Dodaj do ulubionych

Holocaust-plan prezentacji-pmocy

21.04.07, 22:56
PODAJCIE PUNKTY DO PLANU PREZENTACJI O TEMACIE PROBLEM HOLOCAUSTU W
LITERATURZE I FILMIE. UTWORY JAKIE MAM W BIBLIOGRAFII TO
-INNY SWIAT
-ZDAZYC PRZED PANEM BOGIEM
-MEDALIONY
FILMY:
-LISTA SCHINDLERA
-ZYCIE JEST PIEKNE
-PIANISTA
BLAGAM O POMOC
Obserwuj wątek
    • cienmotyla Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy 22.04.07, 00:04
      Żeby napisać konspekt trzeba znać treść pracy. Nie da się tego napisać na
      podstawie lektur, ponieważ nikt nie wie, co w niej zawarłeś.
      Jak coś wyślij mi na pocztę prace, a ja postaram się Ci pomóc.
      • Gość: Holocaust1987 Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy IP: *.ptvk.pl 22.04.07, 08:10
        prosze pomozcie!i cytaty
        • cienmotyla Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy 22.04.07, 08:29
          Cytaty są też Ci potrzebne?
          Jejku to Ty napisałeś te prace czy nie?

Cytat z "Listy Schindlera"
          "Kto ratuje jedno życie, ratuje cały świat..."

Cytaty do "Zdążyć przed Panem Bogiem"
          zdazyc-przed-panem-bogiem.klp.pl/a-5448.html

Cytaty z "Medalionów":
          medaliony.klp.pl/a-6226.html
          "Przekonałem się wielokrotnie, że człowiek jest ludzki w ludzkich warunkach, i
          uważam za upiorny nonsens naszych czasów sądzenia go według uczynków, jakich
          dopuścił się w warunkach nieludzkich...” Gustaw Herling- Grudziński “Inny świat”

"Człowiek nie może żyć nie wiedząc po co żyje"
          Gustaw Herling Grudziński "Inny świat"

"Boże daj mi samotność gdyż nienawidzę ludzi"

"Jedynie samotność jest w życiu człowieka stanem graniczącym z absolutnym
          spokojem wewnętrznym i odzyskaniem indywidualności"

"człowiek określa się nie tylko poprzez swój stosunek do świata, ale i przez
          stosunek świata do siebie...” Z. Nałkowska

"Nie chodzi o to, że musi przecież coś istnieć. Jakaś granica, za którą nie
          wolno przejść, za którą przestaje się być sobą.” Zofia Nałkowska
          • Gość: Holocaust1987 Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy IP: *.ptvk.pl 22.04.07, 09:21
            Cien motyla dziekuje za cytaty, ale jezeli mozesz i masz jakies punkty do planu
            z tego tematu to bylabym ci bardzo wdzieczna za chociaz kilka z nich!z gory
            dziekuje:)
            • cienmotyla Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy 22.04.07, 09:27
              Napisałam Ci już, że plan robi się na podstawie pracy.
              Co z tego, że podam Ci punkt np: Statystyki śmiertelności w obozach
              koncentracyjnych" jak tego w Twojej pracy nie będzie.
              • holocaust1987 Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy 22.04.07, 16:36
                ale ja nie mam jeszcze pracy, wiec jezeli napiszesz mi jakies kokretne punkty
                odnoscie tych utorow i filmow ktore wymienilam wczesniej bede mogla je rozwinac
                w mojej pracy, dziekuje:)
                • cienmotyla Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy 22.04.07, 17:03
                  No wiesz, ja za Ciebie pracy pisać nie będę.
                  Nie da się w ten sposób!
                  Najpierw trzeba mieć pracę!
                  • Gość: holocaust Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy IP: *.ptvk.pl 22.04.07, 17:06
                    ale napisz mi jakie problemy moge umiescic i rozwinac w mojej pracy na temat
                    holocaustu
                    • cienmotyla Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy 22.04.07, 17:42
                      To czy Ci napiszę czy nie to moja dobra wola.
                      Mogłaś wybrać sobie łatwiejszy temat jeżeli z holocaustem Ci nie idzie.
                      To bardzo ogólny temat, dużo można w nim poruszyć jak dla mnie zbyt popularny.

Na początku musisz napisać, co to był holocaust, daty itp.
                      Napisz o co chodziło, podczas jakiej wojny, kto brał udział, kto był sprawcą a
                      kto ofiarą. Możesz napisać o nurtach i tendencjach podczas holocaustu. O tym co
                      powstało i po jakim wpływem, pod wpływem jakich uczuć i w jakim czasie powstały
                      dane utwory. Czym kierowali się artyści i co dla nich było najważniejsze. Możesz
                      napisać o poezji tyrtejskiej pl.wikipedia.org/wiki/Poezja_tyrtejska ale
                      nie jestem pewna czy w tym czasie owa była. Poszukaj w necie.
                      • Gość: Michał Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 19:13
                        Moim zdaniem Inny świat to nie jest książka o Holocauscie, jak bys przeczytała
                        jest to literatura łagrowa ,a Holocaust to martylologia narodu żydowskiego ale
                        pisz moze zdasz :P
                        • cienmotyla Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy 23.04.07, 20:23
                          łagrowa to niemiecka, a lagrowa sowiecka;)
                          • holocaust1987 Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy 23.04.07, 20:27
                            ale przeciez glowny bohater innego swiata byl rosyjskim zydem wiec bylo to
                            jakas forma holocaustu, napewno nie moge tego umiescic?
                            • cienmotyla Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy 23.04.07, 21:14
                              Holocaust pl.wikipedia.org/wiki/Holocaust
                              nie ma tam nic o ZSRR i sowietach.
                              Holocaust to termin używany wyłącznie do nazistów i III Rzeszy.
                              Gdzie u Grudzińskiego masz napisane że główny bohater był w obozie niemieckim?
                              • Gość: to ja Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy IP: *.ptvk.pl 23.04.07, 21:33
                                nie powiedzialam ze byl w niemmieckim obozie ale byl rosyjskim zydem
                                • cienmotyla Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy 23.04.07, 21:41
                                  Wiem, że nie powiedziałaś. Jednak bohater "Innego świata" nie ma nic wspólnego z
                                  niemieckimi obozami i holocaustem.
                            • Gość: Aga Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy IP: *.chello.pl 23.04.07, 22:09
                              Nie, żebym się czepiała, ale główny bohater "Innego świata" jest Polakiem,
                              podobnie jak Herling-Grudziński, który jest jego autorem.
                              I Holokaust dotyczy tylko tego, co z Żydami robili Niemcy.
                              • holocaust1987 Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy 23.04.07, 22:15
                                aga i cienmotyla dziekuje:) w takim razie zrezygnuje z innego swiata a czy
                                macie jakes propozycje co do wnioskow i tezy planu?
                                • cienmotyla Re: Holocaust-plan prezentacji-pmocy 24.04.07, 09:24
                                  Wniosek jest tylko jeden. Holocaust był zły i przyniósł szkodę światu, jednak
                                  gdyby go nie było ludzkość nigdy by nie przekonała się co to znaczy Zło i Dobro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka