Dodaj do ulubionych

czy uznaja ?

15.11.06, 17:33
czy uznaja mi charakterystyke Wertera jak napsailem ze nazywal sie Wilhelm?
tylko tak na poczatku potem jzu normalnie;/ pomocy
Obserwuj wątek
    • Gość: plusik88@o2.pl Re: czy uznaja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:37
      to sprawdzi twoj polonista wiec napewno ci uzna chociaz pewnie cie wyzwie :D
      ale na maturze prawdziwej nie wiem jakby to bylo musisz spytac polonisty-
      egzaminatora

Pozdrawiam
      • hijacker4 Re: czy uznaja ? 15.11.06, 17:40
        hehe nie no bez kitu polonista wlasny sprawdza?:D jak tak to gites cool bo mam
        taka zajefajna babke ze hhoho :D:D serio mowisz? bo u mnie w szkole jest chyba
        z 5 polonistow;) wiem malo w poroznaniu z inna szkola;):D
    • latolato1 Re: czy uznaja ? 15.11.06, 17:48
      metorycznych błędów nie liczą możesz napisać że jagna była żoną antka i nie mają
      prawa ci za to odjąć punktów tylko się na to nie patrzą przecież nie ma ujemnych
      punktów
      • Gość: klaudia Re: czy uznaja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:55
        teraz weszła nowa zasada że za błędy rzeczowe np pomylenie epok czy imion
        odejmują wszystkie punkty za rozwinięcie w wiem to bo moja polonistka jest
        egzaminatorem.
        • Gość: :P:P:P Re: czy uznaja ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:00
          A świstak siedzi... ewentualnie polonistka uciekłą z jakiegoś zakładu...
          Pomylenie imion = 0 pkt? buhahahhahah!! Bo padnę:P
      • Gość: greypc Re: czy uznaja ? IP: *.n.intelink.pl 15.11.06, 18:01
        nie wiem jak na próbnej, ale na prawdziwej maturze za poważne błędy rzeczowe
        dostaję się 0pkt.

"Decyzja Dyrektora Centralnej Komisji Egzaminacyjnej w sprawie postępowania
        w przypadku wypracowania maturalnego z języka polskiego zawierającego kardynalne
        błędy rzeczowe

Na podstawie:
        art. 9a Ustawy o systemie oświaty;
        § 82. ust. 3 i 4 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 7
        września 2004
        r. w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów
        i słuchaczy oraz przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów w szkołach
        publicznych (DzU
        z 2004 r. nr 199, poz. 2046 oraz z 2005 r. nr 74, poz. 649, nr 108, poz. 905 i
        nr 218, poz.
        1840),
        podejmuję decyzję o sposobie postępowania w przypadku wypracowania maturalnego
        z języka polskiego zawierającego kardynalne błędy rzeczowe:
        a. jeżeli egzaminator stwierdzi, że wypracowanie maturzysty zawiera błędy
        rzeczowe,
        które ewidentnie dowodzą, że autor wypracowania nie zna tekstu literackiego,
        o którym pisze, powinien pracę skierować do Przewodniczącego Zespołu
        Egzaminatorów jako niezgodną z definicją przedstawioną w rozporządzeniu
        ministra.
        b. Przewodniczący Zespołu Egzaminatorów kieruje pracę do koordynatora OKE,
        który –
        po konsultacji z ekspertem z CKE – podejmuje decyzję o pozytywnej lub negatywnej
        ocenie wypracowania."
        • hijacker4 Re: czy uznaja ? 15.11.06, 18:04
          ale o pomylenie calego utowru a nie jakis czesci ktore sa juz pozniej napsiane
          dobrze tak uwazam;P
        • Gość: gość Re: czy uznaja ? IP: *.toya.net.pl 15.11.06, 23:05
          Jezu, jaki debil ;| Jak Ty ,człowieku chcesz zdać choćby podstawowy polski na 30% jak Ty mylisz takie rzeczy?;| To ,co zrobiłeś było bezsensowne, ale o wiele gorsze było wpisanie tego na forum... chociaż byś się nie przyznawał, ze jesteś tak niedouczony.
          • hijacker4 Re: czy uznaja ? 16.11.06, 13:40
            sam jestes debilem kretynie. i to forum nie jest dla ciebie jak juz cos bo tu
            pisza normlani ludzie ktorzy maja problemy a nie tacy jak ty lalusie ktore
            mysla ze wiedza wszsytko najlepiej. polam sobie reke piszac mature pozdro
            • Gość: gość Re: czy uznaja ? IP: *.toya.net.pl 16.11.06, 17:20
              " sam jestes debilem kretynie. "

> wow, błyskotliwa odpowiedź (?) przyszłego maturzysty. Brawo. Nie dziwię się, że masz problem z napisaniem prymitywnej maturki.

Tu piszą normalni ludzie, powiadasz? Heh no to zaniżasz poziom swoimi problemami o tym, że nie odróżniasz Wertera od Wilhelma.

A maturkę od dwóch lat mam zdaną. I patrząc na zniżający się z roku na rok poziom egzaminu dojrzałości aż się nie mieści w głowie, że przy tak śmiesznie banalnych tematach można zrobić jakikolwiek błąd. A co dopiero pomylić bohaterów. Zgroza!
              • hijacker4 Re: czy uznaja ? 16.11.06, 17:57
                haha i kto tu mowi o poziomie matury... moj brat z 1 gimnazjum ostatnio
                rozwiazal z polskiego mature co byla przed dwoma laty...wiesz kazdy glupi zda
                to prawda i czesciej wychodzi to lepiej dla ciołków;) no nie martw sie zdałes
                masz papierek i juz ;) pozdrawiam cie niedoceniony nieudaczniku;)
                • Gość: gość Re: czy uznaja ? IP: *.toya.net.pl 16.11.06, 18:19
                  skoro każdy głupi zda, to wychodzisz z założenia, że można dowolnie mylić bohaterów literackich? Buahaha

Nowa matura to kpina, żeby jej nie zdać, to trzeba się namęczyć. Nie obchodzi mnie, co rozwiązuje Twój brat, ale widać jest mądrzejszy od Ciebie.
                  P.S. Zapytaj czy rozwiązując tamtą maturę pomylił Kordiana z Konradem. Jeśli tak, to nie przejmuj się, widać to u Was rodzinne.
                  • Gość: hijacker4 Re: czy uznaja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:35
                    skoncz z takimi debilnymi tekstami kretynie;p idz sie leczyc w szpitalu psych.
                    zdales mature i sie ciesz narazie ;)
                    • Gość: gość Re: czy uznaja ? IP: *.toya.net.pl 16.11.06, 19:55
                      z takim tekstem to Cię nie powinni w ogóle dopuścić...bo zdać to na pewno nie zdasz ...
                      Poziom Twoich wypowiedzi wskazuje na to, że sam jesteś kretynem, no ale trudno...margines tez się przewija na tym forum.
                      • Gość: muuusztarda Re: czy uznaja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:59
                        Jak dzieci :)
                      • Gość: hijacker4 Re: czy uznaja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:21
                        wyluzuj szpecu;) ja sie o zdanie nie boje hahahaha mysle zeby nie bylo tylko
                        mniej niz 70%;p i tez sie nie martw o mnie bo nie twoja sprawa. KRETYNOM WSTEP
                        WZBRONIONY<- umiesz czytac ? ->WON!
                        • Gość: gość Re: czy uznaja ? IP: *.toya.net.pl 16.11.06, 21:43
                          " mysle zeby nie bylo tylko mniej niz 70%"
                          < buahaha z pewnością...myląc imiona

"tez sie nie martw o mnie bo nie twoja sprawa."
                          < Leszczu, teraz moja, bo ujawniłeś swoją kompromitację na forum PUBLICZNYM (o ile rozumiesz to słowo)

" KRETYNOM WSTEP WZBRONIONY<- umiesz czytac ? ->WON!"
                          < no więc co tu jeszcze robisz? naRka

• Gość: hijacker4 Re: czy uznaja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:33
                            no po lacinie trzeba mowic. ku.. debilu wjeb se cos w dupe i sie ciesz mam
                            wy..e na ciebie i h.. mnie obchodzi co piszesz. a z tekstami po..ymi
                            odpusc sobie bo posmiewisko robisz smieciu. masz meska ciote czy co? szkoda ze
                            cie nie znam bym ci wy... no wlasnie a co do punktow 70% jednak nie... licze
                            na 80% dzieki za uswiadomienie.
      • Gość: greypc Re: czy uznaja ? IP: *.n.intelink.pl 15.11.06, 18:02
        i jeszcze:

"Wyjaśnienie
        § 82. pkt 3 i 4 mówi, że egzamin pisemny z języka polskiego w części drugiej
        poziomu
        podstawowego i na poziomie rozszerzonym polega na „napisaniu tekstu własnego
        związanego z tekstem literackim, zawartym w arkuszu egzaminacyjnym” . Jeżeli
        maturzysta
        pisze o „tej Kordianie, która nie mogła się porozumieć z mężem”, to zapewne
        jest to inny, być
        może dopiero powstający utwór, ale na pewno nie ten, którego fragmenty
        zamieszczono
        w arkuszu.
        Na 0 pkt oceniane są także wypracowania na dowolny temat, np. uczeń pisał o
        Legendzie
        o świętym Aleksym."
        • Gość: :P:P:P Re: czy uznaja ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:08
          No właśnie... Radykalne błędy!!! Jak ktoś nic nie wie o utworze to rozumiem...
          Ale nie jak pomyli jedno imię... zdarza się ;)
          • Gość: greypc Re: czy uznaja ? IP: *.g.intelink.pl 15.11.06, 18:21
            no tak
          • Gość: klaudia Re: czy uznaja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:20
            sory ale to nie ja wymyśliłam, że za jedno pomylenie imienia się dostaje 0
            punktów. Ja po prostu przekazałam co mi niedawno moja poloniskta powiedziała...
    • deffi Re: czy uznaja ? 15.11.06, 18:36
      Nie przejmuj się ;). To tylko próbna ;). A i tak na pewno zaliczą ;)

P.s. poza tym blisko byłeś bo o ile się nie mylę WILHELM Tell też był Goethego ;)
      • Gość: gosc Re: czy uznaja ? IP: *.76.classcom.pl 15.11.06, 19:28
        a mi sie werter z kordianem pomylil/;
        • Gość: rafal Re: czy uznaja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:36
          hehe witam w klubie i na pewno nie bedziemy sami ;) aj tam uznaja nam na pewno
          w koncu probna;) i tak wczoraj wieczorem czytalem wszsytkie lektury
          streszczenia z neta;) to do prawdziwej matury to hoho:d bedzie git:d
          • Gość: :P:P:P Re: czy uznaja ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 22:03
            A ja się tam do próbnej w ogóle nie przygotowywałam... Wertera nigy nie
            czytałam, ale jak ma się dobrego poloniste to się wszystko pamięta z lekcji:)
    • Gość: Aśka Re: czy uznaja ? IP: *.torun.mm.pl 15.11.06, 21:47
      A co ze mną!!! Ja pomyliłam Wahlheima z Wilhelmem i napisałam że Wahlheim to byl przyjaciel Wertera.
    • Gość: POMOCY Re: czy uznaja ? IP: *.11.radom.pilicka.pl 16.11.06, 13:04
      a ja jesli chodzi o tresc lektury wszystko ok..
      tylko we wstepie napisalam ze goethe nie zrewolucjonizowal literatury romantyzmu
      na plaszczyznie charakterystyki glownego bohatera...:( pomozcie
      • Gość: hijacker4 Re: czy uznaja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:37
        ale spokojnie wszystko bedzie ok :D nawet Twoja polonistka sprawdzi to tylko
        cos powie Ci na "ucho":D zebys tak wiecej nie pisala :D pozdro;)
    • Gość: kasia Re: czy uznaja ? IP: 62.111.245.* 17.11.06, 10:49
      nie martw sie... uznaja ;] kazdy moze sie pomylic ;] ja pomylilam na poczatku
      weltera z kordianem i jest masa osob ktore tez szczelily gafe ;] wiec co sie
      przejmujesz inni pisali ze lotta to ukochane miasto do ktorrego chcial wrocic
      welter:p wiec twoja gafa nie jest tak razaca w oczy ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka