Dodaj do ulubionych

Historia rozszerzona

17.11.06, 11:04
Jak wam poszło? Jak podpisaliscie banknoty ja: 4,1,2,3 a władców wpisalem w
tej tabelce: Chlodwig I, Otton I i Grzegorz VII... Piszcie odpowiedzi jak
pamietacie.
Obserwuj wątek
    • czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:06
      Ja banknoty tak samo chyba, zreszta potem zobacze jak beda juz odpowiedzi, bo
      sie wkurzylam,że taka tęoa jestem. Władców źle wpisalam,ale kit z tym, trudno
      sie mówi.A jaki szyk zbrojny był na tej wazie?
      • kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:07
        Ja wpisałem falange bo tylko taki pamietałem ze starozytnej Grecji, chociaz
        wydawało mi sie to do falangi niepodobne...
      • Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:07
        A hoplici B falanga ;)
      • Gość: ja Re: Historia rozszerzona IP: *.os.amsnet.pl 17.11.06, 11:07
        Jaki temat wypracowania był?
        • czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:09
          hahah, ja tez falange,ale co z tego jak napisalam piechurzy a nie hoplici:P
          A wypracowanie bylo cos o szlachcie w XVI i XVII wieku i o upadku demokracji w
          okresie międzywojennym (1918-1939) czy jakos tak...
        • kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:10
          I. Zmiany w systemie sprawowania władzy w Rzeczpospolitej Szlacheckiej XVI-XVII.
          II. Kryzys demokracji europejskiej 1918-1939.

Czy jakoś tak :P
          • Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:12
            w tych abcd jak macie? ja w tym z plakatem A, a w tym drugim D
            a Wasze prawda fałsz? jak Wam poszło? :)
            • kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:13
              Ja mam tak samo. Chyba :D Bo zaznaczyłem Generalna Gubernie i Orędzie Wilsona, a
              nie pamietam literek..
              • Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:14
                no to D było ;)
              • Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 11:15
                To nie orędzie Wilsona, tylko Akt 5 listopada.
            • czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:14
              Ja tez dalam A w tym plakacie i też D:) A kto zagrtodzil swym cialem drogę na
              sale sejmową?
              • kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:15
                Tadeusz Rejtan
      • kasica881 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 12:23
        ja nie moglam zdawac hiry bo u mnie jest to przedmiot dodatkowy...
    • kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:12
      A najbardziej posrany był ten obraz z republika francuską 1792-1892... Co tam
      wpisaliscie?
      • czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:15
        No coś Ty, to mialo być orędzie wilsona...
        • Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 11:19
          Kobito, to chodziło o "umiędzynarodowienie sprawy polskiej" i dlatego Akt dwóch
          cesarzy. Pomyśl o chronologii.
          • czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:20
            mnie się wydaje,że orędzie wilsona mialo być, zreszta pozniej zobaczymy
            • Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 11:21
              Tu nie ma co oglądać. Wierz mi na słowo (i wiedzę).
              • kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:24
                To różnie można interpretować. Sprawa polska od zawsze była na tej małej arenie
                miedzynarodowej- zaborcy. Dopiero oredzie Wilsona to wyjście na skale
                globalną... przynajmniej ja tak myślałem :P
              • Gość: gość Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:26
                Ja chciałam się zapytać o mapkę, na której były tereny z podpisami Chmielnicki,
                Radziwiłł, o jakie wydarzenie chodziło?
                Czy nazwa Klodwig też jest poprawna?
                Czy zaliczą, jeśli napisałem choplici przez 'ch'?
                • Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 11:31
                  Chlodwig lub Klodwig, to to samo (także Klovis - z czego z czasem powstał
                  Louis, i co tłumaczy dlaczego Ludwik to imię koronacyjne królów
                  Francji). "Choplici" - nie pownni Ci uznać, w końcu albo ktoś zna historię (w
                  tym nazewnictwo i terminologię, albo nie). To może także "czerczil", nie?
        • Gość: kfoczunia Re: Historia rozszerzona IP: *.opole.internetia.pl 17.11.06, 11:27
          Ja mam takie odpowiedzi :
          1. Babilonia - Marduk i Isztar
          Egipt - Anubis i Izyda
          Indie - Śiwa i Winszu

2. A - hoplici
          B - falanga

3. grecka rzymska
          Panteon Koloseum
          Propyleje Parteon
          Erechtejon Łuk Tytusa

4. A - tesc
          B - Włodzimierz I Wielki, Wsiewoład, Włodzimierz i Światosław

5. A - Karol Wielki
          B - Otto II
          C - Grzegorz VII

6. Królestwo Polskie w okresie pelnego rozbicia dzielnicowego w XIVw. (ale to
          na bank mam źle)

7. A - Ernest Habsburg
          B - Iwan Groźny
          C - Henryk Walezy

8. Potop szewdzki (to też pewnie źle0

9. A - Stanisław Rejtan
          B - Insurekcja Kościuszkowska, Powstanie styczniowe

10. A - Wielka Brytania
          B - USA
          C - Francja

11. A - Wielka Brytania, Rosja
          B - import żyta i innych
          - zwiększenie popytu i podaży Tursji
          - wymiana handlowa z Turcją

12. d) - orędzie Wilsona

13. A - 4
          B - 3
          C - 1
          D - 2

14. A - a)(źle)
          B - ----------

15. A - prawda
          B - fałsz
          C - prawda

16. właściwe zwyrodniałe
          - monarchia - tyrania
          - politeja - demokracja
          - rządy arytokracji - oligarchia

17. A ---------
          B ---------

18. zjawisko zrównania pozycji chłopa i szlachica (w dużym skrócie)

19. --------

20. A - prawda
          B - falsz
          C - fałsz

• czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:31
      Ja i tak nie zdam tego:/
      • Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 11:32
        I słusznie, ktoś musi nie zdać, aby zdać mógł ktoś.
        • kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:48
          Oby Ci się noga nie powinęła.
        • Gość: Bisai Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:09
          A cóż to za nowe teorie? Przecież równie dobrze zdać mogą wszyscy, nie ma
          ograniczonej liczby miejsc...
    • Gość: bi_fish Re: Historia rozszerzona IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.11.06, 11:36
      ja chyba w większości strzelałam, ledwo kojarząc fakty, szczególnie XXwiek, ale
      uwaga uwaga! Niektóre mam tak jak Wy :D (czyt. 1 i 2 ;)). Który temat
      opracowaliście? Wybrałam pierwszy, bo XX wiek najciekawszy, ale nic z niego nie
      zrobiłam od gimnazjum, a i tam niewiele.
      • czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:38
        Jesteś strasznie chamski Jury, zachoujesz sie jakbyś pozjadał wszystkie rozumy
        świata
        • Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 11:41
          Sorry, nie chciałem Cię urazić. To był żart, a w istocie parafraza. A co
          rozumów, to jednak z móżdżkiem nie przepadam, a właściwie w ogóle nie jadam.
          Pozdrawiam Cię Czekoladko (cóż to za apetyczny nick?!) i jeszcze raz nie
          proszę, gniewaj się.
          • Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 11:42
            Przepraszam za literówkę, Proszę - nie gniewaj się.
            • Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:43
              phi...
              • czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:45
                Podejrzewam,że ta literówka była specjalnie zrobiona
                • Gość: bi_fish Re: Historia rozszerzona IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.11.06, 11:53
                  czuję się jak bohaterka tragedii antycznej: z jednej strony powinnam poprzeć
                  Czekoladkę, bo ma rację, z drugiej Jury zaznaczył to co ja i to powoduje moją
                  nadzieję, że jego odpowiedź jest poprawna... :/ ... ;p
                  • Gość: Puśka Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:56
                    Jury ma rację. W wielu podręcznikach jest wprost napisane to sformułowanie,
                    że "Akt 5 listopada umiędzynarodowił sprawę polską". Naprawdę, choć może na
                    logikę wychodizłoby coś innego. Ale, ludzie, to tylko 1 punkt i nie ma sensu
                    się o niego kłócić.
                    • Gość: bi_fish Re: Historia rozszerzona IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.11.06, 11:58
                      z mojej logiki wynikała właśnie ta odpowiedź (tak, tak, jestem trochę
                      wypaczona), pomyślałam, że D jest zbyt proste... ;p
    • Gość: Puśka Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:54
      Spaliłam to... Ze wszystkich mozliwych wydarzeń i pojęć dali akurat te, które
      wyleciały mi z głowy - Radnot i hoplitów. Ja po prostu cały czas czułąm, że,
      kurczę, wiem to, tylko nie mogę sobie przypomnieć nazwy...:(. Źle uzupełniłam
      też tą tabelkę z władcami i papieżem...:(. Co do reszty - trudno powiedzieć,
      brałam na logikę, ale ta mnie czasem zawodzi.. Na przykład te banknoty... Albo
      ta karykatura - napisałam, że autor wyśmiewa ślepe zawierzenie ideaom
      hitlerowskim, no i że chodzi o ziemie włączone do III Rzeszy. Tego jeszcze nie
      braliśmy, ale tak sobie wydedukowałam...
      W sumie najbardziej jestem zadowolona z wypracowania - trochę lałam wodę i
      rypnęłam się w dwóch datkach, ale poza tym okay - a wzięłam kryzys
      demokracji... Ile mieliście "wybranych" przykładów?? Ja wzięłam tylko Niemcy i
      Włochy, ale zanalizowąłamw miarę dogłębnie. Koleżanka napisała jeszcze o Rosji,
      ale to wydaje mi się nie do końca przemyślane, bo w końcu w Rosji nigdy
      wcześniej tej demokracji wtedy nie było...CO myślicie??
      • czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 12:03
        Nie musicie nikogo popierać.Ten Jury mi sprawił przykrość i tyle. I mi nie
        chodzi o jakieś głupie zadanie tylko o to w jaki sposob powiedzial,że nie zdam
        matury. Ja w wypracowaniu napisalam też o Niemcach ale lałam wode i nie wiem czy
        coś za to dostane:/
        • Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:06
          nie załamywać się, tylko wziąć się do pracy - to dopiero próbna. mi samej nie
          poszło za dobrze, ale wiem, z czego mam braki i do maja to nadrobię. a Jury
          niech się na olimpiadę wybierze a nie traci czas na przecież takie pełne mułów
          forum ;)
      • Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 12:08
        Zupełnie nie rozumiem, dlaczego w temacie o kryzysie demokracji koncentrowałaś
        się tylko na Niemczech i Włoszech. W odniesieniu do tych państw należy mówić o
        upadku demokracji, a nie o kryzysie. A kryzys demokracji to Polska (zamach
        majowy i jego następastwa), Litwa, Węgry. Także Francja i Wielka Brytania,
        gdzie narasta przekonanie, że demokracja to rządy dla słabeuszy, a my (tu dodać
        właściwe - np. komuniści, faszyści, itp.) z naszym zdrowym podejściem do
        kwestii państwowych i narodowych zniszczymy słabeuszy. Patrz narastanie
        tendencji autorytarnych w Europie lat 30.tych.
        I o tym trzeba było pisać. Choć oczywiście nie tylko.
        • Gość: Puśka Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:27
          Nie zgadzam się. Oczywiście, o Polsce też mogłam napisać, ale Włochy i Nimecy
          do tego tematu pasują jak najbardziej - upadek to nie kryzys?? I upadek w tych
          krajach to nie kryzys ogólnie w Europie?? Zresztą, nawet w podręcznikach pod
          hasłami "Kryzys europejskiego parlamentaryzmu" jest zawsze mowa o właśnie
          ustrojach totalitarnych Włoch i Niemiec
        • Gość: bi_fish Re: Historia rozszerzona IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.11.06, 12:29
          Moim zdaniem upadek to skutek kryzysu i nie trzeba sie było skupiać na Polsce,
          bo by zaznaczyli to w temacie.
          • Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 12:38
            Oczywiście. Macie rację, ale pragnę zauważyć, że pisząc tylko o Niemczech,
            Italii i (ewntualnie Rosji) po prostu zawężacie temat. Tylko tyle. Przecież
            kryzys to coś więcej niż tylko dyktatury. To także nastroje społeczne, ogólny
            ton społeczeństwa. Przekonanie, że Oswalda Mosley'a - lidera brytyjskiej partii
            faszystowskiej - można przyjmować na salonach, że może warto dogadać się z
            silnymi choć antydemokratycznymi partiami, bo można w ten sposob załatwić parę
            własnych interesów. Bo "demokracja jest jak papier toaletowy" - do
            jednorazowego użytku, a "władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy". To nie są
            cyctaty z dwudziestolecia, ale oddają istotę pogardy do demokracji.
            • Gość: Puśka Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:33
              Ale, dziubek, w temacie było "Na wybranych przykładach"!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Marysia Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:32
          ja napisalam o Niemcach, Włoszech, Rosji i Polsce, 3 stronki mi wyszły, a
          reszta ogólnie dobrze:)
    • czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 12:44
      Ja chyba jakies prochy bede brac zeby to wszystko wkuć:/ nie,żartuje. Ale
      pocieszam się,ze chociaz ten moj niemiecki podstawowy dobrze napisalam:)
      • kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 12:46
        polecam rutinoscorbin :D
        • czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 12:51
          a co? pomogl Ci na pamięć?:P
          • Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:53
            na pamięć to magnez i orzechy xD sprawdzone xD
            • czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 12:59
              ja jakos pije magnez i nic:P
              • Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:01
                bo bez orzechów :D
                • Gość: gosc Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:05
                  Czy można powrócić do tematu matury z historii?
                  Chciałbym tu zobaczyć w miarę wiarygodne wyniki, a nie dysputy o magnezie i
                  orzechach, zdaje się, że od tego są inne fora.
                  • Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:09
                    "w miare wiarygodne wyniki" zobaczysz sobie za kilka godzin w internecie.
              • Gość: do Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:05
                człowieku po co tyle agresji?? no po co??
                bezsens
      • Gość: pneumak Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 15:37
        to tak jak ja....wiesz może amnestia nas obejmie
        • joanat Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 16:39
          Sluchajcie... W zadaniu 10b prawidlowa odp podana w kluczu jest USA... Czy ktos
          moze mi wyjasnic dlaczego??? Ja napisalam Wielka Brytanie...
    • Gość: TeNi* Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:05
      bankntoy tak samo,ale pierwszego wladcę wpisałam Karola...
      nie przejmujmy sie,to tylko jest próbna:)
      • kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 13:08
        Raczej nie Karol, bo tam było napisane, że gość z dynastii Merowingów.
        • czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 13:13
          Ja też wpisalam Karola... ale i tak nie zdam wiec jeden Karol w ta czy w tamtą
          mi nie szkodzi:/
          • Gość: malwa i tyle Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:16
            moim zdaniem łatwa nie była...bo np.napisałam Włodzimierz Rejtan :/ no to juz 0
            ptk.W każdym razie wiecie rypniesz się w 1 podpunkcie zadania i już 0 ptk.
            |:( masakra
            • Gość: reeq Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:18
              ja też Włodzimierz Rejtan. Chodziło mi jeszcze po głowie Stanisław, ale na
              Tadeusza nie wpadłem.
        • Gość: reeq Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:16
          Oczywiście że Chlodwig i nie ma co nad tym dysputować. Bardziej mnie ciekawią
          takie kwestie jak:
          czy "emancypacja" w odniesieniu do równouprawnienia opisanej przez Tocqueville'a
          będzie na miejscu?. Ciekawi mnie też wasza opinia nt. mapki obrazującej ziemie
          polskie w okresie potopu szwedzkiego - było tam podaj nazwę wydarzenia; jak
          sądzicie "Potop Szwedzki" będzie na miejscu?
          pozdrawiam
          • Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:19
            napisałam po prostu Potop Szwedzki... zobaczymy ;)
          • Gość: Eli Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:20
            ja tez napisałam Potop Szwedzki, a co macie w tej pierwszej mapce? i czy ktoś
            wie o której i gdzie będzie klucz
            • Gość: reeq Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:22
              Pierwsza mapka to oczywiście Polska za ostatniego Piasta Kazimierza III.
              • Gość: Eli Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:23
                no do dobrze:)
                • Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:25
                  Ja napisałam Polska po pokoju w Kaliszu w 1343 :D
                  • czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 13:28
                    To fajnie macie bo ja napisalam: Mapa polityczna Krolestwa Polskiego w XIV
                    wiekum, hahahahaha
                  • Gość: reeq Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:30
                    Oczywiście po pokoju w Kaliszu Kazimierz Wielki przyłączył "trochę" ziem. Trzeba
                    się było przyjrzeć dokładnie mapie, gdyż podane były tam daty przyłączenia i
                    kilka było po 1343 roku.
                    • Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:32
                      nawet nie kilka, tylko sporo ;) dlatego napisałam "po pokoju" ;) cóż, zaliczą,
                      albo nie, mogłam podać tego Kazia...
                    • czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 13:32
                      Jeszcze nie doszlam do tego przy powtarzaniu:P
                      • Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:34
                        ja też nie, ale w głowie mi utkwiły bitwy z Krzyżakami bo od podstawówki to
                        lubiłam :)
                        • czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 13:34
                          a ja nie:P
                          • Gość: Puśka Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:38
                            Ja tam napisałam coś o nabytkach terytorilanych Polski w XIVw. Doszłam do
                            wniosku, że skoro w pytaniu pisze, żeby się skupić na czasie (czy jakoś tak),
                            to sformułowanie "Za panowania Kazimierza Wielikiego" będzie nie do końca
                            dobrze. A ta mapka to był traktat w Radnot i wiedziałam, o co tam chodziło,
                            nawet datę, o zgrozo, pamiętałam, ale za Chiny nie mogłam sobie przypomnieć tej
                            krótkiej nazwy "Radnot". Idiotka ze mnie...
                    • Gość: bozena Re: Historia rozszerzona IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 17.11.06, 13:35
                      co do mapki to ma być granice Królestwa Polskiegp pod koniec panowania
                      Kazimierza Wiekiego ( własnie sprawdziłam w atlasie :))
                      • Gość: a`ga` Re: Historia rozszerzona IP: *.satfilm.net.pl 17.11.06, 13:36
                        ta mapka druga to byl uklad w Radnot!!! na bank...szkoda ze nie potop..ale to
                        byl uklad...;/
                    • Gość: Rell Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:36
                      ja napisałam tylko "rozwój terytorialny państwa polskiego w latach: ____ do
                      ____" (nie pamiętam jakie tam były). 2. mapki nie podpisałam
                      a Chlodwiga wpisałam tylko dlatego że przyjął chrzest. a drugi dałam Otton I i
                      nie wiem czy to jest dobrze. w 3 Grzegorz VII
                      jak zinterpretowaliście plakat? kogo uosabia kobieta? napisałam że WOLNOŚĆ bo
                      skojarzyła mi się z obrazem "wolnośc prowadząca lud na barykady" (czy coś takiego)
                      wypracowanie mam beznadziejne, napisałam o niemczech i włoszech i w dodatku same
                      ogólniki...
                      • Gość: Puśka Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:39
                        Masz bardzo dobrze, ot był Grzesio :). Ja to ksopałam, bo dałam tam Pepina i
                        Ottona, ale II :(. Zreszta juz za jeden błąd straciłabym punkt. Co do tej
                        kobity to też napisałam, że to Wolnośc, zresztą pisałam, co mi tylko przyszło
                        do głowy, żeby utrafić :D
                      • Gość: bozena Re: Historia rozszerzona IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 17.11.06, 13:41
                        ja mam hoplici i falanga, potem jescze dałam ze jest tesciem, hmm dałam Chlodwig
                        i Otton II potem Kalikst(zmysliłam :p) potem dałam prawda fałsz prawda, a
                        ostanim dałam prawda fałsz, fałsz, i tam ma byc układ w Radnot na 100% i wieciej
                        juz nie paiemtam ;)
                        • Gość: Sebciu Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 22:53
                          Babka z plakatu to alegoryczne przedstawienie Francji...taka sama babka jest na
                          pomniku Rewolucji Francuskiej na placu Bastylii w Paryżu:P Dobrze że bylem w tym
                          roku to mi sie skojarzyło...a napewno To nie Karol Wielki w tej tabelce...ja sie
                          jeszcze łudze...a teraz jak sobie Myśle to w sumie o jakiej my demokracji mówimy
                          w przypadku Rosji (monarchia), Włoch (tez cos z królem) Hiszpanie (jak w moim
                          wypadku)...dobrze że o tych Niemcach i Hitlerze się rozpisałem troche:P:D
                          Ogolnie nie byla taka trudna ta maturka:P
            • Gość: cieniasy to niema byc zaden potop szwedzki tylko rozbior IP: *.mt.pl 18.11.06, 13:46
              rozbior zaproponowany przez chmielnickiego w polowie 17-tego wieku pomiedzy
              niego, szwecje, brandenburgie, radziwilla i rakoczego...przeciez to byla mapa
              polski a na niej napisane inne panstwa albo wladcy? tak trudno sie bylo
              domyslic?
    • Gość: dorka Re: Historia rozszerzona IP: *.chello.pl 17.11.06, 13:55
      ta druga mapa to była Polska za czasów Kazimierza wielkiego, nie?xIV? też napisałam tak władców. tam gdzie był wierszyk, dałam Tadeusza Rejtana, powstanie styczniowe, kościuszkowskie...pierwsze z tymi bogami, to był:marduk, Isztar do Babilonii, Anubis i Izyda do Egiptu-oczywiste:)wiecej grzechów nie pamiętam:D
      • Gość: wosiu arkusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 16:59
        dajcie jeż plz link do arkusza, bo nie pamietam tresci wszystkim pytan ;]
    • Gość: bozena Re: Historia rozszerzona IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 17.11.06, 13:59
      jak ktos bedzie miał klucz to dajcie plisss :)
      • Gość: Rell Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 14:02
        podobno ma być dopiero 20.11
        tak jest napisane na stronie CKE
    • Gość: ja Re: Historia rozszerzona IP: *.crowley.pl 17.11.06, 14:09
      Ja mam takie odpowiedzi :
      1. Babilonia - Marduk i Isztar
      Egipt - Anubis i Izyda
      Indie - Śiwa i Winszu

2. A - hoplici
      B - falanga

3. grecka rzymska
      Panteon Koloseum
      Propyleje Parteon
      Erechtejon Łuk Tytusa

4. A - tesc
      B - Włodzimierz I Wielki, Wsiewoład,

5. A - Chlodwig
      B - Otto I
      C - Grzegorz VII

6. Polska za Kazimierza wielkiego wraz z lennami stan z 1370r-śmierć wladcy

7. A - Ernest Habsburg
      B - Iwan Groźny
      C - Henryk Walezy

8. tutaj nie wpadlam na Radnot mam jakis kit o planie rozbioru w XVIIW

9. A -Tadeusz Rejtan
      B - Insurekcja Kościuszkowska, Powstanie styczniowe i listpoadowe (pisalo tam
      cos o belwederze !!)

10. A - Wielka Brytania
      B - USA
      C - Francja

11. A - Wielka Brytania, Rosja
      B - import żyta i innych
      - cos o infrastrukturze (drogi kolej)
      -i cos o zmianie systemu gosp. ale to slabe mam

12. akt 5.listopada !!!

13. A - 4
      B - 1
      C - 2
      D - 3

14. A - generalne gubernatorstwo (warszawa byla w gg a ten osiolek czytal
      kupiera warszawskiego ale glowy nie dam za ta odp)
      B - ----------

15. A -tu nie pamietam kolejnosci ale chyba prawda falsz prawda
      B -
      C -

16. właściwe zwyrodniałe
      - monarchia - tyrania
      - politeja - demokracja
      - rządy arytokracji - oligarchia

17. A zakaz wiezienia szlachcica bez wyroku
      B w angli zrobili rade baronów ktora miala pilnowac przestrzegania tego a w pl
      jak krol nie przestrzegal przywileju to szlachta zawiazywala rokosz (tworczosc
      wlasna:)

18. zjawisko zrównania pozycji chłopa i szlachica (w dużym skrócie)

19. --------

20. A - fałsz (?niepamietam chyba)
      B -falsz?
      C prawda bodajze
      • Gość: . Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 14:18
        co do osiołka - s. 198 w podręczniku do III kl. wyd. Nowa Era :) - nie lubię
        tego podręcznika ale miło mnie zaskoczył :D
        • Gość: martyna Re: Historia rozszerzona IP: *.chello.pl 17.11.06, 15:27
          oo spoko, uważam że historia nie była trudna. zła jestem na siebie że napisałam
          stanisław rejtan a nie tadeusz, co do banknotów nie wiedziałam czy wczesniej
          było 1000 czy 500złoty. wypracowanie napisałam na jakies 4 strony. jak nie
          bedzie miała jakiś głupich błędów typu stanisław rejtan 80% spokojnie.
          pozdrawiam
    • czekoladka18 Klucz! 17.11.06, 14:51
      Jak bedziecie coś wiedzieć o kluczu to napiszcie!
      • Gość: afr. Re: Klucz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 15:14
        I ja po historii rozszerzonej. nie napisałam wypracowania z prostego powodu- do
        czasów nowożytnych jeszcze w powtórkach nie doszłam a 20lecie międzywojenne
        jeszcze nie wizięte ponieważ historię miałam ostatni raz miesiąc temu bo tak
        przepada. Ale poza tym zrobiłam wszystko.

Coś mi sie tylko wydaje ze takie proste to w maju nie będzie.

Gdybym się nauczyła tego 20lecia to mogłabym spokojnie liczyć na wynik ok 80%
        • Gość: Bisai ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 15:28
          Jak to możliwe, że "ja' pamięta wszystkie pytania po kolei?? Czy one już gdzieś
          są w internecie?
          • Gość: ja Re: ... IP: *.crowley.pl 17.11.06, 22:09
            poprostu skopiowalam szablon od ktoregos z poprzedników wypowiadających sie na
            forum i zmienilam to, co napisalam inaczej :) klucz cke ma ponoć zamiescic w
            necie w pon 20ego...
            • Gość: one love Re: ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.06, 22:39
              kurcze. Nie moge otworzyc tego klucza :/ ten link co podawaliscie wczesniej nie
              działa, a przez wyszukiwarke lipa. jesli ktos ma klucz, to podajcie pliz. Dzieki
        • Gość: Gniecha Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 16:04
          Ale jak to, nawet nie zaczęłaś wypracowania?? No, sorry, ale każdy by cokolwiek
          napisał, mając jaką taką wiedzę o świecie. Hitler, trochę wodolejstwa, albo
          Nihil Novi, liberum veto i coś o sejmach. bez kitu..
      • Gość: Puśka Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 16:13
        www.cke.edu.pl/images/stories/Matura_probna_06/hist_ocen_pr.pdf
        Sprawdziłam sobie. Mam góra 33 punkty. A Wy??
        • Gość: paceminterris Re: Klucz! IP: *.chello.pl 17.11.06, 16:15
          Ja mam między 36 a 41 :(
        • Gość: abc Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 16:16
          ale jaja:P mam 35% :D ZDANE bez zadnego przygotowania:)
          • Gość: paceminterris Re: Klucz! IP: *.chello.pl 17.11.06, 16:17
            Skąd taka pewność? Przecież nie wiesz jak ocenią ci wypracowanie.
            • czekoladka18 Re: Klucz! 17.11.06, 16:29
              O, wyszlo mi,że bede miala ok. 16 punktow, wow:D czyli jednak zdalam:P gdybym
              sie przygotowala lepiej to z pewnością byloby więcej,czyli na maturze właściwej
              pojdzie mi nieźle:P
              • Gość: godfather Re: Klucz! IP: *.pronet.lublin.pl 17.11.06, 16:56
                nie ma sie z czego cieszyc, ja bez zadnego przygotowania(nie liczac fakow i
                lekcji) mam miedzy 70-75%
                • Gość: Damian Re: Klucz! IP: 212.106.17.* 19.11.06, 23:05
                  Mam prosbe do wszystkich, czy byłby ktos tak uprzejmy i mog wysłac mi klucz z
                  odpowiedziami do poziomu rozszerzonego? moj mail: 1damiandamian@wp.pl. Z gory
                  serdecznie dziekuje.
                  • Gość: Rell wszystkie klucze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:24
                    matura.interia.pl/id/sg/n/www/n/wys?inf_id=818858
                • Gość: joelle Re: Klucz! IP: *.such.nat.hnet.pl 05.12.06, 15:55
                  78% rozszerzona
              • Gość: kotki Re: Klucz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:04
                ja tez zdałam :) matko jak dobrze...jestem w klasie z podst histą i nauczyciel
                by poprostu się ze mnie śmiał,że porywam się na niemożliwe zdawanie historii
                rozsz . A w maju będzie i tak lepiej :D
              • Gość: bgbeata Re: Klucz!(mi sie nie otwiera why?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 00:33
                gdzie jest jeszcze ten klucz?/
            • Gość: abc Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:56
              hyhy chodzi mi o podstawe
        • Gość: ss Re: Klucz! IP: *.chello.pl 17.11.06, 16:57
          20ptk bez wypracowania
          • Gość: Marysia Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:00
            ja też mam 20 bez wypracowania:)
            • Gość: xyz Re: Klucz! IP: *.aster.pl 17.11.06, 17:14
              17 punktow
              • Gość: aa bb cc dd Re: Klucz! IP: *.aster.pl 17.11.06, 17:16
                a macie arkusz czy naprawde pamiętacie po literkach? jak mozecie dajcie arkusz
                • Gość: Ulka Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:23
                  www.cke.edu.pl/images/stories/Matura_probna_06/hist_ocen_pr.pdf
                • Gość: aa bb cc dd Re: Klucz! IP: *.aster.pl 17.11.06, 17:28
                  chodziło mi o arkusz ten który rozwiązywalismy nie odpiowiedzi, ale dzieki
            • Gość: ba arkusz...? IP: *.tsi.tychy.pl 17.11.06, 17:35
              dajcie link z arkuszem jak by sie dalo :) tez bym chciala sprawdzic ilemampkt a
              nie pamietam pytan. co sadzicie o plakacie... bo jak czytam ich interpretacje
              to sie poddaje:)
              • Gość: Ulka Re: arkusz...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:36
                www.cke.edu.pl/images/stories/Matura_probna_06/hist_pr.pdf
                Proszę.
              • czekoladka18 plakat 17.11.06, 20:04
                Mnie się akurat udalo i napisalam wszystko co jest w kluczu:P gdyby nie ta
                analiza źródeł to by kiepsko było a tak to mam 15 punktów bez wypracowania:D
            • Gość: ania Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:15
              heh..no ja mam 11pkt ( wtym wypracowanie), wiec jest targicznie..zmieniam chyba
              na podstawe
              • Gość: ania Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:38
                no sorry,jednak 13..heh duzo tak czy siak mi to daje. ogolnie to lipa:/
                • Gość: Bisai Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:48
                  Jak to w tym wypracowanie, przeciez za wypracowanie jest 20! czyli jeszcze sporo
                  moga Ci doliczyć
            • czekoladka18 Do krytykantów 17.11.06, 19:57
              Wkurzacie mnie ludzie, naprawde.Tak wszyscy krytykujecie jak ktoś pisze,że ma
              30% i sie cieszy,że zdał. No ciekawe z jakiej klasy jestescie? Pewnie z tej
              gdzie mają rozszerzony wos i historie,co? Ja nie mam rozszerzonej historii(mam
              tylko godzine tygodniowo) i w dodatku w trzeciej klasie nie mam WCALE wosu a w 1
              i 2 klasie mialam tylko po 1 godzinie tygodniowo a i tak zawsze coś wypadalo
              wtedy ui tego wosu to moze mialam 15 razy w roku, tak samo historie. Za to ja
              jestem w kalsie z rozszerzonym niemieckim i ten niemiecki NAPRAWDE jest
              rozszerzony. Niemieckiego mam po 2 razy dziennie i z dnia na dzień muszę się
              uczyć tony nowych słówek,odrabiać z 10 zadań związanych z gramatyką i napisać
              przynajmniej jedno wypracowanie. I to z dnia na dzień,a nie że na wypracowanie
              mam 2 lub 3 dni.O tym,że na każdej lekcji mam kartkówkę to już anwet nie
              wspominam.( do tej pory mam już 40 ocen), bo babka poza niemieckim świata nie
              widzi i nie jest dla niej ważne,że oprocz niemieckiego mamy inne przedmioty.
              Więc sie tak nie szczyćcie tym,że macie po 70% a jak coś to skromnie, a nie
              krytykując innych, bo podejrzewam że WY nie macie tak przegwizdane jak ja i nie
              zasypiacie dopiero o 1 w nocy żeby zdążyć ze wszystkim...
              • Gość: Ulka Re: Do krytykantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:02
                Po pierwsze nikt nikogo nie krytykuje.Po drugie sama wybrałaś swój profil.Po
                trzecie wszyscy mają dużo innych zajęć.Po czwarte i najwazniejsze może lepiej w
                ogóle zrezygnuj z matury bo przecież i tak nie masz czasu się na nią uczyć.Co
                za podejście:/Przecież to jasne,że maturę pisze się po to żeby mieć jak
                najlepszy wynik.A 30% raczej nie ma się co chwalić.
                • czekoladka18 Re: Do krytykantów 17.11.06, 20:06
                  Jakaś nienormalna jesteś, lecz się. Sama sobie rezygnuj,ale widze że jesteś za
                  tępa,żeby zrozumieć aluzję... też mam dużo zajęća moja szkoła nie organizuje
                  żadnych fakultetów więc jeśli sama potrafiłam się zmobilizować do nauki to chyba
                  wychodzi to na plus. I ktoCi pwoiedział,że 30%? 30% to ja mam bez wypracowania...
                  • Gość: Ulka Re: Do krytykantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:08
                    Nie życzę sobie żebyś mnie obrażała.Proszę naucz się najpierw zasad kulturalnej
                    dyskusji a następnie wypowiadaj się na forum.
                    • czekoladka18 Re: Do krytykantów 17.11.06, 20:10
                      Cóż za oficjalny ton.Hahaha, jak chcesz to mogę jeszcze kulturalniej ale chyba
                      się popłaczesz:)
                      • Gość: Ulka Re: Do krytykantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:11
                        :D:D:D
              • afrikanka Re: Do krytykantów 17.11.06, 20:21
                Bez egzaltacji czekoladko. Ci co mają ten wos i histe rozszerzone tez na pewno
                nie obijają się. A jak ktoś lubi się uczyc, interesuje go historia i ma dobry
                wynik - niech się chwali i co chwilę.
                • Gość: Karla Re: Do krytykantów IP: *.microchip.net.pl 17.11.06, 20:48
                  Nie kłocić się tylko się uczyć ;p ja mam 18 bez wypracowania i jak dla mnie to
                  dosyc marnie. Mam 2 h histy podstawy i 2h rozszerzenia a we wczesniejszych
                  mialam z kazdego poziomu po 1.
                  • Gość: Karla Re: Do krytykantów IP: *.microchip.net.pl 17.11.06, 20:50
                    a i olałam to totalnie bo zmieniam na wos, żeby nie było, że kułam a tu taki
                    wynik ;p
                • Gość: ja Re: Do krytykantów IP: *.crowley.pl 18.11.06, 06:39
                  ja bede miala 24-25 bez wypracowania, chyba nieźle pozdrawiam:)
                  • Gość: ja Re: Do krytykantów IP: *.crowley.pl 18.11.06, 06:43
                    zeby wejść w temat to jestem na mat fizie i mam 1h w tygogniu (w 1 i 2 kl dwie)
              • Gość: tomasz Re: Do krytykantów IP: *.chello.pl 18.11.06, 15:54
                weź sie tak nie stresuj, tez mam prze..e w szkole i 1 godzine histori w
                tygodniu, wos od tego roku. jakoś mam 80% bez przypominania sobie. ale
                absolutnie nikogo sie nie krytykuje bo każdy pisze na włsne możliwości. Np. dla
                mnie te 80% to straszna porażka i wcale nie dlatego że jestem nie wiem jakimś
                mądralą. tylko dlatego że wybieram sie właśnie na historie. nie panikuj, szkoda
                nerów.!!!!
                • Gość: kasiulenka Brawo czekoladko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 12:41
                  ja tam się zgadzam z czekoladką.Jesteście strasznymi krytykantami i pyszałkami,
                  ot co! Macie w ogole przyjaciol skoro od kazdego czujecie się lepsi i wyżsi?
                  • Gość: Rell Re: Brawo czekoladko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 13:29
                    tylko po co kontynuować ten temat. a to z tymi przyjaciółmi to lekkie
                    przegięcie, brzmi jak kłótnia dzieci z podstawówki. czy możemy wrócić do matury?
                    ja tam mam 6h histy w tygodniu a i tak jest ze mnie historyczny matoł, nie czuję
                    sie na siłach by dobrze zdać historię i chyba przerzuce się na wos (którego
                    praktycznie nie mam)
                    • Gość: kasiulenka Re: Brawo czekoladko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:01
                      Nie brzmi jak kłótnia tylko taka prawda a nikt nie ma odwagi powiedzieć tego wprost!
            • Gość: bi_fish Re: Klucz! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.11.06, 21:03
              i ja w zapędach nawet na 21, bo nie wiem czy jedno mi uznają :)) ale na
              wypracowanie za bardzo nie liczę... ;p
        • Gość: mala Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 00:15
          Masz moze klucz odpowiedzi na kompie? bo ja niestety nie zdazylam sprawdzic:/
          jesli masz to prosze przeslij na agacia_6@wp.pl
        • Gość: Agna Re: Klucz! IP: *.wroclaw.mm.pl 18.11.06, 14:44
          Proszę, niech ktoś jeszcze raz zamieści link do klucza, bo mi się nie chce
          ściągnąć. :)
        • Gość: mimi Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 12:02
          ehh nie mogę tego otworzyć. Hilfe!!
    • Gość: bi_fish ocena wypracowania IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.11.06, 21:31
      no właśnie, jak oni to oceniają, jeżeli ktoś zawarł na przykład nie wszystkie
      informacje z poziomu I (1-5pkt), ale opisał coś wymaganego na poziomie
      II(6-10pkt) i III(11-15pkt) (na przykłąd podjął się oceny danego zjawiska/sytuacji)
    • Gość: Beata Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 14:35
      Mam prośbe czy ktoś mógłby mi szybko napisac odpowiedzi do kilku pytać bo mi
      sie klucze nie chcea otworzyć:( Interesuje mnie w jakiej kolejności powinny byś
      banknoty bo ja mam 4123, gdzie był plakant propagandowy z osiołkiem i co
      potępaił, jak miała być prawda i fałsz w obou pytaniach. Z góry serdecznie
      dziekuje jesli by ktos był tak miły;)
      • Gość: albert Re: Historia rozszerzona IP: *.chello.pl 18.11.06, 15:50
        jeżeli ktoś chce klucz prosze podawac e-maile, mam zapisany na komputerze
        • Gość: Martenjia Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:24
          hej!PODAJE SWOJ MEIL ABYŚ PRZESŁAŁ MI ARKUSZ Z KLUCZEM :) marcia.14@interia.pl
          bede bardzo wdzięczna!PzDR.
          • Gość: Beata Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:27
            cześć tutaj mój mail beata415@buziaczek.pl będe bardzo wdzęiczna jesli mi
            prześlesz klucz z góry dziękuje;)
        • Gość: Kasia Re: Historia rozszerzona IP: 89.229.173.* 18.11.06, 17:45
          ja bym bardzo chciała :) to jest moj mail: kasienkaw46@wp.pl
          • Gość: MadlenK Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 18:15
            Ja te bym bardzo prosila Inga_dusia@interia.pl
            • Gość: jot Re: Historia rozszerzona IP: *.os.amsnet.pl 18.11.06, 18:43
              Bardzo proszę o arkusz i klucz:) na e-maila: bgwd14@gazeta.pl
              Z góry dzięki.
        • Gość: Ryzolina Re: Historia rozszerzona IP: *.crowley.pl 18.11.06, 22:00
          ja bardzo prosze:) o klucz i jak masz to arkusz też z góry thx: gggras111@wp.pl
        • Gość: baton Re: Historia rozszerzona IP: *.aster.pl 19.11.06, 10:21
          ja bym prosił jak nie sprawi to problemu... :)
          baton900@op.pl
    • mw888 Re: Historia rozszerzona 18.11.06, 18:44
      Czy można prosić o przesłanie klucza...Bardzo proszę...:) Niesamowicie mi na tym
      zależy. redgar@tenbit.pl

A jeżeli chodzi o mnie to nie narzekam...Poszło mi całkiem, a mój wkład w naukę
      był prawie żaden. Na korzystnej pozycji stawia mnie fakt, że mam rozszerzoną
      historię i dużo pamiętam z lekcji i fakultetów...Podziwiam osoby, które przy
      jednej godzinie zdają historię R...
      • Gość: malwa i tyle Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 20:59
        taaa podziwiaj mnie!!!!! :D:D :P
        • Gość: albert przesłałem klucz tym co mnie o to prosili IP: *.chello.pl 19.11.06, 08:55
          • Gość: Martensjia Re: przesłałem klucz tym co mnie o to prosili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 09:38
            Hej!Ja bardzo dziękuje za arkusz odpowiedzi ,a masz może arkusz z pytaniami?jak
            tak to popozę:)!marcia.14@interia.pl
            • Gość: aga Re: przesłałem klucz tym co mnie o to prosili IP: *.satfilm.net.pl 19.11.06, 10:14
              jesli mozna jeszcze to ja tez prosze:( agnieszka.ch@onet.eu, dzieki!!!!
          • Gość: sieq Re: przesłałem klucz tym co mnie o to prosili IP: 213.25.48.* 19.11.06, 10:25
            glupio tak sie jeszcze prosic ale mnie tez by sie przydal... i arkusz, i klucz.
            z gory dzieki- siekan@gmail.com
            • Gość: albert Re: przesłałem klucz tym co mnie o to prosili IP: *.chello.pl 19.11.06, 10:57
              mam klucz tylko
              • Gość: sesese Re: przesłałem klucz tym co mnie o to prosili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 12:42
                mógłbyś przesłać mi także? nie moge otworzyc tej stronki... BEDE WDZIĘCZNA :)
                klaudia411@wp.pl
                • Gość: Rell Re: przesłałem klucz tym co mnie o to prosili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 13:26
                  jeśli będziesz jeszce raz przesyłać to ja też bardzo proszę agata2504@gmail.com

a jeśli nie, to proszę, napiszcie tak mniej więcej, jak jest oceniana praca
                  pisemna, temat2. jakie kraje trzeba było uwzgędnić, co o nich napisać...
                • Gość: plusik88 Arkusze i Odp. - dwa poziomy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 14:01
                  Aby wam ulatwic zycie to daje tutaj to co daje ;D

arkusz podstawowy: s002.wyslijto.pl/?file_id=08141370145406484826
                  odpowiedzi do podstaw: s002.wyslijto.pl/?
                  file_id=009504467419246622895354831

arkusz rozszerzony: s002.wyslijto.pl/?file_id=30647928084010221315
                  odpowiedzi do rozszerzenia: s002.wyslijto.pl/?
                  file_id=41374232814449329697
                  • Gość: Rell Re: Arkusze i Odp. - dwa poziomy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 14:41
                    dzięki dzięki wielkie dzięki :)
                    buziak ;*
                  • Gość: do plusika88 Re: Arkusze i Odp. - dwa poziomy!!!! IP: *.mtm-info.pl 20.11.06, 01:13
                    ja tu chyba czegos nie rozumiem? bo czytalam komenty na forum UWr i tam niejaki
                    Plusik88 wypowiadal sie na temat jednego z profesorow... czy to mozliwe abys to
                    byl Ty? w jaki sposob...;>?
    • Gość: asd beznadziejny klucz= beznadziejny wynik IP: *.chello.pl 21.11.06, 16:08
      nie uważacie że klucz był bardzo surowy?? Wystarczy że nie napiszesz imienia i
      już nie masz 1 ptk. u mnie wszkole najlepszy wynik to troche nieco 60%
      • Gość: Olo Re: beznadziejny klucz= beznadziejny wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 19:43
        W mojej klasie najlepszy wynik to 86%.Ja miałem 78%.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka