic prace
              bo sodowa woda uderzyla panu do glowy
              • Gość: on Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:03
                myslalam ze matura to jest przezycie na cale zycie a teraz gietyhc robi wode z
                mozgu, matura to cos na co trzeba zapracowac samemu a nie dostac prezent.dla
                mnie to byla najwyzsza wartosc ktora zdobylam sama w mlodym wieku,ale jak mozna
                dostac prezent to po co sie uczyc:)
    • ciarna_87 Re: Giertych oszalał!! 16.07.06, 13:15
      mi nie przeszkadza decyzja giertycha, osobiście nie miałam problemu ze zdaniem
      ale osoby które nie zdały tego jednego to chociaż maja średnie wykształcenie
      mogą cos dalej robic i nam nie zagrażają bo i tak na dobre uczelnie się nie
      dostaną ale mogą porobić jakieś kursy (nie wiem jak to nazwac nie orientuje
      się) i liczyć na lepsze zarobki. chociaż też budzi to jakiś sprzeciw bo to
      jednak nie jest sprawiedliwe, jeden pracuje cały rok a drugi zbiera smietankę
      • Gość: ona Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:25
        no dobra to skoro oni dostali swiadectwa dojrzalosci chociaz matury nie zdali
        to my chcemy dostac indeksy!!!!!! i wtedy bedzie sprawiedliwie.
        ale oni moga isc na zaoczne i rok maja do przodu a nie do tylu,moga zasilic
        studia niepanstwowe i wyksztalcenie maja.
        po co sie uczyc soro mature mozna miec za darmo i bez nauki. ta decyzja jest
        bnardzo niesprawiedliwa ,ale wydaje mi sie ze ci ktirzy dostali taki prezent od
        losu daleko nie zajda,i cale zycie beda miec wyrzuty sumienia ze nie doszli do
        tego sami lecz dostali mature za darmo
      • Gość: ona Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:26
        marni z nich szczesciarze,posluchajcie jak sie wypiowiadaja wyksztalceni ludzie
        na ten temat
        • ciarna_87 Re: Giertych oszalał!! 16.07.06, 13:31
          nie uwarzam ich za szczęsciarzy. Nie rozumiem o co ci chodzi z tymi
          wykształconymi ludźmi?? że niby ja jestem ta głupia?? nie przecze bo mam
          dopiero średnie wykształcenie i nie wiem jakie są konsekwencje ten decyzji.
          Niemniej jednak nie są oni moimi konkurentami na studiach dziennych
          • Gość: ona Re: Giertych oszalał!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:50
            a czy ja mowie ze ty jestes niewyksztalcona? chodzi mi o profesorow ktorzy sie
            wypiowiadaja ze decyzja giertycha jest glupia i nieprzemyslana. nie sa twoimi
            konkurentami na studia ale beda konkurentami przy szukaniu pracy,no chyba ze
            masz juz nzajomosci wie prae tez masz zaklepana
            • ciarna_87 Re: Giertych oszalał!! 16.07.06, 14:41
              nie mam nic zaklepane. serdecznie pozdrawiam :)
            • ciarna_87 Re: Giertych oszalał!! 16.07.06, 14:42
              www.webprovider.pl/roman.htm zobaczcie zakręcone zdjęcie
    • Gość: rita nie plujcie się, Giertych wkrótce wypada z rządu IP: *.chello.pl 16.07.06, 13:47
      • Gość: Larysa Chce się płakać IP: *.chello.pl 20.07.06, 02:24
        Uwielbiam POLSKI i ANGIELSKI. Trzeci przedmiot tez trzeba wybrac więc wybrałam
        biologie. Języki zdałam bardzo dobrze a na biologii zabrakło mi 2 punktów.
        Uczyłam sie naprawdę. Miałam zawsze 3 i 4 z tego przedmiotu. Zdałam próbne, a
        biologie na maturce oblałam. Okropne przeżycie naprawdę. Powiedziałam sobie zdam
        w przyszłym roku chociaż na studia związane z biologia sie nie wybieram. Rok w
        plecy bo nie ma zimowej szansy. Gratuluje tym co zdali, ale czemu jesteście tak
        beszczelni wobec innych. Rozumiem , że nasz ojczysty język każy powinien zdać,
        jednak z tymi dodatkowymi przedmiotami bywa naprawdę różnie. Czemu zaraz debile
        itd. Nawet jeżeli ta matura zostanie uznana za zaliczoną, to Wy i tak zajeliście
        miejsca dobrych uczelni. Ja na miejscu uczelni przyjmowała bym tylko tych co
        zdali przedmiot wymagany i oczywiście POLSKI. Jeżeli ktoś naprawdę nie da rady
        to po pierwszym roku odejdzie przymusowo. W tym, że ludzie chcą się dalej
        kształcic w wymarzonym kierunku naprawde nic złego nie ma. Troszkę kultury
        proszę, bez obrażania tych co oblali. Ja przynajmniej ściąg nie miałam. Z
        ustnych 20 na 20. Czemu więc takie wrogie nastawienie. Chce się płakać naprawde.
        • Gość: messi! Re: Chce się płakać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 09:29
          Tu nie o to że Ci którym naprawde pechowo noga się powinęła nie mieli dostać
          się na jakieś studia... tylko o zasady i o praworządność w Polsce. Jeszcze tego
          nie rozumiesz??? Jak nie zdałaś matury nawet z biologii czy czego innego to nie
          powinnaś studiować bo jesteś za słaba i będziesz obniżała poziom,
          wszechstronność takze się liczy - trzeba było wybrać sobie geografie i zdać bez
          problemu :)
        • Gość: melba Re: Chce się płakać IP: *.chello.pl 20.07.06, 11:28
          Gdybyś zdawała maturę, mogłabym Ci przyznać rację. Ale Ty zdawałaś jakiegoś
          wypierdka zwanego maturką (co to takiego? jakaś mała matura, próbna czy jeszcze
          coś innego). O Boże (nie bosh!!!), czy ten rocznik 87 naprawdę taki infantylny,
          czy tylko darwinowe jednostki?
    • Gość: anuś Re: Giertych oszalał!! IP: *.akk.net.pl 20.07.06, 12:06
      Matura do cholery jasnej nie jest dla wszystkich !!! Nie jest prezentem dla
      wszystkich. To jest nie do pomyślenia. ! szkoda słów ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka