Dodaj do ulubionych

prawo-gdansk

04.08.06, 22:33
Ktoś się wybiera???
Obserwuj wątek
    • Gość: aina57 Re: prawo-gdansk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 19:43
      chyba ja, choć się jeszcze waham między UW :)
      • Gość: akaaa Re: prawo-gdansk IP: *.mlynary.net 05.08.06, 21:35
        uuu, powiem szczerze ze ja bym wybrala UW... wieksze mozliwosci.... duzoo
        wieksze....
        • Gość: m86 Re: prawo-gdansk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 00:25
          A może mi akaaa powiesz, skąd te informacje o rzekomo dużoooo większych
          możliwościach na UW? Rankingi Ci podsunęły taki pomysł? A może studiowałaś na
          UG i na UW (na jednym i na drugim wydziale), że się w ten sposób wypowiadasz?
          Sorry, ale to jest żałosne. Zauważyłem, że na tym forum jest pełno wszystko-
          wiedzących osób, niemal wyroczni, które wiedzą, na jakim univ jest najlepiej,
          gdzie są najlepsi wykładowcy, gdzie jest najwyższy poziom itd, idp. I wszystko
          byłoby w porządku, gdyby nie to, że te osoby nie mają zielonego pojęcia o
          studiowaniu gdzieś indziej niż na wydziale/univ promowanym przez siebie. A
          kierują się (tu przepraszam za zwrot) g**** wartymi rankingami tworzonymi przez
          gazety z siedzibą w większości zlokalizowaną w Warszawie (stąd wiadoma czołówka
          tych rankingów). Poza tym i tak wszystkie rankingi są mało wiarygodne.
          szkoly.wprost.pl/?c=16&e=39 -> UG jest oddalone od UW o 3 miejsca i 3
          punkty. I teraz powiedzcie mi - co te 3 punkty oznaczają? Czy to już znaczy, że
          po UG ma się o wiele mniejsze możliwości niż po UW?
    • Gość: h Re: prawo-gdansk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 09:52
      m86- pewnie sama masz wiele wspólnego z prawem na ug i promujesz swój
      uniwersyet zrozumiałe i żałosne( jak sama to wcześniej określiłaś ), ale
      ranking dają jakiś obraz, a nie poszczególne osoby
      • Gość: akaaa Re: prawo-gdansk IP: *.mlynary.net 06.08.06, 12:46
        mieszkałam w warszawie i wiem ze sa tam wieksze zarobki, ze jest wiecej
        pracy... nie kieruje sie rankingami, tylko glowa.... Gdzie UG do UW...??? W
        Gdańsku owszem jest tez duzy rynek pracy, jest wiele firm itp... ale kariera
        wieksza w warszawie.. i moge Cie zapewnic, ze do pracy przyjma Cie predzej z
        dyplomem UW niz UG.. dla mnie to bez porównania... ze stolicą moze sie jedynie
        w obecnych czasach tylko Krakow mierzyc.....
      • Gość: m86 Re: prawo-gdansk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:00
        Żałosne dopiero jest to, że nie potrafisz nawet poprawnie przeczytać kilku
        linijek tekstu. Po pierwsze zwracaj się do mnie w rodzaju męskim. Po drugie, UG
        nie jest na tyle daleko w rankingach, żebym musiał bronić honoru tego
        uniwersytetu.
        • wyssana.z.palca Re: prawo-gdansk 06.08.06, 20:25
          przzeciez samo miasto- warszawa daje wieksze mozliwosci niz gdansk!
          • Gość: troll Re: prawo-gdansk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 20:33
            m86 - chyba jestes zagorzalym obroncom tego gdansk ale ja studiowalem tam a
            teraz jestem w warszawie i musza szczerze powiedziec ze nie ma porownania.
            Dopiero w stolicy poczulem ze jestem studentem prawa. Poziom studiow jest duzo
            wyzszy. jedyne co bylo lepsze w gdansku to ludzie i to ze zylo sie wolniej
            spokojniej, mialo sie czas dla ludzi z roku. A moze ty studiujesz w gdansku ?
            przedstaw sie moze sie znamy? mialem na roku kolege ktorego mi przypominasz...
            no chyba ze jestes dziewczyna to nie...
            • Gość: akaaa Re: prawo-gdansk IP: *.mlynary.net 06.08.06, 20:51
              Powiem tak, pracodawcy nie patrza na to, co TY skonczyle, tylko gdzie
              skonczyles.. tak bylo w przypadku mojeg brata... na Gdansk nie patrzyli tylko
              na Warszawe..... Sama bede studiowac w Gdansku prawo, gdyz do Warszawy zabraklo
              kilku punktów... co mnie wcale nie zadawala... ale co zrobić...
              • Gość: troll Re: prawo-gdansk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 21:27
                akaa jesli zalezy ci na warszawie to przeniesisz sie za rok. musisz dobrze
                zaliczyc wszystko w gdansku i miec troche szczescia. Najgorsze w przenosinach
                jest to ze tracisz znajomych. ja w gdansku mialem ich wielu a w wawie jest
                czesto tak ze kazdy sobie.
                • Gość: Do Trolla Re: prawo-gdansk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 10:03
                  skoro masz doświadczenie na obu uniwerkach to może powiedziałabyś jakie są
                  główne różnice, co i gdzie jest lepsze. To tak dla niezdecydowaniej
                  koleżaanki :)
              • Gość: m86 Re: prawo-gdansk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 00:33
                "Na Gdańsk nie patrzyli, tylko na Warszawę". Proszę Cię... Ja nie twierdzę, że
                UW to jest jakaś słaba uczelnia, bo tak nie jest. Po prostu staram się
                powiedzieć, że inne uniwersytety też istnieją i ludzie po nich nie nikną w
                mrokach historii, tylko też zyskują zatrudnienie, dostanie życie itd.
            • Gość: m86 Re: prawo-gdansk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 00:38
              Tak, studiuję prawo na UG, od października będę na 2gim roku. Widzisz, troll,
              sęk w tym, że ja wcale nie uważam, że UG jest najlepszą uczelnią w kraju, bo po
              prostu nie jest. Ale drażni mnie to "najeżdżanie" na ten uniwersytet bez
              zasadnych podstaw. Obraża to nie tylko sam univ jako taki, ale też wszystkich
              ludzi, którzy na nim studiują, studiowali i dopiero zamierzają studiować. Z
              Tobą, Troll, można porozmawiać, bo wiesz, o co chodzi, studiujesz prawo,
              rozumiesz pewne niuanse. Powiesz coś i ok, popolemizuję z Twoimi poglądami, ale
              taka rozmowa ma sens. Co innego paplanie z jakimiś maturzystami, którzy
              wszystko wiedzą najlepiej, chociaż nie mogą się oprzeć na autopsji.
              • Gość: wyssana.z.palca Re: prawo-gdansk IP: *.stk-net.pl 07.08.06, 12:02
                zapomnial wol jak cieleciam byl...
                • Gość: zainteresowana Re: prawo-gdansk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 12:40
                  a porownajcie gdansk do katowic albo do krakowa?
                  ciekawe co wam wyjdzie
                  • Gość: akaaa Re: prawo-gdansk IP: *.mlynary.net 07.08.06, 21:08
                    Ja nie wiem skad te zarzuty wobec mnie zatem byly...?? po prostu ktos napisal
                    co ma wybrac czy UW czy UG to mu dobrze poradziłam... sama sie nie dostalam na
                    UW i bardzo mi z tego powodu przykro, dostalam sie za to na UG.. i tak jak
                    napisal kolega bede sie probowac przenosic... bo warszawa to warszawa !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka