Dodaj do ulubionych

matma! co to bedzie???

13.05.07, 09:15
mam nadzieje ze matma bedzie na takim poziomie jak geografia, bez zadnych
zadan z kosmosu (najlepiej bez wielomianow i prawdopodobienstwa)!!!

kto szuka odprezenia przed i po matmie orza lubi strategiczne gry on-line to
polecam zalozenie wlasnej osady:

travian.interia.pl/?uc=pl5_35933
Obserwuj wątek
    • Gość: nvm Re: matma! co to bedzie??? IP: *.brzesko.net.pl 13.05.07, 10:11
      gwałt przez uszy;]
      • Gość: Jamal Re: matma! co to bedzie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 10:48
        w sumie można się spodziewać co będzie ...

1. Zbiory
        2. Prawdopodobieństwo
        3. Wielomiany
        4. Funkcja kwadratowa
        5. Funkcja liniowa
        6. Statystyka
        7. Nierówności
        8. trygonometria
        9. Kapitalizacja ( NIENAWIDZE !! )
        10. Planimetria

sporo tego :P
        • Gość: greypc Re: matma! co to bedzie??? IP: *.n.INTELINK.pl 13.05.07, 11:28
          na nienawidze prawdopodobienstwa :P

• Gość: biedronka Re: matma! co to bedzie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:30
          zapomniales dodac - na podstawie;)
    • Gość: Marlenka Re: matma! co to bedzie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:34
      przeciez wielomiany są najłatwiejsze... Ale prawdopodobieństwo ehhhh... Jedyny
      dział który mi nie leży. Chyba jak innym zresztą:)
      • Gość: biedronka Re: matma! co to bedzie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:46
        Prawdopodobienstwo i stereometria = czarna magia:P
        • Gość: jej Re: matma! co to bedzie??? IP: *.chello.pl 13.05.07, 11:50
          a kto ma jakis sposob zeby szybko sie nauczyc jak sie rozwaizauje zadania z
          procentami , jakies lokaty, albo ze cena podniosla sie o tyle pozniej obnizono
          ja o tyle itp.itd.
        • Gość: D Re: matma! co to bedzie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:56
          bo to działy dla osób, które oprócz tego że są wyuczone to mają sporo
          inteligencji i zdolności :P
          • Gość: biedronka Re: matma! co to bedzie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:58
            Sugerujesz ze nie jestem inteligentna? Spokojnie, poradze sobie na rozszerzeniu :P
        • justyn.augustyn Re: matma! co to bedzie??? 13.05.07, 12:06
          A ja byłabym bardzo wdzięczna za geometrię wszelaką, ciągi, logarytmy :)
          Prawdopodobieństwo na poziomie podstawowym bym strawiła, ale co to będzie na
          rozszerzeniu to też się boję:D
          Jakby pojawiła się statystyka to też wcale się nie obrażę :D
          • Gość: raczek Re: matma! co to bedzie??? IP: *.acn.waw.pl 13.05.07, 12:17
            hehe a ja z koleji uwielbiam prawdopodobienstwo, wielomiany, funkcje wymierna,
            logarytmy, wykladnicza takie rzeczy moge byc na bank bedize jedno zadanie z
            geometri analitycznej bo w zeszlym roku nie bylo, zapewne dadza jedno ze
            statystyki bo cos na podstawe musi byc;], ogolnie jak najmniej geometri:D,
            przepuszcam ze trzeba tez sie spodziewac pochodnych i trygonometrii, w sumie
            jednym slowem moze byc wyszystko:D
            • Gość: ... Re: matma! co to bedzie??? IP: *.chello.pl 13.05.07, 12:23
              a powiedzcie mi jesli w zadaniu wyjdzie mi 775,46 a w odp. jest 775,49 to
              uznaja?? bo w zaleznosci od tego ile miejsc po przecinku zaokrogle to zmieniaja
              sie grosze, takze czy uznaja mi to czy nie?
              • julci4 Kalkulator 13.05.07, 14:08
                mam takie pytanko czy np na gegrze sprawdzali wam kalkulatory czy sa proste i
                czy na matme wnosicie te bardziej skomplikowane:>???? bo jak ja pisalam
                geografie to tylko sie pytali czy nikt nie ma "skomplikowanego" ale nie
                sprawdzali u kazdego... a matma to co innego bo przez cale 3 lata uzywalismy na
                lekcjach z sin cos tg itd, liczac pierwiastki , uklady rownan itd i jest
                100000000 razy lepszy od jakiegos prostego a na tym nic praktycznie nie mozna
                zrobic:(
                • Gość: Jamal pochodna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 14:14
                  ps. pochodna jest w zasadzie tylko na rozszerzeniu ( BOGU DZIEKI )
                • Gość: prześmiewca Re: Kalkulator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 15:59
                  jak to dobrze ze ja cale zycie liczylam wszystko na prostym:D przynajmniej teraz
                  cos umiem;)
                  • Gość: Astrid Re: Kalkulator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 16:28
                    Prawdopodobieństwo nie jest takie złe - wzory sa w tablicach które dostaniemy a
                    nawet jak ktoś nie potrafi z nich korzystać to jest na to jeden niezawodny
                    sposób zwany...drzewko :-D. Co prawda czasem zajmuje trochę czasu i miejsca ale
                    daje praktycznie gwarancję ,że wynik będzie dobry (musimy tylko uważać żeby nie
                    dziabnąć się w obliczeniach).

Ja osobiście nie lubię planimetrii czasem trudno zoriętować się jak dana rzecz
                    obliczyć.
                    Co do kapitalizacji - żeby tylko nie dali za dużo okresów rozliczenowych -
                    obliczanie czegoś do potęgi przykładowo 16 jest wkurzające jeżeli ma się do
                    dyspozycji jedynie kalkulator prosty.

aha - nie wiem jak was ale mnie wkurza średnia arytmetyczna - zawsze to dają
                    jakby nie było jasne ,że ktoś kto decydje się na maturę z matmy potrafi obliczyć
                    głupią średnią. Ale nie, trzeba tracić na te kilkanaście cennych minut na to
                    zadanie dla półgłówków i uważać żeby przy tym nie zasnąć. Choć fakt faktem -
                    dostaje się za to punkty praktycznie za friko.
                    • Gość: greypc Re: Kalkulator IP: *.n.INTELINK.pl 13.05.07, 17:12
                      na kalkulatorze prostym:

wciskasz na przykład 2 x i potem =
                      i jak naciskasz kolejny raz = to ci podnosi do kolejnych potęg
    • Gość: :) Re: matma! co to bedzie??? IP: *.icpnet.pl 13.05.07, 17:05
      ja w sumie z matmy to nie lubię tylko kapitalizacji i tego całego procentu
      składanego. I mam nadzieję, że tego nie będzie.
      I jeszcze trochę się obawiam o obliczenia przy stereometrii na prostym
      kalkulatorze...
      Ale i tak bedzie dobrze. Musi być :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka