Dodaj do ulubionych

Pielęgniarstwo

14.09.06, 19:19
Jestem w 3 klasie liceum i mam zamiar zdawać na pielęgniarstwo. Mam pewne
obawy... Praca wiadomo jaka płace też... niestety nie dam rady zdawać na jakiś
inny kierunek na uniwersytecie medycznym bo tam wymagana jest rozszerzona
chemia a z nią sobie chyba nie poradzę... Jak myślicie pielęgniarstwo to w
miarę kierunek czy raczej sobie odpuścic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolina Re: Pielęgniarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 19:16
      Też jestem teraz w 3 liceum więc rozumiem Twoje wahania co do wybotu kierunku.
      Oczywiście decyzja powinna zależeć od twoich zainteresowań i tego, czego
      oczekujesz od przyszłej pracy. Zawód pielęgniarki nie jest obecnie dobrze płatny
      ani nie jest zbyt prestiżowy..Mozna wierzyć że to się w przyszłości zmieni.
      Zawsze mozna spróbować pracy za granicą. Jednak ważne jest czy rzeczywiście
      chciałabyś tak pracować. Dyżury nocne, mycie, przebieranie chorych osób,
      sprzątanie po nich, zastrzyki... Musisz się zastanowić czy żadna z tych rzeczy
      Cię nie odrzuca lub zniechęca, poniewaz do tej pracy trzeba mieć naprawdę dużo
      zapału i przekonania..
      Mam nadzieję, ze jakikolwiek wybór podejmiesz, nie będziesz nigdy żałować :)
    • Gość: Karolina Re: Pielęgniarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 19:20
      Chciałam jeszcze napisać byś chemią rozszerzoną się nie martwiła! Jestem pewna
      ze dasz sobie radę jeżeli bardzo sie przyłożysz! Jezeli to jest przeszkoda do
      spełnienia Twoich marzeń musisz ją pokonac! Pracą wszysto osiągniesz!
      • Gość: aneczka Re: Pielęgniarstwo IP: *.nat.renicom.pl 25.09.06, 12:07
        ja jestem na pielęgniarstwie w Łodzi i powiem Ci ze bardzo chcialam pracowac
        jako pielegniarka teraz nie żałuje,naprawde ot nie jest kierunek dla ludzi
        którzy brzydzą sie zmieniać pampersy u ludzi starszych(a tak na praktykach
        bedziesz miała),bedziesz widziała odlezyny,strupy,niekiedy będzie śmierdziało od
        pacjenta ale taka będzie twoja praca że będziesz musiała pomóc.Momentami miałam
        dosyc ponizania w szpitalu ubliżania od starszych pielegniarek a to byly
        praktyki strach pomyslec jak bedzie w pracy ;(Zastanów sie dobrze.Musisz miec
        dobra psychikę ,nie załamywac sie bo smierć pacjenta którym sie opiekujesz jest
        cięzka do przeżycia niestety;(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka